Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

"Κοινωνικό Πόλεμος", ενός απογοητευμένου αστυνομικού

΄΄ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ΄΄
Η Αστυνομία στην Ελλάδα είναι επιφορτισμένη με ένα τεράστιο έργο το οποίο ελάχιστες άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου, για να μην αναφέρω καμία άλλη, έχουν την υποχρέωση ή το καθήκον να το φέρουν σε πέρας. Ιδίως τα λεγόμενα μικτά αστυνομικά τμήματα τα
οποία συναντώνται κυρίως στην περιφέρεια έχουν αρμοδιότητες που θα ζήλευαν ακόμα και οι καλύτερα οργανωμένες σε δομή και μέγεθος υπηρεσίες πρωτεύουσας, τις οποίες ΄΄μπαλώνουν΄΄ καθημερινά χωρίς υλικά μέσα, χωρίς το απαραίτητο ανθρώπινο δυναμικό το οποίο ξεπερνάει πολλές φορές τα ανθρώπινα όρια πόσο μάλλον τα ωράρια εργασίας, πάντα με το φιλότιμο και τη διάθεση για προσφορά που διακρίνει τον Έλληνα και μόνο τον Έλληνα.
Κάνω μια έκκληση-πρόταση σε όποιον θέλει και μπορεί να βοηθήσει να εισακουστούμε, αρμόδιο ή μη. Βοηθήστε μας να κάνουμε αυτό για το οποίο είμαστε ταγμένοι από το Σύνταγμά μας και για το οποίο δώσαμε τον όρκο. Βοηθήστε μας να εμπεδώσουμε το αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες, στους γονείς μας, στα αδέρφια μας. Καλή και η καταστολή αλλά αστυνόμευση σημαίνει πρόληψη η οποία επιτυγχάνεται με τη συνεχή παρουσία στο δρόμο και όχι από το γραφείο και το τηλέφωνο. Αποδεσμεύστε τα τμήματα από τα οποιαδήποτε γραμματειακά καθήκοντα για τα οποία αναλώνονται αρκετοί συνάδελφοι και βγάλτε μας έξω να κάνουμε αυτό που ξέρουμε και για το οποίο εκπαιδευτήκαμε. Η εύκολη δικαιολογία είναι η ταλαιπωρία μετάβασης των πολιτών στις κατά τόπους κεντρικές αστυνομικές διευθύνσεις για διεκπεραίωση των αιτημάτων τους. Η μεγαλύτερη ταλαιπωρία είναι το ψυχοφθόρο αίσθημα φόβου και ανασφάλειας που ξεπερνάει κάθε βάσανο οικονομικής δυσχέρειας και επιδρά αρνητικά σε όλες τις καθημερινές δραστηριότητες με αρνητική ψυχολογία και
αντίκτυπο στην οικονομία.
Σύμφωνα με τις δηλώσεις των αρμοδίων ζούμε σε οικονομικό πόλεμο, τι οποίες επαυξάνω και αναφέρω ότι κινδυνεύει να μετατραπεί σε κοινωνικό, αν δεν έχει μετατραπεί ακόμα...

Ένας απογοητευμένος και ΄΄οριακά ΄΄
μετανιωμένος Αστυνομικός.


.

Δημοσίευση σχολίου

11 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Το "Καλή και η καταστολή" ήταν ατυχές. Όταν ξέρεται ότι σας διαβάζουν καιια πολίτες που έχουν φάει δακρυγόνο στη μούρη απλά γιατί τόλμησαν να κατέβουν σε διαδήλωση. Κατά τα υπόλοιπα, σωστά.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΜΕΛΒΟΥΡΝΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΙΔΝΕΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΘΕΑΜΑΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ 25Η ΜΑΡΤΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΕΡΗΦΑΝΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ, ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Ο ΠΑΓΚΑΛΟΣ ΘΕΩΡΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΓΕΛΕΙΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΤΕΣ. ΚΑΜΙΑ ΕΠΙΣΗΜΗ ΚΑΙ ΗΧΗΡΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΔΗΛΩΣΗ, ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ
ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΓΙΑΤΙ; ΜΑΣ ΘΕΛΟΥΝ ΜΕ ΚΑΤΕΒΑΣΜΕΝΟ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ, ΜΑΣ ΠΟΥΛΑΝΕ ΓΙΑ ΣΚΛΑΒΟΥΣ, ΓΙ ΑΥΤΟ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ ΔΙΑΦΥΛΑΞΤΕ ΤΙΣ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΑΣ.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Δεν θέλω να γίνω γραφικός και κουραστικός, αλλά θα το ξαναπώ....
Αποδεσμεύστε επιτέλους την Αστυνομία από το κράτος.
Σε όλα τα οργανωμένα και πολιτισμένα κράτη οι Αστυνομίες είναι δημοτικές. Εργάζονται για τον δήμο και υπηρετούν τον πολίτη και την κοινωνία.
Ο Αστυνομικός είναι κομμάτι της κοινωνίας, βγαίνει απ΄ τα σπλάχνα της, είναι απαραίτητος για την προστασία της. Δεν είναι όργανο καταστολής.

ΓΙΩΡΓΟΣ Μ.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Δίκιο έχεις αρθρογράφε. Τι να γίνει όμως αφού το υπόλοιπο δημόσιο λειτουργεί όπως λειτουργεί; Οι πολίτες μόνο Αστυνομία, Στρατό και Εκκλησία εμπιστεύονται.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
1.27 ναι ειδικα την Αστυνομια την εμπιστευονται παρα πολυ...Με το πρωτο λαθος σε οποιδηποτε τομεα και εαν γινει , ειτε αθλητικος ειτε κοινωνικος ειτε καπου αλλου , φταιει η αστυνομια....
Ασε γιατι εχει κουρασει η ολη προσεγγιση...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Όταν λέω καλή και η καταστολή εννοώ την καταστολή ενός εγκλήματος, πχ η σύλληψη ενός κλέφτη αφού διέπραξε την κλοπή. Αποτροπή διάπραξης της κλοπής είναι η πρόληψη η οποία επιτυγχάνεται με την συνεχή παρουσία στο δρόμο και όχι μόνο.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ναι, με το 5%, εκπληκτικο ποσοστο εμπιστοσυνης...!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Η αστυνομια πρεπει να γινει υπολογη στους πολιτες και οχι στην κυβερνηση ή το κρατος.

που σημαινει

1)τοπικες εκλεγμενες επιτροπες που θα ελεγχουν την αστυνομια
2) διελευκανση καταγγελιων απο εξω αστυνομικες αρχες ωστε να αποφευγονται οι στημενες εδε με τις οποιες την γλιτωνουν
3) καταργηση προνομιων
4) ευκολες διαδικασιες απολυσης
5) διαλυση ολων των αντικοινωνικων κατασταλτικων ομαδων
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Η πρόληψη πρέπει να ξεκινήσει από όλους μας μέσα στις γειτονίες μας! Να μην επιτρέπουμε σε κανένα εγκληματικό- παραβατικό στοιχείο να εμφινιστεί και να παρανομήσει στο χώρο που ζούμε! Καταγγελία στην αστυνομία για οτιδήποτε εμποδίζει εμάς και τα παιδιά μας να ζήσουμε ασφαλείς προστατευμένοι στις γειτονιές, μας στα σπίτια μας! Και δεν μιλάω για αυτοδικία ούτε για καταστολή από εμάς πόσο μάλλον για ρουφιανιά, αλλά για πρόληψη και επαγρύπνηση για οτιδήποτε έκνομο συμβαίνει γύρω μας. Αυτή είναι η προστασία του πολίτη- της γειτονειάς και κατ´ επέκταση της κοινωνίας! Σκεφτήτε το.
Σ.Α.
Ο χρήστης Συνταξιούχος δικαστικός. είπε…
Τα συγχαρητήρια μου στην Ελληνική Αστυνομία!
Είναι η μόνη από τις δημόσιες υπηρεσίες στην χώρα μας που προσφέρουν έργο.
Όλες οι άλλες δημόσιες υπηρεσίες έχουν βαρέσει διάλυση πατριώτες!
Κάντε μια γύρα στις δημόσιες υπηρεσίες και θα το διαπιστώσετε και μόνοι σας.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ΚΡΑΤΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ.ΚΑΙ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ.ΣΤΙΣ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΕΣ ΧΩΡΕΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΕΚΛΟΓΕΣ,ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΑ ΚΑΙ Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ.ΓΙΑΤΙ ΑΠΛΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΡΑΤΟΣ.ΑΥΤΟ ΛΕΙΠΕΙ ΕΔΩ ΣΤΟ ΕΛΑΝΤΑ!ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑΥΤΙΣΜΕΝΑ ΜΕ ΤΟ ΚΟΜΜΑ.ΔΕΝ ΜΕΤΡΑΕΙ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΙΚΑΝΟΣ,ΕΝΤΙΜΟΣ ΚΑΙ ΗΘΙΚΟΣ.ΜΕΤΡΑΕΙ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΜΑΝΤΡΙ!ΠΡΟΒΑΤΑ!!!!!