Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

ΝΑ ΤΙ ΕΚΑΝΑΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

Εντυπωσιακή αύξηση των οικοδομών στην Αλβανία τα οποία χτίζονται με εμβάσματα από την Ελλάδα διαπιστώνει η απογραφή στη γειτονική μας χώρα. Παράλληλα ο πληθυσμός της Αλβανίας μειώθηκε κατά 7.7% την τελευταία δεκαετία.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της απογραφής στην Αλβανία, που ανακοίνωσε η διευθύντρια της ΙΝSTAT Ίνες Νούρτζα (Ines Nurja), τα τελευταία χρόνια στη χώρα έχει αυξηθεί κατακόρυφα η κατασκευή κατοικιών.
Οι περισσότεροι από αυτούς που χτίζουν είναι Αλβανοί μετανάστες που εργάζονται ή εργάζονταν στην Ελλάδα. Aπό 785.515 που ήταν τα σπίτια το 2001, έφτασαν το 2011 στο 1.075.881. Ωστόσο η αλβανική οικονομία δεν έχει ακόμα συνέλθει με αποτέλεσμα να ενισχύονται οι ροές μετανάστευσης προς το εξωτερικό.  Τα οικονομικά δεδομένα σε συνδυασμό με τη δραματική μείωση των γεννήσεων οδήγησαν σΟ συνολικός πληθυσμός που ζει στην Αλβανία είναι 2.831.741, μειωμένος κατά 7.7% σε σχέση με το 2001.
Ακόμη παρατηρήθηκε μια τάση αστικοποίησης. Για πρώτη φορά από το 1923 που γίνονται απογραφές στην Αλβανία, το ποσοστό που ζει στα αστικά κέντρα είναι μεγαλύτερο από αυτό που ζουν στην επαρχία.

ΠΗΓΗ: iefimerida

.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια