Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ο ΣΟΦΙΟΣ Η ΔΕΛΤΑ ΚΑΙ Η ΔΙΑΣ- ΕΝΑ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΜΕΡΟΣ Β'





Ο Σοφιός εκδιώχτηκε από την αστυνομία στις 12 Οκτωβρίου 2009. Ήταν ένα προμήνυμα για την σχεδιαζόμενη έλευση της Νέας Τάξης των αστυνομικών πραγμάτων. Δέκα ημέρες αργότερα, ο ουσιαστικός αποδέκτης του προμηνύματος, είδε κι αυτός την πόρτα της εξόδου.
Ο πρώην αρχηγός, Βασίλης Τσιατούρας, υπέβαλε παραίτηση αμέσως μετά τη σύλληψη του Δημήτρη Παπαχρήστου στο Floral, όταν ο Χρυσοχοΐδης αναγκάστηκε να ζητήσει συγγνώμη από την φωνή του Πολυτεχνείου.
Σημειώνεται ότι εκείνη την ημέρα, το τιμόνι της Κρατικής ήταν στα χέρια της και σήμερα διοίκησης, πλην όμως δεν είχαν προλάβει να την αναμορφώσουν και να της δώσουν την ώθηση προς τα πάνω. Το ...

έκαναν βέβαια ... αργότερα.
Τα δύο παραπάνω γεγονότα και η επιστολή της φιλόλογου που είχε προηγηθεί και των δύο και την οποία δημοσιεύσαμε στην προηγούμενη σχετική ανάρτηση, υπήρξαν το καλύτερο περιβάλλον για ν' αναπτυχθούν τα υβριδιακά ζιζάνια της δολοπλοκίας.
Και τα τρία φαινομενικά ασύνδετα αλλά τόσο συναφή μεταξύ τους γεγονότα, έχουν ένα κοινό παρονομαστή και κατ' επέκταση με τη μέθοδο της αντιδιαστολής, ακόμα ένα. Την ομάδα ΔΕΛΤΑ και δευτερευόντως την ΔΙΑΣ.
Στην πρώτη περίπτωση δεν πρόλαβε να παρέμβει επειδή η Κρατική Ασφάλεια του Σοφιού δεν είχε την πληροφορία, στη δεύτερη έκανε τη σύλληψη του
Παπαχρήστου και στην τρίτη υπό σειρά εξέτασης αλλά πρώτη χρονολογικά, καταβλήθηκε τεράστια προσπάθεια για να καταστεί σαφές πως οι ασχημονούντες αστυνομικοί ήταν σαρξ εκ της σαρκός της ομάδας ΔΕΛΤΑ.
Ήταν όμως έτσι; Διανύθηκε μακρύς δρόμος από τους επικεφαλής και συνδικαλιστικούς εκπροσώπους του Σωματείου των ειδικών φρουρών, για να καταδειχτεί ότι δεν ήταν Δελτάδες οι βασιβουζούκοι αλλά αστυνομικοί των ΜΑΤ.
Αυτό όμως δε ανέκοψε την ορμή Χρυσοχοΐδη ο οποίος συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη της ΔΕΛΤΑ προκειμένου να τους επιπλήξει και να τους ανακοινώσει τη διάλυση της Ομάδας ελέω απανωτών κρουσμάτων τραμπουκισμού.
Η συνέχεια στο τρίτο και τελευταίο μέρος.

Από τον Γιώργο Καραϊβάζ


.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια