Ταμπλάς τους ήρθε στη διεύθυνση προσωπικού του αρχηγείου του Πυροσβεστικού Σώματος όταν διαπίστωσαν ότι ένας από τους επιτυχόντες στο διαγωνισμό, προερχόμενος εξ ιδιωτών, είναι κατηγορούμενος ... για φόνο.
Μέχρι στιγμής, από τις πληροφορίες που έχουμε δεν προκύπτει εάν ο φόνος για
τον οποίο θεωρείται ύποπτος ο επιτυχών, τελέστηκε προ διαγωνισμού, ή μετά. Το βέβαιο είναι πως όταν "εκτιμήθηκε" το ποινικό μητρώο του έπεσε από τα χέρια των αναγνωστών από το ... βάρος.
Στο μεταξύ, με χθεσινή απόφαση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους και με ψήφους 4 υπέρ και 3 κατά, κρίθηκαν νόμιμες όλες οι αλλαγές σε Ι-1 που έγιναν μέχρι τις 24 Σεπτεμβρίου του 2011 κι ως εκ τούτου, διευθετήθηκε η σχετική εκκρεμότητα.
Μετά τούτων αναμένεται στις 31 Μαρτίου και στις 2 Απριλίου να κληθούν για γραπτές εξετάσεις οι επιτυχόντες, ενώ περίπου 143 από τους επιλαχόντες, θα κληθούν να περάσουν κι αυτοί το τελικό στάδιο της δοκιμασίας στις 8 Απριλίου, μετά τις ισάριθμες απορρίψεις "επιτυχόντων" του διαγωνισμού για προσκόμιση πλαστών πιστοποιητικών και για διάφορα αδικήματα.
* Εκ παραδρομής γράψαμε για αλλαγές από Ι-2 σε Ι-1. Ισχύει όμως για όλες τις αλλαγές απ' οποιαδήποτε διαβάθμιση του Ι-.
.
Μέχρι στιγμής, από τις πληροφορίες που έχουμε δεν προκύπτει εάν ο φόνος για
τον οποίο θεωρείται ύποπτος ο επιτυχών, τελέστηκε προ διαγωνισμού, ή μετά. Το βέβαιο είναι πως όταν "εκτιμήθηκε" το ποινικό μητρώο του έπεσε από τα χέρια των αναγνωστών από το ... βάρος.
Στο μεταξύ, με χθεσινή απόφαση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους και με ψήφους 4 υπέρ και 3 κατά, κρίθηκαν νόμιμες όλες οι αλλαγές σε Ι-1 που έγιναν μέχρι τις 24 Σεπτεμβρίου του 2011 κι ως εκ τούτου, διευθετήθηκε η σχετική εκκρεμότητα.
Μετά τούτων αναμένεται στις 31 Μαρτίου και στις 2 Απριλίου να κληθούν για γραπτές εξετάσεις οι επιτυχόντες, ενώ περίπου 143 από τους επιλαχόντες, θα κληθούν να περάσουν κι αυτοί το τελικό στάδιο της δοκιμασίας στις 8 Απριλίου, μετά τις ισάριθμες απορρίψεις "επιτυχόντων" του διαγωνισμού για προσκόμιση πλαστών πιστοποιητικών και για διάφορα αδικήματα.
* Εκ παραδρομής γράψαμε για αλλαγές από Ι-2 σε Ι-1. Ισχύει όμως για όλες τις αλλαγές απ' οποιαδήποτε διαβάθμιση του Ι-.
.
54 Σχόλια
Αν μάλιστα βάζατε από τώρα σε ένα κουμπαρά (για τράπεζα ξεχάστε το) μικροποσά, θα τους εξασφαλίζατε τα έξοδα εγχείρησης αλλαγής φύλλου.
Σκεφτείτε τα παιδιά σας μαντάμ και εξασφαλίστε τους ένα καλύτερο μέλλον.
Αφού μέχρι τώρα δεν μπορέσατε να κάνετε τίποτα καλύτερο γι' αυτά, ήρθε η ώρα να επανορθώσετε.
Ανεπιβεβαίωτες φήμες κάνουν λόγο για κύκλωμα διακίνησης πορνογραφικού υλικού.
Ειδικευόταν σε όργια με σαλιγκάρια και χελώνες.
τελευταίες αποκαλύψεις κάνουν λόγο για μυρμηγκοεραστία.
Διαψεύδεται αρμοδίως η καταγγελία περί στενής σχέσης με τον Τσακ Νόρις.
Περιγραφή
Ένα φαγάκι που άλλοι το λατρεύουν και άλλοι δεν θέλουν ούτε να το ακούσουν, όμως τα σαλιγκάρια είναι ένα υγιεινό φαγητό με βιταμίνες, αν σκεφτούμε ότι τρώνε μόνο χόρτα. Βέβαια έχουν μια διαδικασία καθαρίσματος.
Συστατικά
1 κιλό σαλιγκάρια
1 ½ κιλό κρεμμύδια (ξερά)
1 πουμαρό ντοματάκι
1 κ. γλ. πελτέ
1 ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
½ φλιτζάνι ξύδι
2-3 σκελίδες σκόρδο
2-3 φύλλα δάφνης
αλάτι – πιπέρι
λίγο μπαχάρι σε σπυρί
δενδρολίβανο (προαιρετικά)
Οδηγίες
Τα σαλιγκάρια πρέπει να τα καθαρίσουμε από τις ακαθαρσίες τους, με το να τα βάλουμε επί 2 ημέρες σκεπασμένα σε κατσαρόλα με βαρύ καπάκι (χύτρα) και μπόλικο αλεύρι, και φυσικά τη 2η μέρα θα αλλάξετε το αλεύρι
Ίσως χρειαστεί και 3η μέρα έως να δείτε το αλεύρι καθαρό
(Εγώ τα έβαλα σε καλάθι σκεπασμένα με δίχτυ )
Αφού δούμε ότι καθάρισαν, τα πλένουμε με κρύο νερό καλά και τα βάζουμε με κρύο νερό σε κατσαρόλα κλειστή
Μόλις πάρει βράση το νερό αυτά μένουν έξω από το κέλυφος και τα σουρώνουμε
Μόλις κρυώσουν λίγο, με κοφτερό μαχαιράκι κόβουμε το πίσω μέρος από το κέλυφος και τα πλένουμε ξανά.
Τώρα πλέον μπορούμε να μαγειρέψουμε το φαγάκι μας
Στη κατσαρόλα βάζουμε νερό να βράσει και ρίχνουμε τα σαλιγκάρια μόλις το νερό έχει κοχλάσει και τα βράζουμε για μισή ώρα
Εν τω μεταξύ καθαρίζουμε τα κρεμμύδια, τα σκόρδα και κόβουμε τα κρεμμύδια στα 4 (αν δεν έχουμε κρεμμυδάκια στιφάδου)
Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε με το λάδι τα κρεμμύδια, το σκόρδο και στη συνέχεια ρίχνουμε την ντομάτα.
Όταν δούμε ότι έχουν μισοβράσει τα κρεμμύδια, ρίχνουμε όλα τα μυρωδικά, το ξύδι, τα σαλιγκάρια και βράζουμε σε κανονική φωτιά για μισή ώρα έως 1 ώρα ακόμη
Εάν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό
Καλή Επιτυχία !
Το σπίτι μας ήταν γεμάτο φωτογραφίες του.
Κάποιο βράδυ, εκεί που με τον άντρα μου κατηφορίζαμε τη Συγγρού από τον παράδρομο, συναντήσαμε κίνηση.
Πλησιάσαμε κοντά, περισσότερο για να κάνουμε πλάκα στο "τραβέλι" όπως τα έλεγε ο άντρας μου.
Και τότε, μου ήρθε το πρώτο εγκεφαλικό!!!
Ο αδερφός μου, ο καταδρομέας, το δίμετρο παλικάρι, ο τουρκοφάγος έκανε πιάτσα.
Και όχι μόνο αυτό.
Είχε κλέψει και το φουστάνι μου.
Κατι είχα καταλάβει εδώ και καιρό.
Δεν μπορεί να τελειώναν τα κραγιόν μου, οι μάσκαρες και τα αι λαινερ τόσο γρήγορα.
Ρε τον τσιγγούναρο.
Ο παλιοληγούρης τόσα λεφτά έβγαζε από τις βίζιτες, ούτε ένα κραγιόν δεν αγόραζε.
Γι' αυτό κορίτσια, προσοχή στους δίμετρους καταδρομείς αδερφούς σας.
Κρύβετε τα κραγιόν και τα ρούχα σας.
Το απόγευμα όμως βγάζετε ανώνυμα την χολή σας στο ίντερνετ συκοφαντώντας αυτούς που σας εκπαιδεύουν!
Τα βλέπουμε στους σταθμούς και σκάμε στα γέλια με τη ξεφτίλα σας.Άσε το άλλο,ενώ παρουσιαζόσασταν ως έμπειροι και παντογνώστες αποδεικνύεται τώρα ότι οι περισσότεροι είστε παντελώς άσχετοι στην Πυροσβεστική τέχνη και τακτική.Αρκετοί δε από τη μία μπαίνουν κι απ' την άλλη βγαίνουν.
Γιώτα - Γιώτα - Ζωή & Κότααααα
Υλικά
1 κιλό κολοκύθια
2 σκελίδες σκόρδο
2-3 κρεμμύδια μέτρια
250 γρ. κιμά
1 αυγό
1 κούπα παρμεζάν τριμμένη
1/4 κούπας μαϊντανό
1 κούπα έτοιμη σφιχτή μπεσαμέλ
Εκτέλεση
Αδειάζουμε τα κολοκύθια από το εσωτερικό τους, κάνοντάς τα σαν βαρκούλες. Για να το πετύχουμε αυτό, παίρνουμε το κολοκύθι και χαράζουμε με ένα μαχαίρι το κομμάτι που θα βγάλουμε. Κάνουμε στη μέση χαρακιές και με ένα κουτάλι, βγάζουμε τη γέμιση. Βάζουμε τα κολοκύθια μέσα σ' ένα ταψί, τα πασπαλίζουμε με αλάτι και τα αφήνουμε να σταθούν για 2 ώρες. Σωτάρουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο και τον κιμά. Βάζουμε σ' ένα μπολ ένα στραγγιστήρι και στραγγίζουμε τον κιμά που έχουμε σωτάρει. Κρατάμε σ' ένα μπολ το ζουμί που βγαίνει. Για να φτιάξουμε τη γέμιση, βάζουμε τον κιμά σε άλλο μπολ και τον ανακατεύουμε με το μαϊντανό, το αυγό και μισή κούπα από την παρμεζάνα. Παίρνουμε λίγο από το ζουμί του κιμά και βάζουμε μέσα σε κάθε κολοκύθι. Προσθέτουμε μέρος από τη γέμιση και από πάνω μια λωρίδα από τη μπεσαμέλ που έχουμε ετοιμάσει. Πασπαλίζουμε και με την υπόλοιπη παρμεζάνα. Προσθέτουμε ελάχιστο νερό στο ταψί και ψήνουμε στους 175 βαθμούς Κελσίου, για αρκετή ώρα, ώσπου το φαγητό να ροδίσει.
Υλικά
2 1/2 κούπες σιμιγδάλι χοντρό
1 1/2 κούπα ζάχαρη
1 1/2 κούπα γιαούρτι
1 κουταλάκι σόδα
1/4 κουταλάκι βανίλια ή μαστίχα κοπανισμένη
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
25 αμύγδαλα ασπρισμένα και χωρισμένα στη μέση
4 κουταλιές βούτυρο λιωμένο
για το σιρόπι
2 κούπες ζάχαρη
1 1/4 κούπας νερό
1/3 κούπας γλυκόζη
2 κουταλιές χυμό λεμονιού
λίγη βανίλια ή μαστίχα κοπανισμένη
Ατομα: γίνονται 40-50 κομματάκια
Χρόνος προετοιμασίας: 2-3 ώρες
Χρόνος ψησίματος: 40'
Εκτέλεση
Σ' ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε το σιμιγδάλι με τη ζάχαρη, το άρωμα και το μπέικιν πάουντερ. Σ' ένα μικρότερο μπολ, ανακατέψτε το γιαούρτι με τη σόδα και ρίξτε το μέσα στο μίγμα του σιμιγδαλιού. Ανακατέψτε μ' ένα κουτάλι, ώσπου να υγρανθεί καλά όλο το σιμιγδάλι. Αδειάστε το μίγμα σε καλά βουτυρωμένο ταψάκι παραλληλόγραμμο με διαστάσεις 28x38 εκ. ή στρογγυλό με διάμετρο 35 εκ. και στρώστε την επιφάνεια με υγρή σπάτουλα. Αφήστε το να σταθεί 2-3 ώρες, να φουσκώσει το σιμιγδάλι. Κόψτε το με μαχαίρι σε κομμάτια και βάλτε μισό αμύγδαλο στο κέντρο κάθε κομματιού. Ψήστε το γλύκισμα στους 180 βαθμούς Κελσίου, για 35'-40', να ροδίσει καλά η επιφάνεια. Στο μεταξύ, βάλτε σε κατσαρόλα όλα μαζί τα υλικά για το σιρόπι και βράστε τα 5'. Βγάλτε το γλύκισμα από το φούρνο και χρησιμοποιώντας ένα πινέλο, αλείψτε την επιφάνει με το βούτυρο. Περιχύστε το γλύκισμα με το σιρόπι, ρίχνοντάς το κουταλιά - κουταλιά. Αφήστε το να κρυώσει εντελώς και βγάλτε τα κομμάτια σε πιατέλα. Φυλάξτε το σάμαλι σκεπασμένο με πλαστική μεμβράνη, για να μη στεγνώσει.
Στη σελίδα του VEFA'S HOUSE θα βρείτε τα βιβλία μου, όπως και μια πληθώρα από σύγχρονα εργαλεία και σκεύη κουζίνας της νέας τεχνολογίας, που διάλεξα για εσάς και που σκοπό έχουν να ευκολύνουν και να ομορφύνουν τη δουλειά σας στην κουζίνα. Πιστεύω ότι θα σας ικανοποιήσουν απόλυτα, τόσο με την ποιότητά τους, όσο και με την ωραία τους παρουσία. Για εσάς που έχετε ένα VEFA'S HOUSE κατάστημα στην περιοχή σας, υπάρχει η δυνατότητα να δείτε από κοντά τα αντικείμενα που παρουσιάζονται σ' αυτές τις σελίδες και το έμπειρο προσωπικό να σας βοηθήσει να επιλέξετε, ό,τι θα εξυπηρετήσει καλύτερα τις δικές σας ανάγκες στην κουζίνα.
Τέλος, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την αγάπη με την οποία περιβάλατε εμένα και τα βιβλία μου τα τελευταία 22 χρόνια. Νιώθω αφάνταστη χαρά, κάθε φορά που μου δίνεται η ευκαιρία να συναντηθούμε και να ανταλλάξουμε τις απόψεις μας επάνω στο αγαπημένο μας θέμα, τη μαγειρική. Το επιδιώκω και προσπαθώ, να έχω αυτές τις ευκαιρίες, όσο μπορώ πιο συχνά και όσο μου το επιτρέπει το ιδιαίτερα φορτωμένο πρόγραμμα εργασίας μου. Σας εύχομαι, καλές και πολλές επιτυχίες
Βέφα Αλεξιάδου
Αλανιάρα κότα σούπα με αυγολέμονο
Υλικά
Για 2 άτομα
Βασικά συστατικά
½ κότα (την άλλη μισή την τάξαμε στον γείτονα!)
2 αυγά
2 χούφτες ρύζι γλασέ
3 λεμόνια
νεράκι
αλάτι
πιπέρι
λαδάκι
Διαδικασία
Ξεπλένουμε πολύ καλά και κόβουμε το κοτόπουλο. Στην συνέχεια το βράζουμε για 2 και πλέον ώρες, συμπληρώνοντας ζεστό νερό όποτε χρειαστεί.
Όταν είναι έτοιμο, προσθέτουμε στην κατσαρόλα λάδι, αλάτι και το αφήνουμε να πάρει άλλη μια βράση. Έπειτα, ρίχνουμε τις δύο χούφτες ρύζι και το αφήνουμε στο μάτι για 15 λεπτά περίπου.
Στο μεταξύ ετοιμάζουμε το αυγολέμονο. Στύβουμε τα λεμόνια, βάζουμε το χυμό τους σε ένα μπολ και τα χτυπάμε μαζί με δύο κρόκους αυγών. Προσθέτουμε μια πρέζα αλάτι, για να δέσει πιο όμορφα η σούπα, και συνεχίζουμε το χτύπημα, μέχρι να αφρίσουν.
Παίρνουμε περίπου 5 κουτάλες της σούπας ζουμί από το φαγητό, το ρίχνουμε μέσα στο μπολ και συνεχίζουμε να χτυπάμε. Έπειτα το ρίχνουμε μέσα στη σούπα και είναι έτοιμη.
Σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο, τρίβουμε λίγο φρέσκο πιπεράκι και … Μακεδονομάχοι ορμάτε!
Καλή όρεξη!
Κι ας υπάρχετε εσείς που με τα ξεκατινιάσματα και το υβρεολόγιο "σέβεστε" τους αναγνώστες.
Θα ακολουθήσει και συνταγή για κόκορα αλανιάρη.
Η γνωστή συνταγή αλλά με τον τρόπο που την φτιάχνουν στην Ήπειρο.
ΥΛΙΚΑ
1 κόκκορα χωριάτικο μέτριο
1 κρεμμύδι ολόκληρο
2 φύλλα δάφνης
2 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε χοντρά κομμάτια
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
2 φρέσκιες ντομάτες
1 ποτήρι συμπυκνωμένο χυμό
λάδι
αλάτι - πιπέρι
1 ξυλάκι κανέλας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε καλά το κοτόπουλο και το κόβουμε σε μερίδες. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε νερό και μόλις βράσει ρίχνουμε μέσα το κοτόπουλο, το ολόκληρο κρεμμύδι και τα 2 δαφνόφυλλα.
Αφήνουμε να βράσει μέχρι σχεδόν να είναι έτοιμο.
Σε άλλη κατσαρόλα βάζουμε να ζεσταθεί το λάδι και τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα. Ρίχνουμε τη φρέσκια ντομάτα. τον χυμό, τη ζάχαρη, το αλάτι και το πιπέρι. Συμπληρώνουμε με νεράκι και αφήνουμε να βράσει η σάλτσα. Στο μεταξύ ξεκοκκαλίζουμε το βρασμένο κοτόπουλο και αφαιρούμε τις πέτσες. Το ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα και αφήνουμε να βράσει και να χυλώσει η σαλτσούλα.
Σουρώνουμε το ζουμί μέσα στο οποίο έβρασε το κοτόπουλο και το βάζουμε να βράσει. Ρίχνουμε μέσα τα λαζάνια και τα βράζουμε για περίπου 10 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμα τα σουρώνουμε και τα ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα με τα κομμάτια του κοτόπουλου.
Εναλλακτικά τα σερβίρουμε άσπρα και τα περιχύνουμε με τη σάλτσα και τα κομμάτια του κοτόπουλου.
Αυτή την συνταγή μας την έφτιαχνε η γιαγιά μου και τρελλαινόμαστε για το κοτοπουλάκι επειδή δεν είχε κόκκαλα και πέτσες. Είναι σαφώς πολύ ελαφριά συνταγή γιατί το κρέας δεν τσιγαρίζεται καθόλου και λιώνει μέσα στην σαλτσούλα. Πίνουμε κι ένα ποτηράκι κόκκινο κρασί ή και δυο άμα τύχει!!!!!!!!!!!!!!!!
χαλαρωστε ρε και να κοιταει καθενας την δουλεια του
ΥΛΙΚΑ:
600 γρ. αμύγδαλο ψίχα με τη φλούδα
600 γρ. βούτυρο γάλακτος
2 κρόκοι αυγών, 250 γρ. ζάχαρη ψιλή
900 γρ. αλεύρι, 2 κουταλάκια κανέλα
1 φλιτζανάκι μπράντι, άχνη ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1. Χτυπάμε το βούτυρο πάρα πολύ καλά. Όταν ασπρίσει προσθέτουμε τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα.
2. Μόλις αφομοιωθεί η ζάχαρη προσθέτουμε έναν-έναν τους κρόκους και το κονιάκ, χωρίς να σταματήσουμε το χτύπημα. Συνεχίζουμε με τα αμύγδαλα και το αλεύρι, μέχρι να γίνει η ζύμη μαλακή και εύπλαστη.
3. Πλάθουμε τους κουραμπιέδες σε στρόγγυλο σχήμα και τους ψήνουμε στους 180οC, μέχρι να ροδίσουν.
4. Όταν τους βγάλουμε τους αφήνουμε να κρυώσουν, τους κυλούμε σε άχνη ζάχαρη και τους τοποθετούμε στην πιατέλα σε στρώσεις και σε κάθε μία στρώση πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.
ΚΑΛΗ ΠΕΤΥΧΕΣΑ!!!!
Υ.Γ Γραψε διευθυνση να σου στειλουμε κουραμπιεδες
ΚΑΡΒΑΛΗΣ
Δοκίμασα 5 διαφορετικές συνταγές για τσουρέκι και παιδεύτηκα πολύ μέχρι να αποκτήσω - επιτέλους - την παρακάτω εκπληκτική συνταγή, η οποία έχει μετρημένα τα πάντα με την κάθε λεπτομέρεια, αλλά κυρίως έχει πολύ καλές οδηγίες. Η μόνη δική μου παρέμβαση στη συνταγή είναι το μέτρημα των αρωματικών και η διαίρεσή της στα δύο γιατί τα 3 κιλά αλεύρι είναι πάρα πολλά και πρέπει να έχει κανείς τουλάχιστον 6 μεγάλα ταψιά. Η συνταγή με 1,5 σχεδόν κιλά αλεύρι είναι καλή για 6-7 τσουρέκια, δηλαδή για τρία ταψιά.
Τσουρέκια Τζίνας
Υλικά
3/4 φλ. χλιαρό νερό (ή 180 ml)
120 g νωπή μαγιά ή 4 φακελάκια ξηρή
1550 g αλεύρι Robin Hood
300 g βούτυρο
550 g ζάχαρη
6 αυγά (των 50 - 53 g το καθένα)
500 ml γάλα
2 κ.γ. αλάτι
1 κ.σ. μαχλέπι κοπανισμένο
10 καρποί κακουλέ καθαρισμένοι και κοπανισμένοι
½ κ.γ. μαστίχα κοπανισμένη
2 κ.σ. ξύσμα εσπεριδοειδών
Για το γλάσο: 1 αυγό, 2 κ.σ. νερό, 1 κ.γ. ζάχαρη, τα χτυπάτε σε ένα φλιτζάνι και αλείφετε με αυτό το μίγμα τα τσουρέκια (η συνταγή από τον Τσελεμεντέ)
Αμύγδαλα φιλέ για το πασπάλισμα.
Εκτέλεση
Για να κάνετε επιτυχημένα αφράτα τσουρέκια υπάρχουν 2 μυστικά. Να προσθέσετε το βούτυρο στο τέλος και να μην τα ζυμώσετε.
Ανάβετε το φούρνο στους 50ο C, μόλις σβήσει η λυχνία του θερμοστάτη τον σβήνετε.
1. Διαλύστε τη μαγιά στο χλιαρό νερό και προσθέστε 120 g από το αλεύρι, ώστε να πετύχετε ένα πηκτό χυλό. Αφήστε τη σκεπασμένη στο σβηστό φούρνο να φουσκώσει. Συνήθως χρειάζονται λιγότερα από 30 min.
2. Βάλτε σε μια λεκάνη ζυμώματος το αλεύρι και ανοίξτε μια τρύπα στη μέση.
3. Ζεστάνετε το γάλα μέχρι σχεδόν το σημείο βρασμού. Κατεβάστε το από τη φωτιά και διαλύστε σε αυτό όλα τα μυρωδικά, το αλάτι και τα 300 g της ζάχαρης και ανακατέψτε.
4. Ρίξτε το σχεδόν καυτό γάλα μέσα στην τρύπα του αλευριού και ανακατέψτε με ένα αναδευτήρι ενσωματώνοντας το αλεύρι λίγο-λίγο. Όταν αποκτήσετε ένα χυλό παρόμοιο με αυτό της μαγιάς, ρίχνετε μέσα και το χυλό της μαγιάς και ανακατεύετε λίγο ακόμη.
5. Σκουπίστε με χαρτί κουζίνας το σκεύος που ζεστάνατε το γάλα και βάλτε μέσα σε αυτό το βούτυρο να λιώσει. Το βάζετε στο μάτι που είναι ήδη ζεστό και αφήνετε το μάτι αναμμένο στο 1.
6. Χτυπάτε λίγο τα αυγά με την υπόλοιπη (250 g) ζάχαρη και τα προσθέτετε στο χυλό. Ανακατεύετε λίγο και ενσωματώνετε λίγο ακόμη αλεύρι.
7. Δουλέψτε το μίγμα με τα δάχτυλα ή αρχικά με μία σπάτουλα και μετά με τα δάχτυλα, ώσπου να υγρανθεί όλο το αλεύρι. Καθαρίστε καλά τα χέρια σας πριν προχωρήσετε στο επόμενο βήμα. ΠΡΟΣΟΧΗ: ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΖΥΜΩΣΕΤΕ ΜΕ ΓΡΟΘΙΕΣ!
8. Πάρτε το ζεστό βούτυρο με τις χούφτες σας λίγο-λίγο και ρίχνοντάς το επάνω στη ζύμη διπλώστε την πολλές φορές χωρίς να τη ζυμώνετε, ώσπου να τελειώσει όλο το βούτυρο. Μην περιμένετε να απορροφηθεί εντελώς το βούτυρο πριν ρίξετε το επόμενο. Δεν πρέπει να παιδέψετε πολύ τη ζύμη αν θέλετε να πετύχετε αφράτα και ινώδη τσουρέκια. Η ζύμη πρέπει να είναι ζεστή, απαλή και να κολυμπά ελαφρώς στο βούτυρο. Το βούτυρο απορροφάται καθώς η ζύμη φουσκώνει.
9. Σκεπάστε τη και αφήστε τη να φουσκώσει σε ζεστό μέρος (στο χλιαρό και σβηστό φούρνο είναι ότι πρέπει) ώσπου να διπλασιασθεί σε όγκο. (1-2h ανάλογα με το περιβάλλον). Η ζύμη είναι έτοιμη όταν πιέζοντας ελαφρά με το δάχτυλο το αποτύπωμα μένει. Και τις δύο φορές που εκτέλεσα τη συνταγή η ζύμη είχε τριπλασιαστεί σε όγκο σε μία ακριβώς ώρα.
10. Χωρίς να ξαναζυμώσετε τη ζύμη, χωρίστε την και πλάστε με αυτή πλεξίδες ή άλλα σχέδια. Τη χωρίζω σε κομμάτια των 110-130 g και πλάθω ένα κορδόνι πλεξούδας με το κάθε ένα.
11. Σκεπάστε και αφήστε να διπλασιασθεί σε όγκο για 30΄ περίπου (πάλι στο φούρνο).
12. Αλείψτε τα με το γλάσο που αναφέρω παραπάνω και πασπαλίστε τα με ασπρισμένα αμύγδαλα.
13. Προθερμάνετε το φούρνο στους 220ο C με αέρα, μόλις βάλετε μέσα το ταψί χαμηλώνετε στους 170ο C.Ψήστε για 15΄-20΄ανάλογα με το μέγεθος. Να μην παραψηθούν γιατί θα στεγνώσουν. Τα τσουρέκια των 450 περίπου γραμμαρίων τα ψήνω για 17΄.
Καλή Επιτυχία
Όσο για το copy paste, τι περίμενες; Να εφεύρω καινούργιους τρόπους μαγειρικής;
Αν και τώρα που το σκέφτομαι, ίσως θα έπρεπε να βάλω συνταγές με φτηνά και β διαλογής υλικά.
Με τόσα πολλά λεφτά στους μισθούς θα είναι απολύτως αναγκαίες τέτοιου είδους συνταγές!!!
Θα ψάξω και θα βάλω λοιπόν.
Έχει να πέσει μαγείρεμα στις υπηρεσίες που θα πάει σύννεφο...
Η μπομπότα είναι μια γλυκιά πίτα, την οποία την έτρωγαν κατά την περίοδο της φτώχειας, της Γερμανικής και Ιταλικής κατοχής
Τι χρειαζόμαστε:
3 ποτήρια του νερού αλευρι καλαμποκιού
6 ποτήρια του νερού χλιαρό νερό
1/2 ποτήρι του νερού λάδι
Χυμός από 3 πορτοκάλια
Ξύσμα από 3 πορτοκάλια
1 ποτήρι σταφίδες μαύρες ή σουλτανίνα
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
1 κουταλάκι γαρύφαλο τριμμένο
1/2 κουταλάκι κανέλα
λίγο αλάτι
Πως το κάνουμε:
Σε μια λεκάνη, ρίχνουμε το καλαμποκάλευρο και το χλιαρό νερό και ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθεί το καλαμπόκι.
Προσθέτουμε σιγά σιγά το λάδι και τα υπόλοιπα υλικά
Όταν το μίγμα πήξει το αδειάζουμε σε ένα ταψάκι αφού πρώτα το έχουμε λαδώσει και το ψήνουμε περίπου για 1 ώρα μέχρι να ροδίσει.
Λίγα μυστικά ακόμα
Ο μπαμπας μου την αγαπούσε πολύ, λεει την έφτιαχναν στο φούρνο και μόλις την έβγαζαν, έτσι ζεστή-ζεστή όπως ήταν της έβαζαν μέλι και την έτρωγαν.
Αν αποτύχεις στις εξετάσεις,μη τυχόν και μου' ρθεις με κλαψιάρικο ύφος και μου ζητήσεις να παρέμβω!
Εν πάση περιπτώσει,σου παραθέτω ένα γνωμικό που σου ταιριάζει γάντι: Φύσει γαρ άνθρωπος, ό βούλεται, τούτο και οίεται.
Τι χρειαζόμαστε:
500 γραμμάρια αμελέτητα
2 κουταλιές λάδι της σούπας
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη
Πως το κάνουμε:
Βάλτε σε ένα τηγάνι το λάδι, ώσπου ζεστάνει μπαχαρώστε τα με αλάτι, πιπέρι, λίγο ρίγανη και ότι άλλο σας κατέβει
Έπειτα τηγανίστε τα σε όχι πολύ δινατή φωτιά ώσπου να ροδίσουν ανάλογα το πώς σας αρέσει...
Λίγα μυστικά ακόμα
Για όσους ξέρουν να τρώνε ας τα αφήσουν λίγο ωμά...