Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Η ΕΥΠ ζήτησε την έξωση των ... αδέσποτων σκύλων



Μετά τις απανωτές επιτυχίες στην πάταξη του οργανωμένου εγκλήματος, με τελευταία την εξάρθρωση του κουαρτέτου της μαφίας στη Θεσσαλονίκη, με δεδομένο ότι ο συνεργαζόμενος Τύπος στην υψηλή πύλη της Κατεχάκη αποδίδει τα εύσημα των συλλήψεων και δίχως πλέον ν' απομένει τίποτα
για εκκαθάριση, τα αρχιτζιμάνια των πρακτόρων είπαν ν' ασχοληθούν με τα του οίκου τους.
Και τί βρήκαν λέτε οι αθεόφοβοι να κυνηγήσουν; Τους αδέσποτους σκύλους του υπουργείου!!! Σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές, ζήτησαν και μάλιστα με όχι ... τόσο ευπρεπή κατά πως λέγεται τρόπο την έξωση τους, δίνοντας τελεσίγραφο μέχρι σήμερα το βράδυ.
Σε άλλη περίπτωση οι μαγιορδόμοι και τα πραιπόζιτα της αυλής, θ' αναλάβουν την έξωση εκ του οικήματος αδέσποτων και οικόσιτων.
Για την απόφαση- αναγκαστικό διάταγμα δύο τινές εξηγήσεις μπορεί να υπάρχουν.
Η μία ότι γαβγίζουν πολύ δυνατά και δεν επιτρέπουν στους ωτακουστές να εντρυφούν στα άδυτα των ... νόμιμων συνακροάσεων με μοναδικό αδήριτο στόχο και ιερό σκοπό την καταπολέμηση του εγκλήματος και πάντοτε μετά από εισαγγελική εντολή.
Η δεύτερη ότι πριν από ... 5 χρόνια, αδέσποτος σκύλος δάγκωσε κάποιον στο υπουργείο. Πρώτη παρατήρηση. Αυτή κι αν είναι μνήμη ελέφαντα αλλά και αξιοθαύμαστα άμεσα αντανακλαστικά αντίδρασης. Δεύτερη παρατήρηση.  Κάποιος σύμβουλος πριν από χρόνια είχε αποπειραθεί ν' αυτοκτονήσει. Μήπως πρέπει να πεταχθούν έξω και οι σύμβουλοι; Καταφεύγουμε στο αγαπημένο μας απόφθεγμα. Απορία ψάλτου βηξ.
Για τα αδέσποτα του υπουργείου, μέχρι πριν από λίγα χρόνια, παλιότερη ηγεσία της ΕΥΠ είχε βγάλει ένα μικρό κονδύλι από τον προϋπολογισμό για την εκτροφή τους, το οποίο καταργήθηκε και πάντως όχι από τη σημερινή διοίκηση για λόγους ... δημοσιονομικής λιτότητας! Έκτοτε, τη συντήρηση κι εκτροφή τους έχει αναλάβει μία φιλοζωϊκή εταιρεία.
Από την άλλη, με το νομοσχέδιο που κατατέθηκε πριν από τα Χριστούγεννα στη Βουλή «για τα δεσποζόμενα και τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς και την προστασία των ζώων από την εκμετάλλευση ή την χρησιμοποίηση με κερδοσκοπικό σκοπό», η επιδαψίλευση οποιασδήποτε τέτοιου είδους συμπεριφοράς επισύρει βαριά πρόστιμα, αλλά και υπό προϋποθέσεις μέχρι και ποινή φυλάκισης, ενώ οποιοσδήποτε θα μπορεί να κινηθεί σε βάρος του δημοσίου με αγωγές και μηνύσεις.
Άσε που και ο τρόπος με τον οποίο ορίστηκε το τελεσίγραφο είναι ποινικά επιλήψιμος.


.

Δημοσίευση σχολίου

3 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ακομψη η αναφορά στον σύμβουλο κ. Καραιβάζ.
Προσυπογράφω για τα αδέσποτα, δυστυχώς η σοβούσα στον κρατικό μηχανισμό αντίληψη για τα ζώα είναι μερικούς αιώνες πίσω... Ισως η κοινωνική προέλευση της συντριπτικής πλειοψηφίας των υπαλλήλων και των στελεχών να είναι μια εξήγηση. Παραπέμπω στο μνημειώδες εργο του Π. Κονδύλη, "Αιτίες παρακμής της σύγχρονης Ελλάδος" οπου διεκτραγωδείται η σύσταση και η στελέχωση του μετεπαναστατικού ελληνικού "Κράτους".
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
NA TA ΑΜΟΛΥΣΟΥΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΝΑ ΦΑΝΕ ΤΟ ΣΥΝΗΓΟΡΟ ΤΟΥ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΗ.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
γιατι ακομψη κυριε 1.38 η αναφορα στο συμβουλο,επειδει ο πατερας του ηταν κολητος με τον τοτε υπουργο προ.πο κ μπηκε για συμβουλος χωρις να εχει τα απαραιτητα προσοντα?? το παιδι οποιουδηποτε αλλου πολιτη θα διοριζοταν χωρις να εχει τα προσοντα??? κ μιας που ειπα διορισμο,ο πατερουλης του διοριστηκε απο τον κολητο του υπουργο σε αλλη θεσουλα τωρα τελευταια,μηπως δεν το εμαθες. καληνυχτα....