Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

"ΓΕΕΘΑ" ΚΑΙ ΞΕΡΟ ΨΩΜΙ - ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ





Χθες γράφαμε για το άρθρο 2 στο κεφάλαιο α' του νέου γεεθα που προωθούν οι "θεσμιστές" του υπουργείου και της αστυνομίας (;) που επιλέγεται κι αναφέρεται στο "τμήμα οργανωτικών μελετών και διακλαδικού συντονισμού" και είδαμε τις ανά παράγραφο μέχρι τη στ εφαρμοστικές καινοτομίες.
Διαβάζουμε από το ζ και πέρα για το τμήμα οργανωτικών μελετών το οποίο έχει και τις ακόλουθες εξής αρμοδιότητες:
ζ. Παρακολουθεί, αναλύει κι αξιολογεί τις εξελίξεις και τα δεδομένα, αναφορικά με τα αντικείμενα αρμοδιότητας του υπουργείου και ...

διατυπώνει ή επεξεργάζεται προτάσεις που υποβάλλονται από τα σώματα και τις υπηρεσίες του υπουργείου, για την προώθηση νομοθετικών πρωτοβουλιών ή τη λήψη διοικητικών μέτρων προς το σκοπό της πληρέστερης ανταπόκρισης στις ανάγκες εκπλήρωσης της αποστολής τους.
- ερμηνεία δική μας: φίλτρο κανονικό

η. Συνεργάζεται με συναρμόδια υπουργεία, κοινωνικούς φορείς και τα κατά περίπτωση αρμόδια σώματα και υπηρεσίες του υπουργείου, για την αντιμετώπιση κοινών ζητημάτων, καθώς και για την εκπόνηση κοινών προγραμμάτων σε θέματα μείζονος σπουδαιότητας.
- ερμηνεία δική μας: ποιος κόπτεται για τα ήσσονος σπουδαιότητας ζητήματα αφού υπάρχουν τα ... γιουσουφάκια;

θ. Σχεδιάζει, σε συνεργασία με τα αρχηγεία των σωμάτων και τις υπηρεσίες του υπουργείου, κοινά προγράμματα διακλαδικής δράσης και καθορίζει το πλαίσιο της μεταξύ τους συνεργασίας στην υλοποίηση των προγραμμάτων αυτών.
- απορία δική μας: πώς στην ευχή κάναμε ολυμπιακούς αγώνες χωρίς αυτό;

ι. Μεριμνά για τη διακλαδική συνεργασία των σωμάτων και των υπηρεσιών του υπουργείου στην υλοποίηση των προγραμμάτων και δράσεων κοινής αρμοδιότητας που αφορούν ιδίως στην εφαρμογή της αντεγκληματικής πολιτικής, στην αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης, στο οικονομικό έγκλημα, στην καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων και των ναρκωτικών, στην αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών, στη διαφύλαξη της εσωτερικής ασφάλειας της χώρας, στη συμμετοχή στην εθνική άμυνα, στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας και στην εκδήλωση άμεσων και κοινών ενεργειών για την αντιμετώπιση σημαντικών, αιφνίδιων ή ιδιαίτερων συμβάντων που βλάπτουν ή απειλούν τη δημόσια τάξης και ασφάλεια της χώρας.
- ερμηνεία α. δική μας: είπαμε κι εμείς, θ' αφήναν απ' έξω την εθνική άμυνα;
- ερμηνεία β. δική μας: Παραλάσσουμε λίγο τα λόγια του ποιητή στον ενορατικό λόγο, "βλέπουμε πυροσβέστες να πιάνουν τρομοκράτες, βλέπουμε αστυνομικούς να σβήνουν φωτιές, βλέπουμε λιμενικούς να ... κάνουν λίγο απ' όλα".

ια. Εισηγείται στον υπουργό επί θεμάτων χάραξης και εξειδίκευσης της πολιτικής του υπουργείου, κατά τομέα αρμοδιότητων και μεριμνά για την προώθηση εντολών, οδηγιών και κατευθύνσεων στα αρμόδια για την υλοποίηση αυτής σώματα και υπηρεσίες.
- ερμηνεία α. δική μας: να και οι εντολές στα γιουσουφάκια.
- ερμηνεία β. δική μας: το μόνο θετικό που προκύπτει απ' όλο αυτό τον αχταρμά, είναι ότι πλέον δεν ... θα χρειάζονται οι υπουργοί.

Αύριο θα επανέλθουμε με το άρθρο 3 και το θεόπνευστο τμήμα νομικής υποστήριξης και καλής νομοθέτησης (πολύ μας αρέσει αυτό).


.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια