Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Συναγερμός για φυματίωση στις φυλακές Δομοκού

Μήνες τώρα οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι κρούουν των κώδωνα του κινδύνου ζητώντας παράλληλα την άμεση λήψη μέτρων δυστυχώς όμως μέχρι σήμερα καμία πρόνοια δεν υπήρξε.
Οι χειρότεροι φόβοι των υπαλλήλων επιβεβαιώνονται σήμερα από τον Διευθυντή της Πνευμονολογικής κλινικής του
Νοσοκομείου Λαμίας. Ο κ.Κώστας Καρκάνης με κατεπείγον έγγραφό του προς κάθε αρμόδια υπηρεσία αποκαλύπτει πως οι έλεγχοι με φυματινοαντίδραση Mantoux στους κρατούμενους και το προσωπικό των φυλακών δείχνουν μεγάλη αύξηση του δείκτη διαμόλυνσης .
Σύμφωνα με τον κ.Καρκάνη δεν έχει ελεχθεί ούτε η μισή φυλακή. Σε Mantoux υποβλήθηκαν μόνο οι 373 από τους 850 συνολικά και βρέθηκαν θετικοί οι 171 από τους 373 ποσοστό 45,8%) στο 5πλάσιο σχεδόν από ότι στο γενικό πληθυσμό!

Σύμφωνα με πληροφορίες ζητήθηκε η παρέμβαση του Κέντρου Ελέχγου λοιμώξεων ώστε να αποτραπεί η εξάπλωση του προβλήματος.
Τη λήψη άμεσων μέτρων από κάθε αρμόδια υπηρεσία για την προστασία της δημόσιας υγείας ζητά και η ένωση νοσοκομειακών γιατρών Λαμίας. Οι γιατροί που περιθάλπουν καθημερινά τους πάσχοντες των φυλακών απαιτούν την άμεση ενεργοποίηση των διαδικασιών για πρόσληψη μόνιμου ιατρικού και παραϊατρικού προσωπικού στο ΓΝ Λαμίας, στα ΚΥ της περιοχής και στις Φυλακές Δομοκού. Τη λήψη άμεσων μέτρων βελτίωσης των συνθηκών στις Φυλακές Δομοκού.Άμεση ενίσχυση Νοσοκομείου - ΚΥ με τον απαραίτητο σύγχρονο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό. Άμεση καταβολή εφημεριών, δεδουλευμένων, εξαιρέσιμων. Καμιά περικοπή εφημεριών ή αλλαγή της μορφής εφημερίας. Ασφαλή προγράμματα εφημέρευσης σύμφωνα με το πρόγραμμα των Δ/ντων των Τμημάτων. Καμιά συγχώνευση ή κατάργηση νοσοκομείων-ΚΥ-κλινικών της περιοχής.
Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι στο Δομοκό βρίσκονται από σήμερα σε κινητοποιήσεις διαρκείας μετά και την απόφαση της ομοσπονδίας τους να προχωρήσει σε επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες αφού η κατάσταση στα περισσότερα ιδρύματα είναι εκρηκτική.

- http://www.lamiastar.gr/index.php/topikes-eidiseis/nomoi/fthiotida/7227-2012-03-07-12-27-01.html?utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter

.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια