Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

ΕΠΙΠΛΑΣΤΟ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΤΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ






Γράφαμε σε παλιότερη ανάρτηση για το επίπλαστο ενδιαφέρον της ηγεσίας της Αστυνομίας, πολιτικής τε και φυσικής, σχετικά με το πρόβλημα της μετανάστευσης. Έστρεψαν πάνω τους τους προβολείς αμέσως μετά τη ματωμένη διαβολοβδομάδα της Αθήνας που ξεκίνησε με τη σφαγή του Μανώλη Καντάρη και με περινούστατο ύφος εξήγγειλαν μέτρα που τ' απέσυραν 12 ημέρες μετά.

Όπως έχουμε κατ' επανάληψη γράψει, το πρόβλημα της Αθήνας έχει συγκεκριμένη ρίζα και διαδρομή. Έβρος, Ομόνοια, Άγιος Παντελεήμονας. Και όταν ...

αποδυναμώνεις τη συνοριακή φύλαξη, τότε επιβεβαιώνεις αυτό που σου καταλογίζεται. Επικοινωνιακή και μόνο επικοινωνιακή εκμετάλλευση ενός προβλήματος που προσφέρεται για χαμαιλεοντικού χαρακτήρα λεονταρισμούς.

Και εκτός από την ανεξέλεγκτη διόγκωση του προβλήματος, ευθύνονται και για αρκετά ακόμη δεινά που ταλανίζουν, στοιχειώνουν και δαιμονοποιούν την όψη της πρωτεύουσας. Την ξενοφοβία, το ρατσισμό, την υποτιθέμενη "χαμηλή" παραβατικότητα θύμα της οποίας υπήρξε ο Καντάρης.

Μιλώντας με συνδικαλιστές των σύγχρονων ακριτών μας, διαπιστώσαμε ότι, η εισροή μεταναστών στην χώρα μας συνεχίζει να είναι ανεξέλεγκτη και το πρόβλημα διογκώνεται μέρα με την ημέρα. Παρά τις εξαγγελίες του υπουργού για την λήψη μέτρων, τίποτα σχεδόν δεν έχει αλλάξει και ελάχιστα από τα μέτρα που είχαν ανακοινωθεί υλοποιήθηκαν (με εξαίρεση της ομάδας ταχείας επέμβασης, FRONTEX που ήρθαν στον Έβρο).

Την ίδια ώρα όλα τα τμήματα συνοριακής φύλαξης και δίωξης λαθρομετανάστευσης της χώρας συνεχίζουν να υπολειτουργούν ή να μην λειτουργούν καθόλου σύμφωνα με καταγγελίες των συνδικαλιστών των συνοριακών φυλάκων. Αιτία του γεγονότος
αυτού είναι η αφαίμαξη του προσωπικού των τμημάτων αυτών για άλλες υπηρεσίες των Αστυνομικών Διευθύνσεων παρά την ρητή απαγόρευση του νόμου.

Σε κάποιες περιπτώσεις φτάνει σε τέτοιο βαθμό που τα τμήματα συνοριακής φύλαξης δεν
βγάζουν ούτε μια περιπολία το εικοσιτετράωρο. Και η εικόνα αυτή χειροτερεύει συνεχώς.

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Παπουτσής, παρά τα επανειλημμένα αιτήματα
της Ομοσπονδίας Συνοριακών Φυλάκων, δεν τους έχει συναντήσει ακόμη από την ημέρα που ανέλαβε για να ακούσει από τους ίδιους τις προτάσεις τους.

Ο Υφυπουργός κ. Όθωνας συναντήθηκε μαζί τους στα τέλη του προηγούμενου έτους και δείχνοντας μεγάλο ενδιαφέρον για το θέμα αυτό, ζήτησε από τους συνδικαλιστές
αναλυτικά στοιχεία τα οποία του στάλθηκαν λίγες μέρες μετά. Από την ημέρα εκείνη
ακόμη περιμένουν να γίνει κάτι αλλά δεν πήραν καμία απάντηση μέχρι σήμερα.

Ο Αρχηγός της ΕΛ. ΑΣ. κ. Οικονόμου με κάποιες διαταγές του, έδωσε το δικαίωμα στους
Αστυνομικούς Διευθυντές να χρησιμοποιούν κάποιο ποσοστό συνοριακών φυλάκων για
έκτακτες περιπτώσεις και όταν υπάρχει μεγάλη ανάγκη. Οι Διευθυντές παρερμηνεύοντας
τις διαταγές αυτές, έκαναν πλιάτσικο και αποδεκάτισαν τα συνοριακά τμήματα.

Καμία ενέργεια δεν έγινε από το Αρχηγείο για να τους επαναφέρει στην τάξη. Αντιθέτως υπάρχει μεγάλη ανοχή σε αυτό μέχρι σήμερα.

Την ώρα που η λαθρομετανάστευση και τα παράγωγα της τα μεγαλύτερα προβλήματα της χώρας και η ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη δείχνει ανοχή (αν όχι ενοχή) στην μη φύλαξη των συνόρων της χώρας, πως είναι δυνατόν να περιμένουμε να βρεθεί κάποια λύση στο πρόβλημα αυτό.

Όποιες εξαγγελίες για λήψη έκτακτων μέτρων και αν γίνουν, δεν θα έχουν αποτέλεσμα γιατί αυτοί που θα κληθούν να τα εφαρμόσουν, οι συνοριακοί φύλακες, δεν είναι πλέον στα σύνορα.



.

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΦΥΛΑΞΗ ΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΤΩΝ ΤΕΡΑΣΤΙΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ.

ΟΤΑΝ ΜΠΑΖΕΙ ΕΝΑ ΣΚΑΦΟΣ ΠΡΩΤΑ ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΡΥΠΑ.