Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η "ΑΠΟΓΡΑΦΗ" ΣΤΗ ΔΙΑΣ - ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΠΟΛΛΟΥΣ ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ


Ξεκίνησε τις προηγούμενες ημέρες ένα είδος "απογραφής" προσωπικού και μέσων στην ομάδα ΔΙΑΣ, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν οι προγενέστερες καταγγελίες σχετικά με αποψίλωση κι αποδυνάμωση μέσων και προσωπικού έχουν ή όχι βάση.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, αυτό που φαίνεται να διαπιστώνεται είναι κάπου στη μέση. Η βασική σύγκριση  γίνεται με σημείο αναφοράς δύο βασικές ημερομηνίες. Στις 15 Απριλίου 2010, μία  από τις πρώτες δηλαδή ημέρες λειτουργίας της ομάδας και στις 4 Οκτωβρίου 2011,  λίγες ημέρες δηλαδή πριν από την ανάληψη καθηκόντων του νέου διοικητικού σχήματος, με πιθανολογούμενη πρόθεση την μη αμφισβήτηση τους ως εκ των υστέρων "παραχαραγμένων".
Όπως σημειώνεται, στις 14 Απριλίου το προσωπικό ήταν 1.914 άτομα και στις 4 Οκτωβρίου 1.947, πλην όμως διαπιστώνονται πολλές διαρροές προς την γραμματειακή υποστήριξη, με δεδομένο ότι τα αντίστοιχα νούμερα είναι 76 τότε και πάνω των 260 τώρα!
Αισθητή επίσης είναι η μείωση στις μηχανές που πραγματοποιούν περιπολίες, καθώς τον Απρίλιο του 2010 μετρήθηκαν 1.739 μοτοσικλέτες και πριν από λίγες ημέρες μόλις 1.258. Όπως λέγεται, η αναντιστοιχία αυτή προκύπτει από τις φθορές, τροχαία ατυχήματα και τις ακινητοποιήσεις.


.   

Δημοσίευση σχολίου

20 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Μια χαρά, ο έλληνας πολίτης πληρώνει αστυνομικούς για να βαράνε σφραγίδες στα γραφεία. Α ρε αθάνατο ελληνικό δημόσιο...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
οχι μαγκα τον πληρωνεις και για του πετας πετρες εσυ και οι φιλοι σου..μην τον ξαναπληρωσεις,δωστα καπου αλλου για να πιασουν τοπο οπως για παραδειγμα στο να εχουν πολιτικα γραφεια αυτοι που ψηφισες...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
@12.33
Ρε άσε τώρα που βγάλατε όλους τους πολίτες κουκουλοφόρους όταν λένε κάτι για την Αστυνομία. Η δουλειά του αστυνομικού είναι στο δρόμο να κυνηγά το έγκλημα, όπως η δουλειά του καθηγητή είναι στην τάξη να διδασκει τους μαθητές και του νοσηλευτη δίπλα στον ασθενή, και όχι όλοι αυτοί να αποσπώνται σε γραφεία και να μετατρέπονται σε διοικητικούς υπαλλήλους. Αυτά τα ρουσφέτια και τα βολέματα πληρώνουμε τώρα. Υπάρχουν υπεράριθμοι σε άλλες υπηρεσίες να πάνε να στελεχώσουν τα γραφεία της Αστυνομίας. Αλλά μυαλό δεν βάζουμε.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Καλα μεγαλε να σε παρουμε αν ειναι εσενα στο γραφειο και να κανεις εσυ τις δικογραφιες και οτι αλλο χρειαζεται.....Και ξερουμε ποια ειναι η δουλεια μας και που πρεπει να ειμαστε αλλα και η γραφικη δουλεια ειναι αναγκαια
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
@1.00
Δεν διορίστηκαν ως γραφιάδες οι αστυνομικοί, υπάρχουν πάμπολλοι διοικητικοί υπάλληλοι που περισσεύουν στο δημόσιο που μπορούν να κάνουν όλη τη δουλειά γραφείου στην Αστυνομία. Αλλιώς γιατί αυτοί οι αστυνομικοί εκπαιδεύτηκαν με λεφτά του κόσμους και γιατί παίρνουν τα ίδια επιδόματα με αυτούς που είναι στο δρόμο;
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
οχι αδερφε δεν διοριστηκαν για γραφειο εμεις πρωτοι το φωναζουμε αλλα καποια πραγματα δεν μπορει να τα κανουν πολιτες.....φιλικα παντα
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
@1.15 Πιστεύεις ότι οι μαζικές αποσπάσεις ανδρών της ΔΙΑΣ (μιας ομάδας που εξορισμού δημιουργήθηκε για να είναι στον δρόμο) σε γραφεία μέσα σε 6 μήνες ανήκει στα λογικά πλαίσια της χρήσης κάποιων αστυνόμων σε διοικητικές εργασίες;
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
σε ειπα και πριν εμεις πρωτοι φωναζουμε να αδειασουν τα γραφεια, αυτοι που φυλανε πολιτικους δημοσιογραφους και επισης να αποφορτιστει η αστυνομια απο γραφειοκρατικα καθηκοντα......συμφωνουμε κατα βαθος
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ε, τότε αδερφέ γιατί μου τη λες εδώ και μία ώρα;
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
260 ΑΤΟΜΑ ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ?ΠΑΤΕ ΚΑΛΑ ΕΚΕΙ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΣ ? ΑΝΤΕ ΒΓΑΛΤΕ ΕΞΩ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΑΡΝΗΘΟΥΝ ΤΟ ΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΣΚΟΠΙΑ ΣΕ ΤΜΗΜΑ.ΕΛΕΟΣ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΤΕ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΙΚΑ
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ποσοι συναδερφοι το παιζουν του δρομου ..α.δ..ζητα...διας...και ειναι χωμενοι σε γραφεια η σε αποσπασεις τουφα αλλα κρατανε τις οργανικες τους θεσεις...τωρα οι γραμματεια της διας σας ενοχλησε...ετσι τους δειξατε να λειτουργουν..το συστημα ακολουθουν και αυτοι...Η ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΜΙΑ...ΝΑ ΑΜΕΙΒΟΝΤΑΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΟΣΟΙ ΣΥΝΑΔΕΡΦΟΙ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΕΞΩ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ..ΜΑΧΙΜΟΙ...αλλα τι λεω ο παλαβος..η για αλλους ο μαλακας....καποιοι ξενυχτανε και δεν εχουν προσωπικη ζωη για να παρουν το πενθημερο καιο κανα νυχτερινο..και αλλοι με τρεις ωρες παιρνουν το πενθημερο και αλλοι μαυρα νυχτερινα αδουλευτα.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
..που ειναι οι συνδικαλιστες;;;..γιατι δεν προτεινουν στον αρχηγο η στον υπουργο να βγαλουν μια διαταγη για μειωση του προσωπικου των εσωτερικων θεσεων κατα 20%;;;
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Η ΔΙΑΣ ΑΛΛΑΞΕ ΔΙΟΙΚΗΣΗ,Ο ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΣ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΘΗΚΕ ΙΣΩΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΔΙΟΙΚΟΥΣΕ ΣΩΣΤΑ ΚΑΙ ΕΙΣΕΠΡΑΞΕ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ.ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΟΜΩΣ ΣΩΣΤΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΔΙΑΡΡΕΟΥΝ "ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ" ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΟΙ ΝΕΟΙ ΔΙΟΙΚΗΤΕΣ.
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Σε διοικητικους υπαλληλους ηταν πρωτα η εκδοση διαβατηριων για παραδειγμα και καθε μερα "χανονταν" κατοσταδες διαβατηριων και επειδη δεν υπηρχε ο ελεγχος των διοικητικων υπαλληλων, εφεραν τα διαβατηρια στην ΕΛ.ΑΣ. που εχει πειθαρχικο κωδικα.
Αλλα ολοι εσεις που γκρινιαζετε για τη σφραγιδα απο τον αστυνομικο, δε σας ειδα να πηγαινετε στα ΚΕΠ για φωτοαντιγραφα και γνησια. Και αν σε καποιο τμημα σας πουν οτι δε γινεται να ανεβετε γιατι υπαρχει αυτοφωρο (η δουλεια του αστυνομικου δλδ) ή εχει πανω προσαγωγες υποπτων,φωναζετε ξανα οτι τον πληρωνετε και ειναι υποχρεωση του να σας εξυπηρετησει. Ε πως μετα να τους βγαλουν εξω αμα τους εχουμε για γνησια υπογραφης?
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
4.44 πολύ σωστή η προσέγγισή σου!
Επίσης, θα ήθελα να προσθέσω ότι όπως πολύ σωστά προειπώθηκε, δεν είναι δυνατόν κάποια θέματα να τα χειρίζονται πολίτες ή διοικητικοί καθόσον είναι διαβαθμισμένα και χαρακτηρίζονται ως απόρρητα.
Τέλος, πολλοί συνάδελφοι εκφράζονται αρνητικά για αυτούς που ασχολούνται με γραφειακή υπηρεσία, όμως υπάρχουν γραφεία που σε καθημερινη βαση χρειαζεσαι ασπιρινη οταν σχολάσεις, αν φύγεις στο ωράριό σου. Το δικαιότερο θα ήταν καλύτερη αμοιβή των αστυνομικών που βρίσκονται στο πεζοδρόμιο.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ΓΙΑΤΙ ΣΤΑ Α.Τ ΠΑΝΕ ΠΙΣΩ? ΓΙΑ ΡΙΧΤΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΣΤΙΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΕΣ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ....
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Η λύση είναι μία .Δώστε ένα επίδομα σε όσους πραγματικά δουλεύουν έξω στο δρόμο και αμέσως όλα τα γραφεία θα αδειάσουν......
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
..φταινε οι ιδρυτες που στην πλατη και με την ζωη των παιδιων πηγαν να γραψουν δικη τους σελιδα στην ΕΛ.ΑΣ και να φτιαξουν σιγα σιγα την δικια τους αστυνομια.Με τους δικους τους φιλους και υποστηρικτες.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ρε παιδια μην τρωγεστε μεταξυ σας..μαζευτειτε ολοι μαζι και ζητηστε να φτιαξουνε μια ομαδα δικυκλιστων 24ωρης εργασιας με τα ρεπο σας και τα αδιαθετα σας..να δουλευει ανθρωπινα οπως αλλες υπηρεσιες στην ΕΛ.ΑΣ..οι γραφειοκρατες παντα υπηρχαν και παντα θα υπαρχουν μην ασχολειστε..ειδατε ποτε να γινει αναφορα σε κανεναν μεσα στα γραφεια ..ειτε γιατι αργισε ειτε γιατι δεν ηταν στην θεση του...ειναι παντα καβατζομενοι ολοι αυτοι...εσεις που ειστε στον δρομο ειστε η ΕΛ.ΑΣ.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
τον αλλο τον φονια των αστυφυλακων που εχει τσακισει με προστιμα ενος βασικου τοσους αστυφυλακες του δωσανε και θεση παραπανω.τελικα αρχιζω να πιστευω οτι καποιοι που βαρανε προστιμα στους αστυφυλακαιους κανουν μεγαλη καριερα.