Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

ΤΟ ΑΡΘΡΟ 2 ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΓΕΕΘΑ - ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΓΡΙΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΙΚΟΣ ... ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ





Το άρθρο 2 στο κεφάλαιο α' του νέου γεεθα που προωθούν οι "θεσμιστές" του υπουργείου (λέμε μήπως και της αστυνομίας;) επιλέγεται κι αναφέρεται στο "τμήμα οργανωτικών μελετών και διακλαδικού συντονισμού".
Διαβάζουμε λοιπόν ότι το τμήμα οργανωτικών μελετών έχει τις εξής αρμοδιότητες
α. ΕΚΠΟΝΕΙ τα γενικά προγράμματα δράσης του υπουργείου, μέσα στο πλαίσιο της γενικότερης κυβερνητικής πολιτικής, ΚΑΘΟΡΙΖΕΙ τους βασικούς ή και ειδικότερους στόχους και...

επιδιώξεις και ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΖΕΙ και το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης τους, σε συνεργασία με τα αρχηγεία των σωμάτων και τις υπηρεσίες του υπουργείου.
β. Παρακολουθεί κι ΑΞΙΟΛΟΓΕΙ την εφαρμογή των προγραμμάτων δράσης της προηγούμενης παραγράφου και συντάσσει εκθέσεις απολογισμού των δραστηριοτήτων.
γ. Εκπονεί ειδικά σχέδια εφαρμογής της κυβερνητικής πολιτικής σε συγκεκριμένους τομείς αρμοδιότητας του υπουργείου και ΚΑΤΕΥΘΥΝΕΙ τα κατά περίπτωση αρμόδια σώματα και τις υπηρεσίες του υπουργείου στην υλοποίηση τους.
δ. Μελετά κι ΑΞΙΟΛΟΓΕΙ την ποιότητα των παρεχόμενων προς τους πολίτες υπηρεσιών από τα σώματα και τις υπηρεσίες του υπουργείου, ΚΑΤΑΡΤΙΖΕΙ προγράμματα βελτίωσης αυτής και παρακολουθεί την εφαρμογή τους.
ε. Μελετά, επεξεργάζεται και ΠΡΟΩΘΕΙ τις εισηγήσεις, τις προτάσεις και τα σχέδια νομοθετημάτων των αρχηγείων (σημείωση δική μας, αυτός κι αν είναι διευθυντικός καπιταλισμός και ο νοών νοείτο) σε θέματα αρμοδιότητας τους.
στ. Μελετά τα θέματα συγκρότησης, οργάνωσης και αρμοδιοτήτων του επιτελείου και των υπαγόμενων στο υπουργείο σωμάτων και ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΕΙ σχετικές νομοθετικές παρεμβάσεις σε συνεργασία με το τμήμα νομικής υποστήριξης και καλής νομοθέτησης (σας είπαμε από χθες, μας αρέσει πολύ αυτό το τμήμα της ... καλής νομοθέτησης, αρκεί να φτιάξουν όπως προϋποτίθεται και το αντίστοιχο της κακής!!!) και όπου αυτό απαιτείται, με τις αρμόδιες επιτελικές υπηρεσίες αυτών. Στο πλαίσιο αυτό μελετά, εισηγείται και καταρτίζει τις σχετιές αποφάσεις για τη μεταβίβαση αρμοδιοτήτων και του δικαιώματος της υπογραφής του υπουργού, του υφυπουργού και των γενικών γραμματέων στα υφιστάμενα υπηρεσιακά όργανα (στα γιουσουφάκια δηλαδή).

Από το ζ. και πέρα του άρθρου 2 στο κεφάλαιο α' σε άλλη ανάρτηση, με μια ακόμα υποσημείωση, προσδιοριστική του επιζητούμενου είναι μέσω της επαγωγικής μεθόδου στο παρελθόν. Που είσαι ρε Γκελεστάθη!!!


.

Δημοσίευση σχολίου

2 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Επίτέλους αυτό που έλειπε από την Αστυνομία, μία Υπηρεσία να "στεγασει" κάμποσους γαλονάδες ακόμα.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Τώρα πήραμε χαμπάρι τι έλειπε και δεν λειτουργούσαν σωστά οι μηχανισμοί