Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΓΡΑΜΜΑ ΣΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΟΙ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΤΟΥ Π.Σ.- "ΟΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ"





"Αξιότιμοι κ. Βουλευτές,
Με τη ψήφιση του Ν. 3938/2011 και τη σύσταση του σώματος των πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης η προεκλογική δέσμευση του κ. Παπανδρέου για την εργασιακή αποκατάσταση των συμβασιούχων πυροσβεστών υλοποιήθηκε σε μεγάλο βαθμό σε νομοθετικό επίπεδο.
Παρ’ όλες όμως τις δεσμεύσεις της πολιτικής ηγεσίας ότι η σχετική προκήρυξη θα δημοσιευόταν το αργότερο έως και τις 15 Μαΐου, η πολιτεία δεν έχει προχωρήσει ακόμα στην υλοποίησή της. Γνωρίζουμε ότι η σχετική διάταξη βρίσκεται προς υπογραφή στον Υπουργό Εσωτερικών κ. Γ. Ραγκούση εδώ και 3 εβδομάδες, χωρίς όμως τίποτα να έχει ακόμα πραγματοποιηθεί.
Επίσης, δεν ...

έχουν ακόμα υπογραφεί οι πιστώσεις από τον αρμόδιο Υπουργό Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου για την εργασία μας το 2011, γεγονός που παραβιάζει κατάφορα τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας μας και την εργατική νομοθεσία. Έχουμε ήδη υποστεί περικοπή στην εργασία μας κατά δύο μήνες (από 8μηνο σε 6μηνο), ενώ δεν γνωρίζουμε και αν θα υπολογιστεί η πρόσληψή μας από τις 02/05/2011, οπότε και αναλάβαμε εργασία, είτε θα καθοριστεί μεταγενέστερη ημερομηνία πρόσληψης.
Επιπλέον, ζητάμε να υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις και της πολιτικής και της φυσικής μας ηγεσίας, ούτως ώστε οι 1.700 συνάδελφοί μας που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις ένταξης τους στο ΠΣ ως πενταετούς υποχρέωσης, στο μέλλον να συνεχίζουν να εργάζονται.
Το φετινό καλοκαίρι θα είναι ιδιαίτερα δύσκολο λόγω των αυξημένων βροχοπτώσεων και βλάστησης καθώς και της υψηλής θερμοκρασίας, των δυνατών ανέμων και των μελτεμιών που αναμένεται να επικρατήσουν.
Οι συμβασιούχοι πυροσβέστες ούτως ή άλλως με την ευσυνειδησία, τον επαγγελματισμό και την αυταπάρνηση που τους διακρίνει όλα αυτά τα χρόνια θα εκτελέσουν το καθήκον τους προκειμένου να διαφυλάξουν την περιουσία του Έλληνα πολίτη και την ζωή του. Περιμένουμε και από τους Βουλευτές να πράξουν τα καθήκον τους ώστε να διασφαλιστούν οι στοιχειώδεις συνθήκες εργασίας και αμοιβής των συμβασιούχων πυροσβεστών.
Ζητάμε από τους Βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος να ασκήσουν τις ανάλογες ενοχλήσεις προς τους αρμόδιους Υπουργούς Οικονομικών, Εσωτερικών και Προστασίας του Πολίτη.
Οι συμβασιούχοι πυροσβέστες την Παρασκευή 10 και το Σάββατο 11 Ιουνίου καθώς επίσης την Παρασκευή 17 και το Σάββατο 18 Ιουνίου θα μεταβούν στα γραφεία των Βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος πανελλαδικά προκειμένου να προχωρήσουν και εκείνοι σε επικοινωνία με τους αρμόδιους Υπουργούς ώστε να επιλυθούν τα παραπάνω αιτήματα που σας περιγράφουμε.
Σε αντίθετη περίπτωση σας γνωστοποιούμε ότι η ΠΟΣΠΥΔ κατόπιν αποφάσεων των Προεδρείων όλων των Πρωτοβάθμιων Σωματείων και μετά την ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. της που πάρθηκε στις 4 Ιουνίου, θα ξεκινήσει αγωνιστικές κινητοποιήσεις με έναρξη το πανελλαδικό συλλαλητήριο την Πέμπτη 23 Ιουνίου στην Αθήνα.
Κύριοι Βουλευτές, κατανοούμε τις δυσκολίες που υπάρχουν. Θα πρέπει να καταλάβετε με την σειρά σας ότι μετά από πολλά χρόνια εργασιακής αβεβαιότητας περιμένουμε η Πολιτεία να αποκαταστήσει την αδικία, όπως άλλωστε έχει δεσμευτεί και νομοθετικά, ενώ είμαστε άνεργοι εδώ και 6 μήνες και δεν ξέρουμε αν και πότε θα πληρωθούμε τους μήνες εργασίας που έχουμε εργαστεί ενώ παράλληλα τρέχουν οι υποχρεώσεις όλων μας (ΔΕΗ, ΟΤΕ, καύσιμα, δάνεια κ.λ.π.), υποχρεώσεις που όπως ξέρετε δεν μπορούν να περιμένουν".



.

Δημοσίευση σχολίου

8 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
πεσμας τι πινετε και δεν μας δινετεεεε!!!!!!!!!!!!ο κοσμος χανετε κα αυτοι χτενιζοντε!!αντε βγητε στους δρομους να σας διωξουν μια και καλη να τελειωσει και το παραμυθακι σας επιτελους..και πολυ κρατησε...!!!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
γελοιε μονιμος θα εισαι και φοβασαι μην σου φαμε το ψωμι ε?
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Μονιμος ειναι σιγουρα,μην ασχολεισαι συναδελφε!Ανθρωπακι...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ο πρωτος ειναι βασιλιας καρναβαλος.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Και οι υπόλοιποι οι αρλεκίνοι. Από που βγήκε το συμπέρασμα πως οποιοσδήποτε γράψει κάτι που δεν είναι υπέρ των συμβασιούχων σημαίνει πως είναι μόνιμος;
Τι είδους ψύχωση είναι αυτή;
Πρέπει ντε και καλά να είναι όλοι υπέρ των συμβασιου΄χων;
Και πρέπει ντε και καλά, ο οποιοδήποτε πικραμένος που γράφει κάτι, να είναι μόνιμος;
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
απλη λογικη ειναι!πρωτον ξερεις πολλους πολιτες να μπαινουν εδω και να διαβαζουν τα συνδικαλιστικα νεα των πυροσβεστων?δευτερον ξερεις πολλους πολιτες που να εχουν τετοιο μενος απεναντι μας?τριτον ξερεις πολλους πολιτες που ευχονται να μας διωξουν?τεταρτον ξερεις πολλους πολιτες που να γνωριζουν το (παραμυθακι) μας?αραγε ποιο ειναι αυτο που εχει γινει και τοσο ευρυτερα γνωστο?
δεν ζητησε κανεις να ειναι υπερ μας...αλλα οχι ομως και να ευχονται να μεινουμε στο δρομο!εγω προσωπικα δεν μου χωραει λογικη να ευχομαι να μεινουν ανθρωποι στον δρομο και ειδικα αν δεν εχω σχεση με το αντικειμενο εργασιας τους και να γνωριζω τα παραμεσα...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ωραία λογική!!!
1. Σε αυτό το blog αναγράφονται μόνο συνδικαλιστικά των πυροσβεστών;
2. Αυτό το blog το διαβάζουν μόνο συμβασιούχοι και μόνιμοι και κανένας άλλος;
3. Εσύ πιστεύεις πως όλοι μας θέλουν;
4. Το "παραμυθάκι μας" το ξέρουμε μόνο εμείς και οι μόνιμοι; Άλλος δεν το έχει πληροφορηθεί;
Δεν έχει γραφτεί τίποτα και πουθενά; Και εννοώ στα Μ.Μ.Ε έντυπα και ηλεκτρονικά;
Δεν έχει γραφτεί τίποτα σχετικά με τους 5ετους υποχρέωσης;
Προσπαθώ με όλα τα προηγούμενα να καταδείξω πως: "το να μην είναι κανείς υπέρ μας, το να εύχονται κάποιοι να μείνουμε στο δρόμο" όπως κι εσύ αναφέρεις ΔΕΝ είναι κατ' ανάγκη μόνιμοι.
Στο κάτω κάτω της γραφής αφού ο σχολιαστής εύχεται να μας διώξουν ας τον κατηγορήσουμε για ψυχικά άρρωστο.
Για να τελειώνω: και από όλα αυτά που ανέφερες προκύπτει πως ο σχολιαστής είναι μόνιμος!!!
Ράβδος εν γωνία, άρα βρέχει!!!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Παλικάρια μην στεναχωριέστε θα σας προσλάβουν τώρα με την οικουμενική και με τους επιτρόπους από την Ευρώπη....τρέξτε να ράψετε στολές για να προλάβετε...από την 1η πιάνετε δουλειά όπως σας έταξαν τα ανδρείκελα που σκέφτονται την καρέκλα τους και το ατσαλάκωτο προφίλ τους και λένε στα πάντα ''ναι'' ενώ πρέπει να πουν και πολλά ''ΟΧΙ''....ένας ''μόνιμος''...αναγνώστης των σελίδων αυτών...