Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

ΛΟΓΟΚΡΙΝΑΝ ΤΗΝ ΑΝΑΦΟΡΑ ΟΘΩΝΑ ΣΤΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΟ ΚΡΑΧ!!!





Ο κ. Όθωνας στην ομιλία του στο χθεσινό συνέδριο της ΠΟΑΣΥ, αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο να στερέψουν από Φθινόπωρο οι πόροι σε κάποιους
από τους κωδικούς που χρησιμοποιούνται γενικά για προμήθειες και διαχείριση. Ακριβώς η συγκεκριμένη αποστροφή του λόγου του ήταν αυτή που προκάλεσε το δημοσιογραφικό ενδιαφέρον, ούτως ώστε αμέσως μετά το πέρας της ομιλίας κι ενώ έφευγε από το συνεδριακό χώρο, έπεσε πάνω στο ... "μπλόκο" των παρευρισκόμενων δημοσιογράφων κι εκεί έκανε αναφορά με πλάγιο τρόπο στην αδυναμία καταβολής αποζημιώσεων για πενθήμερα και νυχτερινά και μάλιστα πολύ σύντομα.
Στην ανάρτηση της ομιλίας του στην ιστοσελίδα του υπουργείου, ψάξαμε αλλά ματαιοπονήσαμε. Δεν βρήκαμε πουθενά την αναφορά στο Φθινόπωρο και τις αλγεινές προβλέψεις περί του ...

επικείμενου κράχ. Και δεν την βρήκαμε γιατί πολύ απλά την απάλειψαν. Γιατί άραγε; Υπήρξε ... άνωθεν παρέμβαση;
Σας παραθέτουμε το εξωραϊσμένο και ψιμυθιωμένο κείμενο των κολοβομένων- λογοκριμένων δηλώσεων που αναρτήθηκαν στο σάιτ του υπουργείου.

"Σε ό,τι αφορά το ζήτημα των προβλημάτων που σχετίζονται με τις λειτουργικές δαπάνες των αστυνομικών υπηρεσιών, μια δύσκολη καθημερινότητα, γνωρίζετε ότι ξέρω πόσο σας ταλαιπωρεί, αλλά όχι μόνο εσάς. Είναι αυτό το οποίο έχω πει κατ’ επανάληψη και νομίζω ότι δεν είναι τόσο σαφές, όσο θα ήθελα να είναι. Πρόβλημα πιστώσεων λειτουργικών αναγκών και δαπανών της Ελληνικής Αστυνομίας δεν υπήρξε ούτε τον Ιανουάριο, ούτε τον Φεβρουάριο, ούτε υπάρχει τον Μάιο.
Θέλω να πω δηλαδή ότι το όποιο ζήτημα είναι αμιγώς πρόβλημα μιας αλλαγής διαδικασίας του δημοσίου λογιστικού. Είναι η πρώτη χρονιά εφαρμογής του που συνδυάζει την κατάληξη των εσωτερικών εκτελούντων δαπανών της Αστυνομίας με την αλλαγή του τρόπου ελέγχου των δημοσίων δαπανών, ενέργεια απολύτως αναγκαία πολιτικά. Γι’αυτό την επέλεξε η κυβέρνηση, παρά τα μεταβατικά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, τα αναπόφευκτα, και δεν υπήρχε περίπτωση μέσα σε αυτή την οικονομική κρίση που βιώνει η χώρα να υπάρξει μια επιλογή που, όχι δεν θα αναγνώριζε τις ιδιαιτερότητες του σώματος, οι οποίες είναι γνωστές και αυταπόδεικτες, αλλά θα υποκρινόταν ότι όλα μπορούν να συνεχίσουν στην Αστυνομία ακριβώς με τον τρόπο που γίνονταν στην Ελλάδα της δήθεν ευημερίας που τέλειωσε οριστικά και αμετάκλητα ενάμιση χρόνο πριν".



.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια