Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

ΕΑΠΣ: Πυροσβεστικός πριμιτιβισμός - Στην ... πυρά η εκπαίδευση και η αξιοκρατία στις προσλήψεις


Εδώ και 38 χρόνια μετά την αποκατάσταση της δημοκρατίας στη χώρα, «η απαίτηση του λαού και της σύγχρονης κοινωνίας είναι η διαδικασία του εκδημοκρατισμού των Σωμάτων Ασφαλείας και η εξαφάνιση των όποιων αντιδημοκρατικών θυλάκων.»
Το παραπάνω σύμφωνα με τον κ. Υπουργό Προστασίας του Πολίτη είναι η κορωνίδα της πολιτικής του φιλοσοφίας για την
 εκπαίδευση στα Σώματα Ασφαλείας.
Ουσιαστικότατο για την πορεία των Σωμάτων τη δεκαετία του 1970, παρωχημένο και άνευ πρακτικότητας σήμερα, μετά από την υπερτριακονταετή διακυβέρνηση της χώρας από δημοκρατικές και σοσιαλιστικές προοδευτικές κυβερνήσεις.
Στην ουσία όμως αυτό που μας γεννά ιδιαίτερη ανησυχία, είναι ότι στις χθεσινές δηλώσεις του κ. Παπουτσή για την εκπαίδευση στα Σ.Α. είναι ότι υπάρχει πλήρη απουσία ενασχόλησης για την πυροσβεστική εκπαίδευση, μιας και το σύνολο του ενδιαφέροντός του επικεντρώθηκε στα αστυνομικά πράγματα και τα ζητήματα κρατικής βίας και αυθαιρεσίας.
Για άλλη μια φορά διαπιστώσαμε την παντελή έλλειψη ουσιαστικού ενδιαφέροντος για τον εκσυγχρονισμό του Π.Σ. αλλά και την πλήρη απόρριψη των προτάσεων των προκατόχων της ίδιας κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, Χρυσοχοίδη - Βούγια οι οποίες προέκυψαν μετά από διαβούλευση και έδιναν μια προοπτική αναβάθμισης της πυροσβεστικής εκπαίδευσης.
Και βέβαια η δικαιολογία περί υψηλού κόστους της υλοποίησης των παραπάνω δεν μπορεί να σταθεί ως επιχείρημα.
Απλά η πολιτική επιλογή του κ. Υπουργού για το Π.Σ. είναι η απαξία, η υποβάθμιση και δυστυχώς πλέον και η επιστροφή στο παρελθόν.
Απόδειξη:
1. Η προώθηση προσλήψεων πυροσβεστικού προσωπικού χωρίς κριτήρια ακόμα και με γνώσεις Υ.Ε.
2. Η διάψευση των προεκλογικών δεσμεύσεων του ΠΑΣΟΚ για προσλήψεις Πυροσβεστών μέσω Πανελληνίων και η θεσμοθέτηση κρυφίως, την τελευταία ημέρα κυβέρνησης Παπανδρέου, κανονισμού πρόσληψης με στοιχεία της περασμένης δεκαετίας.
3. Η πρόσληψη καθηγητών στην Πυροσβεστική Ακαδημία με κριτήρια δεκαετίας 1980.
4. Η δραματική μείωση των κονδυλίων για εκπαιδεύσεις-μετεκπαιδεύσεις.
5. Η αναστολή της λειτουργίας της Σχολής Επιμόρφωσης – Μετεκπαίδευσης Ανώτερων Αξιωματικών.
6. Η κατάργηση χιλιάδων θέσεων επαγγελματιών Πυροσβεστών και δημιουργία για πρώτη φορά στο Πυροσβεστικό Σώμα «ιδιαίτερης κατηγορίας προσωπικού» με επικουρικά καθήκοντα και χωρίς να φοιτήσουν σε καμία Σχολή της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, έστω και για μία ημέρα.
Επίσης οι χθεσινές δηλώσεις του κ. Υπουργού δίνουν το στίγμα που η Ένωσή μας έχει επισημάνει κατά καιρούς, ότι επιχειρείται η εγκατάλειψη του «σύγχρονου και ευρωπαϊκού δόγματος λειτουργίας της πολιτικής προστασίας» και η αντικατάσταση του από το πλέον ξεπερασμένο μοντέλο της «στρατοχωροφυλακής».
Συνάδελφοι
Δυστυχώς οι πολιτικές επιλογές του Υπουργείου ΠΡΟ.ΠΟ. οδηγούν το Πυροσβεστικό Σώμα σε επικίνδυνο δρόμο.
Ο κ. Υπουργός δήλωσε ότι «Τα νέα στελέχη τα οποία εισέρχονται στα Σώματα θα πρέπει να δεσμεύονται στο επίπεδο, όχι μόνο, της επιχειρησιακής τακτικής αλλά και στο επίπεδο της αντίληψης και της νοοτροπίας πάνω στις αρχές τις οποίες επιτάσσει το Σύνταγμά μας. Δηλαδή
- στη δημοκρατική λειτουργία του πολιτεύματος,
- στη συνοχή της κοινωνίας,
- στο σεβασμό των δικαιωμάτων των πολιτών,
- στην εφαρμογή των νόμων χωρίς καμία απολύτως εξαίρεση.
Σε αυτούς του πυλώνες θα λειτουργήσει το νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα και για τα τρία Σώματα».
Ωραιότατη η Δήλωση του κ. Υπουργού και μας «βρίσκει απολύτως σύμφωνους».
Μόνο που  η δημοκρατική λειτουργία συμπεριλαμβάνει και το σεβασμό της συνδικαλιστικής δράσης και το διάλογο της πολιτικής ηγεσίας με τους εκπροσώπους των εργαζομένων, γεγονός που ο κ. Υπουργός συνειδητά απορρίπτει.
η συνοχή της κοινωνίας, δεν επιτυγχάνεται όταν ο ένστολος πολίτης ζει κάτω από το όριο της φτώχειας, ενώ οδηγείται με πολιτικές εντολές στην καταστολή των δικαίων διεκδικήσεων υπολοίπων κοινωνικών ομάδων.
ο σεβασμός των δικαιωμάτων των πολιτών, συμπεριλαμβάνει και τα δικαιώματα των ενστόλων πολιτών, που αντιμετωπίζονται απαξιωτικά, εχθρικά και προσβλητικά ως υποτακτικοί και είλωτες των διαχειριστών της ενεστώσας εξουσίας.
η εφαρμογή των νόμων χωρίς καμία απολύτως εξαίρεση, δεν ισχύει στους ενστόλους, που η Πολιτική Ηγεσία τους εξοντώνει με μεταθέσεις κρίσεις ,προαγωγές και αποστρατείες κατά το δοκούν. Η μεταγενέστερη δικαστική δικαίωση εκατοντάδων συναδέλφων δίνει το εύρος του φαινομένου.
Δυστυχώς η πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΡΟ.ΠΟ. δεν φαίνεται να ενστερνίζεται την κρισιμότητα της κατάστασης της χώρας και ότι συμμετέχει σε μια κυβέρνηση ειδικού σκοπού και πλέον δεν μπορούμε να περιμένουμε τίποτα θετικό.
Εμείς σεβόμενοι τον όρκο μας θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε να κρατήσουμε το Π.Σ. αξιόμαχο και αποτελεσματικό για το καλό των Ελλήνων Πολιτών και της Πατρίδος μας".


.

Δημοσίευση σχολίου

53 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ουστ κοπρόσκυλα εποχιακά...εκπαίδευση δεν κάνουν γιατί έχουν''εμπειρία'' (την τύφλα τους την μαύρη) ...μετάθεση δεν πέρνουν(φρόντησε ο ''θείος'' Πα-πουστής και το σβαρνιάρικο ο Όθωνας)...νύχτες-πενθήμερα δεν θα δουλεύουν (πρέπει να μπούν πιστώσεις αλλιώς τρέχουν στον επιθεωρητή εργασίας-ΙΚΑ βλέπεις!!!)...τους βάζουν μόνο και μόνο για την δασοπροστασία-δασοπυρόσβεση(ΤΟ ΓΝΩΣΤΌ ΚΌΛΠΟ ΜΕ ΤΑ ΔΑΣΗ -σίριαλ του καλοκαιριού μόνο) αλλά βοηθητικούς!!!(βλέπεις τώρα οι εμπρηστές ή οι καταπατητές θα χεστούν από τον φόβο τους και ειδικά στην Μακεδονία που έχει μισό μέτρο χιόνι και -10 τον μισό χρόνο ,θα πάρει φωτιά το δάσος!!!!)...αθλήματα δεν δίνουν ,ψυχιατρικά δεν κάνουν ,όριο ηλικίας δεν έχουν δεύτερη δουλειά νόμιμα θα κάνουν(ασφάλιση στο ΙΚΑ με ολόκληρα όλα τα δώρα τους!!!και ΚΑΝΟΝΙΚΉ ΑΠΟΖΗΜΊΩΣΗ σε περίπτωση υπεεργασίας!!) ....ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΜΟΝΙΜΟΙ ΠΥΡΟΣΒΈΣΤΕΣ ΘΑ ΚΆΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΜΑ@@@ΚΑ ΚΑΙ ΘΑ ΣΚΎΒΟΥΜΕ ΤΟ ΚΕΦΆΛΙ..ΟΥΟΥΟΥΣΤΤ ΚΟΠΡΌΣΚΥΛΑΑΑ ΘΑ ΔΕΙΣ ΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ Ο ΞΕΦΤΥΛΑΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΌΣ..
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Τα πολλά λόγια είναι περιττά.Η συντριπτική πλειοψηφία των εποχικών που διαγωνίστηκαν σε παλαιότερους διαγωνισμούς μονίμων,απέτυχαν είτε στα αθλήματα είτε γιατί δεν ανταπεξήλθαν στις ιατρικές εξετάσεις.Οι αποτυχόντες αυτοί, προσπαθούν τώρα να γίνουν μόνιμοι άνευ εξετάσεων!
Κρίμα για το Πυροσβεστικό Σώμα που θα δεχτεί πλήγμα στην επιχειρησιακή του ικανότητα και κρίμα για τον Ελληνικό Λαό που θα υποστεί το αποτέλεσμα της απαξίωσης του Σώματος.Μη ξεχνάμε ότι τη πάλαι ποτέ Δασική Υπηρεσία τη διέλυσαν οι εποχικοί της υπάλληλοι,οι οποίοι στη συνέχεια προσλήφθηκαν ως εποχικοί στο Π.Σ.....
Ας μην λησμονούν αυτοί που αποφασίζουν,το Π.Σ είναι Σώμα Ασφαλείας και σαν τέτοιο δεν επιτρέπεται να προσληφθεί σαβούρα για βόλεμα.Αποκλειστικά Μόνιμα Στελέχη μέσω Πανελληνίων Εξετάσεων.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Άγνοια δυστυχώς έχει το σύνολο των εποχικών. Παντελώς σε αστικά συμβάντα και διασώσεις και σε μεγαλο βαθμό σε δασικά συμβάντα. Δε θέλει επιστήμη να τραβήξεις σωλήνα με αυλό και να ρίξεις νερό. Αυτό το κάνει και ένας απλός ιδιώτης που έρχεται να βοηθήσει η είναι εκεί πριν την πυροσβεστική.Σκέψου μετεωρολογικούς , τοπογραφικούς, περιβαλλοντικούς και άλλους παράγοντες, διαχείριση κτλ. που αγνοούνται και κάνε την αυτοκριτική σου.Σίγουρα και μόνιμοι τους αγνοούν αλλά όταν τίθενται επικεφαλής φέρονται διαφορετικά.Πάντα άλλωστε μαζί με τους εποχικούς φτάνει ο κρόνος για να μην ενεργούν υπό άγνοια...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Σαφώς όλοι ξέρουμε τι γίνεται στην πυροσβεστική μόνιμοι και εποχικοί.Γιαυτό έχει γίνει το Σώμα τσίρκο.Όσοι έχουν δουλέψει και στο δασαρχείο ξέρουν τη διαφορά.Η υπέρμετρη δημοκρατία καταντάει ασυδοσία, αλλά ουδεμία ευθύνη φέρετε γιατί το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι.Όταν η ψηφοθηρία κρίνειτο αποτέλεσμα.....
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Σαφέστατα υπάρχουν αξιόλογα παιδιά ως εποχικοί.Αλλά υπάρχει και σαβούρα. Σίγουρα πίσω από όλους υπαρχουν οικογένειες και όλοι έχουν ανάγκη για ένα μεροκάματο. Την ίδια ανάγκη έχει όμως και απλός πολίτης. Αυτόν όμως το Π.Σ τον απαξιώνει γιατι ενδίδει οσφυοκαμπτικά και όχι αξιοκρατικά. Με το εκβιαστικό και φωτογραφικό τρόπο διαφωνώ και όχι με το να επιλεχθούν με κοινά κριτήρια όσοι αξίζουν. Μην νομίζετε ότι ενδιαφέρονται για την επαγγελματική αποκατάσταση γιατί νοιάζονται. Τζάπα κρεας θέλουν. Πληρώνουν ταμείο ανεργίας τους εποχικους και κάθονται. Τώρα με τα ίδια και λιγότερα θα είναι για τα πάντα, χάιρομαι γιατί με το που θα μπουνε στη διαδικασία εκ των πραγμάτων θα αναθεωρήσουν αρκετά πράγματα.Τέλος τα παραμυθάκια πλέον για όλους μας.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Όσοι θέλουν ας προσφύγουν κατά των διαγωνισμών για καταπάτηση της ισονομίας και της ισότητας καθώς και την διάκρηση μεταξύ των 2 διαγωνισμών. Όσοι πολίτες είναι προς απόλυση από το δημόσιο ή είναι υποψήφιοι για εφεδρία ας κάνουν και αυτοί προσφηγή για καταπάτηση του δικαιόματος της εργασίας με κατάφορο το αίσθημα της αδικίας...όποιος πραγματικά θέλει ας πάει σε έναν καλό δικηγόρο ή νομικό (καλό είναι να μαζευτούν πολλοί) και να κινήσουν τις διεργασίες..φιλικά ένας υποψήφιος άνεργος..
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Καλά τα λέτε κύριοι Αξιωματικοί και Συνδικαλιστές(τους οποίους σας έχει ''γραμένους'' ο Παπουτσής όπως το είπε και ανοιχτά στις δηλώσεις του!!!) αλλα΄δεν κάνετε καμία κίνηση για να αποτρέψετε αυτή την κατάσταση και πόσο μάλλον να αλλάξετε αυτό που γίνετε ΤΏΡΑ στο σώμα με τους μούφα διαγωνισμούς και την διάληση του σώματος...ας απαντήση ένας Αξιωματικός : ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΤΙ ΤΟ 2015 ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΆΡΧΕΙ ΠΥΡ/ΚΟ ΣΏΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΟΡΦΉ ,ΤΗΝ ΔΟΜΉ ΚΑΙ ΤΗΝ ΗΓΕΣΊΑ ΌΠΩΣ ΕΊΝΑΙ ΤΏΡΑ????? KAI ΓΙΑ ΑΥΤΌ ΤΟ ΛΌΓΟ ΒΆΖΟΥΝ ΌΠΩΣ-ΌΠΩΣ ΚΌΣΜΟ (τζάμπα κρέας στο ΙΚΑ) ΔΙΑΛΎΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΣΥΝΟΧΉ ΚΑΙ ΑΡΤΙΜΈΛΕΙΑ ΤΟΥ??? ΚΑΙ ΒΆΖΟΥΝ ΣΕ ΜΕΓΆΛΟ ΚΊΝΔΥΝΟ ΤΗΝ ΔΗΜΌΣΙΑ ΑΣΦΆΛΕΙΑ!!! ...μάλλον τελείωσαν τα ψέματα και έπεσαν οι μάσκες. Κάποιο υψηλόβαθμοι με τα συνδικαλιστικά σούργελα του Περισού(ΕΑΚΠ) ΟΙ ΟΠΟΊΟΙ ΤΑ ''ΒΡΉΚΑΝ'' ματαξύτους αποφασήζουν...όλοι μέσα κουτσοί ,στραβοί και ας μην έχουμε στο τέλοσ ψωμί να φάμε ή λεφτά να μας πληρώσουν!!! Καληνύχτα μας
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
λοιπον κυριοι ετσι πληροφοριακα σας λεω πως τωρα γκαριζετε επειδη δε μας θελετε.μεθαυριο ομως που το ΠΣ θα περασει στους δημους κ θα καθαριζουμε παρεουλα τα δασακια θα πεσει πολυ γελιο.τοτε θελω να δω τις φατσουλες σας τι σχημα θα εχουν κ πως θα γκαριζετε.κοντος ψαλμος αληλουια.χαχαχα.ε ρε πως θα γλυφετε τοτε.τερμα το αραλικι.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
προς τον 6:46 όταν θα γίνει αυτό (σε 3 χρόνια περίπου το 2015) εσύ θα έχεις πάει στο σπίτι σου (γιατί ο Δήμος δεν θα έχει να σε πληρώσει - θα έχεις υπογράψει σύμβαση για 5 χρόνια και μετά το πούλο)και τότε θα δούμε ποίος θα γλύφει και τι θα γλύφει για να μείνει στην δουλειά ,έστω και με 3μηνη σύμβαση....τότε να δεις εμείς τι γέλιο έχουμε να ρίξουμε,,,εγώ γελάω από τώρα αν γίνει αυτό χαχαχαχαχα...καραγκιόζη ..
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
εσυ 6.46 μην χερεσε στο μουγκο θσε κ τοτε κεφτε κ θ πεφτει οντος πολυ γελιο...θυμισου που στο λεω...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Εσυ 6.46 και τοτε οπως και τωρα εποχικουλης θα εισαι ο τελευταιος τροχος της αμαξας για αυτο μην χαιρεσε υπο θα εισαι μια ζωη και θα εκτελεις εντολες εποχικουλη!!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
εσυ 11.33 μην χαιρεσε γιατι οπως σε ειχα γραμμενο σαν εποχικος δεκα φορες παραπανω σε εχω γραμμενο σαν μονιμος....
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Εγω ομως θα σε βαθμολογω τωρα εποχικουλη και με το παραμικρο θα σε βγαζω εκτος υπηρεσιας και με τρεις αναφορες μετα τον πουλο!!Για αυτο αν δεν εισαι τυπος και υπογραμμος εποχικουλη απλα θα πας στο σπιτη σου και τωρα δεν θα μπορεις να κλαιγεσαι στον εκαστοτε διοικητη ουτε κανεις διοικητης πλεον δεν θα μου αλλαξει την βαθμολογια και απο 5 8α το κανει 6-7 για να μην σε στειλω βρωμυλε εποχικουλη
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
den 8a eisai monimos 11.29 epikoyrikos 8a eisai dld to paidi gia ta 8elimata opos sas eixame panta tora 8a apoktisis kai titlo epikoyrikos 5 etis ,dld boi8itikos kakomoire 8a eisai mia zoi.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ΜΑΧΙΜΙΑ ΜΟΝΙΜΟΙ ΓΕΛΑΕΙ ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΜΕ ΤΙΣ ΜΑΚΑΚΙΕΣ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΤΑΙ,ΣΑΠΙΟΚΟΙΛΟΥΜΠΕΣ ΠΕΣΤΕ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΟΤΙ ΑΛΛΑΖΕΤΕ 2 ΣΤΟΛΕΣ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ,ΟΙ ΚΟΙΛΟΥΜΠΕΣ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΜΠΕΤΟΝΙΕΡΕΣ,ΚΑΙ ΕΧΕΤΕ ΚΑΝΕΙ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΣΕ ΡΑΦΤΗ.ΑΝ ΘΑ ΒΑΛΕΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΘΑ ΠΑΤΕ ΤΟ 80% ΣΕ ΓΡΑΦΕΙΑ.ΣΙΓΟΥΡΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΠΟΧΙΚΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ,ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ,ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΜΟΝΙΜΩΝ ΕΙΝΑΙ ΟΠΩΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΩ ΠΙΟ ΠΑΝΩ.ΜΙΛΑΤΕ ΓΙΑ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ ΟΤΑΝ ΜΕΤΑΞΥ ΣΑΣ ΣΚΟΤΩΝΟΣΑΣΤΑΝ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ-ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ ΠΑΝΤΑ ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΧΕ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΒΗΣΜΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ ΗΤΑΝΕ ΑΡΧΗΓΟΣ,ΠΕΣΤΕ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΩΣ ΤΟ 8Ο% ΕΙΝΑΙ ΒΗΣΜΑΤΙΚΑ ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟ ΣΤΟ ΣΩΜΑ.ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΑΙ ΜΑΚΑΚΙΕΣ ΕΚΤΕΙΘΕΣΤΕ ΑΝΕΠΑΝΟΡΘΩΤΑ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΝΩΝΥΜΑ.
Ο χρήστης apollwnios είπε…
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
βλακα και ασχετε βοηθητικε πυροσβεστη 3.48 αξιολογηση υπαρχει καθε χρονο αλλα που να τα ξερεις αυτα εσυ βλακεντιε,οσο για τον κανονισμο μεταθεσεων βγαινει νεος και θα πιασει και εσενα με τα 700 ευρω και τοτε να σε δω τι 8α κανεις!!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
140 κιλα και θες να λες οτι εισαι πυροσβεστης εποχικε πιτσαδορε.140κιλα και σε καμια φωτια δεν κανεις τιποτα 140 κιλα κρεας.το μονο που ξερεις καλα να κανεις ειναι να κανεις το ρουφιανο,να κανεις κουβεντα για τους αλλους εποχικε πιτσαδορε απο την αχαια.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ERXOMASTEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Καλως να σας δεχθουμε βοηθητικοι εποχικουληδες, απλα να ξερεις αν γινει αυτο θα γινει κατα τον Μαρτη εαν δεν εχουν γινει εκλογες εως τοτε,και κακομοιρη την πρωτη χρονια θα ειστε στους τοπους σας , την επομενη ομως θα μπειτε στον κανονισμο μεταθεσεων και οπου γης πατρις,ετσι να σφιξουν λιγο οι χοντροκολοι σας,οπως εμενα με πηραν 2 χρονια σε νησακι και μετα Αθηνα και βλεπω τον τοπο μου με το κυαλι,ετσι και εσεις μια βαλιτσουλα 700 ευρουλακια και ΜΠΟΝΑΤΣΟΣ TOURS!!!εκει να δουμε πως θα τα βγαλετε περα βοηθητικοι εποχικουληδες.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Η εφεδρεία απέτυχε, πάμε σε απολύσεις. Αυτό είπε η κυβέρνηση στην τρόικα, οι δανειστές μας το δέχθηκαν και έτσι από τα μέσα Ιανουαρίου που έρχεται το νομοσχέδιο στη Βουλή ουσιαστικά αλλάζουν τα πάντα στο Δημόσιο, αφού Οργανισμοί, υπηρεσίες και φυσικά υπάλληλοι μπαίνουν στην “κρησάρα” των δανειστών που από την πρώτη στιγμή απαιτούσαν απολύσεις και μάλιστα μαζικές.
Ήδη το πρώτο Μνημόνιο ήθελε 150.000 λιγότερους υπαλλήλους, δηλαδή 80.000 απολύσεις ως το 2015. Κανείς δεν ξέρει που θα φτάσει αυτός ο αριθμός.
Το θέμα είναι ότι δεν αποφασίζει πλέον κάποια ελληνική υπηρεσία ή αρχή, αλλά οι “σύμβουλοι” όσοι μας δάνεισαν τα χρήματα και έχουν την παραπάνω γνώμη για την εξυγείανση του ελληνικού δημοσίου.(ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΗ ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΟ Π.Σ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΣΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΕΦΤΕΙ ΜΑΧΑΙΡΙ?)Tην Δευτερα η τροικα ειναι εδω.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Διαβάζω εδώ και μήνες τα σχόλια εποχικών πυροσβεστών κι ομολογώ ότι μου προκαλούν θλίψη κι αγανάκτηση ειδικά όταν...
αναφερόμενοι στην επικείμενη προκήρυξη για Πενταετείς Πυροσβέστες λένε ότι οι θέσεις που θα προκηρυχθούν τους ανήκουν λόγω προυπηρεσίας κι ότι καλώς αποκλείονται άπειροι πολίτες από τον επικείμενο διαγωνισμό..!!!
Και πώς άραγε θα μπορούσε κάποιος να αποκτήσει αυτή την εμπειρία-προυπηρεσία ως εποχικός πυροσβέστης,αφού το κλαμπ των εποχικών πυροσβεστών κατέστη κλειστό για όλους τους υπόλοιπους Έλληνες ήδη από το 2003; Κι εξηγούμαι αμέσως:
Το 2003,προεκλογικό έτος για όσους θυμούνται,οι τότε κυβερνητικοί βουλευτές, εξασφάλισαν στους ήδη εργαζόμενους εποχικούς την πρώτη πενταετία συνεχούς επαναπρόσληψης στο Πυροσβεστικό Σώμα.Ψήφισαν το Π.Δ 124/2003 ΦΕΚ Α 108/8.5.2003 σύμφωνα με το οποίο "οι προσλαμβανόμενοι(εποχικοί),
προσλαμβάνονται εκ νέου στην Πυροσβεστική μέχρι και για πέντε(5)αντιπυρικές περιόδους". Ως κριτήρια πρόσληψης αναφέρονται:
1.εντοπιότητα
2.μακροχρονίως άνεργοι
3.έγγαμοι με τέκνα και
4.οι υποψήφιοι που ήταν εποχικοί πυροσβέστες στην Δασική ή Πυροσβεστική Υπηρεσία πριν την ισχύ του παρόντος Διατάγματος,λαμβάνουν 80 μόρια για κάθε αντιπυρική περίοδο που έχουν εργαστεί στο παρελθόν στις δύο αυτές Υπηρεσίες..!!!!
Αυτό που βλέπουμε δηλαδή είναι πριμοδότηση της πριμοδότησης ώστε να μην εισχωρήσει κανένας "ξένος".Από τα παραπάνω κριτήρια,καταλαβαίνει κανείς ότι δεν προτιμούνται νέα και μορφωμένα παιδιά με όρεξη και αντοχές αλλά αυτοί που πριν το 2003 είχαν καταφέρει με τον ένα ή άλλο τρόπο να τρυπώσουν σε Δασική ή Πυροσβεστική.Το σκάνδαλο συνεχίζεται το 2007 με το Π.Δ. 121/2007 ΦΕΚ Α 155/12.7.2007,το οποίο προβλέπει ότι "οι προσλαμβανόμενοι(εποχικοί) προσλαμβάνονται εκ νέου στην Πυροσβεστική μέχρι και για πέντε(5)αντιπυρικές περιόδους,το οποίο μπορεί να ! επεκταθεί μέχρι και δέκα(10)αντιπυρικές περιόδους,κατά παρέκκλιση των κειμένων διατάξεων...".
Και να ήθελε δηλαδή κάποιος πολίτης να προσληφθεί ως εποχικός πυροσβέστης δεν μπορούσε!Κι ας ήταν περισσότερο μορφωμένος,δυνατός,ορεξάτος,κατάλληλος.Πάντα προηγούνταν αυτοί που ήδη υπηρετούσαν ως εποχικοί και μάλιστα οι προ του 2003... Όσο πιο παλιά σκαλίζει κανείς τόσο περισσότερη βρωμιά ανακαλύπτειΚαι βέβαια να μην αναφέρουμε πολλά για τις υγειονομικές εξετάσεις των εποχικών τα προηγούμενα χρόνια μιας και φέτος,που για πρώτη φορά τους ζητήθηκε να προσκομίσουν απολυτήριο Στρατού,βρέθηκαν πολλοί με Ι3 ή Ι4!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Μορφή χιονοστιβάδας, ικανής να διασαλεύσει το κύρος της υπηρεσίας, λαμβάνει το σκάνδαλο με το διαγωνισμό για την κατάταξη 4.000 πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης.

Τη στιγμή που η… αξιοκρατία φαίνεται να έχει πάει περίπατο και οι καταγγελίες για παραποιημένα και πλαστογραφημένα δικαιολογητικά δίνουν και παίρνουν, ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία, δύο εκ των τριών κομμάτων της συγκυβέρνησης Παπαδήμου, επιδίδονται σε μάχη εντυπώσεων, ενώ οι συνδικαλιστές του Σώματος κάνουν λόγο για αδιαφανείς διαδικασίες οι οποίες παραπέμπουν σε παλαιότερες εποχές «βασιλείας» του κομματικού κράτους.

Από την πλευρά τους οι Πυροσβέστες αναγκάζονται να παρακολουθούν σε ρόλο «κομπάρσου» το θέατρο του παραλόγου που διαδραματίζεται στην πολύπαθη Υπηρεσία η οποία εδώ και ένα περίπου χρόνο έχει ανοικτές «παρτίδες» με την ελληνική Δικαιοσύνη.Μια ημέρα πριν από την παραίτηση της κυβέρνησης Παπανδρέου νομοσχέδιο-εφεύρημα για τον Εθελοντισμό στο Λιμενικό και Πυροσβεστικό Σώμα, προέβλεπε την αλλαγή στον τρόπο πρόσληψης 4.000 πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης κατόπιν σχετικής απόφασης που είχε εκδώσει ο πρώην Αρχηγός του Σώματος, κ. Στέλιος Στεφανίδης. Συγκεκριμένα καταργούσε το Προεδρικό Διάταγμα 19/2006 που προέβλεπε τους κανόνες μοριοδότησης και ουσιαστικά –όπως καταγγέλλεται- έδινε περισσότερες «αρμοδιότητες» στις επιλογές από την εκάστοτε πολιτική εξουσία.

Στη συνέχεια διαδραματίσθηκαν μια σειρά από τραγελαφικά συμβάντα που αφήνουν σαφείς υπόνοιες περί βολέματος των «ημετέρων», χωρίς να ακολουθηθούν οι στοιχειώδεις κανόνες αξιοκρατίας.Είναι χαρακτηριστικό ότι σύμφωνα με τις καταγγελίες που βρίσκονται στη διάθεση της zougla.gr, σε αρκετές περιπτώσεις τα δικαιολογητικά των υποψηφίων έχουν παραποιηθεί, σε άλλες έχουν αλλοιωθεί ενώ υπάρχουν και ορισμένοι υποψήφιοι οι οποίοι φέρονται να έχουν προσκομίσει δικαιολογητικά μαθητών του Γυμνασίου!

Την ίδια στιγμή η τριμελής επιτροπή, καθ’ ύλην αρμόδια για την πρόσληψη του προσωπικού, κατ’ ουσία απλά εξέδωσε τους πίνακες της βαθμολογίας καθώς δεν είχε οριστεί Πρόεδρος και επειδή συγκροτήθηκε δυο μήνες μετά την προκύρηξη του διαγωνισμού.

Κλήθηκε δηλαδή, όπως κατήγγειλε μέσω δελτίου τύπου και ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, κ. Θανάσης Νάκος, «να επικυρώσει προειλημμένες αποφάσεις διενέργειας όρων του διαγωνισμού».

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει όμως και ο τρόπος με τον οποίο έγινε η μοριοδότηση των κατόχων επαγγελματικών αδειών οδήγησης καθώς παρόλο που οι υποψήφιοι όφειλαν να έχουν το δίπλωμα οδήγησης την ημέρα που ψηφίστηκε ο νόμος, στην Υπουργική Απόφαση προβλέφθηκε ότι μπορούν να μοριοδοτηθούν και όσοι έβγαλαν δίπλωμα οδήγησης και μετά την ψήφιση του Νόμου!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Η Ένωση Αξιωματικών του Πυροσβεστικού Σώματος παραδέχεται ότι υπάρχουν σοβαρότατες ενδείξεις αλλοίωσης των δικαιολογητικών και ενδέχεται να αιτηθεί ακόμα και την ακύρωση του διαγωνισμού. Με δήλωσή του ο Πρόεδρος της ΕΑΠΣ, κ. Φίλιππος Παντελεάκος επεσήμανε: «Είναι γεγονός ότι και σε εμάς έχουν περιέλθει στην αντίληψή μας πράξεις και παραλείψεις που έχουν να κάνουν με πολιτικές εντολές. Πιθανότατα με πολιτικές εντολές οδηγούμαστε σε συνθήκες ανάλογες του 1998
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
βγάλανε γλώσσα για αξιοκρατία τα νούμερα που γίνανε μόνιμοι φυλώντας κατουρημένες ποδιές..ξαφνικά γίνατε όλοι μάχιμοι τώρα, να σας δω το καλοκαιρι που θα βγαίνουμε μαζί περιπολικά και δεν θα παίρνετε φράγκο.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
η ΕΑΠΣ τώρα ξύπνησε και βλέπει τι γίνετε με τους διαγωνισμούς του πυροσβεστικού σώματος????
γιατί έκανε τουμπεκί για τους διαγωνισμούς του 2006 και του 2008 που μπήκανε όλοι από τα παράθυρα..γιατί τότε δεν αιτήθηκε την ακύρωση των διαγωνισμών??????????

χριστοφορος.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
..μην στεναχωριέσαι 1:24 το καλοκαίρι μπορεί να βγαίνουμε εμείς περιπολικά αλλά εσύ μπορεί να είσαι σερβιτόρος σε κανένα νησί...μετά τα νέα που έρχονται!!!!...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ΤΟ 98 ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΔΑΣΟΠΥΡΟΣΒΕΣΗΣ ΗΡΘΕ ΟΤΙ ΑΧΡΗΣΤΟ ΥΠΗΡΧΕ ΑΠΟ ΤΑ ΔΑΣΑΡΧΕΙΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΠΟΧΙΚΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΚΡΙΤΙΡΙΑ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΑΞ/ΚΟΙ & ΔΗ ΔΙΟΙΚΗΤΕΣ ΧΑΡΙΝ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΓΙΝΑΝ ΕΝΑ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ & ΤΩΡΑ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΤΑ ΓΕΥΘΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ.ΕΝΑΣ ΠΑΠΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΝΕΙ ΕΝΑ ΔΙΑΓΩΝΙΜΟ ΟΠΩΣ ΤΟΝ ΘΕΛΕΙ ΑΥΤΟΣ & Η ΕΑΠΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΥΠΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΑΦΩΝΟΙ & ΑΜΕΤΟΧΟΙ.ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΓΙΑΤΙ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΤΟ ΣΩΜΑ ΒΑΔΙΖΕΙ ΣΕ ΔΙΑΛΥΣΗ.ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ & ΞΕΣΚΑΡΤΑΡΙΣΜΑ ΘΕΛΕΙ ΤΟ ΣΩΜΑ ΚΑΙ ΑΞ/ΚΟΥΣ ΜΕ ΤΣΑΓΑΝΟ ΚΑΙ ΟΛΑ ΘΑ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
με απολυτηριο δημοτικου,γυμνασιου που δεν ξερουν να γραφουν.που δεν περασαν υγειονομικη επιτροπη,ουτε τα αθληματα.40-50-56 ετων που σε λιγο θα εχουν μαγκουρα για να περπατανε.κοντους,χοντρους 100+ κιλα.εχουμε εδω εναν που εχει 130 κιλα πανω του και εναν που εχει κανει φυλακη.ζωα εποχικουλακια θα σας φαμε με την πρωτη ευκαιρια.πιτσαδορε χοντρε απο την αχαια
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
σσσσσσσσστττττ βοηθητικε 1:24 μην βγαζεις γλωσσα και θα σε στελνω να μου φερνεις τον καφε και την τυροπιτα μου οπως κανω με εποχικουληδες,αντε εσυ θα παρεις και προαγωγη και θα μου φερνεις το σαντουιτς μου,για αυτα ειστε μονο τα παιδια για τα θεληματα.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
διαγωνισμο βρισιματος κανετε παλλικαρια μου μονιμοι????εσυ ρε μονιμε που λες για καποιον χοντρο πιτσαδορο απ την αχαια ετοιμασου να γελασουμε.εκτος ολα τα αλλα εισαι κ βλακας.τωρα που θα ερθουμε μουρη μουρη εγω να εισαι σιγουρος πως δε θα σου μιλησω.δε θα σε βρισω.αλλα θα σε κανω να με θυμασαι για το υπολοιπο της μιζερης ζωης σου.ΕΠΟΧΙΚΟΥΛΗΣ ΑΧΑΙΑΣ.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
για τους εποχικους λετε αμορφωτους κ ζωα αλλα εσεις εδω με τη συμπεριφορα σας εχετε κανει ρεζιλι το σωμα.ντρεπομαι που εχω τετοιους συναδελφους.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Δεν ειστε συναδελφοι ρε ζωα εποχικουληδες,αμορφωτοι ειστε βισματιες πρασινοφρουροι,εργατες πυροσβεσης βοηθητικοι,μια ζωη υπο απο εμας θα ειστε θα σας διαταζουμε και θα σας βαθμολογουμε πλεον να σε δω εποχικουλη ποιος ειναι ο μιζερος,ειστε οι πλεον βισματουχοι αχρηστοι αγροικοι,που καπηλευθηκατε τον θανατο εποχικων για να μπειτε στο σωμα,που πλασσαρατε τον ευατο σας σαν φθηνα εργατικα χερια που τρεμετε στην ιδεα να δωσετε αγωνισματα, να περασετε γιατρους γιατι το 80% θα κοπει,να αναψετε μια λαμπαδα στο μποι του προεδρου πυροφυλακα του τραυλου,και να τον κανετε εικονισμα και να τον προσκυνατε ολημερις και οληνυχτις!!Τελος πλεον η λουφα και το γλυψιμο αν μπειτε τελικα στο Σωμα φετος θα ειστε στον τοπο σας απο του χρονου μπαινετε και εσεις στον κανονισμο μεταθεσεων και θα επανδρωσετε τα νησακια , και τοτε να δω εγω μαγκια κλανια γυφτο-εποχικουληδες,τωρα μιλατε εκ του ασφαλους νομιζετε πως θα ειστε στα σπιτακια σας για ελατε με το καλο και θα τα βρειτε ολα μπροστα σας και μετα να σας δω δεν θα υπαρχει διοικητης να σας γλυτωσει επειδη θα του κανετε θεληματα και θα τον σπατουλαρετε με την γλωσσαρα σας!!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Αυτο ειναι το επιπεδο του Π.Σ. Διαγωνισμος καθ υποδειξη σωματειων και λοιπων. Σαφως και οι συμβασιουχοι εχουν δικαιωμα στην εργασια. Γνωριζαν ολοι οτι η συμβαση καποια στιγμη ληγει. Το να απαιτείς μονιμοτητα θεμιτό. Τα άλλα παιδια που δεν ειναι εποχικοι τι θα κάνουν;Το ΑΠΣ φοβηθηκε απειλες οτι το καλοκαιρι θα τους κρεμασουν οι συμβασιουχοι που επρεπε να τους ανανεωνει καθε χρονο να δουλευουν περισσότεροι ανθρωποι. Εν τελει βαλανε μεσα κατι παραλυτα και αφησανε μορφωμενα παιδια, γυμνασμενα παιδια εξω. Σιγά την εμπειρια των συμβασιουχων. Αυτο το παραμυθάκι ειναι για αφελής.Οσοι ειναι στο Π.Σ καταλαβαίνουν τι εννοω. Ας δουν και σε πολλές υπηρεσιες τις ασθενειες που δηλωνον καθε φορα, τα παραπτωματα τους κλπ. Πολλά εποχικα παιδια που εχασαν δυστυχως τη ζωή τους μηπως ηταν και απο αγνοια;;;;; Τωρα στο Π.Σ σπερνουμε ανεμους θα θερισουμε θυελες.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Σε περιμενω 3.57 να σε δω και να σου κανω εκπαιδευση για να κανεις καλα τις αγγαρειες γατι θα εισαι παντα επικουρος.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
τι κακια που κουβαλάτε μερικοί..τι φοβάστε δεν θα σας κλέψουμε την δόξα, πάλι εσείς θα είστε με τις παντόφλες το καλοκαίρι στους σταθμούς με το aircondition σας και θα βλέπετε nova και εμείς θα κάνουμε αυτό που κάνουμε τόσα χρονια με μισθούς πεινας οποτε γιατί κλοτσάτε έτσι δεν μπορώ να σας καταλάβω, για επικουρικούς μας περνούν και όχι για μονιμους σαν την αφεντιά σας. επίσης θα συμφωνήσω απόλυτα ότι υπάρχουν και άτομα στον κλάδο μας που δεν τους αξίζει να μπούν στο σώμα, αλλα έτσι είναι και με τους μονιμους, υπάρχουν ικανότατοι πυροσβέστες και αξιωματικοί στο σώμα αλλα υπάρχουν και άχρηστα υλικά μέσα και αυτό το γνωρίζετε όλοι σας
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
εγω ομως δε θα περιμενω.ξερω ποιος εισαι.θα σε βρω λοιπον μακακα μου να σου δειξω ποιος ειναι ο επικουρος κ χοντρος.να φυλαγεσαι γιατι ακομα κ απ την υπηρεσια θα ερθω κ αφου σου εξηγησω το ονειρο με το χοντρο πιτσαδορο ταυτοχρονα ο δικηγορος μου απ τη μερια του θα σου πιει το αιμα.θα τρεχεις κ δε θα φτανεις.οι αποδειξεις υπαρχουν.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ΚΑΛΑ ΡΕ ΜΟΝΙΜΟΙ ΔΕ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΤΕ???ΤΟ ΠΑΙΖΕΤΑΙ Κ ΑΝΩΤΕΡΟΙ.ΕΣΕΙΣ ΕΙΣΤΕ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΙ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΤΑΙ.ΤΙ ΕΙΡΩΝΕΙΕΣ Κ ΑΠΕΙΛΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΕΣ???Η ΖΩΗ ΔΕΝ ΑΡΧΙΖΕΙ ΟΥΤΕ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΜΕ ΤΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ.ΥΠΑΡΧΕΙ Κ ΕΚΤΟΣ ΣΩΜΑΤΟΣ.Κ ΣΤΗ ΤΕΛΙΚΗ ΟΠΟΙΣ ΔΙΑΦΩΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΑΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ Η ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΑΛΛΟ ΝΟΜΙΜΟ ΤΡΟΠΟ.ΤΙΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΟΜΩΣ ΠΙΣΩ ΕΠΟ ΤΗΝ ΑΝΩΝΥΜΙΑ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΙΣ ΠΑΡΕΙ ΣΤΑ ΣΟΒΑΡΑ????ΕΝΑΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΑΡΘΡΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙ ΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΘΕΛΕΙ ΟΠΩΣ ΘΕΛΕΙ.ΤΗ ΜΙΑ ΝΑ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙ ΕΠΟΧ Κ ΜΕΤΑ ΝΑ ΑΠΑΝΤΑΕΙ ΣΑ ΜΟΝ.ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ Η ΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕ ΞΕΡΟΥΝ ΠΩΣ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΟΥΣ Κ ΑΡΧΙΣΑΝ ΕΔΩ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΑΚΙ ΤΟΥΣ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΩΝΥΜΙΑ.ΟΛΟΙ ΣΑΣ ΕΙΣΤΕ ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ Κ ΓΙΑ ΚΛΩΤΣΙΕΣ.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Εποχικος ειμαι και εγω ρε παιδια.......εχω Συναδελφους κοινως λεγομενης για τα μπαζα που δεν ξερουν κατα που να κανουν την ωρα του Συμβαντος που δεν γυρνανε πλευρο για 15 ωρες ξαπλωμενοι που γλυφουν και ρουφιανευουν για καλυτερη αντιμετωπιση των Ανωτερων τους που δεν τους νιαζει τιποτα αλλο απο την ωρα που θα φυγουν γελωντας με την σκεψη τους κοροιδεψα τους μαλακες και σημερα.......... αλλα δεν ειμαστε ολοι ετσι...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
..το κακό άρχισε από την στιγμή που ιστοσελίδα εποχικών άρχισε τις παραπομπές στο bloko,σα να έδωσε γραμμή στους εποχικούς να έρχονται στο bloko και να προπαγανδίζουν.
Δεν έχετε καμία δουλειά εδώ,το bloko απευθύνεται σε επαγγελματίες των Σ.Α.
Φιλικά το λέω,είστε ξένο σώμα πηγαίνετε κάπου αλλού...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ΡΕ ΜΟΝΙΜΕ ΤΗΣ ΚΑΚΙΑΣ ΩΡΑ ΠΟΤΕ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΠΟΥ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΕΔΩ ΚΑΤΑΝΤΑΜΕ ΓΕΛΟΙΟΙ Μ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΟΥΜΕ.ΕΔΩ ΓΡΑΦΕΙ Κ ΔΙΑΒΑΖΕΙ ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ.ΤΟ ΚΑΚΟ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΤΙ ΤΥΠΟΙ ΣΑ Κ ΣΕΝΑ ΠΟΥ ΣΠΕΡΝΟΥΝ ΤΗ ΔΙΧΟΝΟΙΑ Κ ΦΕΡΝΟΥΝ ΤΟ ΜΙΣΟΣ.ΟΠΟΙΟΣΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΑΠΟΡΕΙ Κ ΤΑ ΧΑΝΕΙ ΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΙ.ΕΙΣΑΙ Κ ΕΙΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΚΛΑΜΑΤΑ.ΖΗΤΩ ΤΟ ΠΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥ.ΜΟΝ Κ ΕΠΟΧ.Κ ΝΑΙ Ο ΕΠΟΧ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΣΤΟ ΠΣ Σ ΑΡΕΣΕΙ Η ΟΧΙ, Μ ΑΡΕΣΕΙ Η ΟΧΙ ΛΕΓΕΤΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ.ΑΦΗΣΤΕ ΟΛΟΙ ΤΑ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΙΛΙΚΙΑ Κ ΦΕΡΘΕΙΤΕ ΣΟΒΑΡΑ ΧΩΡΙΣ ΒΡΙΣΙΕΣ Κ ΑΕΡΟΛΟΓΙΕΣ.ΤΕΚΜΗΡΙΟΜΕΝΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΟΜΟΡΦΑ Κ ΩΡΑΙΑ.ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΟΜΩΣ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΩΣ ΕΧΕΙ ΝΑ ΓΕΛΑΕΙ ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΜΕ ΤΗ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΕΝΟΣ ΞΕΠΕΣΜΕΝΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ.ΓΕΛΑΝΕ ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΜΑΣ ΣΑ ΛΑΟΣ,ΤΩΡΑ ΘΑ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΜΑΣΤΕ Κ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ.ΑΥΤΟ ΛΟΙΠΟΝ ΘΕΛΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟΙ??????ΑΥΤΟ ΘΕΛΕΤΕ ΡΕΕΕΕΕΕΕ?????????ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ ΟΛΟΙ.ΕΧΕΤΕ ΞΕΦΥΓΕΙ.ΟΠΟΙΟΣ ΤΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΤΙΠΟΤΕΝΙΟΣ, ΕΝΑΣ ΑΧΡΗΣΤΟΣ ΠΟΥ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠ ΤΗΝ ΑΝΩΝΥΜΙΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΝΑ ΒΓΕΙ ΝΑ ΤΑ ΠΕΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ.ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ Κ ΑΝΟΙΞΤΕ ΕΝΑ ΚΑΘΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΔΙΑΛΟΓΟ.ΚΑΙ ΕΓΩ ΤΟ ΛΕΩ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΦΙΛΙΚΑ ΣΑΝ ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΠΡΟΣ ΑΓΝΩΣΤΟΥΣ. ΚΑΙ ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΙ ΣΕ ΕΠΟΧ Κ ΜΟΝ.ΕΝΑΣ ΕΠΟΧΙΚΟΣ
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
12.3 με απειλεις??ελατε να σας κανω ενα ωραιο δωρακι.ενα ωραιο χαρτακι που θα λεει οτι περνατε υγειονομικη επιτροπη λογο ανικανοτητας σωματικης διαπλασης.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
τι χαρτακι ρε.ξεχνας οτι τωρα ειμαι πολιτης????μετα θα μου κλ,,,σεις μια μαντρα αρχ....ιδια γελοιο υποκειμενο.αυτα να τα πεις στο δικηγορο μου.χαχαχαχαχα.ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΣΟΥ.ΤΟΤΕ ΘΑΖ ΔΕΙΣ ΤΙΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΕΙΣ.ΧΑΧΑΧΑ.Κ ΔΕ ΣΕ ΛΥΠΑΜΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ.χοντρος πιτσαδορος εεεεεεε??τωρα θα δεισ το χοντρο
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Συνάδελφε 1:36,κάνε μια εκτύπωση την παρούσα σελίδα να φαίνονται οι απειλές του κυρίου που λέει ότι θα έρθει από την υπηρεσία να σου εξηγήσει το όνειρο.Πήγαινέ την στο νομικό σύμβουλο του Σωματείου της περιοχής σου κι αυτός θα σου πει ακριβώς τί γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις κι άσε τον "μάγκα" εποχικό μετά να τρέχει και να μη φτάνει.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΚΑΝΕ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΤΟΝ ΟΑΕΔ ΟΤΙ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΚΑΙ ΠΕΡΝΟΥΝ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΡΕΧΕΙ ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧ
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ΠΑΙΔΙΑ ΝΤΡΟΠΗ ΔΙΑΒΑΖΩ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΕΡΕΣ ΤΙΣ ΑΛΛΗΛΟΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΜΕΤΑΞΥ ΜΟΝΙΜΩΝ ΚΑΙ ΕΠΟΧΙΚΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΡΩ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΠΟΙΟΣ Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ!ΚΑΛΩΣ Η ΚΑΚΩΣ ΟΙ ΕΠΟΧΙΚΟΙ ΕΓΙΝΑΝ ΠΕΝΤΑΕΤΕΙΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΟΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΜΕ ΕΜΑΣ,Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΘΑ ΠΑΛΕΥΕ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ,ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΑΝ ΗΜΟΥΝ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΘΑ ΕΚΑΝΑ ΘΑ ΠΑΛΕΥΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΜΕΛΛΟΝ.ΟΝΤΟΣ ΕΧΕΙ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΑ ΓΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΑΛΛΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΕΑΝ ΑΦΟΜΟΙΩΘΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΚΑΙ ΕΑΝ ΟΧΙ,ΑΛΛΑ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΘΛΙΒΟΜΑΙ ΟΤΑΝ ΔΙΑΒΑΖΩ ΓΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΥΣ ( ΧΟΝΤΡΟΙ ΠΙΤΣΑΔΟΡΟΙ,ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΕΠΟΧΙΚΟΙ ΛΟΥΦΑΔΟΡΟΙ ΜΟΝΙΜΟΙ)ΝΤΡΟΠΗ ΡΕ ΣΕΙΣ ΟΛΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ,ΟΥΤΕ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΟΥΤΕ ΤΟΥ ΠΑΠΠΟΥ ΜΑΣ,Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΒΑΣΙΖΕΤΕ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΙΚΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΤΟΜΙΚΗ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΜΑΣ ΞΕΡΟΛΑΣ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΣΥΜΒΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΚΑΙ ΟΜΑΔΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ,ΑΥΤΑ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΕ 21 ΧΡΟΝΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΜΑΧΙΜΗ ΒΑΡΔΙΑ.ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΑΔΙΚΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΟΛΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΚΑΙ ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΛΛΟΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΜΑΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΙΔΙΚΑ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΔΥΣΚΟΛΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΠΟΥ ΔΙΑΝΥΟΥΜΕ! Γ.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ΠΩΠΩ...ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΔΩ ΜΕΣΑ....
ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ...ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΤΕ ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΟΧΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΚΑΙ ΤΥΓΧΑΝΕΙ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΜΟΝΙΜΟΙ...ΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ...???
ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΕΝ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΥΤΡΑΠΕΛΑ...ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΣΥΜΒΑΝΤΑ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΤΑΝ ΚΑΙ ΟΠΟΥ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ...
ΜΠΟΡΕΙ ΟΙ ΕΠΟΧΙΚΟΙ ΝΑ ΜΠΗΚΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΜΟΝΙΜΟΙ ΔΕ ΔΩΣΑΝΕ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ...ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΑΥΤΟ...ΟΠΟΤΕ ΜΗ ΞΕΜΠΡΟΣΤΙΑΖΕΣΤΕ ΚΑΤ'ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ...!
ΕΙΣΤΕ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ...ΛΥΠΑΜΑΙ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΠΟΥ ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΩΜΑ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΕΧΟΥΜΕ ΤΕΤΟΙΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ... ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΛΥΠΑΜΑΙ ...
.....ΚΑΙ ΕΠΕΙΤΑ ΝΑ ΣΑΣ ΡΩΤΗΣΩ ΟΛΟΥΣ ΚΑΤΙ?
ΓΙΑΤΙ ΟΛΟΙ ΥΠΟΓΡΑΦΕΤΕ ''ΑΝΩΝΥΜΟΙ''?
ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΤΗΣ ΓΝΩΜΗΣ ΣΑΣ?
...ΜΕ ΦΙΛΙΚΟΥΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ
ΑΣΤΡΟΥΔΗ ΔΗΜΗΤΡΑ
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Δημητρουλα μου γεια σου, για πες μας ποσα κιλα εισαι καρδια μου? Υψος? Γιατρους περασες η και εσυ το 2003?Αληθευει πως ειναι κλειστο επαγγελμα το εποχιλικι στην πυροσβεστικη?Τι προσοντα εχεις εσυ απο τους αλλους συναδελφους που εμειναν εξω?
Οσο για τους μονιμους οπως λες πως δεν δωσανε πανελλαδικες,θα σου υπενθυμισω πως δωσανε αγωνισματα,περασαν ιατρικες εξετασεις απο το 401,και ανταγωνιστηκαν μεταξυ 15000 υποψηφιων για 800 θεσεις,και οχι μεταξυ 5100 για 3400 θεσεις,για αυτο δημητρουλα να μην βγαζεις μεγαλη γλωσσα να μην καταφερεσε εναντιον μονιμων συναδελφων σου και να μην κρινεις για να μην κριθεις!!Αντωνιαδης Παυλος
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Στο σωμα εχει πολλά λαμόγια τα οποία υπηρετούν μόνο το πολιτικό και προσωπικό συμφέρον με αποτέλεσμα να καταντήσει η Πυροσβεστική ένα σώμα μπ@ρ@λο με πυροσβέστες πολλών ταχυτήτων και με επίπεδο γνώσης και ηλικίας ίδιας με τα ΚΑΠΗ./..και στο τέλος θα είναι φέουδο κάθε πολιτικάντη - επαγγελματία πολιτικού με υπηρέτη τον εκάστοτε ''αρχηγό''...Το σώμα χρειάζεται αρχηγούς και αξιωματικούς με ''Α'' Κεφαλαίο και όχι ''α'' μικρό όπως κατάντησαν να τους γράφουν τώρα..Περαστικά μας..
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Για ακόμη μια φορά η κομματοκρατία, η αδιαφάνεια και η μεροληψία επικράτησαν σε διαγωνισμό πρόσληψης, που εξέδωσε η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Συγκεκριμένα, η πολυπόθητη προκήρυξη για τον διαγωνισμό κατάταξης στο Πυροσβεστικό Σώμα Πυροσβεστών 5ετούς υποχρέωσης έχει προκαλέσει την οργή και την αγανάκτηση των υποψηφίων. Ο εμπαιγμός, που δέχονται από το αρμόδιο Υπουργείο δεν έχει όρια. Πρόκειται ίσως για έναν από τους ελάχιστους διαγωνισμούς, που προκάλεσε σωρεία ενστάσεων. Προφανώς, ενστάσεις όχι δια ασήμαντο αφορμή, αλλά βάσιμες και με στοιχεία.
Συγκεκριμένα, στην παράγραφο 4 του άρθρου 15 του Ν.3938/2011, μεταξύ των άλλων περιλαμβάνονται ως κριτήρια πρόσληψης η κατοχή επαγγελματικής άδειας οδήγησης αυτοκινήτου Γ΄ κατηγορίας και η κατοχή επαγγελματικής άδειας οδήγησης αυτοκινήτου Δ΄ ή Ε΄ κατηγορίας. Σημειωτέον, ότι βάσει του ΠΔ 19/2006, δηλαδή του Κανονισμού κατάταξης στο Πυροσβεστικό Σώμα, η άδεια οδήγησης για να αποτελεί κριτήριο αξιολόγησης θα πρέπει να έχει εκδοθεί τουλάχιστον 6 μήνες πριν την ημερομηνία προκήρυξης του διαγωνισμού. Επίσης, στο άρθρο 15 παράγραφος 19 του ιδίου νόμου, ορίζεται σαφέστατα, ότι «για θέματα που δεν ρυθμίζονται από το νόμο, εφαρμόζονται οι διατάξεις που ισχύουν για τους μόνιμους πυροσβέστες». Παρόλο όμως την σαφή διάταξη του νόμου και κατά παράβλεψη αυτής, έγιναν δεκτές από τις κατά τόπους επιτροπές παραλαβής δικαιολογητικών άδειες οδήγησης της τελευταίας κυριολεκτικά στιγμής.
Πέραν όμως τούτου, το οποίο αλλοιώνει το τελικό αποτέλεσμα και την κατάταξη των υποψηφίων και αποτελεί ΜΕΙΖΟΝ ζήτημα, το προσόν κατοχής επαγγελματικής άδειας οδήγησης αυτοκινήτου Γ΄, Δ΄ ή Ε΄ κατηγορίας αποδεικνύεται με την υποβολή επικυρωμένου φωτοαντιγράφου της οικείας άδειας οδήγησης, σύμφωνα πάντα με την διάταξη του άρθρου 3 παράγραφος 2 της Υπουργικής Απόφασης 12077/2011. Και εδώ όμως συνέβη το πρωτοφανές: αρκετοί υποψήφιοι δεν υπέβαλαν τα όσα ο νόμος ορίζει, αλλά βεβαίωση της οικείας υπηρεσίας του Υπουργείου Μεταφορών!Τα πρωτοφανή αυτά περιστατικά έχουν ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων από τους υποψηφίους, οι οποίοι βλέπουν αλλοίωση των αποτελεσμάτων. Στοιχείο, που αποδεικνύεται με τα με αρ. πρωτ. 324/21-11-2011 και 349/29-12-2011 έγγραφα ενημέρωσης μελών που είχαν οι συμβασιούχοι πυροσβέστες από το θεσμικό τους όργανο, την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συμβασιούχων Πυροσβεστών Πυρόσβεσης-Διάσωσης, όπου αναφέρεται συγκεκριμένα στο μεν πρώτο ότι, «Τώρα στους 3.400 επιτυχόντες 2.112 έχουν βγάλει δίπλωμα, εκ των οποίων αρκετοί τον τελευταίο καιρό !!! Γι αυτό ανέβηκε η βάση» και στο δεύτερο, ότι «Σε συνάντηση με τον Υφυπουργό ΠΡΟ.ΠΟ, χτες έγινε αναφορά για το θέμα των διπλωμάτων και αναγνώρισε η πολιτική ηγεσία ότι ‘’πριν την ρύθμιση ορθώς η ΠΟΣΠΥΔ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Συμβασιούχων Πυροσβεστών Πυρόσβεσης-Διάσωσης) είχε ζητήσει και επιμείνει, αλλά δεν εισακούστηκε, να ισχύσει το εξάμηνο και ότι θα υπάρξουν διαφοροποιήσεις στην βαθμολογία».
Αυτά τα πρωτοφανή, πρέπει άμεσα να διερευνηθούν και άμεσα η ηγεσία του αρμόδιου Υπουργείου να δώσει εντολή αφαίρεσης των μορίων όσων δεν προσκόμισαν τα έγγραφα που ορίζονται από την προκήρυξη και τον Ν. 3938 άρθρο 15 παρ. 19 και να υλοποιηθούν διοικητικές πράξεις ελέγχου εγκυρότητας-γνησιότητας των εγγράφων των δικαιολογητικών, που υπέβαλαν οι συμμετέχοντας στον διαγωνισμό. Επιτέλους, να σταματήσει εδώ το όργιο παρεμβάσεων και παρατυπιών, που αδικεί κατάφωρα χιλιάδες υποψηφίους στον διαγωνισμό και εμπαίζει με την εργασιακή αποκατάσταση των συμβασιούχων πυροσβεστών
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
- Πώς παραβλέφθηκε η νόμιμη διαδικασία και μοριοδοτήθηκαν άδειες οδήγησης της τελευταίας στιγμής;

- Σε ποιες ενέργειες θα προβεί η ηγεσία του αρμόδιου Υπουργείου, προκειμένου να εξεταστούν πλήρως και ενδελεχώς τα δικαιολογητικά όλων ανεξαιρέτως των υποψηφίων;

- Προτίθεται το αρμόδιο Υπουργείο να διερευνήσει τις καταγγελίες που έχουν γίνει περί αλλοίωσης των αποτελεσμάτων και να προβεί σε αντίστοιχες κυρώσεις;

- Θα δώσει ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη εντολή να υλοποιηθούν διοικητικές πράξεις ελέγχου εγκυρότητας-γνησιότητας των εγγράφων των δικαιολογητικών, που υπέβαλαν οι συμμετέχοντες στον διαγωνισμό.

- Θα αφαιρεθούν τα μόρια όσων παρανόμως έλαβαν, βάσει των παράτυπων αδειών οδήγησης που υπέβαλλαν;
ΕΡΩΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ

Σ.Δ: Ο αριθμός πρωτ. της ερώτησης είναι,4513/17-1-2012
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ονομζομαι Αλεξανδρατος Αγγελος ειμαι 29χρονων και ειμαι απο πατρα. Ειμαι επιτυχων στον διαγωνισμο για ιδιωτες (τελ) με αυξοντα αριθμο 55. Το μονο που εχω να πω οτι ΛΥΠΑΜΑΙ που "αυρίο" θα αποκαλω συναδερφους μου καποιους απο εσας.-
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ρε παιδια ακομη δεν μπηκατε στο σωμα και κρινετε χωρις να εχετε γνωση των καταστασεων ελεος.μπες δες και μετα κρινε τα γραφομενα του καθενος.μεγαλες κουβεντες βλεπω .