Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

ΤΗΣ ΝΥΧΤΑΣ ΤΑ ΚΑΜΩΜΑΤΑ



Τα ανεμώλια έπη της νύχτας θα μπορούσε να επιλέγεται η προβολή επιλεγμένων σκηνών της δραματικής υπερπαραγωγής που είδαμε να διαδραματίζεται την περασμένη εβδομάδα στις τηλεοπτικές οθόνες, με αφορμή τις θριαμβικά ουρανομήκεις και ταυτόχρονα διθυραμβικές ιαχές περί του συντριπτικού <<κατάγματος>> που υπέστη η Greek Mafia, εξαιτίας των ενταλμάτων σύλληψης σε βάρος 70 βαρόνων -όπως παρουσιάστηκαν- του οργανωμένου εγκλήματος.
Ουδείς μπήκε στον κόπο να … <<διαλογιστεί>> ποιοι είναι αυτοί που πιάστηκαν, εάν είναι...
μόνο αυτοί, με τι στοιχεία κατηγορούνται, για το πώς τα αφεντικά του υπόκοσμου κινούσαν τα νήματα μέσα από τις φυλακές (και για ποιο λόγο άλλωστε θα σταματήσουν να το κάνουν) και κυρίως, εάν με τα υποτιθέμενα άπερκατ των τσακαλιών έρχεται μια νέα τάξη πραγμάτων να επικυριαρχήσει πάνω στα σαρωμένο και άρα προσωρινά ελεύθερο ζωτικό πεδίο.
Η θεωρία για το δημιουργικό υπό τις δεδομένες συνθήκες χάος εξάλλου, από τους μόνους που απ’ ότι φαίνεται υποστηρίχτηκε και μάλιστα με απαρέγκλιτη πίστη ήταν από τους μεμυημένους. Τους ιδιοκτήτες των νυχτερινών κέντρων διασκέδασης και των άλλων καταστημάτων που η αστυνομία τους απαθανάτισε να δίνουν καθ’ εκάστη του μηνός χρήματα στον εισπρακτικό μηχανισμό των συμμοριών, πλην όμως όλοι στο σύνολο τους όταν εξετάστηκαν, είπαν πως ουδέποτε εκβιάστηκαν και είπαν ότι τα χρήματα που έδιναν δεν ήταν εκβιαστικά λύτρα αλλά … οικειοθελείς εισφορές υπέρ του <<Ονήσιμου>>! Του Συλλόγου Συμπαράστασης Κρατουμένων.
Ας δούμε όμως μία προς μία τις παραμέτρους που είτε αγνοήθηκαν, είτε προβλήθηκαν στο πλαίσιο μιας διαιωνιζόμενης κυβερνητικής προπαγάνδας που προωθεί ατεκμηρίωτα σχήματα λόγου, ώστε να μετατραπούν σταδιακά σε αστήριχτα όσο κι αβάσιμα δεδομένα στη μνήμη και στη συνείδηση του κόσμου.
Προηγείται η απαραίτητη υποσημείωση πως όλη η έρευνα μαμούθ ξεκίνησε αμέσως μετά την αποστολή στην αστυνομία τριών ανώνυμων επιστολών, από το Σεπτέμβριο μέχρι το Δεκέμβριο του 2009 και μετά από σειρά ανώνυμων τηλεφωνημάτων, που ακολούθησε σε ροή χρόνου τη σύνταξη και προώθηση προς τις αρχές των επιστολών.
Στη σελίδα 29 του πολυσέλιδου διαβιβαστικού, στο κεφάλαιο <<Αποτελέσματα Ερευνών-Προανακριτικών Ενεργειών>>, τα τζιμάνια σημειώνουν ότι: <<όσον αφορά τα αρχικώς αναφερόμενα στις επιστολές- καταγγελίες επισημαίνουμε ότι, όπως προκύπτει οι καταγγελίες και στις 3 επιστολές στρέφονται αποκλειστικά και μόνο σε βάρος της Α’ ομάδας Κατηγορούμενων, ενώ σε καμία περίπτωση δεν αναφέρεται από τους υποτιθέμενους καταστηματάρχες- καταγγέλλοντες της πλατείας Ελευθερίας στον Κορυδαλλό ότι καταβάλλουν χρήματα για προστασία στη Β’ Ομάδα Κατηγορούμενων (σχεδόν τα περισσότερα καταστήματα στην εν λόγω περιοχή) όπως αυτό προκύπτει από το σύνολο των στοιχείων της προανάκρισης και την ανάλυση των άρσεων απορρήτου των επικοινωνιών>>.
Στη σελίδα 18 δε, στο κεφάλαιο <<Αστυνομική Έρευνα- Περαίωση Προκαταρκτικής Εξέτασης>>, αναφέρεται ότι έγινε έρευνα <<για τους φερόμενους ως αποστολείς των προαναφερόμενων επιστολών- καταγγελιών Κοντό Γεώργιο, Τρίκα Γεώργιο, Κοντό Νικόλαο, από την οποία εξακριβώθηκε ότι αυτοί δεν είναι υπαρκτά πρόσωπα>>.
Κι εκεί που έκλεισε η χρονιά με επιστολές φαντάσματα, μπήκε το 2010 με ανώνυμα τηλεφωνήματα με τα οποία η altera pars της διαμάχης, που … όλως τυχαίως ενημερώθηκε για τις ανώνυμες επιστολές στην αστυνομία (από πού άραγε, εάν όχι από την ίδια την αστυνομία;) άρχισε να καρφώνει με ονόματα και διευθύνσεις την αντίπαλη συμμορία.
Με τέτοιου είδους προκάτ φληναφήματα και νοσηρές του υπόκοσμου μεθόδους, άρχισε να ξετυλίγεται το βρόμικο κουβάρι των εντυπωσιακών, πλην όμως αστέριωτων πάνω σε εποικοδόμημα αποδείξεων, αποκαλύψεων. Προκαλεί τον αυθόρμητο θαυμασμό πάντως και το υψηλό πνευματικό επίπεδο των μποντιμπιλντεράδων της νύχτας. Καρφώθηκαν μεταξύ τους.

Τα Όπλα της Σέχτας
Στη δεύτερη επιστολή- καταγγελία που προωθήθηκε στην αστυνομία με ημερομηνία σύνταξης 6 Νοεμβρίου 2009, αναγράφεται πως <<οι φερόμενοι δράστες των ομάδων εκβίασης είχαν ζητήσει χρήματα για προστασία και από καταστήματα του Πειραιά και της Πετρούπολης, αναφέροντας επίσης ότι οι δράστες είχαν σχέση με Τρομοκρατική Οργάνωση>>. Η επιστολή κοινοποιήθηκε βεβαίως στα τσακάλια της αντιτρομοκρατικής.
Την ίδια ακριβώς εποχή, ο τότε πολιτικά υπεύθυνος για την … Προστασία του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, επανέρχεται και ξεφουρνίζει το ένα πίσω από τις πομφόλυγες περί διασύνδεσης της τρομοκρατίας με το κοινό έγκλημα. Τυχαίο; Δε νομίζουμε.
Το δεύτερο ατράνταχτο για τις αρχές επιχείρημα για την οντολογική ύπαρξη των συγκοινωνούντων δοχείων ανάμεσα σε αντάρτικο πόλης και υπόκοσμο, αρύεται από μία υποκλαπείσα συνομιλία με το σύστημα … νόμιμων συνακροάσεων της αντιτρομοκρατικής όπως λένε τα σαΐνια του σούπερ κοριό, που καταχωρίζεται στη σελίδα 96 του διαβιβαστικού και αφορά σε συνομιλία ενός τριτοκλασάτου μέλους της δεύτερης συμμορίας με ένα από τα αφεντικά του.
Σ’ αυτή, που έχει μαγνητοφωνηθεί σε CD στις 14 Απριλίου 2010, ο Κωνσταντίνος Ν…, ακούγεται να ενημερώνει τον Βασίλη Γρ… ότι, <<γνωρίζει πως ο Τρ… και ο Αν… προμηθεύανε τη Σέχτα με όπλα>>. Τι χρείαν έχομεν άλλων αποδείξεων, όπως θα έλεγε και ο επίτιμος.
Εδώ αξίζει να σημειώσουμε πως μεταξύ των παγιδευμένων τηλεφώνων συγκαταλέγεται κι ενός ατόμου που κρατείται στις φυλακές της Λάρισας και το οποίο οι δαιμόνιοι αντιτερρορίστες το τοποθετούν στα ιδρυτικά μέλη της Σέχτας, διαρρέοντας επιπλέον στο παρελθόν ότι ο τίτλος της οργάνωσης προήλθε από το … ακρωνύμιο προσφιλούς του προσώπου.
Το γεγονός ότι ο συγκεκριμένος ουδέποτε ακούγεται να κάνει αναφορά για ύποπτες προμήθειες όπλων προς τη πλευρά των ένοπλων οργανώσεων της νεοτρομοκρατίας, ξεπερνιέται αβασάνιστα από τους σερλοκχόλμηδες.
Το εντυπωσιακό είναι πως μέσα απ’ αυτό τον ανερμάτιστο αχταρμά πρακτορίστικων υποκλοπών κι ασύνδετα ασυνάρτητων συνομιλιών, κάποια μέσα ενημέρωσης έσπευσαν να υιοθετήσουν άκριτα ως δεδομένο, είτε αυτά που μέσα από δύο μικρές παραπομπές περιέχονται στη δικογραφία, είτε εκείνα που προωθήθηκαν προς τα έξω από τις διωκτικές αρχές.
Έτσι προέκυψαν και πάλι τίτλοι για τη διασύνδεση των τρομοκρατών με το κοινό έγκλημα, ενώ από το καλά σερβιρισμένο στην κοινή γνώμη εύπεπτο αφέψημα, δεν ήταν δυνατό ν’ απουσιάζει η δελεαστική προσθήκη του Βασίλη Παλαιοκώστα. Πλίνθοι τε κέραμμοι ατάκτως ερριμμένοι.

Πού Είναι οι Άλλοι;
Στο διάστημα του αθρόου αιματοκυλίσματος και του αβυσσαλέου ξεκαθαρίσματος λογαριασμών στη μάχη της αλληλοεξόντωσης που εκτυλίχτηκε σε θεοσκότεινα μαρμαρένια αλώνια, τα τζιμάνια της ασφάλειας εξακόντιζαν καταιονισμό πληροφοριών για δύο μεγάλα αντίπαλα μαφιόζικα συνδικάτα που διεκδικούν την επικυριαρχία στη νομή και κυριότητα της νύχτας.
Τώρα που ήρθε του πλήρωμα του χρόνου για την προσαγωγή στη δικαιοσύνη των ύποπτων συμμετοχής στις αλληλοεξοντωμένες οργανώσεις, με πλήθος ανομημάτων ν’ αποδίδεται στους γκάγκστερς, διαπιστώνουμε πως λείπουν από … το λογαριασμό μεγάλες <<προσωπικότητες>> του υπόκοσμου, ενώ ο χάρτης των συμμοριών είναι μισός.
Από το παζλ των συλλήψεων και των ενταλμάτων, λείπει η δεύτερη εγκληματική βαρονία της δυτικής Αττικής, της οποίας ηγείται ένας εξίσου <<πεφωτισμένος>> δεσπότης που και αυτός είναι έγκλειστος σε φυλακές κι από εκεί έχει κατ’ επανάληψη ειπωθεί πως διοικεί ένα μικρό Στρατό εκτελεστών και σκληρών μπράβων.
Το συγκεκριμένο big boss του αθηναϊκού Φαρ Ουέστ, έχει κατ’ επανάληψη αναφερθεί ως ο συντάκτης των πλέον αιματηρών συμβολαίων θανάτου που σημάδεψαν την κοινωνία της νύχτας και ότι μάλιστα για την εξόντωση των δικών του φονιάδων, οργανώθηκε η κινηματογραφική απόδραση και το ριμέικ της, του Βασίλη Παλαιοκώστα και του Αλκέτ Ριζάι με υπερπτήσεις ελικόπτερου πάνω από το ελικοδρόμιο των φυλακών Κορυδαλλού.
Όπως επίσης μπορούμε να συμπεράνουμε μέσα από τη δικογραφία, η εξάρθρωση των εγκληματικών ομάδων αναφέρεται στη δράση που αυτές ανέπτυξαν σε κομμάτι της δυτικής Αθήνας, του Πειραιά, της Θεσσαλονίκης και κάποιων άλλων πόλεων.
Στο χάρτη δεν συμπεριλαμβάνονται για παράδειγμα τα βόρεια προάστια, το προσοδοφόρο κέντρο με τη Συγγρού και την παραλιακή, ούτε τα νότια προάστια. Απλά θυμίζουμε πως σε βορά και νότο της Αθήνας έγιναν στο παρελθόν τα μεγαλύτερα ξεκαθαρίσματα αίματος και κληρονομιών κι αυτά που αναμόρφωσαν στο σύνολο του το χάρτη όχι μόνο της επικυριαρχίας, αλλά συνολικά της φαγεδαινικής εικόνας του σύγχρονου οργανωμένου εγκλήματος.
Όλα τα παραπάνω οργανικά και χαρτογραφικά κενά συνεπώς <<μυρίζουν>> και σύμφωνα με ορισμένους καχύποπτους, δημιουργούν όλες τις προϋποθέσεις εκείνες για αναδιανομή ρόλων και δεδομένων στη νύχτα, ενώ δεν αποκλείουν και μια εκ βάθρων αναδιάταξη του εγκλήματος πάνω σε νέες στρουκτουραλιστικές δομές και συντεταγμένες δράσης.

Η Δικογραφία
Για όλους τους παραπάνω λόγους λοιπόν, αναμένεται να κινηθεί σε επίπεδα <<χαμηλών πτήσεων>> η υπόθεση που από την αστυνομία παρουσιάζεται ως κεφαλαιώδους σημασίας εξάρθρωση μαφιόζικων εγκληματικών οργανώσεων, καθώς τα στοιχεία που περιέχονται ξεκινούν κι εξαντλούνται στις πολύμηνες ... νόμιμες συνακροάσεις στα παγιδευμένα τηλέφωνα που χρησιμοποιούν τα φυλακισμένα αφεντικά της νύχτας με μεγάλο αριθμό πρωτοπαλίκαρων και υποτακτικών τους.
Μεταξύ των στοιχείων που διαβιβάστηκαν σε εισαγγελέα και ανακριτή, περιλαμβάνονται αποχρώσεις ενδείξεις για ηθικούς αυτουργούς τριών εν ψυχρώ δολοφονιών. Του Γεράσιμου Μαυράκη, συζύγου της ηθοποιού Νένας Χρονοπούλου, του Γιώργου Αυτιά και της συζύγου του Μαρίας Καφιέρη. Στη δικογραφία περιλαμβάνονται στιχομυθίες έγκλειστων βαρόνων με τρία άτομα στα οποία αποδίδεται ρόλος αδίστακτων φονιάδων των τριών συμβολαίων, που επαναλαμβάνονται φράσεις όπως <<τελειώσαμε>> ή <<ξεμπερδέψαμε με αυτούς>>.
Η Ασφάλεια είπε επίσης πως τη τελευταία διετία απέτρεψε στο παρά 5 αλυσίδα από προσχεδιασμένες και καλά οργανωμένες ανθρωποκτονίες και βομβιστικές επιθέσεις, που παραγγέλθηκαν κυρίως μέσα από τις φυλακές κι αφορούσαν σε κοντράτα θανάτου αντιμαχόμενων αρχηγικών ή χαμηλότερης διαβάθμισης μελών αντίζηλων φατριών.
Γίνεται επίσημα αναφορά σε τουλάχιστον 7 τέτοιες περιπτώσεις, οι οποίες απετράπησαν με το πρόσχημα των τυχαίων αστυνομικών ελέγχων, ή της συμπτωματικής παρουσίας αστυνομικών δυνάμεων κοντά στο χώρο που προορίζονταν να δράσουν τα εκτελεστικά αποσπάσματα.
Μάλιστα, από το ίδιο πληροφοριακό δίκτυο, επισημαίνεται ότι οι ίδιοι ύποπτοι που αφέθηκαν παλιότερα ελεύθεροι αμέσως μετά τη σύλληψη τους ως δράστες τοποθέτησης ή απόπειρας τοποθέτησης ισχυρών εκρηκτικών μηχανισμών σε μεγάλα νυχτερινά κέντρα όπως το <<ΘΕΑ>> και το <>, ήταν αυτοί που με προσθήκη κάποιων συνεργών τους, επέστρεψαν στα συγκεκριμένα καταστήματα λίγο καιρό μετά την απελευθέρωση τους, για να ... τελειώσουν τη δουλειά.
Το παράδοξο είναι, πως ένας σημαντικός αριθμός των κατηγορούμενων, είχε πιαστεί και κατηγορηθεί στις αρχές Ιουλίου 2009 για την απαγωγή του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου. Και τα σε βάρος τους στοιχεία, μέχρι να υπάρξει ταύτιση DNA για δύο από αυτούς, είχαν προέλθει από την υποκλοπή των συνομιλιών τους.
Το φυσικό ερώτημα που ανακύπτει ως εκ τούτου πλέον, είναι πόσο καθυστερημένης νοητικής αντίληψης για το πούμε εύσχημα, θα πρέπει να ήταν όλοι αυτοί, που εξακολουθούσαν τόσο απροκάλυπτα να οργανώνουν νέες δουλειές στα κινητά, ακριβώς την ίδια περίοδο που προγενέστερες συνομιλίες τους, γινόταν καρτουνίστικος κλαυσίγελος με χθαμαλές αφηγηματικές αναπαραστάσεις στα βίντεο της τηλεόρασης.
Οι αξιωματικοί που χειρίζονται την υπόθεση θεωρούν πως τώρα υπό τις νέες δεδομένες συνθήκες που διαμορφώνουν η απόσυρση από την ενεργό δράση των εισπρακτόρων και των αφεντικών τους, θα δοθεί η δυνατότητα στους επιχειρηματίες- θύματα να καταθέσουν χωρίς φόβο και πάθος.
Σύμφωνα με το περιεχόμενο της δικογραφίας, τα 4 εγκληματικά δίκτυα θεωρείται πως λυμαίνονταν και κυριαρχούσαν με την απειλή και το τρόμο πάνω σε 268 μαγαζιά, από τους ιδιοκτήτες των οποίων, ανάλογα με τα μηνιαία έσοδα τους, αποσπούσαν χρηματικά ποσά που κυμαίνονται από 800 έως και 3.000 ευρώ το μήνα. Συνεπώς μιλούν για μαύρο κι αφορολόγητο τζίρο που ενδεχομένως αγγίζει τα 500.000 ευρώ.
Από τέτοιο πάρτι βέβαια, δεν θα μπορούσε να λείπει η ένστολη αποφορά, όπως αυτή συμπυκνώνεται από την παρουσία τουλάχιστον 8 εν ενεργεία κι απόστρατων αστυνομικών, ο ένας από τους οποίους μάλιστα με το παρατσούκλι <<ο Στρατηγός>> φέρει το ανώτατο αξίωμα του υποστράτηγου εα. Ο συγκεκριμένος κύριος, φέρεται ν’ αποτελεί το βασικό δίκτυο προμήθειας όπλων και πυρομαχικών της δεύτερης όπως περιγράφεται στο διαβιβαστικό συμμορίας, ενώ δεν θα μπορούσε ν’ απέχει από δραστηριότητες όπως η σύσταση εταιρείας σεκιούριτι και οι συνοδείες οικονομικά ισχυρών προσώπων, από δυσθεώρατους μπράβους.
Η υπόθεση πασπαλίστηκε και με λίγο γκλάμουρους από μία μικρή αναφορά, εύρους μιας παραγράφου, του πραγματικού και μέσα σε παρένθεση καλλιτεχνικού ονόματος μιας δημοφιλούς λαϊκής αοιδού, με συνέπεια να γίνει ανάρπαστο μπεστ σέλερ στα μεσημεριανάδικα και στα … κοινωνικού χαρακτήρα και προσανατολισμού δελτία ειδήσεων.


Του Γιώργου Καραϊβάζ


.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια