Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Καταγγέλλουν απόπειρα συγκάλυψης της ρατσιστικής επίθεσης στην Κόρινθο

Τα μέλη της Κίνησης «Απελάστε τον Ρατσισμό» συνάντησαν και τον Μαροκινό Mustafa Muzclehim (Nabi), τον σοβαρότερα τραυματισμένο από τα θύματα της δολοφονικής επίθεσης.

Ο Mustafa Muzclehim είναι ο μετανάστης που
χτυπήθηκε από το αυτοκίνητο, όπως δείχνει η αποκαλυπτική φωτογραφία.



Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των μελών της Κίνησης, ο Mustafa Muzclehim που δεν μπορούσε να σταθεί όρθιος χωρίς να υποβαστάζεται, ενώ παραπονιόταν για αφόρητους πόνους στα πλευρά και στα γόνατα. Ο Μαροκινός νοσηλεύτηκε στη Χειρουργική Κλινική του Νοσοκομείου Κορίνθου από τις 18/2 και πήρε εξιτήριο την Τετάρτη 22/2.

Όπως καταγγέλλει η Κίνηση «Απελάστε τον Ρατσισμό» «τόσο στο αντίγραφο νοσηλείας του νοσοκομείου, όσο και στο ιατρικό εξιτήριο, δεν υπήρχε η παραμικρή καταγραφή των κακώσεών του και των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει αλλά ούτε και της αγωγής στην οποία υποβλήθηκε στο νοσοκομείο».

«Είναι εμφανώς χτυπημένος στο πρόσωπο, στα γόνατα και στα πλευρά. Αντ’ αυτού, τα έγγραφα του νοσοκομείου, μοιάζουν με καταγραφή συμβάντων …της τροχαίας», όπως δείχνουν και οι φωτογραφίες που τράβηξαν τα μέλη της κίνησης.

«Συγκεκριμένα στο αντίγραφο νοσηλείας ως πάθηση αναγράφεται αναφερόμενη παράσυρση από ΙΧ, ενώ στο ιατρικό εξιτήριο, ο ίδιος ο γιατρός αναφέρει ως διάγνωση εξόδου από το νοσοκομείο: πεζός που τραυματίζεται σε τροχαίο ατύχημα», αναφέρει η Κίνηση και προσθέτει:

«Αναρωτιόμαστε αν υπάρχει γιατρός που κάνει τέτοιου είδους «διαγνώσεις» ή αν κάποιοι άλλοι χρησιμοποίησαν τη σφραγίδα του για να αποκρύψουν κρίσιμα στοιχεία για την υπόθεση. Γι’ αυτό το λόγο, έχουμε σβήσει το όνομά του με ψηφιακή επεξεργασία από τα έγγραφα που φωτογραφήσαμε και ασφαλώς έχουμε τα πλήρη στοιχεία του στη διάθεσή μας».

Όπως ανακοινώνει η Κίνηση, αλληλέγγυοι, μαζί με τα θύματα της επίθεσης, θα ζητήσουν εκ νέου από το νοσοκομείο Κορίνθου πλήρη Ιατρική Γνωμάτευση και από την αστυνομία παραπεμπτικό για ιατροδικαστή.

Τα μέλη της Κίνησης «Απελάστε τον Ρατσισμό» πραγματοποίησαν και παράσταση διαμαρτυρίας στον διοικητή του Α.Τ. Κορίνθού για τη στάση που κράτησε η αστυνομία στη δολοφονική επίθεση. Όπως καταγγέλλουν «από τις εξηγήσεις που έδωσε ο διοικητής του ΑΤ δεν θεωρεί το περιστατικό ρατσιστική επίθεση αλλά αντεκδίκηση για μια υποτιθέμενη προγενέστερη κλοπή μιας ταμειακής μηχανής σε μια λαϊκή αγορά από κάποιον μετανάστη».

«Δηλαδή αν ο «κλέφτης» ήταν Έλληνας οι ίδιοι – μη ρατσιστές – για να βρουν το δίκιο τους μάλλον θα πήγαιναν στη γειτονιά του κλέφτη και θα πάταγαν με τα αυτοκίνητά τους όποιον γείτονα έβρισκαν μπροστά τους», σχολιάζει η Κίνηση.

Επιπλέον ο διοικητής υποστήριξε πως η αστυνομία δεν μπόρεσε να βρει στο 3ήμερο του αυτοφώρου τον μόνο γνωστό δράστη, τον οδηγό δηλαδή του αυτοκινήτου που χτύπησε τους μετανάστες, καθώς «δεν πήγε από το σπίτι του». Μάλιστα ισχυρίστηκε πως έξω από το σπίτι του ήταν ένα αυτοκίνητο της αστυνομίας που τον «έψαχνε». Σημειώνεται πως ο δράστης αναγνωρίστηκε από τον αριθμό της πινακίδας του αυτοκινήτου που κατέγραψαν αυτόπτες μάρτυρες.

Ωστόσο, σύμφωνα πάντα με την Κίνηση, ο δράστης «πήγε αμέσως μετά τη λήξη του αυτοφόρου, στο Α.Τ. Κορίνθου μαζί με το δικηγόρο του, πήρε τη δικογραφία και έφυγε σαν κύριος». Επιπλέον «η αυτεπάγγελτη δίωξη που άσκησε εναντίον του η Αστυνομία είναι με την κατηγορία των σοβαρών σωματικών βλαβών και όχι για απόπειρα ανθρωποκτονίας».

Σχετικά με τους άλλους δράστες της επίθεσης η Κίνηση σημειώνει πως «η αστυνομία δεν κάνει τίποτα για να τους βρει καθώς δεν τους θεωρεί υπεύθυνους για συναυτουργία στους τραυματισμούς, ούτε για απλή συνέργεια».

Στην ανακοίνωση της Κίνησης «Απελάστε τον Ρατσισμό» σημειώνεται πως το βράδυ της ίδιας ημέρας που σημειώθηκε η δολοφονική επίθεση πραγματοποιήθηκε πορεία μελών της Χρυσής Αυγής Κορίνθου στη Νεμέα, ωστόσο, «η αστυνομία δεν συσχετίζει την επίθεση με αυτο το γεγονός». « Για την αστυνομία μπορεί να είναι συμπτωματικό γεγονός αλλά προφανώς όχι για μας και για όσους γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα στην περιοχή», σημειώνουν στην ανακοίνωσή τους.

Τέλος, αναφέρουν πως σχετικά με τις καταγγελίες από αυτόπτες μάρτυρες για απαγωγή μετανάστη από τους δράστες που βρισκόντουσαν στο δεύτερο αυτοκίνητο, η αστυνομία δηλώνει πως «κάτι τέτοιο δεν έγινε ποτέ».

«Από όλα τα παραπάνω, είναι προφανές πως επιχειρείται να βγει λάδι ο μοναδικός γνωστός δράστης της επίθεσης και να μην αναγνωρισθούν οι υπόλοιποι. Επίσης να μην συσχετιστούν οι επιθέσεις με γνωστές συμμορίες νεοναζί. Καλούμε τους φορείς της πόλης, το Σωματείο Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Κορίνθου, την ΠΟΕΔΗΝ, την ΟΕΝΓΕ, και κάθε φορέα ή άνθρωπο που δεν ανέχεται το φασισμό και τη ρατσιστική βία, να πάρουν θέση και να μην αφήσουν την απόπειρα συγκάλυψης να περάσει. Να καταδικαστούν οι ρατσιστές δολοφόνοι», καταλήγει η ανακοίνωση της «Κίνησης Απελάστε τον Ρατσισμό».
- http://tvxs.gr/news/ellada/kataggelia-gia-apopeira-sygkalypsis-tis-dolofonikis-ratsistikis-epithesis-stin-korintho?utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter&utm_campaign=tvxs


.

Δημοσίευση σχολίου

2 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
μας τα πρηξατε με τον λαθροματαναστη.. πριν λιγες μερες ενα ιδιο περιστατικο με ενα τροχονομο μου τον παρεσυρε αυτοκινητο και τον εγκατελειψε δεν πηρε τοση εκταση.. μηπως ηταν και αυτο ρατσιστικη επιθεση;; σας εχουμε καταλαβει.. οργανωσεις σαν κ αυτη χρηματοδοτουμενες απο το κρατος, ετοιμαζουν στρατιες παρανομων και μη μεταναστων για να τις στρεψουν κατα του ελληνισμου και του χριστιανισμου οταν ερθει η ωρα.. σας ενοχλει η χρυση αυγη και η δραση της αλλα φαινομενα βιασμου της εθνικης μας υποστασης δεν ταθιγετε καν.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ΜΕ ΠΟΙΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΟΣΗΛΕΥΟΥΝ ΤΟΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΗ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ,ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΡΟΣΒΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΣΥΝΕΧΩΣ ΜΕΙΩΝΟΝΤΑΙ;