Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Παιδιά ενός κατώτερου Θεού οι Συνοριακοί, ή υπάρχουν εκλεκτικές συγγένειες;


Πριν από λίγες ημέρες, το αρχηγείο υπό την πίεση της κατακραυγής που ξεσήκωσε το δικαιολογημένο αίτημα για μετάθεση ενός 22χρονου φρουρού, ο οποίος είχε ν' αντιμετωπίσει εξαιρετικά επείγοντα και πιεστικά οικογενειακά προβλήματα, έσπευσε ασθμαίνοντας ν' ανακαλέσει την αρχική του απόφαση , δίνοντας έτσι τέλος στην αγωνία ενός ένστολου πολίτη που βρέθηκε στο χείλος της απόγνωσης.
Απ' ότι φαίνεται όμως δεν είναι το μοναδικό περιστατικό και όπως διαπιστώνεται, στο δεύτερο η
ηγεσία επιδαψιλεύει εντελώς διαφορετική μεταχείριση. Ίσως επειδή δεν είναι φρουρός, σπεύδουν ήδη να συμπεράνουν κάποιοι για να τύχει ιδιαίτερης εκλεκτικής μεταχείρισης.
Δεν συμμεριζόμαστε τη συγκεκριμένη αντίληψη κι ευελπιστούμε πως το αρχηγείο θα επιδείξει και για τον "καταπλακωμένο" από ασήκωτα οικογενειακά βάρη συνοριοφύλακα την ίδια ευαισθησία, για να μην δικαιώσει τους θιασώτες μιας τέτοιας διχαστικής αντίληψης "ανεμώλιας" υπόθεσης.
Στην υπό συζήτηση περίπτωση, πρόκειται για ένα και μοναδικό αίτημα που υποβλήθηκε από συνοριοφύλακα της Αττικής με επίκληση ανήκεστων οικογενειακών λόγων, που αν και έγινε αποδεχτό ως προς τη βασιμότητα του προβλήματος που αποδεικνύουν με τραγικά ανάγλυφο τρόπο ιατρικά παραστατικά και ντοκουμέντα, απορρίφθηκε εντούτοις με αθυρματικού χαρακτήρα προσχήματα.
Ο συνοριακός, ο οποίος κατάγεται από την Κρήτη, από το 2005 αναγκάστηκε να φέρει τον πατέρα του (ποσοστό αναπηρίας πλέον του 80%) και την ανίκανο να αυτοεξυπηρετηθεί αδελφό του στην Αθήνα για να μην ... διαταράξει τον άκαμπτο γραφειοκρατικό αρτηριοσκληρωτισμό κι έκτοτε τους φροντίζει και τους δύο.
Υπέπεσε όμως σε δύο ολέθρια κατά την αντίληψη των αφυδατωμένων γραφειοκρατών ολισθήματα. Το πρώτο ότι παντρεύτηκε και το δεύτερο πως σε σύντομο χρονικό διάστημα αναμένεται ο ερχομός των δίδυμων αγγελουδιών τους.
Ο συνοροφύλακας υπέβαλε τα χαρτιά του, αλλά το αίτημα απορρίφθηκε μετά ... πολλών επαίνων, καθώς όπως απάντησαν οι χαρτογιακάδες με τα τεφτέρια και τις σφραγίδες, δεν υπάρχουν τμήματα ή σταθμοί συνοριακής φύλαξης στην Κρήτη!!!
Κι ως εκ τούτου και ως εκ της ειδικού χαρακτήρα ιδιότητας, δεν μπορεί να πάει στο σπίτι του για να απομειωθεί -σε όποιο βαθμό θα μπορέσει να γίνει αυτό- το βάρος των προβλημάτων. Εύγε κύριοι του αρχηγείου.
Ο σοφός νομοθέτης όμως, δίδαξε ότι πέρα από το όποιο και πάνω από το εφήμερο γράμμα του νόμου που δεν το όρισε ως αυτοσκοπό , υπάρχει η διαχρονική αξία του πνεύματος του. Αλλά για να υπηρετηθεί το πνεύμα, θα πρέπει να υπάρχει στοιχειώδης αλτρουισμός και προϋπόθεση στοιχειωδώς ανθρώπινης προσέγγισης ενός ζητήματος.


.

Δημοσίευση σχολίου

14 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Δυστυχώς ο νομοθέτης αφήνει συναδέλφους που πραγματικά υποφέρουν οικονομικά λόγω υποχρεώσεων έναντι προβλημάτων υγείας προσώπων της οικογενείας τους,στην ψάθα και στα νύχια των τραπεζών,
ενώ παράλληλα επιβραβεύει εικονικά διαζύγια,λευκούς γάμους και λαδωμένα δικαιολογητικά.
Κανένας έλεγχος.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
......epitelous ligi anthropoia.....den eimaste zitianoi.....exoume aksioprepia....as stathei sto ipsos ton peristaseon h dioikisi....arketa exoume iposti.....
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ντροπη στην ηγεσια της αστυνομιας...
Αλλα ξερουμε τωρα ερχεται ο Μαρτης και οι κρισεις ....που καιρος να ασχολεισαι με συνοριοφυλακες!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Μην ζητας απο χαρτογιακαδες καρεκλοκενταυρους κατι το οποιο δικαιουσαι,ξεκινα δικαστικο αγωνα με το σωματειο σου και συντομα θα δικαιωθεις.Αξιωματικοι οι οποιοι ειναι μια ζωη σε αρχηγεια,υπουργεια,επιτελεια δεν μπορουν να σε καταλαβουν......
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Λεει οτι εκει που ζητάει να πάει δεν έχει ΤΔΛ. Γιατι εκει που έχει ΤΔΛ αφήσανε κόσμο ;;;; Τα ΤΔΛ δεν δυλευουν πια , με τις πλάτες του Αρχηγείου.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
....h dioikhsh prepi na skipsi amesa sto provlima tou sinadelfou...k na dosi lisi.....alla pou na vre xrono...etoimazete gia episkepsi stin evro...den endiafetere gia tipota allo alla mono gia entiposeis....k na min dimiourgithoun provlinata kala thn episkepsi tou ipourgou stin evro......Aparadektoi....oso gia to iponoouneno oti Yparxei mia disareskia k oti oi sxeseis ton frouron me tous proin sinoriakous den ine se kalo shmeio.......to diapseydoume oloi....oi sxeseis mas ine sto kalitero epipedo...k h sinergasia ine se olous tous tomeis....AKSIOI SYNADELFOI.....XARHKAME POLI POU METAKINITHIKE TELIKOS O SYNADELFOS...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
συμμεριζομαι και γω τον συναδελφο αλλα τι να πω και γω που τρεχω ακομη στα μεγαρα ενω μενω νεα σμυρνη!εχω φτασει στα ορια της εξαθλιωσης...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
οσο για τους συνδικαλιστες μας δυστυχως δεν ειμαι ε.φ.!οι δικοι μας ειναι μονο για να γλειφουν τους υπουργους για προσωπικο τους συμφερον.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
καποιος πηγε Αγρινιο και καποιος Θηβα ή Λειβαδεια για ειδικους λογους υγειας οπως λενε. Εβγαλαν αρρωστο το παιδι τους με ψευτικα πιστοποιητικα λενε οι κακες γλωσσες. Ντροπη τους αν ειναι αληθεια.... Και διπλη ντροπη σε αυτους που τους συμβουλεψαν και σε αυτους που δεν εκαναν ελεγχο.....
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Εαν αποδεδειγμενα ο εν λογω φρουρος εχει πατερα με 80% αναπηρια και η μηερα του ειναι υπερηλικη και δεν εχει αδελφια να εξυπηρετηθει.Το οτι παντρευτηκε και αποκτησε παιδια τι σημαινει?
Τι θα γινει ομως με τους λοιπους συνοριακους που διοριστικαν για πενταετια στα σπιτια τους και στη συνεχεια ονομαστηκαν αστυφυλακες και κατελαβαν θεσεις χωρις να μπουν στην επιτεριδα? Αυτο το κανουμε γαργαρα?
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
πως να αχοληθουν με περιπτωσεις ανθρωπιας οταν οι ιδιοι δεν βιωνουν,ουτε προκειται,παρομοιες καταστασεις!Τα κοινωνικα θεματα ειναι,η μαλλον θα επρεπε να ειναι προτεραιοτητα της ηγεσιας.Αυτο το προσωπο θελουν οι ενστολοι απο τις ηγεσιες τους!Της στηριξης!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
h wra twn eklogwn plhsiazei,oper k h wra pou h perissoterh apo esas tous megalosxhmous ths EL.AS. 8a parete podi gia na el8oun ta paidia twn allwn.afou loipon den kanate tipota gia na veltiwsete k na e3ugianete auto to xilotalaipwrhmeno swma ths EL.AS. estw k twra pou einai arga kante kati k dei3te oti exete an8rwpia mesa sas.meta8este ton an8rwpo,mhn ton purovoleite k allo oikonomika.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
να γινωνται τοποθετησεις βασει κ προβληματων συν\σεις κλπ υγειας αλλα ομως βαλτε κ σεις λιγο πλατη πχ εγω δεν ξερω απο τροχια κ επικαλεισε αμεσως τον νομο γιατι σε στειλανε για μια μονο μερα στην τροχαια οπως με τους ΔΙΑ..ΤΕΛΟΣ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΓΥΜΝΩΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΤΔΛ ΚΑΘΕ ΕΝΑς ΣΤΟ ΑΝΑΛΟΓΟ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥ Κ ΟΤΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΝΑ ΒΟΗΘΑΜΕ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΟΧΙ ΜΟΝΙΜΑ...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΛΙΚΑΡΙ (6 ΦΕΒΡ. 12:30π.μ.)
θΑ ΜΠΕΙΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΣΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ, ΑΦΟΥ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΤΟΣΟ, ΚΑΝΕΝΑ ΝΟΜΟ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΣΑΤΕ ΤΗΝ "ΜΑΣΗΜΕΝΗ ΤΡΟΦΗ" ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΣΑΣ ΔΙΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ;
ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΩΗΝ ΣΥΝΟΡΙΑΚΩΝ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΑΣΤΥΦΥΛΑΚΕΣ, ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΕΣ ΚΑΙ ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ ΠΟΥ ΟΝΟΜΑΣΤΗΚΕ ΑΣΤΥΦΥΛΑΚΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ ΑΥΤΟΜΑΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΣΗ Ή ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥ. ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΘΕΣΗ ΟΡΓΑΝΙΚΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΥΠΑΡΧΟΥΣΕΣ ΤΩΝ Α.Δ. ΨΑΞΤΟ ΛΙΓΟ.
ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΔΕΚΤΕΣ ΑΜΟΙΒΑΙΕΣ ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ ΜΕ ΟΤ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ, ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΜΕ ΑΛΛΟΝ ΠΡΩΗΝ Σ/Φ.