Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ενστάσεις των αστυνομικών της Ηλείας για το νομοσχέδιο "ενοικίασής" τους


Την ώρα που σε όλη την Ελλάδα υπάρχουν μεγάλες αντιδράσεις για το θέμα της «ενοικίασης» των αστυνομικών δυνάμεων σε αυτούς που έχουν τέτοιες δυνατότητες
και στην Ηλεία υπάρχουν ενστάσεις. Ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηλείας, Ηλίας Παναγούλης, σε δηλώσεις του αναφέρθηκε εκτενώς στο θέμα και τάχθηκε υπέρ του αγαθού της δημόσιας ασφάλειας για όλους τους
πολίτες και όχι μόνο για τους έχοντες και κατέχοντες.
«Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη με το συναρμόδιο υπουργείο Οικονομικών με σχέδιο νόμου που κατέθεσε παρέχει το δικαίωμα σε τρίτα πρόσωπα, παροχής υπηρεσιών ασφαλείας από την Ελληνική Αστυνομία, έναντι αντιτίμου. Αυτό συνεπάγεται ότι τρίτα πρόσωπα έχουν δικαίωμα μετά από αίτησή τους να ζητούν περαιτέρω φύλαξή τους ιδίως για χρηματαποστολές, μεταφορά εκρηκτικών ή άλλα ισχυρά πρόσωπα. Ο απλός πολίτης δεν έχει έτσι τα ίδια προνόμια με τους οικονομικά επιφανείς και τους ισχυρούς» ανέφερε ο κ. Παναγούλης.
«Δίνει τη δυνατότητα σε ανθρώπους με οικονομική δύναμη, να έχουν φρούρηση σε καιρούς που έχουμε έξαρση της εγκληματικότητας και έλλειψη σε αστυνομικό προσωπικό και άρα μείωση της άμεσης αστυνόμευσης για τον απλό πολίτη. Έτσι αυτοί οι άνθρωποι τυγχάνουν ιδιαίτερης μεταχείρισης. Έτσι μετά τα αγαθά της Παιδείας και της Υγείας, έρχεται και το αγαθό της Δημόσιας Ασφάλειας, να είναι προνόμιο των ολίγων» είπε ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηλείας.

«Ως ένστολοι κατακρίνουμε το γεγονός αυτό γιατί θεωρούμε ότι έχει υπάρξει μια πολιτική του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη ως προς την προστασία των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, όπως ήταν και με την ίδρυση των ομάδων ΔΙ.ΑΣ. που αποκλειστικό σκοπό έχουν τη φρούρηση και τη φύλαξη των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, από την άλλη όμως βλέπουμε ανήμπορους συμπολίτες μας σε απομακρυσμένες περιοχές να μην έχουν τη δυνατότητα να προστατέψουν τον εαυτό τους και να πέφτουν θύματα κλοπών και ληστειών.

Για εμάς τους ένστολους είναι σημαντικότερο το αγαθό της προστασίας του οικονομικού μεγέθους της σύνταξης ενός ανήμπορου γέροντα, από αυτό ενός χρηματοπιστωτικού ιδρύματος» σχολίασε χαρακτηριστικά ο Ηλίας Παναγούλης για το θέμα που προκαλεί μεγάλες αντιδράσεις σε μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο για τη χώρα.

http://ilialive.gr


.

Δημοσίευση σχολίου

2 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Μας δουλεύετε ε? Η μεταφορά εκρκτικών συνοδεύονταν πάντοτε από περιπολικά της ΕΛΑΣ. Οιχρηματαποστολές γίνανται από ιδιωτικές εταιρείες εκτός της τράπεζας Ελλάδος που έχει δικούς της. Το μόνο που θα σταματήσει με τη νόμιμη παροχή υπηρεσιών από αστυνομικούς της ΕΛΑΣ, είναι η παράνομη απασχόληση αστυνομικών σε διάφορους πλούσιους...Κροκοδείλια δάκρυα των άσχετων συνδικαλιστών, που βλέπουν να χάνουν την πίτα τα λαμόγια συνάδελφοί τους...Δουλέψτε όπως πρέπει και αφήστε την πολιτεία να κάνει τη δουλειά της.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
αντε τράβα ρε συνδικαλιστή της 8==Ο και φύλα τη βανδή και τον ντέμη τσάμπα τότε