Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Εξώδικη διαμαρτυρία των δασοπυροσβεστών για τις προσλήψεις




Για επικίνδυνη καθυστέρηση στην πρόσληψη πυροσβεστών με συμβάσεις ορισμένου χρόνου ενόψει της αντιπυρικής περιόδου καταγγέλλουν οι συμβασιούχοι πυροσβέστες την ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος και την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.   
Περίπου 1.900 εργαζόμενοι με συμβάσεις ορισμένου χρόνου επρόκειτο, όπως κάθε χρόνο, να προσληφθούν σήμερα, 2 Μαΐου 2012 στο Πυροσβεστικό Σώμα. Ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος μέχρι την 31η Δεκεμβρίου κάθε έτους, πρέπει να εκδίδει διαταγή για τον αριθμό των προσλαμβανόμενων όσο και την ημερομηνία πρόσληψής τους, κάτι που μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει.
          Το προεδρείο του συνδικαλιστικού σωματείου τους δημοσιοποίησε εξώδικη δήλωση-πρόσκληση και διαμαρτυρία προς τους Λουκά Παπαδήμο, Μιχάλη Χρυσοχοίδη, Φίλιππο Σαχινίδη, Αναστάσιο Γιαννίτση, Δημήτρη Ρέππα και τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος Παναγιώτη Μπονάτσο. Οι συνδικαλιστές αναφέρουν στο εξώδικο πως ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος εκδίδει βάσει της παρ. 7 του άρθρου 3 του ΠΔ 124/2003 μέχρι την 31η Δεκεμβρίου κάθε έτους πράξη με την οποία καθορίζονται τόσο ο αριθμός των προσλαμβανόμενων όσο και η ημερομηνία πρόσληψής τους. Κατά την τρέχουσα αντιπυρική περίοδο, όμως, το Αρχηγείο δεν προέβη στην έκδοση της ανωτέρω διαταγής, όπως καταγγέλλουν οι συμβασιούχοι πυροσβέστες. Επίσης δεν έχει προβεί στην έκδοση διαταγής για τις ιατρικές εξετάσεις, που πρέπει να περάσουν οι συνάδελφοί τους.
          Οι συνδικαλιστές επισημαίνουν πως αυτή η καθυστέρηση είναι επικίνδυνη για την ασφάλεια των δασών, ενώ έχει ως αποτέλεσμα 1906 συμβασιούχοι πυροσβέστες και οι οικογένειές τους να είναι στην κυριολεξία επί ξύλου κρεμάμενοι. «Θα χάσουν τις αποδοχές ενός μήνα, ενώ κινδυνεύουν να απολέσουν και το επίδομα ανεργίας του ΟΑΕΔ καθώς δεν θα έχουν συμπληρώσει τον απαιτούμενο αριθμό ενσήμων» αναφέρουν οι συνδικαλιστές. Το επιχείρημα του Αρχηγείου του Πυροσβεστικού Σώματος για αυτή την καθυστέρηση είναι τα «περί απαγόρευσης προσλήψεων κατά την προεκλογική περίοδο», κάτι που δεν ευσταθεί, καθώς η παρ. 3 του Ν. 2190/1994 ορίζει ότι η απαγόρευση αυτή κάμπτεται σε έκτακτες ανάγκες και σε περίπτωση αντιμετώπισης πυρκαγιών. Σε κάθε περίπτωση όμως το ζήτημα της πρόσληψης των συμβασιούχων πυροσβεστών θα μπορούσε κάλλιστα να είχε προβλεφθεί και ρυθμιστεί πριν την προκήρυξη των εκλογών.
Άλλωστε το συνδικαλιστικό τους σωματείο από τις 27/1/2012 έχει καταθέσει προς το Αρχηγείο πάνω από 20 έγγραφα, με τα οποία έθιγε το συγκεκριμένο ζήτημα χωρίς να λάβει καμία απάντηση. Οι συμβασιούχοι πυροσβέστες προειδοποιούν ότι σε περίπτωση που δεν λυθεί αυτό το σοβαρό θέμα, θα προβούν στην άσκηση παντός νομίμου δικαιώματος τους και με πορείες διαμαρτυρίας.
 

.

Δημοσίευση σχολίου

9 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
twraaaaa kala krasa pasokia
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
oti k na lene oti k na kanoyn 1900 atoma stin anergia.tha mas poyn sto telos elate gia kana trimino doyleia k telos.e oxi xarisma sas lamogia toy pasok tis nd , k olo to kako sinapantima .e
pospyd sindikalistes .eyxomai na min kaoyn polites k perioysies mono feto
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Αφού έχουν τους 5ετοις δεν βλέπω να τους πέρνει φέτος και να πάρουν τα χρήματα των συμβασιούχων για νυχτερινά αργίες και πενθήμερα! Άρα ψάξτε για δουλειά παιδιά!Βέβαια η ΠΟΣΠΥΔ αν ενδιαφερόταν θα έκανε κίνησής νωρίτερα αλλά τώρα που βολεύτηκαν οι παππούδες δεν τρέχει τίποτα για τους άλλους!!!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
erxete h kyriaki 8a ta poume eki.............
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
apo to 8eo na to vreite................
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ΑΡΓΑ ΤΟ ΘΥΜΗΘΗΚΕ Η ΠΟΣΠΥΔ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΙΛΙΚΙ ΠΑΕΙ ΣΥΝΝΕΦΟ....
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Οι 5ετείς θα πάρουν τα νυχτερινά των μονίμων γιατί το αξίζουν. Αυτοί που έμειναν έξω δεν είχαν τα προσόντα που οριζε ο νόμος και γι΄αυτό πρέπει να προσληφθούν ως συμβασιούχοι,για 5 μήνες όπως παλιά.Μονιμάκια λούφα τέλος!!!!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Μετά τις εκλογές τον Ιούνιο θα απολυθούν όλοι οι 5ετής γι΄αυτό και δεν τους πληρώνουν κανονικά
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ας αφησουν η ποσπιδ και τα μμε τα κορκοδειλια δακρυα για μας τους 1900 συμβασιουχους πυροσβεστες. Αν πραγματικα ενδιαφερονταν το τι θα απογινουμε η μεν ποσπιδ θα επερεπε να αρνηθει απο την πρωτη στιγμη να καθησει στο τραπεζι των διαπραγματευσεων.Αφου δεν ειχε εγγυησεις για μας τους ξαφνικα αχρηστους Τα δε μμε θα επερεπε απο την πρωτη στιγμη που εγινε γνωστη η καταφορη καταπατηση του δικαιωματος μας για συμμετοχη στον διαγωνισμο και κατ"επεκταση του δικαιωματος για επαγγελματικη αποκατασταση θα επερεπε να σταθουν στο πλευρο μας και οχι να μας απαξιωνουν και σας το λεω εγω που εχω στειλει του κοσμου τα e-mail σε ολες τις πρω'ι'νες εκπομπες ενημερωσης και ουδεις εκ των παρουσιαστων δεν εκανε ουτε ενα τοσα δα μικρο σχολιο .Ακομα και τωρα που το μονο που τους ενδιαφερει ειναι ποια παραταξη εχει τα λιγοτερα σκανδαλα ποιος εμπορακος της πολητικης εχει την καλυτερη πραματια για να μπει ο πελατης μεσα να ψωνισει εστειλα παλι e-mail με τα δικαιο αιτημα μας για δουλεια αλλαως συνηθως φωνη βοωντος εν τη ερημω
Συμβασιουχος πυροσβεστης και μελλοντικος ανεγος