Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

ΑΝΕΞΟΔΕΣ ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ - ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΛΙΓΟΥΣ





Τα άδεια οικονομικά ταμεία, σε συνάρτηση με την αδήριτη ανάγκη των ετήσιων μεταθέσεων, δημιουργούν προϋποθέσεις έκρυθμης κατάστασης και στην Πυροσβεστική. Σε πρόσφατη ανακοίνωση της η Ένωση Αξιωματικών Πυροσβεστικού σώματος επισημαίνει ότι ενώ αρχικά (31 Μαΐου) εκδόθηκαν οι διαταγές για τις μεταθέσεις δίχως να περιλαμβάνεται η προβλεπόμενη οικονομική αποζημίωση, τρεις ημέρες αργότερα και υπό την πίεση των διαμαρτυριών, εκδόθηκε νέα απόφαση με την οποία υπήρξε πρόβλεψη χορήγησης οδοποιρικών σε ... κάποιους από τους μετατιθέμενους. Γιατί σε κάποιους άραγε και όχι σε όλους; Με τί κριτήρια;
Ακολουθεί η...

κατατοπιστική ανακοίνωση της Ένωσης.

"Προς: Αρχηγό Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγο κο Στυλιανό Στεφανίδη

Κύριε Αρχηγέ,
Στις 31-05-2011 κοινοποιήσατε την απόφαση του συμβουλίου μεταθέσεων Αξιωματικών στην οποία πέραν της καταστρατήγησης των διατάξεων του ισχύοντος κανονισμού μεταθέσεων (Π.Δ. 170 /1996 όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει σήμερα) προβήκατε και σε μία ακόμη εκτός νόμου πρωτοτυπία : δεν χορηγήσατε οδοιπορικά έξοδα μετάθεσης στους μετατιθέμενους για πρώτη φορά στην ιστορία του Πυρ/κού Σώματος.

Τα έξοδα μετάθεσης των εργαζομένων του ΠΣ προβλέπονται από συγκεκριμένο ειδικό νομοθετικό πλαίσιο, το ΠΔ 200/1993 ΦΕΚ 75Α και την ΚΥΑ 2/66739/0022 / 15-11-2000 ΦΕΚ1394Β άρθρα 2,11 και12. Στην ίδια ΚΥΑ στο άρθρο 13 αυτής αναφέρεται ρητά ποίοι εκ των μετατιθεμένων με τις διατάξεις του ανωτέρω κανονισμού μεταθέσεων δεν δικαιούνται έξοδα μετάθεσης.

Στις 03-06-2011 προβήκατε στην έκδοση απόφασης χορήγησης των εξόδων μετάθεσης, σε ορισμένους εκ των μετατιθεμένων Αξιωματικών, χωρίς καμία αναφορά στο παραπάνω ειδικό νομοθετικό πλαίσιο, κάνοντας όμως μνεία στην απόφαση αυτή, στις διατάξεις του Ν.3833/2010 που τροποποιεί την ανωτέρω ΚΥΑ σε συγκεκριμένο άρθρο αλλά και τον Ν.2685/99 τον οποίο στην συνέχεια επικαλείται η απόφαση για να περιορίσει την χορήγηση οδοιπορικών εξόδων μετάθεσης στους Αξιωματικούς του ΠΣ , σε συνδυασμό με υπηρεσιακό σημείωμα της διεύθυνσης οικονομικών το οποίο δεν έχει γνωστοποιηθεί στους μετατιθεμένους.

Κύριε Αρχηγέ,
Ειδικά σε μια εποχή που η οικονομική κρίση πλήττει το σύνολο των εργαζομένων χωρίς διακρίσεις, οι συνάδελφοι που μετατίθενται με τον κανονισμό μεταθέσεων πλήττονται οικονομικά περισσότερο από όλους μας. Επίσης γνωρίζουμε ότι απ΄ τον ίδιο κωδικό του προϋπολογισμού του ΠΣ χορηγούνται και τα έξοδα οριστικής μετεγκατάστασης όσων απολύονται – αποστρατεύονται από τις τάξεις του ΠΣ χωρίς τέτοιου είδους διακρίσεις.

Ζητούμε την άμεση αποκατάσταση της νομιμότητας με την χορήγηση των οδοιπορικών εξόδων μετάθεσης στους συναδέλφους αλλά και την ενημέρωση όλων μας, σε σχέση με τα προαναφερθέντα, και ειδικότερα για τις επιμέρους ισχύουσες διατάξεις που σας νομιμοποιούν να χορηγείτε εσείς σε όποιους θέλετε, στο ολόκληρο ή κατά το ήμισυ, τα έξοδα μετάθεσης, πέραν της κοινοποίησης των μεταθέσεων των Αξιωματικών. (παρ.1 αρθ.19 ΠΔ 170/96)".


.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια