Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Πρόταση της ΠΟΑΣΥ για ανταποδοτικό όφελος από επισύνδεση συναγερμών με αστυνομικές υπηρεσίες


Αθήνα 1 Φεβρουαρίου 2012
Αρ. Πρωτ.: 506/1/7

Κύριε Υπουργέ,
Με τις διατάξεις του άρθρου 13 του Ν. 2622/1998 καθορίστηκε η διαδικασία σύνδεσης συστημάτων συναγερμού ιδιωτών , οργανισμών και ιδρυμάτων με τις Αστυνομικές Υπηρεσίες, με
προφανή σκοπό την καλύτερη προστασία των οικιών, επιχειρήσεων, πιστωτικών ιδρυμάτων, διαφόρων οργανισμών, μουσείων, εργοστασίων κ.λπ..

Η άδεια προβλέπεται ότι χορηγείται από τον Αστυνομικό Διευθυντή της οικείας Διεύθυνσης, μετά την σύμφωνη γνώμη της αστυνομικής υπηρεσιακής επιτροπής ,δυνάμει της υπ΄αριθμ.8518/9/1-ιβ΄από 14-04-99 (ΦΕΚ.Β΄-417/19-04-99) απόφασης του κ. Υπουργού Δημόσιας Τάξης, όπως τροποποιήθηκε μεταγενέστερα με την υπ΄αριθμ.8518/9/1-λ΄ από 2/10/2000 Απόφασή του (ΦΕΚ.Β΄1225/6-10-2000).
Μεταξύ των άλλων προϋποθέσεων, κριτηρίων και δικαιολογητικών καθιερώθηκε και τέλος ανταποδοτικού χαρακτήρα υπέρ του Δημοσίου , ως απαραίτητο δικαιολογητικό, τόσο κατά το στάδιο υποβολής της αίτησης στην Αστυνομική αρχή όσο και μετά την έγκριση της αίτησης με την καθιέρωση ετήσιου τέλους σύνδεσης .

Είναι προφανές ότι η σύνδεση συναγερμών με τις Αστυνομικές Υπηρεσίες συνεπάγεται αυξημένες υποχρεώσεις των τελευταίων έναντι των συνδεομένων χωρίς ταυτόχρονα να υπάρχει η οποιαδήποτε πρόβλεψη ενός ανταποδοτικού τέλους προς όφελος των Αστυνομικών ή των ασφαλιστικών τους ταμείων, καθώς είναι εκείνοι που καλούνται εκ των πραγμάτων να μεταβαίνουν καθημερινά σε σωρεία περιστατικών ελέγχου συναγερμών.

Θα πρέπει επίσης να επισημάνουμε ότι κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα οι αστυνομικές υπηρεσίες κατακλύζονται από νέα αιτήματα ιδιωτών, πιστωτικών ιδρυμάτων κ.λ.π. για σύνδεση συστημάτων συναγερμών είτε αυτόνομα είτε σε πίνακες συνδρομητών (ομαδοποιημένων).

Κύριε Υπουργέ,

Είναι γνωστό ότι τα ταμεία επικουρικής ασφάλισης του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας για λόγους που αφορούν γενικότερα το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης αντιμετωπίζουν στις μέρες μας προβλήματα στην εκπλήρωση των υποχρεώσεών τους.

Για την διατήρηση της βιωσιμότητάς τους και την οικονομική τους ανάκαμψη προτείνουμε την θεσμοθέτηση - καθιέρωση ανταποδοτικού τέλους (πέραν του ήδη προβλεπομένου τέλους υπέρ δημοσίου) υπέρ του Ταμείου Πρόνοιας Αστυνομικών, (πρόσφατα μετέθεσε τον χρόνο καταβολής του εφάπαξ στα 31 έτη από την ημέρα κατάταξης ανεξάρτητα από τον χρόνο αποστρατείας), τόσο για την εξέταση του αιτήματος σύνδεσης συστήματος συναγερμού ή της συνέχισης της σύνδεσης καθώς και ενός ετήσιου τέλους μετά την έγκριση της σύνδεσης.
ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ
Προς: Τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστο ΠΑΠΟΥΤΣΗ
Κοιν.: 1) Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μανώλη ΟΘΩΝΑ
2) Γενικό Γραμματέα Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη κ. Ελευθέριο ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ
3) Αρχηγό Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο κ. Νικόλαο ΠΑΠΑΓΙΑΝΟΠΟΥΛΟ
4) Πρόεδρο Δ.Σ. ΤΕΑΠΑΣΑ Υποστράτηγο κ. Κων/νο ΤΣΟΥΒΑΛΑ
5) Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις




.

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
παρτάκηδες! θαπρεπε μήπως να πληρώνουμε τέλος και για κάθε παραβατικό που συλλαμβάνετε;