Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Η απάντηση Παπουτσή στη Βουλή για την απαξίωση των χαμηλόβαθμων μάχιμων αστυνομικών

Απάντηση δόθηκε από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη στην Ερώτηση (3458/23-12-2011) που είχε καταθέσει στη Βουλή των Ελλήνων ο Βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης κ. Σταύρος Καλαφάτης με θέμα "Η απαξίωση των χαμηλόβαθμων μάχιμων αστυνομικών, ευνοεί
την αύξηση της εγκληματικότητας" και την απάντηση από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.
Στην Ερώτησή του ο Βουλευτής ερωτούσε:
- Προτίθεται να εξετάσει, να αξιολογήσει ορθολογικά και να προτείνει ξεκάθαρα την αναγνώριση του λειτουργήματος του αστυνομικού ως επικίνδυνου και ανθυγιεινού, στο πλαίσιο της ευρύτερης μεταρρύθμισης του σχετικού νομοθετικού πλαισίου που επιχειρείται για το δημόσιο τομέα ;
Προτίθεται να εξετάσει, να αξιολογήσει ορθολογικά και να προτείνει ξεκάθαρα την αναγνώριση του λειτουργήματος του αστυνομικού ως επικίνδυνου και ανθυγιεινού, στο πλαίσιο της ευρύτερης μεταρρύθμισης του σχετικού νομοθετικού πλαισίου που επιχειρείται για το δημόσιο τομέα ;
Στην απάντηση του Υπουργού για το ζήτημα του επαγγέλματος ως επικίνδυνου και ανθυγιεινού παρ΄πεμψε στην απάντηση που είχε δωθεί παλαιότερα σε σχετική Ερώτηση 242/5-12-2011 (εδώ).
Για τη λειτουργικότητα των μεταφορικών μέσων το Υπουργείο απαντά ότι είναι μικρός ο αριθμός αυτών επί του παρόντος δεν είναι ενεργά επιχειρησιακός λόγω τακτικών συντηρήσεων, αντικατάστασης ελαστικών επισώτρων κ.λ.π. Από την αρμόδια Διεύθυνση Τεχνικών του Α.Ε.Α. έχει αποσταλεί σχετική διαταγή προς όλες τις Υπηρεσίες προκειμένου επιθεωρηθούν τα κατεχόμενα οχήματα έτσι ώστε τα μη λειτουργικά είτε λόγω παλαιότητας είτε λόγω οικονομικά ασύμφωρων για επισκευή, να αποστέλλονται στις αρμίδιες Επιτροπές για να κριθούν Πέραν Οικονομικής Εκμετάλλευσης (Π.Ο.Ε.).
Επίσης για την προμήθεια νέων οχημάτων απαντά ότι θα πραγματοποιηθεί σε άμεση συνάρτηση με τον εκτελούμενο προυπολογισμό ο οποίος όμως είναι σημαντικά περιορισμένος. Επίσης γνωστοποιεί ότι για το 2011 έγινε προμήθεια 217 οχημάτων, 477 κρανών δικυκλιστών full face, 395 κρανών αστυνομικών επιχειρήσεων προκειμένου οι υπηρεσίες να δύνανται να ανταπεξέλθουν στις υπηρεσιακές τους ανάγκες.
Διαβάστε το πλήρες κείμενο της απάντησης εδώ.
- http://www.policenet.gr/portal/arthra-dimosieymata/2012/21012012-1.html

.

Δημοσίευση σχολίου

14 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ΑΡΕΣ ΜΑΡΕΣ ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΕΣ ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ................
Ο χρήστης hammer είπε…
τι να μας πουν κ αυτοί όσα παίρνουν σε μια τετραετία σαν υπουργοί παίρνουμε οι μισθωτοί σε 30 χρόνια υπηρεσίας
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Συμφωνώ με τον «Ανώνυμο».. ειδικά όταν κάποια αστυνομική Υπηρεσία στην Ελλάδα... διέθεσε 3000 € για επισκευές μηχανικές περιπολικού με 380.0000 χλμ. Η Υπηρεσία που το είχε έλεγε να πάει για απόσυρση, αλλά οι ... διοικούντες είχαν άλλη άποψη!!! Άραγε τα περιπολικά που προμυθεύονται... ποιός τα πέρνει??????? Να σας πω... Η υπηρεσία προστασίας επισήμων προσώπων!!!!! Κάθε δύο-τρία χρόνια, αλλάζουν περιπολικά. Παίρνουν καινούργια! Απλά στο δημοσίευμα δεν αναφέρεται ότι το υπουργείο προμηθεύεται «συμβατικά» ππεριπολικά και όχι «έγχρωμα»!!! Αυτά!!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Λευκη απεργια...
Ο χρήστης Αστυφύλακας με 3 πτυχία και 5 ξένες γλώσσες σε ΑΤ του κέντρου. είπε…
Η απαξίωση των χαμηλόβαθμων μάχιμων αστυνομικών

«Συμμετοχή των αστυφυλάκων στις Επιτροπές»

Είναι πράγματι άξιο απορίας το γεγονός ότι ενώ σε όλες τις επιτροπές κρίνεται ως απολύτως απαραίτητη η παρουσία των αξιωματικών (εξ οφίτσιο), θεωρείται περιττή η συμμετοχή των αστυφυλάκων! δηλαδή των ανθρώπων που στηρίζουν διαχρονικά, υπό τρομερά αντίξοες συνθήκες, την οικοδόμηση αίσθησης ασφάλειας του έλληνα πολίτη.
Επειδή θεωρούμε ότι οι αστυφύλακες γνωρίζουν πολύ καλύτερα την κατάσταση που βιώνει σήμερα η ελληνική κοινωνία, έχουν και θέση και άποψη για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες μας.
Επειδή πιστεύουμε ότι η συμμετοχή των αστυφυλάκων μπορεί να βοηθήσει ουσιαστικά στην αποτελεσματικότερη λειτουργία των επιτροπών:
Καλούμε λοιπόν το Υπουργείο, να συμπεριλάβει οπωσδήποτε και έναν τουλάχιστον αστυφύλακα σε όλες του τις επιτροπές.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ΜΑ ΤΙ ΛΕΤΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ , ΔΕΝ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ΤΗΝ ΣΑΦΗ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΜΕΣΤΗ ΣΟΦΗ ΜΕ ΒΑΣΕΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ?????? ΟΟΟΟΟΟΟΧΙΙΙΙΙ????? ΟΥΤΕ ΚΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ.
ΜΠΡΑΒΟ ΥΠΟΥΡΓΑΡΑ ΓΛΩΣΕΨΕΣ ΤΗΝ ΜΠΕΡΔΑ ΣΟΥ????
ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΚΑΤΩΤΕΡΟΙ ΣΕ ΦΥΛΑΜΕ ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΑ ΣΚΑΤΑ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ , ΔΕΙΞΕ ΜΑΣ ΛΙΓΟ ΣΕΒΑΣΜΟ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ-ΦΙΛΟΙ, Ο ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΗΝ ΜΑΚΡΑ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΓΙΑΛΙΣΤΕΡΩΝ ,ΣΤΥΛΑΤΩΝ, ΕΦΕΤΖΗΔΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΩΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΣΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ΤΟΥΣ ΟΠΩΣ ΤΟΣΟΙ ΑΛΛΟΙ ,ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΓΟΜΕΝΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥΣ. ΑΣ ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΜΕΝΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΕ ΑΠ ΑΥΤΟΥς, ΜΟΝΟ ΖΗΜΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΕΦΕΡΑΝ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ
Ο χρήστης ο Ασυρματιστής είπε…
Εχεις δίκιο 1.19 αλλά δεν χρειάζονται αστυφ. στις επιτροπές.Απλώς πρέπει αυτοί που πάνε να μην είναι αχυράνθρωποι και χαιδεμένοι.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
1:19 ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΑΙΟ ΑΛΛΑ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΠΛΕΟΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΣΤΥΦΥΛΑΚΕΣ ΣΤΙΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΑΣΤΥΦΥΛΑΚΕΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΙΟΥ ... ΑΣΧΕΤΑ ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΝΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
217 ΟΧΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ,Κ ΧΕΣΤΗΚΕ Η ΦΟΡΑΔΑ ΣΤ ΑΛΩΝΙ!!Α ΡΕ ΜΗΖΕΣ ΠΟΥ ΠΕΦΤΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΡΙΠΟΛΙΚΑ!ΤΑ ΣΙΤΡΟΕΝ ΚΛΕΙΝΟΥΝ 10ΕΤΙΑ,Κ ΕΧΟΥΝ ΞΟΔΕΥΕΤΕΙ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ ΔΕΚΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ ,ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΟΙΚΟΝΟΜΑΝΕ ΟΙ ΣΥΜΒΕΒΛΗΜΕΝΟΙ Κ ΟΙ ΜΙΖΑΔΟΡΟΙ!..ΑΝΤΕ ΜΠΑΣ Κ ΓΙΝΕΙ ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΣΥΝΤΟΜΑ Κ ΠΑΡΕΙ ΔΡΟΜΟ Ο ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠ ΤΟΥΣ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΥΣ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΕΤΩΝ..
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
217 οχηματα κυριε υπουργε δεν φτανουν ουτε για τη διευθυνση ασφαλειας αττικης.ασε το αλλο που ολοι οδηγανε (μαθαινουν) στου κασιδι το κεφαλι.να επιτραπει η οδηγηση υπηρεσιακων οχηματων σε αστυνομικους που εχουν διπλωμα οδηγησης πολιτικο και πανω απο 3 χρονια.αμαν πια ολα τα οχηματα χαλια ειναι ακομα και τα καινουργια της οικονομικης.και επιτελους καντε χρηση του νομου για τα κατασχεθεντα οχηματα και μην αγοραζετε κυριε υπουργε ιδιας μαρκας οχηματα για την ασφαλεια.ελεος ελεος
Ο χρήστης Αστυφύλακας με Πτυχίο Ανωτέρας Σχολής Αστυφυλάκων 9,7 είπε…
Κατεπείγον: ζητάμε να επαναπροσδιορισθεί η βαθμολογική εξέλιξη των Αστυφυλάκων ανακριτικών υπαλλήλων.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ΑΓΑΠΗΤΕ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΠΟΥ ΡΩΤΑΣ ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΒΗΤΑΣ.. ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΑΠΟ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΦΡΟΝΤΙΣΑΜΕ ΝΑ ΤΗ ΔΙΑΣΠΑΣΟΥΜΕ ΣΤΑ 3. 1)ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΕΧΟΥΝ ΑΡΙΣΤΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ ΤΟΥΣ. 2)ΕΙΔΙΚΟΙ ΦΡΟΥΡΟΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΠΡΟΗΛΘΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΡΑΤΟ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΑΠΟ ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΝΩΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΡΑΜΠΟ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ @@@ ΕΙΔΙΚΑ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΕΠΑΡΧΕΙΑ. 3)ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΛΕΓΟΜΕΝΟΙ ΒΗΤΑΔΕΣ ΔΗΛΑΔΗ ΑΡΧΙΦΥΛΑΚΕΣ Β ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΠΙΟ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΟ ΣΩΜΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ, ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΠΛΥΤΟΙ ΜΕΓΑΛΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ ΜΕ 3 ΣΑΡΔΕΛΕΣ ΠΡΟΕΡΧΟΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΗ, ΕΧΟΥΝ ΠΙΑΣΕΙ ΟΤΙ ΚΑΒΑΝΤΖΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ ΤΟ 90%ΕΙΝΑΙ ΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ, ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΠΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΗ ΜΕ ΝΤΕΝΕΚΕΔΕΣ ΛΑΔΙ.. ΚΟΙΝΩΣ ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΑΣ. ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΑΠΟΨΗ ΕΙΝΑΙ Η ΦΡΟΥΡΟΣ Η ΒΗΤΑΣ.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ΠΕΙΤΕ ΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΕΠΕΙΔΗ ΓΡΑΨΑΝΕ 20 ΣΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ.ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΣΤΙΣ ΚΑΛΕΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΕΣ ΒΛΕΠΕ ΗΠΑ-ΓΕΡΜΑΝΙΑ-ΡΩΣΙΑ ΠΩΣ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΞΕΡΕΤΕ?ΝΑ ΜΑΘΕΤΕ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΕΛΑΤΕ ΠΟΥ ΘΑ ΠΙΑΣΟΥΜΕ ΤΟ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΜΕ ΜΩΡΑ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΓΡΑΦΕΙΑ ΚΑΙ ΜΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΣΚΟΥΛΑΡΙΚΙΑ.ΑΝΤΕ