Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

ΚΑΘΟΛΙΚΗ Η ΕΠΙΘΕΣΗ: ΝΕΕΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ 20% ΣΕ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟΕΠΙΔΟΜΑ ΑΠΟ ΤΟ 2012


- Μειώνονται μισθοί και επιδόματα
- Από 1η Ιανουαρίου 2012 οι αλλαγές
- Εκτός ενιαίου οι ΔΕΚΟ που είναι στο χρηματιστήριο;

Παρά τις εξαγγελίες, ειδικά στην περίπτωση Στρατιωτικών και όσων υπηρετούν σε Αστυνομια, Λιμενικό και Πυροσβεστική τόσο από τον Ε. Βενιζέλο, όσο και από τους αρμόδιους υπουργούς Άμυνας και Προστασίας του
Πολίτη για εξαίρεση από το ενιαίο μισθολόγιο, εκείνοι που παίρνουν τις αποφάσεις, δηλαδή η τρόικα, επιφυλάσσει δυσάρεστη έκπληξη με μειώσεις ως και 20%

Γενικότερα προβλέπεται μείωση κατά μέσο όρο 15% σε όλα τα ειδικά μισθολόγια του Δημοσίου, από Δικαστές και Γιατρούς, ως Αρχιερείς και Πανεπιστημιακούς.

Το μέτρο αφορά σε περίπου 285.000 άτομα και έρχεται άμεσα, καθώς αναμένεται να ψηφιστεί στη Βουλή μέσα στο Δεκέμβριο και να ισχύσει από 01/01/2012

Τα ειδικά επιδόματα που προβλέπονται στα ειδικά μισθολόγια αναμένεται να μειωθούν ως και 20% (χρονοεπίδομα για παράδειγμα). Το επίδομα αυτό που αντιστοιχεί στο 4% του βασικού και προστίθεται στο μισθό ανά δύο χρόνια θα μειώσει δραματικά τις αποδοχές, ειδικά των ανθρώπων που υπηρετούν στα Σώματα Ασφαλείας και τις Ένοπλες Δυνάμεις που έχουν μισθούς που ξεκινούν από τα 899 ευρώ.

Το σχέδιο, όπως και στην περίπτωση του ενιαίου μισθολογίου στο Δημόσιο, προβλέπει ενσωμάτωση κάποιων επιδομάτων στον βασικό μισθό ώστε όσοι αμοίβονται με τον ακτώτατο μισθό να μην επιβαρυνθούν τόσο πολύ.

Παράλληλα μελετάται να μείνουν εκτός ενιαίου μισθολογίου οι υπάλληλοι των ΔΕΚΟ που είναι εισηγμένες στο χρηματιστήριο, ωστόσο και εδώ προβλέπονται μειώσεις που θα φτάσουν κατά μέσο όρο το 15%.
πηγή: http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=100490&catid=3&utm_source=twitterfeed&utm_medium=twitter

.

Δημοσίευση σχολίου

3 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
αναδημοσιευση αρθρου με γενικοτητες!κ μπαρουφες!υποτιθεται οτι εσεις κ.καρα'ιβαζ ξερετε ποσο βασικο εχουν οι χαμηλοβαθμοι αστυνομικοι.ο οποιος ξεκινα απο τα 687!!!!!ευρω!!!!το χρονοεπιδομα το παιρνουν ολοι οι δημοσιοι υπαλληλοι!κ οχι μονο οι ενστολοι!οι δασκαλοι δηλ.πως θα δουν αυξηση που θεωρουνται χαμηλομισθοι σημερα.κ οι αστυνομικοι μειωση που ειναι ακομα πιο κατω απο τους δασκαλους σημερα;παραδειγμα υπαρχιφυλακας με δεκα χρονια υπηρεσιας εχει βασικο 830ευρω!!πλακα κανετε;ριχνετε βομβες για να δειτε αντιδρασεις κ να προκαλεσετε μηπως πανικο;καντε ενα σοβαρο κ με ουσια ρεπορταζ!!ελεος!!!
Ο χρήστης bloko.gr είπε…
Aπώλειες που μεσοσταθμικά θα φτάσουν και το 30% του υπάρχοντος μισθού τους θα καταγράψουν τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας που εξαιρέθηκαν από το πολυνομοσχέδιο που προέβλεπε την επιβολή Ενιαίου Μισθολογίου στους δημοσίους υπαλλήλους με νέο νομοσχέδιο το οποίο θα κατατεθεί πριν την ψήφιση του Προϋπολογισμού!

Το νέο κτύπημα στα εισοδήματα των στελεχών των Ενόπων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας τους ρίχνει κάτω από το όριο της όποιας αξιοπρέπειας διατηρούσαν ως άνθρωποι οι οποίοι αμοίβονται πενιχρά για αυτά που προσφέρουν.

Εφ’αξής δεν θα αμοίβονται πενιχρά, θα λαμβάνουν ένα συμβολικό ποσό ως αποζημίωση, κάτι παραπάνω από φιλοδώρημα, αφού αυτό θα μείνει από τη νέα μείωση.

Το σχέδιο συμφωνήθηκε με την τρόικα και προβλέπει εκτός από τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας, ενιαίο μισθολόγιο και για δικαστικούς, διπλωμάτες και πανεπιστημιακούς που επίσης εξαιρέθηκαν από το ενιαίο μισθολόγιο, ώστε να προσεγγίσουν στους μισθούς των υπολοίπων υπαλλήλων.

Σε αναπλήρωση μέρους του εισοδήματος που θα χάσουν, στο οικονομικό επιτελείο θα αναζητήσουν λύσεις όπως η χορήγηση ειδικών επιδομάτων ευθύνης και συνθηκών απασχόλησης, κατάλληλων για τις ιδιαιτερότητες των υπηρεσιακών αυτών κλάδων του δημοσίου, το οποίο όμως θα αποκαταστήσει σε βαθμό μόλις 20% αυτά που θα χάσουν. Στη φωτό της α' σελίδας βλέπουμε τον Ε.Βενιζέλο ως υπουργό Εθνικής Άμυνας. Από τότε είχε ξεκινήσει να κόβει τους μισθούς των στελεχών στις Ε.Δ.

Οι μοναδικοί που γλιτώνουν μέχρι στιγμής είναι οι ιερείς, για τους οποίους η μισθοδοσία θα συνεχίσει να καλύπτεται για την ώρα από το κράτος, αφού απείλησαν με «ιερό πόλεμο».

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Ο χρήστης bloko.gr είπε…
Μαχαίρι στους μισθούς και των δημοσίων υπαλλήλων που διέπονται από ειδικά μισθολόγια θα βάλει η κυβέρνηση, μετά τις έντονες πιέσεις που ασκήθηκαν από τους εκπροσώπους της τρόικας προς τον υπουργό Οικονομικών για επέκταση των περικοπών στη μισθολογική δαπάνη σε όλο ανεξαιρέτως το προσωπικό του Δημοσίου.
Εως το τέλος του έτους θα έρθουν νομοθετικές ρυθμίσεις με τις οποίες θα επηρεαστούν οι αμοιβές περίπου 300.000 υπαλλήλων των ειδικών μισθολογίων, όπως είναι οι γιατροί του ΕΣΥ, οι δικαστικοί λειτουργοί και τα μόνιμα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων.
«Οι σκέψεις για τα ειδικά μισθολόγια ήταν, σε επόμενη φάση, να τεθεί και για τους εργαζόμενους αυτούς πλαφόν στις αμοιβές με παράλληλες μειώσεις στους ενδιάμεσους μισθούς» σχολίαζαν στελέχη του Δημοσίου.
Η άμεση υπαγωγή στις διατάξεις του νέου μισθολογίου-βαθμολογίου δεν είναι εφικτή, καθώς, όπως επεσήμαιναν, υπάρχει διαφοροποίηση στην ιεραρχική εξέλιξη των υπαλλήλων στα ειδικά μισθολόγια σε σχέση με όσα προβλέπονται για τους υπαλλήλους των υπολοίπων δημοσίων υπηρεσιών.
Για τον λόγο αυτόν δεν θα ήταν δυνατόν οι μισθοί όσων υπάγονται σε ειδικά μισθολόγια να αντιστοιχηθούν απόλυτα με τους νέους μισθούς, που ανακοινώθηκαν την περασμένη εβδομάδα και οι οποίοι συνδέονται με τους έξι βαθμούς στους οποίους θα μπορούν να εξελίσσονται οι δημόσιοι υπάλληλοι.
Ωστόσο, κατά τις επαφές που είχε χθες ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος με τους εκπροσώπους της τρόικας, τέθηκε επιτακτικά η ανάγκη άμεσης εξίσωσης των μισθολογικών απολαβών.
Στο πλαίσιο αυτό η κυβέρνηση θα επεξεργαστεί ρύθμιση με βασική κατεύθυνση να εξισωθούν σε γενικές γραμμές οι βασικοί μισθοί των ειδικών μισθολογίων με εκείνους των υπολοίπων δημοσίων υπαλλήλων, όπως θα προκύψουν από την εφαρμογή του νέου μισθολογίου - όπως έγινε και για τους υπαλλήλους των ΔΕΚΟ όπου τίθεται ανώτατο όριο μισθών ανάλογο με αυτούς που προβλέπονται ανά εκπαιδευτική κατηγορία για τον στενό δημόσιο τομέα.
Η διαφοροποίηση για τα ειδικά μισθολόγια θα είναι πως θα διατηρηθούν κάποια επιδόματα που προβλέπονται για κάθε κατηγορία προσωπικού.
Οι γιατροί του ΕΣΥ λαμβάνουν για παράδειγμα επίδομα νοσοκομειακής απασχόλησης, τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων επιδόματα όπως κινδύνου και αυξημένης επιχειρησιακής ετοιμότητας, ενώ στα μέλη ΔΕΠ σε ΑΕΙ και ΤΕΙ καταβάλλεται ερευνητικό επίδομα και επίδομα διδακτικής προετοιμασίας.

ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΙ. Η εξομοίωση των μισθών μπορεί να πλήξει περισσότερο υπαλλήλους των ειδικών μισθολογίων σε ειδικότητες και θέσεις αντίστοιχες με εκείνες των υπολοίπων δημοσίων υπαλλήλων. Ετσι, διοικητικοί υπάλληλοι, οικονομολόγοι, λογιστές και άλλες κατηγορίες ειδικοτήτων ενδέχεται να χάσουν μεγάλο μέρος των επιδομάτων που σήμερα εισπράττουν λόγω της απασχόλησής τους σε φορείς που υπάγονται στα ειδικά μισθολόγια.
Υπάρχουν σκέψεις δηλαδή για πλήρη εξίσωση των κατηγοριών αυτών με τους μισθούς που περιλαμβάνει το νέο μισθολόγιο για τις αντίστοιχες ειδικότητες, ώστε να εφαρμοστεί ενιαία στο Δημόσιο η αρχή ίση αμοιβή για ίδια εργασία.

http://www.tanea.gr/oikonomia/article/?aid=4664108