Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Βαράει "κανόνι" το ΥΠΠΤΠ -Μείον 33 εκατ. ο προϋπολογισμός - Δυσοίωνες προβλέψεις για λειτουργία των Σ.Α. και μισθολογικά


Τελικά είναι πολύ χειρότερα τα πράγματα για τα Σώματα Ασφαλείας μετά την έγκριση από του Βουλή του Μνημονίου Νο 2 κι απ' ότι κι εμείς είχαμε αρχικά υποθέσεις στις 24 Φεβρουαρίου με την σχετική ανάρτηση "Σοκ! Μείωση 15% στον προϋπολογισμό του ΥΠΠΤΠ αναλύφθηκε στον εφαρμοστικό!!!".
Οι συνολικές μειώσεις στον προϋπολογισμό του 2012 φτάνουν τελικά τα
30.000.000 ευρώ και κατ' ουσίαν στα 33.200.000 ευρώ, δεδομένου ότι σε αυτές τις "απώλειες" θα πρέπει να συνυπολογιστεί το κόστος κατασκευής του φράχτη, προϋπολογισμένης δαπάνης 3.200.000 ευρώ, τα οποία θα δοθούν εξ ολοκλήρου από εθνικούς πόρους και συγκεκριμένα από τον κωδικό στον οποίο αντλούνται τα έσοδα του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων.
Σύμφωνα με τον εφαρμοστικό νόμο του Μνημονίου Νο 2, ο συγκεκριμένος κωδικός θα πρέπει ν' απομειωθεί κατά 4.000.000 ευρώ κι από τα 9.000.000 να πέσει στα 5.000.000. Μείον τα 3,2 εκατ. του φράχτης, μένουν για τα Σ.Α. ολοστρόγγυλα 1,8 εκατ. ευρώ.
Η ... μερίδα του λέοντος από τις περιστολές τις οποίες ζήτησε η τρόικα όμως, ανακαλύπτεται στον κωδικό κάλυψης των λειτουργικών δαπανών κατά 15%, που σημαίνει 26.000.000 ευρώ λιγότερα από τον αρχικό προϋπολογισμό!
Σύμφωνα με τις προβλέψεις, καταμεσής του καλοκαιριού, ίσως και νωρίτερα θ' αρχίσουν να εμφανίζονται προοδευτικά και να επιδεινώνονται προϊόντος του χρόνου τα θέματα ανεφοδιασμού μέσων και υλικών καθημερινής χρήσης μέχρι καθολικής καθήλωσης του στόλου των οχημάτων και καθίζησης της λειτουργίας των υπηρεσιών εάν δεν εξευρεθούν κι αντληθούν νέοι πόροι και δεν αναχρηματαδοτηθούν προγράμματα, ενώ σταδιακά, κάθε παρεχόμενη "κοινωφελής" υπηρεσία (ρεύμα, τηλέφωνα κοκ) θα διακοπεί.
Αυτονόητη είναι η αδυναμία εποσκευής και συντήρησης κάθε είδους όπως και η αγορά ανταλλακτικών κάθε είδους. Αρχικά θα επιχειρηθεί να εξοικονομηθούν πόροι από τη δραστική μείωση των μετακινήσεων των δυνάμεων εκτός κι ... εντός έδρας, ενώ το αμέσως επόμενο βήμα θα είναι τα πενθήμερα και τα νυχτερινά, τα οποία και αυτά όπως γράψαμε μόλις προχθές "Μετά το εκλογικό, στο κρεβάτι του Προκρούστη πενθήμερα και νυχτερινά;" αρχίζουν να τίθενται σε καθεστώς αμφισβήτησης.


.

Δημοσίευση σχολίου

18 Σχόλια

Ο χρήστης ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΥΤΙΛΗΝΙΟΣ είπε…
Τέλεια!!!Ούτε στη Γουατεμάλα...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΩΣ ΚΑΝΑΝΕ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑ???ΚΑΙ ΤΙ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ?!!!ΜΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΣΩΜΑ.ΔΕΝ ΘΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΝΥΧΤΕΣ ΑΡΓΙΕΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΑΚΕΣ!!!!ΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΟΨΟΥΝ ΤΑ ΝΥΚΤΕΡΙΝΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΕΝΘΗΜΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΕΝΤΑΕΤΟΥΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ΚΟΥΝΙΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΚΟΥΝΑΓΕ!!ΠΡΟΒΛΕΠΩ ΚΑΥΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ!!!!!!!!!!Ο ΠΕΝΤΑΕΤΗΣ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΥΠΕΡΩΡΙΕΣ ΟΥΤΕ ΠΑΕΙ ΕΠΙΦΥΛΑΚΕΣ!!! ΒΛΕΠΩ ΝΑ ΨΑΧΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΑΣ ΞΥΠΝΗΣΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΠΟΕΥΠΣ!!!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
και γιατι ολα τ κριρια τησ ελασ ειναι σστο ενοικιο ακομα????????????δεν εχουμε δημοσιουσ χωρουσ ???η ειναι μεγαλη η μιζαα????????????
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
σε καθε πολη υπαρχει ενα τουλαχιστο ανενεργο στρατοπεδο ..και αυτοι δινουν σε ιδιωτεσ τρελα λεφτα γ ενοικια .. ελεος.. ψαχνουν 30 εκ ευρω και δινουν καθε μηνα 8 εκ ευρω σε ενοικια για δημοσεσ υπηρεσιεσ ..ελεοςςςςςςςςςςςςςςςςςς
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
να τ κοψουν τ πενθημερα απο εκεινουσ που πηγαινουν καθε σαββατο πρωι 3 ωρεσ γ δουλεια συμφωνω. αλλα οχι απο εκεινους που σαββατο και κυριακη μπορει ν βρισκονται και εκτος νομου.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ΕΝΗΝΤΑ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΚΟΣΤΙΖΕΙ Η ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΘΕ ΨΗΦΗΣΟΥΝ ΠΑΠΟΥΤΣΗ ΓΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟ, ΣΤΟ ΠΣ ΕΣΥ ΜΙΛΑΣ ΓΙΑ 1,8 ΦΡΑΧΤΗΣ ΚΑΙ ΨΗΦΑΚΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΜΕ ΠΛΑΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΜΑς ΚΑΝΟΥΝ ΠΑΣΟΚΟΠΡΟΕΔΡΟ.ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΟΤΙ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ 775 ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΩΝ ΤΡΕΧΕΙ ΟΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΤΩΡΑ. ΟΜΗΡΙΑ ΔΗΛΑΔΗ 10.000 ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΚΑΙ ΑΠ ΟΤΙ ΛΕΝΕ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΔΗΛΑΔΗ ΕΤΣΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΨΗΦΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΜΕ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ......
Ο χρήστης Δανόγλου Κων/νος, Πρόεδρος του Σωματείου Αστυν.Υπαλλήλων Ν. Δράμας. είπε…
Αστυνομική Δ/νση Δράμας, ενοίκιο (8500) χιλιάδες ευρώ το μήνα επί 12 μήνες ίσον 102.000 ευρώ το χρόνο επί 12 χρόνια ίσον 1.224.000, εάν τα δίναμε λίγα-λίγα σε έναν εργολάβο θα μας έκτιζε όχι Αστυνομικό μέγαρο αλλά ενα ολόκληρο χωριό.
Επίσης δεν είναι λίγα τα δημόσια κτίρια και στρατόπεδα στην Δράμα που καταρρέουν ασυντήρητα, ας μας απαντήσουν οι αρμόδιοι γιατί δεν τα παραχωρούν στην Αστυνομία για τις στεγαστικές ανάγκες, αυτά ας ψάξει η τρόικα και να μην κόβει τους μισθούς και τις συντάξεις των φτωχών.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ερχονται εκλογες ρεεεεεεεεε ξυπνατε με ενα τενεκε τυρι και μια ψηφο πας πυροσβεστης και οτι γουσταρεις για ψηφους ψαχνουν και καρεκλα
Ο χρήστης Αστυφύλακας Π.Σ. είπε…
Αγαπητοί συνάδελφοι, ας μην τρομοκρατούμε τους συναδέλφους!
Τα πενθήμερα και τα νυχτερινά, δεν δύναται να κοπούν σε καμιά μα καμιά περίπτωση!
Τα πενθήμερα και τα νυχτερινά, πιθανόν να επιχειρηθεί να τα μειώσουν!
Εκεί πρέπει να βάλουν πλάτες οι συνδικαλιστές μας συνεπικουρούμενοι από εμάς.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ο ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ ΚΑΙ Ο ΟΘΩΝΑΣ ΚΑΝΑΝΕ ΤΟΥΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ ΓΙΑ ΨΗΦΟΥΛΑΚΙΑ!Ο ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ ΤΩΡΑ ΘΑ ΖΗΤΗΣΗ ΑΝΤΑΛΑΓΜΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΕΝΤΑΕΤΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΕΙ ΑΡΧΗΓΟΣ ΚΑΙ ΠΙΕΖΕΙ ΤΟ ΑΠΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΣΤΡΑΒΑ ΜΑΤΙΑ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΝΟΜΙΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΟΘΩΝΑ ΚΑΙ ΑΡΧΗΓΟΥ,
Ο χρήστης άνεργος νέος είπε…
Αν όντως υπάρχουν γιωτάδες στους επιτυχόντες πενταετείς πυροσβέστες θα πρέπει να ανακληθεί ο διορισμός τους και να γίνουν τα νόμιμα όσον αφορά τις ψευδείς δηλώσεις τους ότι και καλά είχαν απολυτήριο στρατού ι1.Τέτοιες παρανομίες δεν είναι δυνατό να γίνουν ανεκτές εν έτη 2012!Εκεί έξω υπάρχουν παλληκάρια 2 μέτρα που προσπάθησαν να βρουν δουλειά αλλά η πυροσβεστική προτίμησε να προσλάβει πενταετείς γιωτάδες?
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ποιος θα μιλησει για γιωταδες ωρε...ειναι ο μονος διαγωνισμος που δεν επαιρνε βυσμα και θα μιλησετε για μενα?με ξερετε και απο χθες?αθληματα περασα τα ιδια με σας και την σχολη περναω την ιδια με σας..και καλα εμεις ειμαστε οι αχρηστοι ενω εσεις στο κλιμακιο ανω ραχουλας με ενα συμβαν καθε 8 χρονια ειστε καλυτεροι...αντε ρε απο κει..
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
και οι γλυφτες αγχονονται για τις κρισεις!!!!!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Γιατί τόσο άγχος για τους ελέγχους των Ι;Η προκήρυξή ήταν ξεκάθαρη για τα Ι άλλο που μπήκε στη μέση η πολιτική ηγεσία και δεν αφήνει να γίνει σωστά ο έλεγχος και προσπαθούν να τα κουκουλώσουν!!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
@3:51 οι μόνιμοι περνούν από Πυροσβεστική Ακαδημία για κάποιους μήνες εκπαιδευόμενοι από πιστοποιημένους εκπαιδευτές και ξοδεύουν και σημαντικά χρηματικά ποσά για ενοίκιο-φαγητό κλπ.Εσύ μάλλον είσαι ένας από τους γιωτάδες εποχικούς που περνάς ταχύρυθμα σεμινάρια στην υπηρεσία του τόπου διαμονής σου,βολεψάκια! Όσο για τα αθλήματα-ιατρικά μη μιλάς καθόλου απαλλαγμένε...Τι στο κόρακα Ι-4 και θέλουν οι βολευτές να τον κάνουν Πυροσβέστη;
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
@7.56 ειμαι στην σχολη στα βιλια θαυμα της φυσης...καταλαβες τωρα?μονιμουλη....
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ 2 ΤΑΧΥΤΗΤΩΝ ΣΕ ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗ ΣΧΟΛΗ ΑΝ ΔΕΝ ΓΡΑΨΟΥΝ ΘΑ ΠΑΝΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ ΕΝΩ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΘΑ ΚΛΑΥΤΟΥΝ ΩΣ ΣΗΝΗΘΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ ΚΑΚΟΣ Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΘΑ ΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΑΣΧΕΤΑ ΑΝ ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΡΟΥΝ ΒΑΣΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΟΙ ΘΕΩΡΟΥΝ ΔΕΔΩΜΕΝΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΟΥΤΕ ΜΕΤΑΘΕΣΗ ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕΣΩΝ!!!!!!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Αλήθεια είμαι περίεργος να μάθω τι γίνεται με τα λεγόμενα έξοδα ασφαλείας που τα βάζει στην τσέπη κυρίως η Πολιτική και φυσική ηγεσία τα έκοψαν. Και μιλάμε για πολλά εκατομύρια.