Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

"Δικαιούται δια να ομιλεί" ο σύμβουλος κ. Χριστοφαρεΐζης;


Μάλλον δεν ήταν ειλικρινής η τοποθέτηση του πρώην αρχηγού της Αστυνομίας και νυν γενικού γραμματέα Δημόσιας τάξης, όταν αναφορικά με σχετικό ρεπορτάζ του bloko.gr δήλωνε πως το γενικό πρόσταγμα στο κέντρο επιχειρήσεων της ΓΑΔΑ στη διάρκεια συγκεντρώσεων, πορειών και διαδηλώσεων το
έχει ο αττικάρχης, εκτός κι αν έχουν αλλάξει τα πράγματα, τα δεδομένα και οι καταστάσεις εξαιτίας των θέσεων και των ... αντιθέσεων που έκτοτε σημειώθηκαν.
Δίχως σε καμία περίπτωση να θέλουμε ή επιδιώκουμε να ψέξουμε τον κ. Οικονόμου, πληροφορούμαστε ότι ειδικά όταν ξεσπούν επεισόδια, η ευθύνη της διαχείρισης μετατίθεται ή επιχειρείται να γίνει διαρπαγή της από το κέντρο επιχειρήσεων της Κατεχάκη, στο οποίο κατοικοεδρεύουν οι κ.κ. αρχηγός και υπαρχηγός, όπως επίσης και ο σύμβουλος κ. Χαράλαμπος Χριστοφαρεΐζης.
Ο τελευταίος κατά πως σημειώνεται από έγκυρες πηγές ενημέρωσης, δίνει εντολές, οδηγίες και κατευθύνσεις, προκαλώντας με τη στάση του εκνευρισμό αλλά και σύγχυση σε ότι αφορά στη διαχείριση έντασης, κρίσης και δυνάμεων.
Χωρίς να έχουμε επιχειρησιακές γνώσεις, ούτε άλλωστε τις διεκδικούμε από τους επαΐοντες, αγχινούστατους κι επισπεύδοντες, θέτουμε ένα απλό ερώτημα; Από πότε και αν πολίτες, οποιασδήποτε ιδιότητας κι εντεταλμένων καθηκόντων,   έχουν το δικαίωμα κατεύθυνσης και διαχείρισης αστυνομικών μονάδων;
Από πότε υπουργικοί σύμβουλοι διαθέτουν τη δικαιοδοσία "απαλλοτρίωσης" θεσμικού δικαιώματος και ιδιότητας επικεφαλής αξιωματικών της Αστυνομίας; Συνεπώς το μείζον στην προκείμενη περίπτωση ζήτημα είναι εάν δικαιούται να παρίσταται και να ομιλεί ο κ. Χριστοφαρεΐζης; Εάν το ερώτημα είναι ανεπίκαιρο ή στερείται βάσης, νοήματος και περιεχομένου, σπεύδουμε να ζητήσουμε εκ προοιμίου συγνώμη.


.

Δημοσίευση σχολίου

9 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Θεμιτές οι ενστάσεις σας δια το τυπικώς ορθόν, αλλά να επισημάνωμε οτι ο κ. Χρηστοφαρείζης είναι απο τους λίγους αξιωματικούς επιχειρήσεων που είχαν ΕΠΙΤΕΛΙΚΗ αντίληψη, στρατιωτική προσέγγιση των αστυνομικών επιχειρήσεων και πνεύμα ΜΑΧΙΜΟΥ ηγέτη που "καπνίζεται" στο πεδίο ενώ εισήγαγε νέες τεχνικές και οπλα.
Εδρασε αποτελεσματικά σε μια εποχή που η Αστυνομία υστερούσε τεχνικά και επιχειρησιακά και παρόλα αυτά είχε αποτελέσματα.
Μήπως να επωφεληθούμε απο την πείρα του ;
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ρωτηστε αυτους που υπηρετησαν με το χριστοφ τη εστι.αλλες εποχες τοτε αλλες τωρα
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
10:35 το έγραψες μόνος σου, ΕΙΧΕ. Αν ο επικ. των δυνάμεων δεν μπορούσε, να τον δούμε στις κρίσεις να φοράει καβουράκι. (ρεπούμπλικο-τραγιάσκα)
Τα φώτα τα δίνεις σε προ μάχης ώρα.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
καλα που υπαρχουν και παρατρεχαμενοι τυπου 10.35 και μαθαινουμε την... καταρτιση του βαζεχα...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Θρυλικός ο Βαζέχα με φοβερές ατάκες του στιλ: τι; Θέλετε να φύγεται απο την ΥΑΤ; Φυσικά και μπορείται.Υπάρχουν θέσεις στην Ανάβυσσο, στα Σπάτα, στο Λαύριο, στην Αρτέμιδα... Πείτε μου που θέλετε και θα σας πάω! Κορυφή όμως είναι αύτο που ειπε το καλοκαίρι του 2003 στη θεσσαλονίκη! Λαμβάνει το Ε-100;(το ελικόπτερο) Τροχάδην στην τάδε θέση!!!!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ποιες νέες τεχνικές; Ποια όπλα; Ακόμα χρησιμοποιούμε χημικά. Που έτσι κι αλλιώς δεν κάνουν τίποτα σε αυτούς που τα ρίχνουμε αφού είναι προστατευμένοι με μάσκες κτλ. Μόνο ο κοσμάκης που διαδηλώνει τα τρώει στη μάπα και τσαντίζεται μαζί μας κι έχει και δίκιο. Θυμάμαι σε πρόσφατα επεισόδια κάποιοι είχαν πάρει τις μάνικες κι έβρεχαν τα ΜΑΤ!!! Μήπως έπρεπε να γίνεται το αντίθετο;

ΓΙΩΡΓΟΣ Μ.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ολοι οι πρωην "σωτηρες" της ΕΛ.ΑΣ και νυν συνταξιουχοι= πολιτες, που εχουν απο το 2004 να ασχοληθουν με αστυνομικες επιχειρησεις, τυπου "ΒΑΖΕΧΑ", καλα θα κανουν να κατσουν στο σπιτακι τους, να απολαμβανουν τη συνταξη τους, και να πηγαινουν καμια βολτα στο καφενειο. η ΕΛ.ΑΣ και αξιους και ικανους αξιωματικους εχει, που μπορουν να διαχειριστουν οποιαδηποτε κριση, αρκει να υπαρχει η πολιτικη βουληση. με συνταγες "ΒΑΖΕΧΑ", αλλων εποχων και αλλων συνθηκων, η Αστυνομια και ειδικα οι δυναμεις της ΔΑΕΑ, θα εκτιθενται. αμα αληθευει η πληροφορια, πως νομιμοποιειται η διαχειρηση αστυνομικων δυναμεων απο πολιτες και οχι απο τους αρμοδιους αξιωματικους της φυσικης μας ηγεσιας; ποια ειναι αυτα τα παπαγαλακια που κανουν λογο για "αναντικαταστατο ΒΑΖΕΧΑ" και τι σκοπους (κυριως κομματικους) εξυπηρετουν; ποια ειναι η θεση του Υπουργου ΠΡΟ.ΠΟ και πως επιτρεπει ενα τετοιο φαινομενο;
παρακληση bloko, να γινει περαιτερω ερευνα γιατι ψυθιριζεται η αναμειξη του βαζεχα και σε άλλα "θεματα" στο εσωτερικο της ΕΛ.ΑΣ...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ΚΡΙΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
κάποιοι δυστυχώς ακόμη φαντάσματα βλέπετε!για όλα φταίει ο ΒΑΖΈΧΑ...Αχ πόσο κουτοί μπορεί να είστε....δεν κοιτάμε τα χάλια μας λέω εγώ και πως να τα διορθώσουμε!??