Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

"'Αγονο" κηρύχτηκε και το 2ο Σχολείο για την ΕΚΑΜ της Κρήτης


ΕΝΩΣΗ ΕΙΔΙΚΩΝ ΦΡΟΥΡΩΝ ΚΡΗΤΗΣ
Διεκόπη το σχολείο επιλογής για την Ε.Κ.Α.Μ Κρήτης καθώς είχαν παραμείνει μόνο 4 υποψήφιοι κάνοντας αδύνατη την συνέχιση του σχολείου.
http://www.enefk.gr

Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ του bloko.gr στις
8 του μήνα

Τετάρτη, 8 Φεβρουαρίου 2012

"Στα βράχια" φαίνεται ότι θα πέσει και αυτό το σχολείο για την ΕΚΑΜ Κρήτης


Η δεύτερη προσπάθεια για ένα σχολείο επιλογής των αστυνομικών που θα στελεχώσουν την ΕΚΑΜ Κρήτης δυστυχώς δεν ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις. Από τη μία, οι ομαδικές αποχωρήσεις των υποψηφίων του πρώτου σχολείου, η ματαίωσή του και όλα εκείνα που ακούστηκαν, γράφτηκαν και ειπώθηκαν γι'αυτό το γεγονός. Από την άλλη, ο
πολύ μικρός αριθμός των υποψηφίων προσήλθαν για αυτό το δεύτερο σχολείο.
Μόλις 25 άτομα πήραν το φύλλο πορείας για την έδρα της μονάδας στου Γουδή, από τους οποίους οι επιτελείς ευλεπιστούσαν ότι 17 θα περνούσαν τη διαδικασία επιλογής προκειμένου να στελεχώσουν την ΕΚΑΜ της Μεγαλονήσου.
Για κάποιους αυτό ήταν ένα όνειρο απατηλό, καθώς η διεθνής εμπειρία από αντίστοιχα σχολεία και στη χώρα μας και στο εξωτερικό δείχνει ότι μόλις το 5-10% των υποψηφίων καταφέρνει τελικά να περάσει το σύνολο τών δοκιμασιών και να ενταχθεί στις τάξεις ειδικών μονάδων, όπως η συγκεκριμένη. Από την αρχή του, λοιπόν, το σχολείο είχε αβέβαιο μέλλον. Κατά γενική ομολογία οι αστυνομικοί που έφθασαν στις εγκαταστάσεις της ΕΚΑΜ είναι καλοί (για να γλιτώσουμε τις παρεξηγήσεις), αλλά όπως είπε κάποιος πολύ σοφά "δεν μπορούν όλοι οι καλοί αθλητές να τρέχουν γρήγορα ή να παίζουν καλό μπάσκετ ή να κολυμπούν μακρινές αποστάσεις, ο καθένας κάνει κάτι καλύτερα". Δεν μπορούν όλοι οι καλοί αστυνομικοί να μπουν στην ΕΚΑΜ. Από τους 25 ήδη έχουν απομείνει 15, στη δεύτερη εβδομάδα του σχολείου, κι είναι μαθηματικά βέβαιο ότι μέχρι το τέλος του θα έχουν φύγει ακόμα περισσότεροι και συνεπώς και αυτό το σχολείο θα τελειώσει άδοξα.
Υπάρχει όμως ακόμα ένας προβληματισμός. Αν υποθέσουμε ότι και οι 25 ήταν ικανοί, αν υποθέσουμε ότι ύστερα από μεγάλη δυσκολία έκοβαν τους 8 "χειρότερους", ώστε να μείνουν οι 17, πόσο άμεσα θα ήταν οι επιτυχόντες αστυνομικοί έτοιμοι να αναλάβουν δράση; Πόσο γρήγορα θα μπορούσαν να δώσουν τη μάχη τους ως ΕΚΑΜίτες πια σε μία επιχείρηση; Το συγκεκριμένο σχολείο είναι σχολείο επιλογής και όχι εκπαίδευσης. Τί σημαίνει αυτό πρακτικά; Οι συμμετέχοντες "παίρνουν μυρωδιά". Δεν μαθαίνουν όλα αυτά που πρέπει. Δεν προλαβαίνουν να εκπαιδευτούν ώστε να είναι πραγματικά ετοιμοπόλεμοι. Πρέπει να σκεφτεί κανείς ότι εκείνοι που πέρασαν το τελευταίο σχολείο επιλογής για την ΕΚΑΜ Αττικής δεν έχουν λάβει ακόμα μέρος σε επιχείρηση. Συνεχίζουν να εκπαιδεύονται καθημερινά και να λαμβάνουν εμπειρίες. Εκείνοι, που τελείωσαν το αμέσως προηγούμενο σχολείο, έχουν λάβει μέρος μόνο σε "απλές" επιχειρήσεις και επίσης συνεχίζουν να εκπαιδεύονται. Εύλογα κάποιος θα ρωτήσει: Αυτοί που θα περνούσαν το σχολείο επιλογής για την ΕΚΑΜ Κρήτης, την επομένη μέρα θα πήγαιναν στο Ρέθυμνο έτοιμοι; Στη θεωρία ναι, στην πράξη όμως;


Του Μανώλη Ασαριώτη
 
 
.

Δημοσίευση σχολίου

9 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Εμμ... τι ειναι ετσι ευκολο να γινει κανεις ΕΚΑΜιτης ?Οταν στην Αττικη πηγανε 200 ατομα και πηραν κατω απο 20 ?Οποιος αντεχει περναει.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΚΑΜΗΤΕΣ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΒΓΑΛΟΥΝ.ΑΥΤΟΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΤΙ ΕΝΝΟΩ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Δεν τα παίρνουν τα γράμματα. Χάνουν ψήφους και οι τοπικοί βολευτές.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
12.23 αντε παλι το πετσι πεταχτηκε .....αντε ρε στο καρναβαλι και μην ασχολησε ουτε γνωριζεις ποσα παιδια απο την κρητη υπηρετουν ηδη στην ΕΚΑΜ ανοητε πετσακα.....τραβα να συντεκνιασεις με το φουρναρη να παιρνεις το ψωμι ζεστο.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
χαλαρώστε παλικάρια η ΕΚΑΜ είναι μια και μόνο
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ...ΒΙΣΜΑΤΙΚΗ...(ΠΑΛΙΟΣ ΕΚΑΜΙΤΗΣ)..
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
4.08 εισαι ενας και βλακας (νεος εκαμιτης)
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ΑΥΞΗΣΤΕ ΤΟ ΟΡΙΟ ΗΛΙΚΙΑΣ ΚΑΝΤΕ ΝΤΟ ΣΤΑ 30 ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΙΚΑΝΑ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΚΟΒΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ΑΥΞΗΣΤΕ ΤΟ ΟΡΙΟ ΗΛΙΚΙΑΣ ΚΑΝΤΕ ΝΤΟ ΣΤΑ 30 ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΙΚΑΝΑ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΚΟΒΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ...