Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ο Παπουτσής προανήγγειλε νέα επεισόδια αλλά και ότι δεν θα ... επιτραπούν


Δηλώσεις Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Χρήστου Παπουτσή, μετά τη συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό, Λουκά Παπαδήμο.
Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής: Έκανα μια πλήρη ενημέρωση στον Πρωθυπουργό για τα χθεσινά γεγονότα, αυτά τα οποία αμαύρωσαν την εικόνα της
χώρας μας και προσέβαλαν την Ελληνική Δημοκρατία. Πέραν αυτού, θέλω να μείνω ξανά στο μήνυμα το οποίο πιστεύω ότι το σύνολο του πολιτικού κόσμου υιοθετεί: πρέπει οι πάντες, αυτή τη δύσκολη περίοδο για τη χώρα, να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση, ψυχραιμία και πάνω απ’ όλα να αποφύγουν πράξεις, οι οποίες βιάζουν τη Δημοκρατία μας και προσβάλλουν τον κάθε Έλληνα πολίτη.
Η ανευθυνότητα, είναι δυστυχώς αυτή η οποία επικράτησε χθες στη σκέψη και τη δράση ορισμένων. Αυτό δεν μπορεί να επαναληφθεί, γιατί η χώρα μας περνάει δύσκολες στιγμές, η κοινωνία μας περνάει δύσκολες στιγμές, ο κάθε πολίτης περνάει δύσκολες στιγμές.
Το κέντρο της Αθήνας έχει επιβαρυνθεί. Η χώρα πρέπει να σταθεί όρθια. Η Ελλάδα πρέπει να σταθεί στα πόδια της και αν δεν συνεισφέρουμε όλοι με κάθε τρόπο, αυτό δεν θα το πετύχουμε, προς δόξα εκείνων οι οποίοι επιχειρούν να γονατίσουν την Ελλάδα και να μας αφήσουν έξω από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ευρωπαϊκό νόμισμα.
Η κατάσταση στις επόμενες μέρες θα είναι μία κατάσταση η οποία χρειάζεται πολλές αντοχές από την ελληνική κοινωνία και πάνω απ’ όλα χρειάζεται υπευθυνότητα απ’ όλους: θεσμικούς, πολιτειακούς παράγοντες, εκπροσώπους των μεγάλων ιδρυμάτων που μπορούν να εκφέρουν άποψη και να διαμορφώνουν την κοινή γνώμη, αλλά πάνω απ’ όλα από τον κάθε πολίτη ξεχωριστά.
Δημοσιογράφος: Είστε ευχαριστημένος από τη δράση της Αστυνομίας χθες; Προαναγγέλλετε ανάλογα γεγονότα με αυτά που λέτε;
Υπουργός, Χρήστος Παπουτσής: Σε λίγο ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας και ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος θα είναι στη διάθεση όλων των μέσων μαζικής ενημέρωσης για να απαντήσουν στις όποιες ερωτήσεις επιχειρησιακού χαρακτήρα.
Όσον αφορά στις εκθέσεις τους για τη δραστηριότητα και τη διάταξη των δυνάμεων χθες, μπορώ να πω ότι η διάταξη των δυνάμεων ήταν επαρκής και η προσπάθεια η οποία έγινε ήταν υπεράνθρωπη. Όμως, επιμένω ότι ποτέ, σε καμία χώρα, δεν αρκούν μόνο οι αστυνομικές δυνάμεις και οι δυνάμεις της πυροσβεστικής.
Δημοσιογράφος: Όταν όμως λέτε ότι αυτό δεν θα ξανασυμβεί, τι εννοείτε; Θα αλλάξει η στάση της αστυνομίας αφ’ ενός; Αφ’ ετέρου, όταν λέτε ότι περιμένουμε και τις επόμενες ημέρες –είναι αυτό που ρώτησε ο συνάδελφος- έχετε πληροφορίες ότι θα ξανασυμβούν τα ίδια πράγματα;
Υπουργός: Όχι, έχω ήδη πει -εδώ και πάρα πολύ καιρό και δημόσια και στη Βουλή- ότι η περίοδος που περνάμε είναι δύσκολη περίοδος, που δημιουργεί κοινωνικές εντάσεις. Τα μέτρα και οι θυσίες του λαού και τα μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση δημιουργούν το πεδίο για έντονες κοινωνικές συγκρούσεις. Γι’ αυτόν το λόγο χρειάζεται ψυχραιμία, σοβαρότητα, υπευθυνότητα απ’ όλους, μα πάνω απ’ όλα χρειάζεται και τον ίδιο τον πολίτη. Κανείς δεν μπορεί να κάνει τίποτα μόνος του.
Δημοσιογράφος: Και σε ό,τι αφορά τη στάση της Αστυνομίας;
Υπουργός: Επανέλαβα ότι έκαναν υπεράνθρωπες προσπάθειες χθες, όπως και η Πυροσβεστική Υπηρεσία, πάρα το γεγονός ότι δέχθηκαν επιθέσεις και τους παρεμπόδισαν προκειμένου να φτάσουν στις φωτιές που είχαν ξεσπάσει.
Δημοσιογράφος : Είπατε ότι αυτό δεν πρόκειται να ξανασυμβεί. Για να μην ξανασυμβεί, κάτι θα πρέπει ν’ αλλάξει. Αυτό θα είναι η στάση της Αστυνομίας;
Υπουργός: Επαναλαμβάνω ότι πρέπει όλοι εκείνοι οι οποίοι καταδικάζουν ή σχολιάζουν τις καταστροφές εκ των υστέρων, καλά θα κάνουν να απευθύνουν μηνύματα προληπτικά. Δηλαδή, θα ήμουν πάρα πολύ ευτυχής, αν άκουγα όλους εκείνους -οι οποίοι έσπευσαν αμέσως, ή μάλλον, ακόμα χωρίς να έχουν τελειώσει οι επιχειρήσεις και οι συγκρούσεις, να καταδικάσουν, και υπενθυμίζω ότι είχαμε 6 ώρες συγκρούσεις χθες, συνεχείς, διαρκείς- να είχαν προβλέψει, όπως ο καθένας ανέμενε ότι θα υπάρχει πολύ μεγάλη ένταση- και να είχαν ζητήσει απ’ όλους αυτοσυγκράτηση και να αποφύγουν βίαιες πράξεις. Αυτό που είπα αφορά τους πάντες. Αναφέρομαι σε όλους τους θεσμικούς παράγοντες, οι οποίοι αρθρώνουν δημόσιο λόγο και διαμορφώνουν, με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο, την κοινωνική συνείδηση των πολιτών.
Δημοσιογράφος : Η Αστυνομία είχε προβλέψει;
Υπουργός: Αυτό θα είναι ένα ερώτημα, το οποίο είμαι απόλυτα βέβαιος ότι θα σας απαντήσει ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας. 


.

Δημοσίευση σχολίου

9 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Επί Χροσοχοιδη γαιτί δεν γινόταν τίποτε;
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ΠΑΠΟΥΤΣΗ ΟΠΟΥ ΣΕ ΕΒΑΛΑΝ ΥΠΟΥΡΓΟ, ΟΠΩΣ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ, ΠΡΟΠΟ, ΤΑ ΚΑΝΕΣ ΜΟΥΣΚΕΜΑ! ΚΑΝΕ ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ! ΓΙΑ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙΣ!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ΑΦΗΣΤΕ ΠΑΙΔΙΑ ΑΥΤΟΣ ΠΝΙΓΟΝΤΟΥΣΑΝ ΤΟΣΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΤΟ ΣΑΜΙΝΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΕΛΕΓΕ ΣΑΧΛΑΜΑΡΕΣ.
ΑΛΛΑ ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΠΕΣΑ ΑΣΕ.......
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ΠΑΡΑΙΤΗΣΟΥ ΚΟΠΡΙΑ ΑΝ ΣΟΥ Ε\ΕΧΕΙ ΜΕΙΝΗ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΤΣΙΠΑ.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ΠΑΠΟΥΤΣΗ ΟΠΟΙΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ Κ ΑΝ ΠΗΡΕΣ ΤΑ ΚΑΝΕΣ ...ΜΗ ΠΩ ΤΙ!!!ΑΝΤΕ ΠΑΡΕ ΔΡΟΜΟ!!!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΚΑΝΟΝΙΑ ΝΕΡΟΥ ΠΟΥ ΔΕΙΛΑ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΚΕΡΑΤΕΑ? ΒΓΑΛΤΕ ΤΑ ΨΕΚΆΣΤΕ ΤΑ 100-200 ΑΤΟΜΑ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΥΣ Κ ΑΦΗΣΤΕ ΜΑΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΙΡΗΝΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ- ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ. ΒΕΒΑΙΑ ΦΤΑΙΜΕ Κ ΕΜΕΙΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΤΑ ΜΑΪΜΟΥΝΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ. ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΤΑ ΔΕΡΝΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΝΑ ΞΕΣΠΑΓΑΜΕ ΜΗΠΩΣ;
Ο χρήστης ΜΟΝΙΜΟΣ ΚΑΤΟΙΚΟΣ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ είπε…
Τελικά οι Έλληνες μάλλον όντως έχουν μικρή μνήμη και ξεχνάνε εύκολα…
Ξεχνάνε τις πελατειακές σχέσεις πού είχαν τόσα χρόνια με αυτούς που σήμερα υβρίζουν και αποκαλούν κλέφτες.
Ξεχνάνε ποιους ψήφιζαν τόσα χρόνια και παρακαλάγανε στα πολιτικά τους γραφεία για μια ΄΄θέση στο δημόσιο΄΄.
Ξεχνάνε πως από 50 – 60 χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους που είχαμε κάποτε πως έφτασαν το 1.000.000 σήμερα!!!
Ξεχνάνε ότι οι ίδιοι έβγαζαν ένα σωρό χρήματα και δήλωναν στην εφορία ψεύτικα στοιχεία.
Ξεχνάνε ότι ποτέ δεν ζήταγαν αποδείξεις ή δεν έδιναν αποδείξεις.
Ξεχνάνε ότι παραβίαζαν τον νόμο με τον ένα ή τον άλλο τρόπο και όταν τους έπιαναν έλεγαν ΄΄ξέρεις ποιος είμαι εγώ; ΄΄ ή έτρεχαν στα πολιτικά γραφεία για μεσολάβηση;
Τελικά πόσο δίκαιο είχε ο Πάγκαλος όταν έλεγε ότι ΄΄μαζί τα φάγαμε΄΄…
Και τώρα όλοι ξαφνικά έγιναν ΄΄επαναστάτες΄΄ και αντί να κάψουν τις σκουριασμένες ιδέες τους και την λάθος νοοτροπία τους, πάνε στο κέντρο της Αθήνας και με ανθρωποκτόνο πρόθεση έναντι των αστυνομικών, πετάνε μολότοφ, πέτρες, μάρμαρα, σίδερα, φωτοβολίδες στους αστυνομικούς που εκτελούν εντεταλμένη υπηρεσία και καίνε παράλληλα τις περιουσίες των Ελλήνων πολιτών καταστρέφοντας ότι δημόσιο υπάρχει στο διάβα τους.
Είναι γνωστό σε όλους μας ότι σε κάθε τέτοια περίπτωση χάνονται ολόκληρες περιουσίες!!!
Στο τέλος όλοι κατηγορούν την αστυνομία γιατί δεν έριξε δακρυγόνα ή γιατί έριξε πολλά!!!
Γιατί έκανε συλλήψεις ή γιατί δεν έκανε !!!
Σχεδόν όλοι οι Έλληνες λίγο ή πολύ δηλώνουν ειδικοί.
Επίσης όλοι κατηγορούν την αστυνομία για τα γεγονότα, λες και η αστυνομία έκανε τις ζημιές!!!
Αποφεύγουν όλοι, με έντεχνο τρόπο να ρίξουν τις ευθύνες στους κουκουλοφόρους και σε όσους τους καθοδηγούν σε τέτοια έκτροπα και έτσι συνεχίζουν κάθε φορά ανενόχλητα το έργο της καταστροφής της χώρας μας οι κουκουλοφόροι!!!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ρε συ ΜΟΝΙΜΕ ΚΑΤΟΙΚΕ ΚΕΝΤΡΟΥ σε σκονάκι στο δίνουν έτοιμο το κείμενο και το βάζεις σε όλες τις αναρτήσεις?
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ 09:46 μ.μ.(21:46) της 13-2-12.

ΕΧΩ ΝΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΩ ΟΤΙ Ο κ. ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ, ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΠΛΟΙΑΡΧΟΣ ΣΤΟ Σ Α Μ Ι Ν Α, ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΗΣ ΓΑΔΑ.