Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΤΕΑΠΑΣΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΦΑΠΑΞ ΣΤΑ 31 ΧΡΟΝΙΑ

ΑΡΙΘΜΟΣ
ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ
35

ΕΤΟΣ
2011
ΠΡΑΚΤΙΚΟΥ
1


ΠΡΑΚΤΙΚΟ
ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ &
ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ (Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α.)

Σύμφωνα με (σχετικά):

α) Τις διατάξεις του Ν.3655/2008 (ΦΕΚ 58/3-4-2008, τ.Α’) «Διοικητική και οργανωτική μεταρρύθμιση του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης και λοιπές ασφαλιστικές διατάξεις».

β) Τις διατάξεις του Ν.2690/99 (ΦΕΚ 45 /09-03-1999, τ.Α’) «Κύρωση του Κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας και άλλες διατάξεις».

γ) Υπ’ αριθ. Φ.21240/22257/1780/19-9-2008 Απόφαση κ. Υπουργού Απασχόλησης & Κ.Π. (ΦΕΚ.401/ 30-9-2008 τεύχος Υ.Ε.Θ. & Ο.Δ.Φ.Δ. & Ε.Δ.Τ.), όπως τροποποιήθηκε με την υπ’ αριθ. Φ.21240/7066/391/6-4-2009 ομοία (ΦΕΚ 153/9-4-2009, τεύχος Υ.Ε.Θ. & Ο.Δ.Φ.Δ. & Ε.Δ.Τ.).

δ) Υπ’ αριθ. Φ.21240/29999/1227/7-1-2011 Απόφαση Αναπλ. Υπουργού Εργασίας & Κοιν. Ασφάλισης (ΦΕΚ 10/24-1-2011, τεύχος Υ.Ε.Θ. & Ο.Δ.Φ.Δ. & Ε.Δ.Τ.), όπως τροποποιήθηκε με την υπ’ αριθ. Φ.21240/33498/1420/8-2-2011 ομοία (ΦΕΚ 26/10-2-2011, τεύχος Υ.Ε.Θ. & Ο.Δ.Φ.Δ. & Ε.Δ.Τ.).

ε) Την υπ’ αριθ. 8069/1/1 από 6-10-2008 Πράξη κ. Προέδρου Δ.Σ. του Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α.

στ) Την υπ’ αριθ. 6001/2/913-α από 4-3-2011 Απόφαση κ. Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης & Πρόνοιας Απασχολουμένων στα Σώματα Ασφαλείας (Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α.), αποτελούμενο από:
Τον Πρόεδρο αυτού, Υποστράτηγο ΤΣΟΥΒΑΛΑ Κωνσταντίνο,
τα τακτικά του μέλη:
Αστυν. Υποδ/ντή, εκπρ. Π.Ο.ΑΞΙ.Α.
ΠΑΠΑΜΑΡΓΑΡΙΤΗ Αθανάσιο
Εκπρ Π.Ο.Π.Π.Υ.Δ.Τ.
ΜΑΛΑΚΑΤΑ Ευάγγελο
Εκπρ. Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.
ΠΗΛΙΟΥΡΑ Γεώργιο
Υπ. Υ.Ε. & Κ.Α., με βαθμό Α’
ΧΡΥΣΟΜΑΛΛΗ Δήμητρα
και το αναπληρωματικό μέλος:
  1. Επιπυραγό ΖΑΓΚΑΝΑ Ανδρέα, εκπρ. Πυροσβεστικού Σώματος, κωλυομένου νομίμως του τακτικού μέλους ΡΑΜΦΟΥ Ιωάννη (λόγοι υπηρεσιακοί),
  2. Αρχ/κα ΑΛΥΜΑΡΑ Βασίλειο, εκπρ. Π.Ο.ΑΣ.Υ., κωλυομένου νομίμως του τακτικού μέλους Αρχ/κα ΜΠΣ ΡΙΖΟΥ Απόστολου (λόγοι υπηρεσιακοί),
  3. ΠΑΠΑΔΗΜΑ Χρυσόστομο, εκπρ. Συνταξιούχων, κωλυομένου νομίμως του τακτικού μέλους ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ Γεωργίου (λόγοι οικογενειακοί),
  4. Αστυν. Α’ ΜΑΣΤΡΟΓΙΑΝΝΗ Βασίλειο, εκπρ. Ελληνικής Αστυνομίας, κωλυομένου νομίμως του τακτικού μέλους ΧΡΙΣΤΟΛΟΥΚΑ Νικολάου (λόγοι εξαίρεσης),
παρισταμένων, χωρίς δικαίωμα ψήφου και των:
  1. Αστυν. Δ/ντή ΧΡΙΣΤΟΛΟΥΚΑ Νικολάου, Προϊσταμένου Δ/νσης Διοικητικού - Οικονομικού, ως Εισηγητού,
  2. Αστυν. Υποδ/ντή ΜΑΚΡΗ Βασιλείου, ως Γραμματέα,
  • Ο Κυβερνητικός Επίτροπος ΓΡΥΛΛΗΣ Νικόλαος δεν κλήθηκε, καθότι συνταξιοδοτήθηκε από 30-6-2011, και κατόπιν τούτου δεν κλήθηκε η αναπληρώτρια αυτού ΡΙΖΟΥ Άννα, ως μη παρεχομένης δυνατότητας από τον νόμο αναπλήρωσης συνταξιοδοτηθέντος προσώπου, εξαιρουμένης της περιπτώσεως απουσίας ή κωλύματος, που στην παρούσα περίπτωση, δεν συντρέχει.
συνήλθε εκτάκτως προς συνεδρίαση, κατόπιν της 8069/4/35 από 21-7-2011 Πρόσκλησης, σήμερα την 22 του μηνός Ιουλίου του έτους 2011, ημέρα Παρασκευή και ώρα 12.00 στην Αθήνα και στην αίθουσα του Δ.Σ. του Ταμείου (Βερανζέρου 48, 7ος όροφος), για να συζητήσει και αποφασίσει στο παρακάτω θέμα:
«Έγκριση λήψης εκτάκτων μέτρων (διοικητικών – οικονομικών) διάσωσης και αποτροπής οικονομικής κατάρρευσης του Τ.Π.ΑΣ./Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α.» (εξ’ αναβολής).
Στην παρούσα Συνεδρίαση (μετά από δύο -2- προηγηθείσες αναβολές συζήτησης του θέματος), λόγω του ιδιαίτερου χαρακτήρα των παραμέτρων αυτού, της μείζονος σπουδαιότητας και της κρισιμότητας που ενέχει η λήψη Απόφασης, προσκλήθηκαν από τον Πρόεδρο του Δ.Σ. του Ταμείου να παραστούν και παρίστανται, προκειμένου, ως εκ της θέσεως και ιδιότητάς των, να εκθέσουν τις απόψεις τους (τούτου επιτρεπομένου εκ του Ν. 2690/99, άρθρο 14, σε συνδ. με Ν. 3655/08, άρθρο 98, παρ. 13), οι:
α. ΦΡΑΓΚΟΣ Νικόλαος, Καθηγητής Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, ο οποίος παρίσταται πέραν της ιδιότητάς του, ως έχων ιδίαν αντίληψη και άμεση σχέση με την οικονομική κατάσταση του Τ.Π.ΑΣ./Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α., δεδομένου ότι έχει προβεί ο ίδιος σε σύνταξη – κατάρτιση Αναλογιστικών Μελετών Βιωσιμότητας του εν λόγω Τομέα κατά τα έτη 1999, 2004 και 2008,
β. ΜΠΑΚΑΡΑΣ Γρηγόριος, Ταμίας – Οργανωτικός Γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (Π.Ο.ΑΣ.Υ.),
γ. ΚΑΤΣΙΑΜΑΚΑΣ Ιωάννης, Γενικός Γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών Αστυνομίας (Π.Ο.ΑΞΙ.Α.),
ως νόμιμοι εκπρόσωποι των Ομοσπονδιών αντίστοιχα.
  • Ο Πρόεδρος, ευχαριστώντας τους άνω προσελθόντες, έδωσε τον λόγο καταρχήν στους εκπροσώπους των συνδικαλιστικών Ομοσπονδιών.
  • Πρώτος τοποθετήθηκε ο εκπρόσωπος της Π.Ο.ΑΣ.Υ. ΜΠΑΚΑΡΑΣ Γρηγόριος, ο οποίος αναφερόμενος στην κρίσιμη κατάσταση που ευρίσκεται σήμερα ο Τομέας, τόνισε, ότι ο κίνδυνος είναι μέγιστος και ταυτόχρονα η υποχρέωση του Ταμείου ιστορική για ανεύρεση άμεσα κατεπείγουσας λύσης. Με αυτό είπε, σαν σημείο αναφοράς, μέτοχοι και Συμβούλιο θα πρέπει από κοινού να στηρίξουν με όλες τις δυνάμεις τους την επιλογή εκείνης της λύσης, που θα επιφέρει κλίμα ηρεμίας στους αναστατωμένους μετόχους και θα αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη τους προς όλους, θα ανακόψει τον πανικό φυγής και θα διασφαλίσει την ανεμπόδιστη χορήγηση του εφάπαξ βοηθήματος από το Ταμείο, που είναι στόχος, προσδοκία και όνειρο όλων των ασφαλιστικών γενεών. Συνεχίζοντας είπε, πρέπει «να βάλουμε όλοι πλάτη», γιατί προέχει με κάθε τρόπο η διασφάλιση της βιωσιμότητας του Ταμείου, δεδομένου ότι μια νέα μαζική αποστρατεία θα ανατρέψει την φυσιολογική χορήγηση της παροχής και θα οδηγήσει με βεβαιότητα όχι στην στοίχιση, αλλά στην οριστική κατάρρευση του Τομέα, αφού στην περίπτωση αυτή ούτε αποθεματικά θα υπάρχουν, αλλά ούτε και έσοδα. Η Ομοσπονδία, είπε, έχει ενημερωθεί επί των προτεινομένων μέτρων από τον Πρόεδρο του Δ.Σ. του Ταμείου και ως εξουσιοδοτημένος εκπρόσωπος αυτής, μεταφέρει την ανεπιφύλακτα σύμφωνη γνώμη της συνολικής δέσμης αυτών (διοικητικών – οικονομικών).
  • Ακολούθως, τον λόγο έλαβε ο εκπρόσωπος της Π.Ο.ΑΞΙ.Α. ΚΑΤΣΙΑΜΑΚΑΣ Ιωάννης, ο οποίος αναφέρθηκε στο μέγεθος του υπαρκτού πλέον οικονομικού προβλήματος του Τομέα και του τεράστιου κινδύνου, ο οποίος εάν δεν αποτραπεί θα αποβεί ολοσχερώς καταστροφικός. Συνεχίζοντας, είπε, ότι η μόνη λύση που θα πρέπει άμεσα να εφαρμοστεί, είναι ο προγραμματισμός της ροής των πληρωμών. Η βίαιη και απρόσμενη έξοδος, για την οποία ευθύνεται η οικονομική κρίση, την οποία βεβαίως δεν προκάλεσε το Ταμείο, ανέτρεψε την ομαλή επί σειρά ετών σταθερή αποστρατεία σε ετήσια βάση και 5πλασίασε, σε εξ αντικειμένου απροσδόκητο χρόνο την συνταξιοδότηση των μετόχων, η οποία με τη σειρά της προκάλεσε το πρόβλημα. Πρέπει, είπε, άμεσα να ρυθμιστεί η παραμονή των μετόχων στο Ταμείο, με λήψη μέτρου ως υποχρεωτικής της ελάχιστης χρονικά ασφάλισης για να λάβουν εφάπαξ, προσδιοριζόμενη σε 30 ή 31 έτη οπωσδήποτε. Τόνισε, ότι συμφωνεί ανεπιφύλακτα για την σκοπιμότητα του μέτρου του ελαχίστου χρόνου υποχρεωτικής ασφάλισης. Επιπλέον, διευκρίνισε όμως, ότι η αύξηση της προτεινόμενης εισφοράς κατά μιάμιση (1,5) μονάδα (ήτοι από 6% σε 7,5%), είναι ιδιαίτερα επιβαρυντική και εξαντλητική για τους μετόχους και ως εκ τούτου δεν συμφωνεί με την υιοθέτηση του συγκεκριμένου μέτρου αύξησης της πάγιας εισφοράς. Ομοίως, προσέθεσε, ότι η προτεινόμενη κράτηση στον προκαταληκτικό και καταληκτικό βαθμό – μισθολογικό κλιμάκιο, θα πρέπει για λόγους δικαίας κατανομής να καθοριστεί σε 24 μήνες στον προκαταληκτικό και 12 μήνες στον καταληκτικό Μισθολογικό Βαθμό ή μισθολογικό Κλιμάκιο. Τελειώνοντας, επεσήμανε την αναγκαιότητα ομαλοποίησης – σταθεροποίησης του Ταμείου με άμεσες ενέργειες του αρμοδίου οργάνου, ήτοι του Δ.Σ. του Ταμείου, για την διαχείριση της κρίσης.
  • Στην συνέχεια, τον λόγο έλαβε ο Καθηγητής κ. ΦΡΑΓΚΟΣ Νικόλαος, ο οποίος είπε, ότι γνωρίζει καλώς τον Τομέα Πρόνοιας Αστυνομικών, αφού έχει διαχειριστεί επανειλημμένα αναλογιστικά στοιχεία αυτού. Σήμερα, είπε, παρά το ότι ο εν λόγω Φορέας ήταν υγιής και ισχυρός Οργανισμός, διαπιστώνεται να έχει περιέλθει σε μία κρίσιμη κατάσταση και θα πρέπει να ληφθεί μέριμνα άμεσης εφαρμογής μέτρων για την αποκατάσταση της ισορροπίας του και αποτροπής περαιτέρω χειροτέρευσης του προβλήματος. Καθοριστικό, είπε, μέτρο για την εξεύρεση λύσης του οικονομικού αδιεξόδου, που φαίνεται να είναι πλέον υπαρκτό, είναι η άμεση ρύθμιση των χρηματοροών. Το Συμβούλιο σήμερα, τόνισε, δεν έχει άλλη επιλογή, αφού άλλα τυχόν μέτρα, ήτοι μέσος όρος 5ετίας ή μείωση της παροχής δεν θα αποτρέψουν την τάση φυγής, αλλά θα επιτείνουν το πρόβλημα. Εάν το Συμβούλιο δεν πάρει αυτή την πρωτοβουλία ρύθμισης των χρηματοροών, αυτό στην πορεία θα το επιβάλει η πραγματικότητα, δηλαδή οι μέτοχοι θα στοιχηθούν στην αναμονή για πολλά χρόνια, χωρίς καμία βεβαιότητα λήψης παροχής, αφού ο Τομέας θα έχει αποστερηθεί των εσόδων τους, τα οποία θα είναι διαρκώς μειούμενα και η δυνατότητα ανταπόκρισής του εξ αντικειμένου αδύνατη. Η ρύθμιση, επανέλαβε, των χρηματοροών, θα επιφέρει σταδιακά εξισορρόπηση στον Τομέα, ανάκαμψη των εσόδων και σταθερότητα των παραδοχών, εισροών – εκροών, που ρυθμίζουν κυρίαρχα και την βιωσιμότητά του. Ακολούθως, απάντησε σε ερωτήσεις των μελών, διευκρινίζοντας, ότι σε αυτή την χρονική στιγμή, επιλογή εφαρμογής του μέσου όρου 5ετίας για τον εφεξής χρόνο ή άλλων σεναρίων 10ετίας ή του συνόλου του εργασιακού βίου ή και μείωσης του δείκτου συντελεστού εφάπαξ βοηθήματος, θα είναι άνευ αντικειμένου, αφού, εάν δεν αποτραπεί νέα μαζική έξοδος, είτε άμεσα, είτε σε προσεχή χρόνο, τα εν λόγω μέτρα δεν θα έχουν πεδίο εφαρμογής επί μετόχων, που δεν θα είναι πλέον ενεργοί στον Φορέα, αλλά θα έχουν συνταξιοδοτηθεί. Ενδεχόμενη δε, λήψη τέτοιων μέτρων μάλλον θα τρέψει σε άτακτη φυγή τους μετόχους, χωρίς τελικά να σώζονται ούτε αυτοί, ούτε το Ταμείο. Η λήψη του μέτρου ελέγχου χρηματοροών αποτελεί αναγκαστικά μονόδρομο.
  • Στο σημείο αυτό, ο Πρόεδρος ευχαρίστησε τους προσελθόντες, οι οποίοι απεχώρησαν.

Αφού διαπιστώθηκε ότι υπάρχει απαρτία, σύμφωνα με το άρθρο 14 του ανωτέρω (β’) σχετικού, συνέχισε τις εργασίες του και ο Πρόεδρος αυτού, έδωσε το λόγο στoν Εισηγητή, ο οποίος ανέπτυξε το προς συζήτηση θέμα, ως ακολούθως:
ΕΙΣΗΓΗΣΗ
Θέτουμε στην κρίση του Διοικητικού Συμβουλίου σας τα παρακάτω, αφού λάβαμε υπόψη τις ανωτέρω (α’ έως και στ’) σχετικές, για την εύρυθμη και απρόσκοπτη λειτουργία του Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης & Πρόνοιας Απασχολουμένων στα Σώματα Ασφαλείας (Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α).
1. α. Σύμφωνα με το άρθρο 94 του Ν.3655/2008 (Φ.Ε.Κ. 58, τ.Α), συστάθηκε το Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης & Πρόνοιας Απασχολουμένων στα Σώματα Ασφαλείας (Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α.), η λειτουργία του οποίου άρχισε την 1-10-2008.
β. Στον νεοσυσταθέντα Φορέα (ΤΕΑΠΑΣΑ), εντάχθηκε και το πρώην «Ταμείο Αρωγής Αστυνομικών», ως «Τομέας Πρόνοιας Αστυνομικών» (Τ.Π.ΑΣ.).
γ. Σύμφωνα με τις Καταστατικές Διατάξεις του Τ.Π.ΑΣ./Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α. (άρθρ. 27 Ν.2676/99 σε συνδυασμό με Ν.1169/81), που διατηρήθηκαν σε ισχύ σύμφωνα με το άρθρο 94 του Ν. 3655/08, σκοπός αυτού είναι η χορήγηση εφάπαξ χρηματικού βοηθήματος ή επιστροφή των κρατήσεων στους εξερχόμενους μετόχους του, κατά τη λήξη της ασφάλισής τους, ως και η χορήγηση προσωπικών δανείων εκτάκτων αναγκών (μέχρι το σύνολο τριών (3) μηνιαίων ακαθαρίστων αποδοχών) στους εν ενεργεία μετόχους του.
δ. Το π. Τ.Α.ΑΣ. (νυν Τ.Π.ΑΣ.) συστάθηκε την 05-01-1999 με το Ν.2676/99 (άρθρο 27) και προήλθε από τη συγχώνευση του πρώην Ταμείου Αρωγής Αξιωματικών Χωροφυλακής (Τ.Α.Α.Χ.) στο πρώην Ταμείο Αρωγής Οπλιτών Χωροφυλακής (Τ.Α.Ο.Χ.), το οποίο μετονομάστηκε σε Ταμείο Αρωγής Αστυνομικών (Τ.Α.ΑΣ.). Η λειτουργία του εν λόγω π. Φορέα (Τ.Α.ΑΣ.) και νυν Τ.Π.ΑΣ., διέπεται και από την προϊσχύσασα νομοθεσία [Καταστατικές Διατάξεις του π. Τ.Α.Ο.Χ. (Ν. 1169/81, κλπ.)], οι οποίες διατηρήθηκαν σε ισχύ με το άρθρο 27 του Ν. 2676/99 σε συνδ. με άρθρο 94 του Ν. 3655/08, όπως προεκτέθηκε, και κατά ρητή του νόμου εξουσιοδότηση (άρθρο 18 Ν. 2556/97 – «Απλούστευση διαδικασιών, κλπ.») δύνανται (πλην των βασικών – Ν.Δ. 2520/53) να τροποποιούνται, συμπληρώνονται ή και να καταργούνται με Απόφαση του Υπουργού Εργασίας και Κοιν. Ασφαλίσεων, μετά από πρόταση του Δ.Σ. του Ταμείου.
2. α. Οι ασφαλισμένοι αστυνομικοί του Τ.Π.ΑΣ./Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α., αριθμούνται σήμερα σε 36.453 μετόχους, οι οποίοι κατανέμονται σε δύο (2) κατηγορίες, ήτοι παλαιοί ασφαλισμένοι (ασφαλισμένοι μέχρι την 31-12-1992), ανερχόμενοι σε 10.734 και νέοι ασφαλισμένοι (ασφαλισμένοι μετά την 1-1-1993), ανερχόμενοι σε 25.719.
β. Η μηνιαία πάγια κράτηση των παλαιών ασφαλισμένων, ως και το εφάπαξ βοήθημα αυτών, καθορίζεται από τις διατάξεις του άρθρου 27 του Ν.2676/99 και των κατ’ εξουσιοδότηση αυτού εκδοθεισών Υ.Α. (υπ’ αριθ. Φ. 218/990 από 4-8-1999, όπως τροποποιήθηκε και συμπληρώθηκε με τις υπ’ αριθ. Φ.30218/13954/656 από 13-6-2006, Φ.30218/31530/ 1529 από 17-1-2007 και Φ.3218/28700/955 από 5-11-2010), ως εξής:
  • Πάγια μηνιαία κράτηση = 6% x [Βασικό Μισθό + Επίδομα χρόνου υπηρεσίας + σταθερό χρηματικό ποσό 317,00€ (αριθμητική σταθερά)].
  • Εφάπαξ βοήθημα = [Βασικός Μισθός + Επίδομα χρόνου υπηρεσίας + σταθερό χρηματικό ποσό 317,00€ (αριθμητική σταθερά) x 93% x Χρόνος Ασφάλισης].
  • Παρατίθεται για την ταυτότητα του λόγου ο άνω προβλεπόμενος τρόπος υπολογισμού του εφάπαξ βοηθήματος και κράτησης της πάγιας εισφοράς των παλαιών ασφαλισμένων, ως εξής:
«Β1.α. Το εφάπαξ βοήθημα των αστυνομικών μετόχων του Τομέα Προνοίας Αστυνομικών του Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α. που εξέρχονται της ασφάλισης σ’ αυτό, ισούται με το γινόμενο του 93% των αποδοχών του μήνα λήξης της ασφάλισής τους, που βαρύνονται με εισφορά, επί τον αριθμό των ετών ασφάλισης. Οι αποδοχές που βαρύνονται με εισφορά, υπολογίζονται στο σύνολο του βασικού μισθού, του επιδόματος χρόνου υπηρεσίας και σταθερού χρηματικού ποσού ύψους 317,00€ (αριθμητική σταθερά).
Β. Η προβλεπόμενη στην παρ. 9 του άρθρου 27 του ν. 2676/1999 (ΦΕΚ 1 τ. Α’) μηνιαία κράτηση για τους παλαιούς ασφαλισμένους αστυνομικούς (μέχρι 31-12-1992) του Τομέα Προνοίας Αστυνομικών του Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α. καθορίζεται σε ποσοστό 6% επί του βασικού μισθού, επιδόματος χρόνου υπηρεσίας και του σταθερού χρηματικού ποσού ύψους 317,00€ (αριθμητική σταθερά).»
γ. Επισημαίνεται, ότι πέραν της προαναφερόμενης άνω νομοθετικής πρόβλεψης για τους παλαιούς ασφαλισμένους του Τ.Π.ΑΣ./Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α., τυγχάνουν ισχύουσες επικουρικώς και ειδικότερες περιπτώσεις χορήγησης εφάπαξ βοηθήματος ενίων κατηγοριών μετόχων, όπως των διοικητικώς αποκαθισταμένων και μη επανερχομένων στην ενέργεια, ως και των παθόντων συνεπεία τρομοκρατικής ενέργειας ή βιαίου συμβάντος και πολεμικής διαθεσιμότητας.
δ. Το εφάπαξ χρηματικό βοήθημα, αποδίδεται από τον Φορέα, σύμφωνα με την διατηρουμένη σε ισχύ Καταστατική Διάταξη (άρθρο 14 του Ν. 1169/81), εντός 3μήνου προθεσμίας από της ημερομηνίας προσκόμισης στο Ταμείο όλων των προβλεπομένων από τον νόμο δικαιολογητικών, δυναμένης να παραταθεί με Απόφαση του Δ.Σ. του Ταμείου σε 6μηνο, όταν συντρέχουν ειδικοί αιτιολογημένοι (οικονομικοί) λόγοι, συντρέχουσας δε υπέρβασης των άνω προθεσμιών, το Ταμείο υποχρεούται στην έντοκη απόδοση με επιτόκιο οριζόμενο ίσο με των τηρουμένων ρευστών διαθεσίμων του Τομέα στην Τράπεζα Ελλάδος.
ε. Προϋπόθεση χορήγησης του εφάπαξ χρηματικού βοηθήματος στον δικαιούχο μέτοχο, τυγχάνει σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 56, του Ν. 2084/92 (ΦΕΚ 165, τ. Α’) η θεμελίωση του δικαιώματος σύνταξης από το Δημόσιο και ο ασφαλιστικός κίνδυνος επέρχεται με την κατάθεση της σχετικής αιτήσεως από τον μέτοχο στο Ταμείο, για την υλοποίηση της περαιτέρω διαδικασίας απόδοσής του.
στ. Η θεμελίωση του δικαιώματος σύνταξης των παλαιών ασφαλισμένων μετόχων, κατά κανόνα συντελείται με την συμπλήρωση 24 ετών και 6 μηνών πραγματικής υπηρεσίας, συμπεριλαμβανομένης στον εν λόγω χρόνο και τυχόν διανυθείσας υπηρεσίας στις Ένοπλες Δυνάμεις ή ετέρας διαδοχικής ασφάλισης.
ζ. Βασικό έσοδο του Ταμείου αποτελεί η πάγια εισφορά (κράτηση) των μετόχων και επικουρικώς αυτό ενισχύεται με ελαχίστους κοινωνικούς πόρους (ένσημο ΕΛ.ΑΣ., κρατήσεις μισθωμάτων, κλπ.), των οποίων η ραγδαία πτωτική πορεία τείνει στην απάλειψή τους, ενώ κύριο έξοδο αποτελεί η χορήγηση των παροχών και επικουρικώς οι λειτουργικές δαπάνες του Τομέα.
3. α. Η οικονομική πορεία του π. Τ.Α.ΑΣ. από συστάσεώς του έως και της εντάξεως στο Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α. (1999 - 2007), όπως προκύπτει από τα τηρούμενα στοιχεία του ετήσιου Ισολογισμού – Απολογισμού αυτού, διακρίνεται από την οικονομική σταθερότητα με μικρές έως απειροελάχιστες αποκλίσεις, κυμαινομένων των αποθεματικών του στο ύψος των 230.000.000,00€ έως 310.000.000,00€ σε ετήσια βάση και των ετησίων εσόδων του σε 65.000.000€ περίπου, με αντίστοιχη ισόποση εκροή για ικανοποίηση των χορηγουμένων εφάπαξ χρηματικών βοηθημάτων.
β. Η ετήσια εκροή (αποστρατείες) των μετόχων αυτού, ομοίως κατά την εν λόγω χρονική περίοδο (1999 έως 2007) κυμαίνετο σε 850 έως 1.000 εξόδους και 1.050 έως 1.150 εισόδους (εντάξεις), με αποτέλεσμα να προκύπτει πλήρης έως πλεονασματική ισοβάθμηση εισροών - εκροών μετόχων.
4. α. Κατά την ένταξη του π. Τ.Α.ΑΣ. στο Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α., το έτος 2008, τα αποθεματικά του εν λόγω Τομέα ανήρχοντο σε 187.500.000€ περίπου.
β. Από τα μέσα του Β’ 6μήνου του έτους 2009 εμφανίστηκαν σταδιακά, ορατοί κίνδυνοι – απειλές σε βάρος του Τομέα, με αυξητική τάση εκροών, πρόδρομα στοιχεία της επακολουθήσασας βίαιης επέλευσης της οικονομικής κρίσης και ύφεσης του ευρωπαϊκού χώρου και στη χώρα μας. Οι κίνδυνοι αυτοί, μετατραπέντες από εξωγενείς σε εγγενείς, αναδειχθέντων των παθογενειών του ασφαλιστικού συστήματος, επετάθησαν δραστικά το Α’ 6μηνο του έτους 2010 και μεγιστοποιήθηκαν το Β΄6μηνο του ιδίου έτους, συνεχιζομένων και σήμερα να ασκούν ραγδαίες επιπτώσεις και δυσμενέστατες επιδράσεις στην οικονομική ισορροπία του Τομέα, με αβέβαιη την περαιτέρω πορεία αυτού, όπως στην συνέχεια αναλυτικά παραθέτουμε.
γ. Επισημαίνεται, ότι οι οικονομικοί κίνδυνοι – απειλές, επήλθαν όλως απροβλέπτως και αδοκήτως και εξ’ αντικειμένου κατέστη μη αποτρεπτή η επιρροή αυτών κατά την παρελθούσα 2ετία στα αποθεματικά του Ταμείου, αφού συνδυάστηκαν όχι μόνον με την αιφνιδιαστική και απρόβλεπτη δεινή οικονομική κατάσταση της χώρας μας, αλλά ταυτόχρονα και με την λήψη των δημοσιονομικών μέτρων (Μνημόνιο – ΔΝΤ, κλπ.) διάσωσης της χώρας από την χρεοκοπία.
5. Τα αποτελέσματα των προαναφερομένων δυσμενών επιδράσεων της εν λόγω 2ετίας, συνδυαστικά επέφεραν:
  • εκτροπή της φυσιολογικής εξόδου των μετόχων, ήτοι 2πλασιασμό κατά το έτος 2008 και 3πλασιασμό των αποστρατειών κατά το έτος 2010, έναντι της κατά την παρελθούσα 10ετία εκροής, ήτοι φαινόμενο κυματοειδούς μαζικής φυγής εξόδου,
  • απορύθμιση της ισόρροπης σχέσης ισοδυναμίας δικαιωμάτων – υποχρεώσεων των μετόχων - κάθετη πτώση των εισροών της πάγιας εισφοράς,
  • ολική ανατροπή του Ισοζυγίου πληρωμών του Τομέα - διατάραξη της οικονομικής ισορροπίας του Τομέα,
  • δημιουργία οικονομικών απαιτήσεων, απροβλέπτων κατά την κοινή των πραγμάτων πορεία,
  • δημιουργία εικόνας οικονομικού αδιεξόδου, πραγματική κατάσταση αντικειμενικής αδυναμίας ανταπόκρισης του Τομέα χρονικά στις υποχρεώσεις του έναντι των μετόχων, με απτό πλέον του εκ του κινδύνου προκυπτομένου αποτελέσματος αναγκαστικής ετεροχρονισμένης απόδοσης – ικανοποίησης των απαιτήσεων των μετόχων.
- Παρατίθεται ενδεικτικός συγκριτικός Πίνακας των προαναφερομένων στοιχείων, ως εξής:
α. Αποθεματικά ρευστά Διαθέσιμα Τομέα: 31-12-2008: 139.762.171,96€, 31-12-2009: 108.503.193,41€, 31-12-2010: 83.272.016,39€, 30-6-2011: 72.217.053,63€.
β. Παλαιοί ασφαλισμένοι μέτοχοι: 31-12-2007: 17.492
γ. Παλαιοί ασφαλισμένοι μέτοχοι: 30-6-2011: 10.734 (8.268, πριν την 31-12-1992 και 2.466, μετά την 31-12-1992, αλλά με διαδοχική ασφάλιση προηγουμένων ετών)
δ. Αποστρατείες μετόχων: έτος 2008: 2.221, έτος 2009: 1.111, έτος 2010: 2.912, από 1-1-2011 έως 30-6-2011: 514.
ε. Παλαιοί ασφαλισμένοι μέτοχοι, έχοντες σήμερα θεμελιωμένο δικαίωμα σύνταξης: 5.200 περίπου
στ. Προκύπτουσα υποχρέωση (απαίτηση μετόχων), εχόντων θεμελιώσει δικαίωμα Σύνταξης, σε περίπτωση ομαδικής εξόδου: 275.000.000,00
ζ. Εισροές μετόχων ετών: 2008: 2.228, 2009: 2.717, 2010: 1.190
η. Μέσος όρος ετησίων εσόδων: Μέχρι το έτος 2009 τα έσοδα κυμαίνοντο 55.000.000,00€ έως 60.000.000€, το έτος 2010 52.000.000,00€, κατ’ εκτίμηση το έτος 2010 σε 42.000.000,00€ περίπου, μειούμενα.
6. Δεδομένα αιτιατά της παρούσας οικονομικής κατάστασης:
(Ι) Το δικαίωμα συνταξιοδότησης στο 25ο έτος συντάξιμης υπηρεσίας, που συνεφέλκει ως παρεπόμενο δικαίωμα (παρακολούθημα) στον αυτό χρόνο, κατόπιν αιτήσεως του μετόχου, και την χορήγηση της εφάπαξ παροχής. Σημειώνεται, ότι τούτο το φαινόμενο (συνταξιοδότησης από το 25ο έως το 27ο έτος) αποτέλεσε τον κανόνα εξόδου των αστυνομικών μετόχων για τα έτη 2009 και 2010, αφού οι συνεχίζοντες την υπηρεσία τους στο Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας, πέραν της 30ετούς εκτέλεσης πραγματικής υπηρεσίας, αποτελούν μειοψηφία βαθμοφόρων, κυρίως Αξιωματικών μετόχων. Τούτο το γεγονός (πρόωρη συνταξιοδότηση), ουδαμού παρατηρείται στον Δημόσιο Τομέα, πλην απειροελαχίστων εξαιρέσεων (λόγοι υγείας, ανήλικα τέκνα, τρίτεκνοι, κλπ.), με αποτέλεσμα να τυγχάνει αποκλειστική πρωτοτυπία - προνομία των ενστόλων και μόνον αυτών.
(ΙΙ) Οι μισθολογικές προαγωγές ετών 2000 – 2003, ως και οι βαθμολογικές όμοιες έτους 2008, που είχαν εντελεχειακά ως συνέπεια την αύξηση αθροιστικά του εφάπαξ βοηθήματος σε ποσοστό 80 έως 95% περίπου, σε όλους σχεδόν τους βαθμούς, χωρίς την λήψη αντισταθμιστικών μέτρων για ισοσκελισμό της προκαλούμενης άμετρης εκροής.
(ΙΙΙ) Η έρπουσα φοβία των μετόχων το έτος 2008, για ενδεχόμενες αρνητικές συνέπειες εστιαζόμενες στην σαρωτική ασφαλιστική ενοποίηση των ασφαλιστικών Φορέων, με αποτέλεσμα τον 2πλασιασμό των αποστρατειών των μετόχων.
V) Η διοικητική αποδυνάμωση (απορύθμιση) ιδιαίτερα του Τ.Π.ΑΣ., μετά την ένταξή του στο Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α., εξαιτίας αιφνίδιας αποστρατείας των στελεχών του ή μετακίνηση αυτών και μη έγκαιρη αναπλήρωση για ρεαλιστική ενημέρωση της διοίκησης του Ταμείου λήψης αμέσων μέτρων πρόληψης και αποτροπής της επωαζόμενης και εκδηλούμενης μαζικής φυγής των μετόχων.
(V) Η διασπαρθείσα, το έτος 2010, κατά πελωροδιάστατο τρόπο, από τα ΜΜΕ και ημερήσιο τύπο έντονη ανησυχία, μη παρορωμένων και των διεθνών παραμέτρων ενημέρωσης, για την δήθεν όχι ως ενδεχόμενη, αλλά απολύτως βέβαιη - δεδομένη χρεοκοπία της χώρας, σε συνδυασμό με την ενεφώλευση φόβου των μετόχων για ενδεχόμενη συνεπεία των ως άνω, όχι απλώς μείωση, αλλά και απώλεια της δικαιούμενης παροχής, με αποτέλεσμα τον 3πλασιασμό των αποστρατειών των μετόχων.
(VΙ) Η αδιαμφισβήτητη και παγκοίνως ομολογητέα δεινή κρίση και ύφεση της χώρας σε συνδυασμό με την λήψη των βαρέων δημοσιονομικών μέτρων της πολιτείας και
7. Διαπιστώσεις παρούσας οικονομικής κατάστασης του Τομέα:
(Ι) Ολική ανατροπή της ισόρροπης συνθήκης δικαιωμάτων – υποχρεώσεων των μετόχων.
(ΙΙ) Αφαίμαξη Κεφαλαίου Ασφαλείας παρούσας και μελλοντικών γενεών.
(ΙΙΙ) Ραγδαία πτώση εισφορών, λόγω του ανισοδυνάμου αποστρατειών χωρίς ισοδύναμη αναπλήρωση και μηδενισμός προσόδων ακίνητης περιουσίας και χαρτοφυλακίου του Ταμείου.
V) Άμεσος κίνδυνος (απτός και μη απευκταίος) κατά την κοινή λογική, μηδενισμού των οριακά υφισταμένων ρευστών διαθεσίμων και μη δυνατότητα ανταπόκρισης του Τομέα στις απαιτήσεις μέρους αποστρατευθέντων μετόχων έτους 2010 και οριστικός αποκλεισμός ικανοποίησης νέων υποχρεώσεων Β’ 6μήνου έτους 2011 και εκείθεν, από επανάληψη βιαίας ή μή ομαδικής εκροής μετόχων κορυφαίου και κυρίαρχου αιτίου ολικής κατάρρευσης του Τομέα.
(V) Επαπειλούμενος ορατός κίνδυνος αδυναμίας λειτουργικού προγραμματισμού επιβίωσης του Τομέα, διαφύλαξης του κύρους αυτού, οικονομικό αδιέξοδο, τέλμα και ενδεχομένως αναγκαστική στάση πληρωμών - χρεοκοπία.
8. Προτεινόμενη δέσμη μέτρων αναπόδραστα, ΔΙΑΣΩΣΗΣ του Ταμείου, χωρίς ουδεμία μεθύστερη αναβολή, οπισθόβουλη αναγωγή ή υστερόπρωτη σκέψη, διακρινόμενη σε διοικητικά και οικονομικά μέτρα, ως εξής:
Α. ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ:
(Ι) Άμεση πρόβλεψη – θέσπιση – έκδοση ρύθμισης (κανονιστική ή νομοθετική) για καθορισμό, ως ελαχίστου απολύτως αναγκαίου χρονικού ορίου ασφαλίσεως στον Τομέα της συμπλήρωσης τριάντα ενός (31) τουλάχιστον ετών, από της εντάξεως του μετόχου σ’ αυτό, μη συμπεριλαμβανομένης στον εν λόγω χρόνο ή προσμετρούμενης ουδεμίας άλλης ασφαλίσεως ή υπηρεσίας (Ένοπλες Δυνάμεις, Δημόσιο, ΙΚΑ, χρόνος μάχιμης 5ετίας ή πλασματική υπηρεσίας, κλπ.), ως προαπαιτούμενης ανελαστικά προϋπόθεσης απόδοσης της παροχής στους εξερχομένους μετόχους, ήτοι αναγκαίου συμπληρωθέντος χρόνου ασφάλισης στον Τομέα, με αντίστοιχη πραγματική υπηρεσία (εργασία) στο Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας και αντίστοιχης απόδοσης ασφαλιστικών εισφορών στον Τομέα.
α. Διευκρινίσεις:
  1. Η εν λόγω ρύθμιση θα αφορά βεβαίως μόνον τους κατόπιν αιτήσεώς τους αποστρατευομένους και όχι τους εξερχόμενους από το Σώμα της ΕΛ.ΑΣ. για άλλη αιτία (αυτεπάγγελτη αποστρατεία – λόγοι υγείας – δεδηλωμένο όριο ηλικίας αποστρατείας, 35ετούς πραγματικής υπηρεσίας από κατατάξεως στο Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας, κλπ.).
  2. Η άσκηση του δικαιώματος συνταξιοδότησης, πριν την συμπλήρωση των τριάντα ενός (31) ετών ασφάλισης στον Τομέα, ουδόλως κωλύεται από την άνω ρύθμιση, αφού πρόκειται περί ανεξαρτήτου δικαιώματος, μη υποχρεουμένου στην περίπτωση αυτή όμως του Τομέα να αποδώσει το εφάπαξ χρηματικό βοήθημα, της υποχρέωσης αυτού αρχομένης κατά τον χρόνο που ο εξελθών μέτοχος θα συμπλήρωνε τον προαναφερόμενο ελάχιστο χρόνο Ασφάλισης, στον Τομέα (31 έτη, από της εντάξεώς του σ’ αυτό. Ομοίως, μη υφισταμένης υποχρέωσης έντοκης απόδοσης εκ μέρους του Τομέα για το διαμεσολαβήσαν χρονικό διάστημα από την πρόωρη συνταξιοδότηση έως την συμπλήρωση του ως άνω χρονικού διαστήματος (31ου έτους)).
β. Αιτιολογία ρύθμισης:
  1. Το προτεινόμενο μέτρο, αποτελεί άμεσα καθοριστικό ανάχωμα στην «ασύμμετρη απειλή» νέας μαζικής φυγής μετόχων του Ταμείου και έμμεσα μέσο ισορρόπησης της αριθμητικής σχέσης εισόδου – εξόδου των μετόχων, που αποτελεί την βασική σταθερά βιωσιμότητας του Φορέα. Η υιοθέτηση του εν λόγω μέτρου, κατά βάση οδηγεί στην ετήσια αποστρατεία, κατά μέσο όρο, διακοσίων πενήντα έως εξακοσίων πενήντα (250 - 650) μετόχων του Τομέα, επαναφερόμενης της εκροής σε φυσιολογικά επίπεδα, παρελθόντων ετών, προ της εντάξεως του Τομέα στο Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α., παρεχομένης ταυτόχρονα της δυνατότητας ικανοποίησης των προκαλουμένων απαιτήσεων, αλλά δημιουργίας βεβαίου εσόδου εισφορών αυτού και αποθεματικών για τις μελλοντικές ασφαλιστικές γενεές.
  2. Βεβαίως, δεν παροράται οπωσδήποτε, ότι το άνω μέτρο φέρει καταδήλως τον ιδιώνυμο «ανεπιθύμητο» ή επαχθή χαρακτήρα, αλλά αδιαμφισβήτητα τυγχάνει ως επιλογή η απόλυτη διασωστική μοναδικότητα της έκρυθμης δημιουργηθείσας τετελεσμένης οικονομικής κατάστασης του Τομέα, ώστε να καθιστά αυτό, αναπότρεπτα αναγκαίο και επιβεβλημένο για την προστασία αυτού, αλληλοδραστικά και των μετόχων του, σε μία ισοβαρή συνθήκη αναγκαστικής σωτηρίας του Φορέα.
  • Άλλως πως, οδηγούμεθα νομοτελειακά σε οικονομικό αδιέξοδο και στάση πληρωμών.
  • Επισημαίνεται, ότι η υιοθέτηση ως σωστικών μέτρων της ποσοστιαίας μείωσης του συντελεστού υπολογισμού του εφάπαξ βοηθήματος ή εφαρμογής μέσου όρου τελευταίας 5ετίας, του τελευταίου τούτου διαλαμβανομένου στην Αναλογιστική Μελέτη Βιωσιμότητας του Τ.Π.ΑΣ. έτους 2008, στην παρούσα περίπτωση οποιαδήποτε τέτοια επιλογή όχι μόνον δεν θα επέφερε λύση του προβλήματος, απεναντίας δυσμενείς παρενέργειες και παράπλευρες επιδράσεις, χωρίς επίτευξη ανακοπής του κύματος φυγής των μετόχων (κυρίαρχου παρόντος κινδύνου), απεναντίας δε επίταση αυτού και άνευ ουσιώδους οικονομικού οφέλους για τον Τομέα.
  1. Η τραγικότητα της κατάστασης δεν αφήνει περιθώρια άλλων επιλογών, αφού στην επιεικέστερη εκδοχή, ο μέτοχος εμμένων σήμερα στην πρόωρη συνταξιοδότηση, στην περίπτωση νέας απρόβλεπτης μαζικής εξόδου, θα λάβει στοιχιζόμενος το δικαίωμα της παροχής του στον ίδιο ως άνω προτεινόμενο τουλάχιστον χρόνο των 31 ετών, ήτοι μετά από 6ετία περίπου και δη ατόκως (μη συντρέχουσας υπαιτιότητας του Τομέα ή των οργάνων του για την καθυστέρηση της απόδοσης).
  2. Απεναντίας, παραμένων στην ενεργό υπηρεσία (τουλάχιστον 31 ετών ασφάλισης) θα λάβει στον εν λόγω χρόνο πλήρες και αυξημένο εφάπαξ βοήθημα, διασφαλίζοντας τα συμφέροντα τόσον αυτού, όσον και του Τομέα, ο οποίος θα είναι αποδέκτης της πάγιας ετήσιας εισφοράς και της τοκοφορίας της, δημιουργώντας ούτω αποθεματικά ανταποδοτικά και Κεφαλαίου Ασφαλείας παλαιών, αλλά και νέων μετόχων αντίστοιχα.

γ. Νομική θεμελίωση της ρύθμισης:
  1. Η θέσπιση της άνω ρύθμισης στοχεύει, σκοπεύει και αποβλέπει στο γενικό (Τομέα και Μετόχων) όφελος, με αμφίδρομη και αλληλοδραστική σχέση, δεν εισάγει ανεπέρειστο προνόμιο, ούτε παραβιάζει την αρχή της ισότητας, ως ύπατης συνταγματικής αρχής, αφού συντρέχουν λόγοι προστασίας υπέρτερου κοινωνικού συμφέροντος (δημοσίου συμφέροντος) προς προστασία της κοινωνικής ολότητας των μετόχων, εδραζομένη στέρεα στο άρθρο 22 παρ. 5 του Συν. 2001, μη προκύπτουσας όθεν αντισυνταγματικότητας.
  2. Ειδικότερα, με την εν λόγω συνταγματική επιταγή, η Πολιτεία εγγυάται το θεσμό της κοινωνικής ασφάλισης των εργαζομένων, ο οποίος διασφαλίζεται με την λειτουργία βιώσιμων Ασφαλιστικών Οργανισμών Κοινωνικής Ασφάλισης, που στηρίζονται σε υγιείς οικονομικές βάσεις και υποχρεώνει τον κοινό νομοθέτη να προβαίνει ελευθέρως στην ειδικότερη ρύθμιση ασφαλιστικών θεμάτων, με γνώμονα, την προστασία του ασφαλιστικού κεφαλαίου και την προαγωγή της κοινωνικής ασφάλισης των εργαζομένων, προς εξυπηρέτηση του γενικότερου κοινωνικού συμφέροντος. Ο κοινός νομοθέτης δεν κωλύεται, απεναντίας έχει την συνταγματική εξουσιοδότηση να ρυθμίζει ελευθέρως τα θέματα κοινωνικής ασφαλίσεως, χωρίς να παραβιάζεται η αρχή της ισότητας που προβλέπουν γενικές αρχές του ασφαλιστικού δικαίου, με εισαγωγή κατά παρέκκλιση διατάξεων δυσμενών διακρίσεων ομοειδών κατηγοριών μετόχων, εξαιρουμένης της περιπτώσεως συντρεχόντων λόγων προστασίας του ασφαλιστικού κεφαλαίου και του δημοσίου συμφέροντος (40/98 Ολ. Α.Π. – 542/99 Ολ.ΣτΕ - 2274/97 Ολ.Ελ. Συν. – 8266/98 Εφετείο Αθηνών – 432/2003 Δ.Εφ. Θεσ. – 9698/2003 Δ.Π.Αθ.).
  3. Κατόπιν τούτου και σύμφωνα με την παγιωθείσα νομολογία του ΕΔΚΑ και των Ανωτάτων Δικαστηρίων της χώρας (ΣτΕ – Άρειος Πάγος) δεν παραβιάζεται «γεγενημένη αξίωση» ή «κεκτημένο συμφέρον» των μετόχων, όπως τούτο περιγράφεται στο 1ο Πρόσθετο Πρωτόκολλο της ΕΣΔΑ – Ν.Δ. 53/74 - άρθρο 28 Συν. 2001 (διάταξη υπερνομοθετικής ισχύος) καμπτομένων των όποιων αντίθετων απόψεων, όταν συντρέχουν δικαιολογητικοί, απολύτως αναγκαίοι και αναπόδραστοι λόγοι προστασίας υπέρτερου δημοσίου συμφέροντος και προστασίας δημοσίας κοινής ωφέλειας, επιτρεπομένης θέσπισης εκτάκτως από την κανονιστικώς δρώσα Διοίκηση δυσμενών διασωστικών παρεμβατικών ρυθμίσεων (salus populis supremus lex esto).

(ΙΙ) Αναστολή χορήγησης προσωπικών δανείων στους εν ενεργεία μετόχους.
α. Η προκαλούμενη υποχρέωση του Τομέα σε ετήσια βάση, σύμφωνα με τα στοιχεία του Λογιστηρίου του Ταμείου μας, για την ικανοποίηση του σκοπού χορήγησης προσωπικών δανείων εκτάκτων αναγκών στους μετόχους του, ανέρχεται σε (3.000.000,00 €) ετησίως. Η εν λόγω υποχρέωση σύμφωνα με τα προεκτεθέντα στοιχεία προκύπτει εκ των πραγμάτων, ως μη δυνάμενη να τύχει ικανοποίησης, μη υπαρχόντων ικανών του Τομέα αποθεματικών (πλεοναζόντων κεφαλαίων προς επένδυση, άρθρο 10 του Ν. 1169/81), άλλωστε μη επαρκούντων για την ανταπόκρισή του στον βασικό του σκοπό ικανοποίησης των εφάπαξ παροχών.
β. Πρέπει να σημειωθεί, ότι παρά τον αλτρουιστικό και ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα του Τομέα και την ιδιαίτερη συμβολή του στην στήριξη των μετόχων του με την χορήγηση της άνω παροχής και την αμέριστη πρόθεση για μη αποστέρηση της εν λόγω αρωγής, από την οποία ειρήσθω εν παρόδω, δεν έχει απώλεια ο Τομέας, αλλά κέρδος, η μη ύπαρξη των αναγκαίων αποθεματικών αποτρέπει αυτήν την πρόθεση και δυνατότητα της χορήγησης. Βεβαίως, σε προσεχή χρόνο, στην περίπτωση της επίτευξης ομαλοποίησης της αναγκαίας συνθήκης ισοδυναμίας δικαιωμάτων υποχρεώσεων και οικονομικής σταθερότητας του Τομέα, εύλογον προκύπτει η κατάργηση της προτεινόμενης αναστολής, που σήμερα όμως είναι αναπότρεπτη.
γ. Ήδη το Δ.Σ. του Ταμείου, με την υπ’ αριθ. 31/1 από 11-7-2011 Απόφασή του, ενέκρινε την αναστολή χορήγησης προσωπικών δανείων εκτάκτων αναγκών στους μετόχους του Τ.Π.ΑΣ. για το εναπομένον υπόλοιπο χρονικό διάστημα έτους 2011.
(ΙΙΙ) Κατάργηση της υποχρεωτικής (δεσμευτικής) προθεσμίας (3μηνης – 6μηνης) χορήγησης της δικαιούμενης παροχής.
α. Η προεκτεθείσα οικονομική κατάσταση, ουδέν περιθώριο καταλείπει για διατήρηση της προβλεπομένης 3μηνης και κατά παράταση 6μηνης προθεσμίας απόδοση της παροχής και έντοκης επιπλέον καταβολής στην περίπτωση υπαιτιότητας (καθυστέρηση) του Ταμείου, σύμφωνα με τις Καταστατικές του Ταμείου Διατάξεις (άρθρο 14 του Ν. 1169/81).
β. Ήδη, το Δ.Σ. του Ταμείου, με την υπ’ αριθ. 30/52 από 7-7-2011 Απόφασή του, ενέκρινε την χορήγηση των εκκρεμούντων αιτημάτων εφάπαξ βοηθημάτων εντός προθεσμίας έξι (6) μηνών, αντί της μέχρι τώρα ακολουθούμενης 3μηνης όμοιας.
γ. Η χορήγηση όμως, θα πρέπει να καθίσταται υλοποιήσιμη, μελλοντικά και μέχρι την απόδοση των ληφθησομένων μέτρων σταθερότητας και επάνοδο του Τομέα στην ισόρροπη οικονομική κατάσταση, μετά την πάροδο ευλόγου χρόνου, σε συνδυασμό πάντοτε με την οικονομική δυνατότητα του Τομέα, για να αποτραπεί η ενδεχόμενη δικαστική ατέρμονη «εν τοις πράγμασι» αντιδικία μετόχων και Τομέα, ανώφελη για αμφότερα τα μέρη. Ο Τομέας, στην περίπτωση δημιουργίας αποθεματικών, σε ουδεμία περίπτωση προτίθεται να προβαίνει σε καθυστέρηση της απόδοσης, πλην συντρεχόντων αναπότρεπτων λόγων οικονομικής αδυναμίας, ως την παρούσα περίπτωση προκύπτει.
δ. Προσήκει όθεν άμεση καταργητική ρύθμιση της άνω προβλεπόμενης προθεσμίας, δεδομένου ότι αυτή, ως εκ του νόμου διατυπούμενη, τυγχάνει περιοριστική και όχι ενδεικτική όμοια, ρητά προβλέπουσα και έντοκη απόδοση στην περίπτωση καθυστέρησης από υπαιτιότητα του Ταμείου.
(IV) Κατάργηση της χορήγησης συμπληρωματικών εφάπαξ βοηθημάτων στους διοικητικά αποκαθισταμένους μετόχους του Τ.Π.ΑΣ. και μη επανερχομένους στην ενεργό υπηρεσία.
  • Η εν λόγω κατηγορία μετόχων, προνομιακά, μολονότι δεν επανέρχεται στην ενεργό υπηρεσία για παροχή πραγματικής υπηρεσίας (εργασίας), εντούτοις τυγχάνει χορήγησης συμπληρωματικού εφάπαξ βοηθήματος για τον εκτός υπηρεσίας διανυθέντα χρόνο. Το γεγονός τούτο, δεν συναντάται ουδαμού στον δημόσιο χώρο, ούτε στους λοιπούς ενστόλους των Ενόπλων Δυνάμεων – Πυροσβεστικού Σώματος και επειδή πρόδηλα διαφαίνεται να παραβιάζεται η αρχή της ισότητας, θα πρέπει να υιοθετηθεί οριστική κατάργηση της προβλεπόμενης το εν λόγω θέμα Υπουργικής Απόφασης (Υ.Α. Φ.21240/218/29627/1355/28-12-2008).
Β. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΜΕΤΡΑ:
  1. Αύξηση του ποσοστού μηνιαίας ασφαλιστικής εισφοράς από 6% σε 7,5 % για τους παλαιούς ασφαλισμένους του Τ.Π.ΑΣ.
  • Το εκτιμώμενο όφελος μπορεί να πλησιάζει μέχρι τα 3.600.000,00 ευρώ περίπου, μειούμενο όμως ετησίως κατά μέσο όρο 6% (ήτοι περίπου 216.000,00 ευρώ) με τις αποχωρήσεις, αφού ο αριθμός των ασφαλισμένων αυτής της κατηγορίας ανέρχεται σε 8.268 περίπου και η συνταξιοδότηση προβλέπεται να ολοκληρωθεί σε 14 χρόνια μέχρι το έτος 2024 (ήτοι κατά μέσο όρο 700 ασφαλισμένοι το έτος, επιπλέον και των 2.466 παλαιών μετόχων με διαδοχική ασφάλιση, θεμελιούντων συνταξιοδοτικό δικαίωμα από το 2025 και εκείθεν).
  1. Αύξηση του ποσοστού μηνιαίας ασφαλιστικής εισφοράς από 4% σε 5% για τους νέους ασφαλισμένους.
  • Το εκτιμώμενο όφελος, μπορεί να ανέρχεται ετησίως στα 4.130.000,00 ευρώ περίπου.
  • Η αύξηση αυτή έρχεται ως απότοκος της μείωσης των τακτικών εισφορών από 14 σε 12 μήνες με την κατάργηση των δώρων. Το όφελος μπορεί να αυξάνεται ετησίως κατά μέσο όρο 3% ( ήτοι περίπου 110.000,00 ευρώ ) με τις περιορισμένες προσλήψεις, εκτιμώμενες αρχικά για τα έτη 2011 – 2015, σε 5.000 περίπου.
  1. Αύξηση κρατήσεων βαθμολογικών και μισθολογικών προαγωγών, επιδόματος χρόνου υπηρεσίας και μεταβολής του μισθολογικού κλιμακίου.
  • Η κράτηση από μία (1) ποσοτική διαφορά της προηγούμενης με τη νεότερη μισθολογική κατάσταση, αυξάνεται σε τρείς (3) και θα παρακρατείται σε έξι (6) ισόποσες μηνιαίες δόσεις.
  • Το εκτιμώμενο όφελος μπορεί να ανέλθει ετησίως μέχρι και τα 3.100.000,00 ευρώ περίπου. Όμως το ποσό πιθανό να βαίνει μειούμενο εάν υπάρξουν μεταβολές στο πεδίο των χρονικών ορίων που θα επέρχονται οι υφιστάμενες μισθολογικές ωριμάνσεις.
  1. Κράτηση πάγιας εισφοράς εξερχομένων παλαιών ασφαλισμένων του Τ.Π.ΑΣ.
  • Καθορισμός παρακράτησης της εισφοράς από 6 σε 18 μηνών στον τελευταίο μισθολογικό βαθμό και από 12 σε 18 μήνες στον προκαταληκτικό όμοιο, αντίστοιχα.
  • Το εκτιμώμενο όφελος δύναται να ανέλθει ετησίως μέχρι και τις 1.800.000,00 ευρώ περίπου.
  • Η άνω αύξηση ευρίσκεται στο πλαίσιο της προσέγγισης δικαίας ανταπόδοσης του χαρακτήρα της ιδίας παγίας εισφοράς (ανταποδοτικότητας), αφού ο αποστρατευόμενος μέτοχος με τον ισχύοντα τρόπο υπολογισμού του βοηθήματος (καταληκτικού μισθολογικού βαθμού), ευρίσκεται τα μέγιστα σε πλεονεκτική θέση και συνεπώς είναι επιβαλλόμενη η εν λόγω αύξηση, για λόγους εξισορρόπησης εισφοράς – παροχής.
  • Η μείωση της εκροής, που θα προκύψει από την εν λόγω ρύθμιση, για τους Αστυνομικούς το ποσοστό δύναται να προσεγγίσει μέχρι το 5% περίπου του συνολικού ποσού εφάπαξ βοηθήματος. Το ετήσιο ποσό υπολογίσθηκε για έξοδο 100 Αξιωματικών και 600 Κατωτέρων περίπου το χρόνο.
  1. Αύξηση ποσοστού οδοιπορικών εξόδων.
  • Επιπλέον κράτηση 5% στα οδοιπορικά έξοδα εγκατάστασης, λόγω αποστρατείας και επιπλέον κράτηση 3%, στα λοιπά οδοιπορικά έξοδα υπέρ του Τ.Π.ΑΣ.
  • Το όφελος εκτιμάται, ότι μπορεί να πλησιάζει μέχρι και τις 550.000,00 ευρώ περίπου μειούμενο όμως αισθητά ετησίως λόγω περικοπών των οδοιπορικών εξόδων.
  • Οι ετήσιες δαπάνες οδοιπορικών εξόδων που είναι προϋπολογισμένες για το έτος 2011 στον ΚΑΕ 0711 ανέρχονται στο ποσό των 27.935.000,00 ευρώ. Για τους ασφαλισμένους στον Τομέα Πρόνοιας Αστυνομικών αντιστοιχούν περίπου 19.000.000,00 ευρώ και οι δαπάνες εγκατάστασης για 1.000 αστυνομικούς σε 1.200.000,00 ευρώ περίπου.
  1. Ένσημο Ελληνικής Αστυνομίας.
  • Δημιουργία νέας ενιαίας κατώτερης κλάσης ενσήμου της Ελληνικής Αστυνομίας αντιτίμου των 0,50 ευρώ (50 λεπτών του ευρώ) με παράλληλη κατάργηση των υφισταμένων μέχρι σήμερα των 15 λεπτών, 23 λεπτών, 35 λεπτών και 44 λεπτών του ευρώ. (Μέσο ετήσιο όφελος 420.000,00 ευρώ περίπου).
  • Κατάργηση της κλάσης ενσήμου των 3,00 ευρώ και η μετατροπή αυτής, με παράλληλη αύξηση του αντιτίμου, σε νέα κλάση ενσήμου των 6,00 ευρώ για την ενσημοχαρτοσήμανση των προβλεπομένων στο αντίτιμο των 3,00 ευρώ εγγράφων. (Μέσο ετήσιο όφελος 930.000,00 ευρώ).
  1. Κατάργηση συμπληρωματικών εφάπαξ βοηθημάτων διοικητικών αποκαταστάσεων.
  • Το εκτιμώμενο όφελος μπορεί να ανέλθει μέχρι και τα 250.000,00 ευρώ περίπου ετησίως.

9. α. Τα προεκτεθέντα οικονομικά μέτρα ανενδοιάστως σκοπεύουν στην οικονομική σταθερότητα, στην επανεκκίνηση και δημιουργία αποθεματικών του Τομέα. Στόχος αυτών, η ετησία εκροή αποθεματικών, που προκύπτει από την εκ των προτέρων βεβαιωμένη κατά τα άνω ελεγχόμενη έξοδο των μετόχων, να υπερκαλύπτεται από εισροές με εναπομένον ετησίως ταμειακό απόθεμα (πλεόνασμα), χωρίς σε τούτο να υπολογίζεται η αποτίμηση της κινητής (σε χαρτοφυλάκιο) και ακίνητης περιουσίας του Τομέα, η οποία εξ αντικειμένου δεν δύναται στην παρούσα περίπτωση να ρευστοποιηθεί ή εκποιηθεί αντίστοιχα, λόγω των δυσμενών συγκυριών και απαγορευτικών αποτιμήσεων.
β. Με σημείο αναφοράς την άμεση αναγκαιότητα λήψης των επιβαλλόμενων μέτρων, δεν αναζητήθηκε θέσπιση νέων πόρων επιβαρυντικών του δημοσίου ή τρίτων, αλλά αναπροσαρμογή υφισταμένων, τα οποία παρά τον επαχθή χαρακτήρα σε βάρος των μετόχων, έχουν χαρακτήρα διάσωσης, σταθεροποίησης και ανάκαμψης του Ταμείου. Η επήρεια και αποτελεσματικότητα αυτών, στην διασφάλιση της οικονομικής σταθερότητας του Ταμείου, δεν προκύπτει ως πιθανολογούμενη, θεωρητική ή υποτιθέμενη, αλλά με την υιοθέτησή τους ως υπαρκτή, βεβαία και παρούσα.
γ. Τα προτεινόμενα μέτρα δεν επιδέχονται χρονικές καθυστερήσεις ή αναβολές, αφού συνδέονται άμεσα με την αποτροπή της διεύρυνσης της ελλειμματικότητας και τον σταδιακά ισοσκελισμό εκροών – εισροών, ως και την δημιουργία πλεονασματικής πορείας, αποτρέποντας την μετακύληση του υπαρκτού προβλήματος της ελλειμματικότητας και την με ρεαλισμό απάλειψή του.
δ. Συνολικό ετήσιο προβλεπόμενο όφελος προτάσεων 14.780.000,00 ευρώ περίπου, μειούμενο τα έτη 2011 – 2015 κατά 8% - 11% και μέχρι το έτος 2024 σε 20% περίπου ήτοι μέχρι τα 10.500.000,00€ περίπου, με σκοπό την επίτευξη διασφάλισης εσόδων του Τομέα σε σταθερή βάση μέχρι το έτος 2024, τουλάχιστον 45.000.000€, για να ικανοποιηθεί ο σκοπός του Τομέα για την απόδοση των εφάπαξ χρηματικών βοηθημάτων των μετόχων με την συμπλήρωση του 31ου έτους ασφάλισης και δημιουργία αποθεματικού κεφαλαίου.
10. Ο συνδυασμός της δέσμης των άνω προτεινομένων διοικητικών και οικονομικών μέτρων, φρονούμε, ότι θα επιδράσει καθοριστικά στην διάσωση του Ταμείου, αποτρέποντας την επώαση εγγενών κινδύνων ολικής ανατροπής της πορείας του και ολοσχερούς κατάρρευσής του.

Μετά τα ανωτέρω εισηγούμαι:
α. Την υποβολή Σχεδίου Υπουργικής Απόφασης, στην εποπτεύουσα το Ταμείο μας Αρχή (Υ.Ε. & Κ.Α.), που ασκεί τον νομοθετικό έλεγχο του Φορέα (Π.Δ. 368/97), για την περαιτέρω εκδήλωση ενεργειών έκδοσης της προτεινόμενης Υ. Α., παρατιθεμένου του Σχεδίου αυτής, ως εξής:
ΣΧΕΔΙΟ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ
Αρθρ. ………………………….
  1. Μέτοχοι του Τομέα Πρόνοιας Αστυνομικών του Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α. (πρώην Ταμείο Αρωγής Αστυνομικών), παλαιοί ασφαλισμένοι, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις (Ν. 2084/1992), εξερχόμενοι του Σώματος Ελληνικής Αστυνομίας, λαμβάνουν το δικαιούμενο εφάπαξ χρηματικό βοήθημα, με τις παρακάτω προϋποθέσεις:
α. Οι αυτεπαγγέλτως αποστρατευόμενοι, κατά την αποστρατεία τους.
β. Οι έχοντες δηλώσει όριο ηλικίας αποστρατείας, με την συμπλήρωσή του, εξαιρουμένης της περίπτωσης, που επιθυμούν παράταση παραμονής τους στην ενεργό υπηρεσία.
γ. Οι έχοντες συμπληρώσει τριάντα πέντε (35) έτη πραγματικής υπηρεσίας από της ημερομηνίας κατατάξεως στο Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας, κατά την αποστρατεία τους.
δ. Οι κατόπιν αιτήσεώς τους, λόγω συνταξιοδότησης, με την προϋπόθεση συμπλήρωσης τουλάχιστον τριάντα ενός (31) ετών ασφάλισης στον Τομέα, από την ημερομηνία ένταξής τους σ’ αυτόν, ανεξάρτητα από τον χρόνο θεμελίωσης συνταξιοδοτικού δικαιώματος. Σε περίπτωση εξόδου των, πριν την συμπλήρωση του ως άνω χρόνου ασφάλισης στον Τομέα, θα λαμβάνουν το δικαιούμενο εφάπαξ χρηματικό βοήθημα που αναλογεί κατά την ημερομηνία διαγραφής τους από το Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας, με την συμπλήρωση όμως του προαναφερόμενου οριζομένου χρόνου των τριάντα ενός (31) ετών, ατόκως και χωρίς την απόδοση ασφαλιστικών εισφορών υπέρ του Τομέα, για τον διαμεσολαβήσαντα χρόνο, από της εξόδου των, μέχρι της αποδόσεώς του.
  1. Μέτοχοι του Τ.Π.ΑΣ./Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α. (π. Τ.Α.ΑΣ.), εξερχόμενοι του Σώματος της Ελληνικής Αστυνομίας και καθ’ οιονδήποτε τρόπο αποκαθιστάμενοι διοικητικά (με νόμο, δικαστική ή διοικητική Απόφαση) και μη επανερχόμενοι στην ενεργό υπηρεσία για παροχή εργασίας, δεν δικαιούνται συμπληρωματικό εφάπαξ βοήθημα για τον εκτός υπηρεσίας διανυθέντα χρόνο, ανεξάρτητα του δικαιώματος συμπληρωματικής συντάξεως και δεν υποχρεούνται στην παροχή για τον εν λόγω χρόνο απόδοσης υπέρ του Τομέα εισφορών.
  2. Ως χρόνος ασφάλισης στον Τομέα νοείται μόνον ο πραγματικός χρόνος παροχής ενεργού υπηρεσίας (εργασίας) στο Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας, για τον οποίο απεδόθησαν υπέρ του Τομέα ασφαλιστικές εισφορές.
  3. Η καταβολή εφάπαξ χρηματικού βοηθήματος, των εξερχομένων του Τ.Π.ΑΣ./Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α. μετόχων, υλοποιείται εντός ενδεικτικής προθεσμίας έξι (6) μηνών από της καταθέσεως στον Τομέα πλήρων δικαιολογητικών και εντός ευλόγου χρόνου, όταν συντρέχουν λόγοι οικονομικής αδυναμίας του Ταμείου, μετά από αιτιολογημένη Απόφαση του Δ.Σ. του Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α., με προτεραιότητα σε κάθε περίπτωση των αυτεπαγγέλτως αποστρατευομένων ή των συμπληρωσάντων με αίτησή τους όριο ηλικίας αποστρατείας, ως και των αποστρατευομένων συμπληρωσάντων τριάντα πέντε (35) ετών πραγματικής υπηρεσίας από της ημερομηνίας κατατάξεως στο Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας.
  4. Η προβλεπόμενη στην παρ. 9 του άρθρου 27 του ν. 2676/1999 (ΦΕΚ 1 τ. Α’) μηνιαία κράτηση για τους παλαιούς ασφαλισμένους αστυνομικούς (μέχρι 31-12-1992) του Τομέα Προνοίας Αστυνομικών του Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α. καθορίζεται σε ποσοστό 7,5% επί του βασικού μισθού, επιδόματος χρόνου υπηρεσίας και του σταθερού χρηματικού ποσού ύψους 317,00€ (αριθμητική σταθερά), των δε νέων ασφαλισμένων σε 5% επί του συνόλου των χορηγουμένων αποδοχών.
  5. Η προβλεπόμενη κράτηση της διαφοράς αύξησης βαθμολογικών – μισθολογικών προαγωγών (άρθρου 3, Ν. 1169/81), μεταβολής χρονοεπιδόματος και μισθολογικού κλιμακίου αυξάνεται από μία (1) ποσοτική διαφορά σε τρεις (3) και παρακρατείται σε έξι (6) ισόποσες μηνιαίες δόσεις.
  6. Η προβλεπόμενη κράτηση οδοιπορικών εξόδων εγκατάστασης, λόγω αποστρατείας αυξάνεται κατά 5% και η όμοια λοιπών οδοιπορικών εξόδων κατά 3%, υπέρ του Τ.Π.ΑΣ. (άρθρο 3, παρ. 1, εδ. β’, Ν. 1169/81).
  7. Η προβλεπόμενη παρακράτηση εισφοράς της υπ’ αριθ. Φ.3218/24493/1151/24-11-2003 Υ.Α., καταληκτικού και προκαταληκτικού μισθολογικού βαθμού ή μισθολογικού κλιμακίου, κατά την έξοδο του μετόχου από το Ταμείο, αυξάνεται από έξι (6) και δώδεκα (12) μήνες σε δεκαοχτώ (18) μήνες αντίστοιχα.
  8. Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

β. Την εξουσιοδότηση του Προϊσταμένου της Δ/νσης Διοικητικού – Οικονομικού, για την κατάρτιση Σχεδίου Υπουργικής Απόφασης, αντικατάστασης Κλάσεων Ενσήμου ΕΛ.ΑΣ. και κατόπιν εγκρίσεως του Δ.Σ. του Ταμείου, με νεότερη Απόφασή του, περαιτέρω υποβολή αυτού στο Αρχηγείο Ελληνικής Αστυνομίας, για την έκδοσή της προβλεπόμενης Υ.Α.
γ. Την εξουσιοδότηση του Προέδρου του Δ.Σ. του Ταμείου, για την υλοποίηση της παρούσας Απόφασης.

  • Στο σημείο αυτό, ο Πρόεδρος έθεσε το θέμα σε διαλογική συζήτηση.
  • Τον λόγο έλαβε το μέλος ΜΑΛΑΚΑΤΑΣ Ευάγγελος, ο οποίος συνόψισε την τοποθέτησή του στους εκ μέρους του εκτεθέντες λόγους, προηγούμενης αναβολής του ιδίου θέματος, λέγοντας ότι το οικονομικό αδιέξοδο του Ταμείου προκάλεσαν οι λόγοι, δηλαδή τα αίτια, που αναφέρονται στην Εισήγηση και συγκεκριμένα η πρόωρη συνταξιοδότηση και οι μισθολογικές προαγωγές, που θεσπίστηκαν κατά εξωπραγματικό τρόπο, αφού το Ταμείο εισπράττοντας ελάχιστες εισφορές, σε ελάχιστο χρόνο, είναι δέσμιο για απόδοση πολλαπλασίων παροχών και μάλιστα εξωπραγματικών, που είναι φυσικόν σε τέτοιες λογικές να μην αντέχει. Συνεχίζοντας, είπε ότι τα μέτρα, που πρέπει να ληφθούν κατά την άποψή του, είναι καθορισμός χρονικού ορίου ασφάλισης των μετόχων στο Ταμείο τα 32 έτη ασφάλισης, να εφαρμοστεί ο μέσος όρος 5ετίας για τον εφεξής χρόνο, να αλλάξει ο τρόπος υπολογισμού εφάπαξ βοηθήματος σε πραγματική βάση και να χορηγείται σύμφωνα με τον οργανικό βαθμό του μετόχου, όπως ισχύει για όλο τον δημόσιο τομέα και όχι τον μισθολογικό όμοιο και τα οικονομικά μέτρα της παρούσας Εισήγησης να έχουν αναδρομική εφαρμογή από το έτος 2008, αφού στην Εισήγηση αποτυπώνεται, ότι το πρόβλημα το δημιούργησαν οι μαζικά αποστρατευθέντες μέτοχοι έτους 2008 και εντεύθεν. Η δυνατότητα αναδρομικής ισχύος είναι θέμα νομικό και η Νομική Υπηρεσία του Ταμείου, οφείλει να το χειριστεί αρμοδίως, διαφορετικά παραβιάζονται βασικές αρχές ισότητας και ίσης μεταχείρισης των μετόχων και παλαιών και νέων ασφαλισμένων.
  • Ακολούθως, τον λόγο έλαβε το μέλος ΠΗΛΙΟΥΡΑΣ Γεώργιος, ο οποίος είπε, ότι συμμερίζεται τους προβληματισμούς του προλαλήσαντος μέλους, που έχουν λογική βάση, διαφοροποιούμενος όμως για την αναδρομική αναζήτηση συμμετοχής στην οικονομική επιβάρυνση των αποστρατευθέντων μετόχων από το Ταμείο και εχόντων λάβει το εφάπαξ βοήθημα, αφού αυτοί άσκησαν βέβαιο, νόμιμο και κατοχυρωμένο δικαίωμα από την πολιτεία (σύνταξης και εφάπαξ βοηθήματος). Επιπλέον προσέθεσε, ότι κυρίαρχα κατά την άποψή του, βασικός λόγος του οικονομικού αδιεξόδου του Ταμείου, ήταν ένας και μόνος, δηλαδή η βίαιη, αιφνίδια και απροσδόκητη, αλλά και ομαδική αποστρατεία των μετόχων, εξαιτίας των ασφαλιστικών – δημοσιονομικών μέτρων και επιπλέον η ίδια η οικονομική κρίση της χώρας, που δημιούργησε φόβο, αλλά και πανικό στις τάξεις των μετόχων. Τελειώνοντας, είπε, ότι σήμερα προέχει να ληφθούν μέτρα διάσωσης στο πνεύμα της Εισήγησης, για να περισώσουμε, ότι είναι δυνατόν, αλλιώς νομοτελειακά ο Τομέας θα οδηγηθεί σε οικονομική κατάρρευση.
  • Ακολούθως, τον λόγο έλαβε το μέλος ΖΑΓΚΑΝΑΣ Ανδρέας, ο οποίος είπε ότι δεν γνωρίζει επακριβώς τα ισχύοντα κατά το μέρος που αφορούν τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις των μετόχων του Τ.Π.ΑΣ. Ενόψει όμως του μείζονος προκύψαντος προβλήματος του οικονομικού αδιεξόδου του Τομέα, είπε, ότι συντάσσεται με τον Εισηγητή για την λήψη των προτεινομένων μέτρων χωρίς αναβολή, αφού συντρέχει άμεσα επαπειλούμενος κίνδυνος χρεοκοπίας του Ταμείου, με την προϋπόθεση ότι συντρέχει πιστότητα και αξιόπιστη αναφορά των οικονομικών στοιχείων του Εισηγητή, με την επισήμανση ότι εάν καθυστερήσει η λήψη αυτών, το πρόβλημα του οικονομικού αδιεξόδου, να οδηγήσει στην οικονομική κατάρρευση του Τομέα.
  • Ακολούθως, τον λόγο έλαβε το μέλος ΧΡΥΣΟΜΑΛΛΗ Δήμητρα, η οποία συντάχθηκε με τον Εισηγητή, διαπιστώνοντας ότι συντρέχει ιδιαίτερος κίνδυνος βιωσιμότητας του Τομέα και άμεση ανάγκη λήψης δραστικών μέτρων, επισημαίνοντας με την σειρά της ότι τα μέτρα αυτά θα πρέπει να ληφθούν άμεσα, χωρίς κανένα περαιτέρω όριο χρονικής αναβολής.
  • Ακολούθως, τον λόγο έλαβε το μέλος ΑΛΥΜΑΡΑΣ Βασίλειος, ο οποίος συντάχθηκε με τις απόψεις του Εισηγητού, προσθέτοντας ότι προέχει η ομαλοποίηση του ρυθμού των αποστρατειών, που είναι και η βασική σταθερά εξισορρόπησης των εισροών – εκροών και επανεκκίνησης του Τομέα, για την περαιτέρω βιωσιμότητά του, και ακολούθως όταν τούτο επιτευχθεί, τότε θα πρέπει να κριθεί η τύχη επιπλέον μέτρων διασφάλισης της μακροπρόθεσμης βιωσιμότητας του Τομέα, αφού εφαρμογή επιπλέον μέτρων σήμερα από αυτά που συμπεριλαμβάνει η Εισήγηση, θα είναι αναποτελεσματική, ίσως δε και ακραία επικίνδυνη για την τύχη του Τομέα.
  • Στην συνέχεια, τον λόγο έλαβε το μέλος ΠΑΠΑΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ Αθανάσιος, ο οποίος εξέφρασε την άποψη ότι είναι γεγονός η κρίσιμη οικονομική κατάσταση και το αδιέξοδο που περιήλθε ο Τομέας, μολονότι ήταν και υγιής, αλλά και ισχυρός από την ίδρυσή του και εντεύθεν. Οι λόγοι είπε, που έφθασε ο Τομέας στον οικονομικό αδιέξοδο είναι κυρίως εξωγενείς, τουτέστιν η οικονομική κρίση, η οποία δημιούργησε πανικό και οδήγησε σε ομαδική αποστρατεία τους μετόχους. Ως προς την Εισήγηση, είπε ότι συμφωνεί με το σκεπτικό αυτής, διαφοροποιούμενος σε τρία (3) σημεία, ήτοι ως ελάχιστο όριο ασφάλισης στο Ταμείο να ορισθεί τέτοιο, ώστε να μην υπερβαίνει το 30ο έτος, ως προς την πάγια εισφορά να παραμείνει στο ποσοστό 6%, αφού πριν από 5 μήνες περίπου το Ταμείο προέβη σε αύξηση αυτής από 5% σε 6% και ως εκ τούτου φαίνεται ως επιβαρυντική για τους μετόχους και τέλος ως προς την κράτηση του προκαταληκτικού - καταληκτικού μισθολογικού βαθμού ή κλιμακίου να καθορισθεί σε 18 μήνες για τον προκαταληκτικό και 12 μήνες για τον καταληκτικό αντίστοιχα, κατανομή που κατά την άποψή του είπε, φαίνεται δικαιότερη.
  • Τον λόγο έλαβε το μέλος ΠΑΠΑΔΗΜΑΣ Χρυσόστομος, ο οποίος συμφώνησε ανεπιφύλακτα με τον Εισηγητή, τονίζοντας, ότι παρά τον επαχθή χαρακτήρα των μέτρων σε βάρος των μετόχων, η διασωστική τους ιδιότητα επιβάλλει να ληφθούν άμεσα για αποτροπή του οικονομικού αδιέξοδου και κατάρρευσης του Τομέα,. Ο χαρακτήρας των μέτρων είπε, είναι θέμα κατεπείγον, χωρίς κανένα περιθώριο άλλης παράτασης ή αναβολής.
  • Κατόπιν, τον λόγο έλαβε το μέλος ΜΑΣΤΡΟΓΙΑΝΝΗΣ Βασίλειος, ο οποίος είπε, ότι δεν συμφωνεί με την Εισήγηση κατά το μέρος του καθορισμού ως ελαχίστου χρόνου ασφάλισης των 31 ετών ασφάλισης, δεδομένου ότι τούτο δεν εξυπηρετεί σε τίποτα τον Τομέα αυτόν καθεαυτόν, αφού το ταμειακό πρόβλημα (εισροές – εκροές) του Τομέα είναι μόνον τα υπόλοιπα 41/2 χρόνια, δεδομένου ότι το 2015 και εκείθεν θα ισχύει νέο χρονικό όριο 35 - 40 ετών υποχρεωτικής συντάξιμης υπηρεσίας και η πρόταση του Εισηγητού καμία εξυπηρέτηση Ταμείου - μετόχων θα παρείχε. Θεωρώ, ότι η λήψη του εν λόγω μέτρου δεν φαίνεται νομικά ισχυρή και στην πορεία θα είναι μαχητό από τους αποστρατευομένους μετόχους, ο δε Τομέας θα οδηγηθεί στον ίδιο χρόνο με τον θεμελιούντα την Σύνταξη. Ακολούθως, είπε, ότι η θεσπιζόμενη ρύθμιση της 6μηνης προθεσμίας, ως ενδεικτικής, αλλά και ο εύλογος χρόνος δίδουν την δυνατότητα προγραμματισμού και ρύθμισης της ροής των αποστρατειών και ουσιαστικά εμμέσως ισοσκελίζουν το προτεινόμενο εκ μέρους του Εισηγητού χρονικό όριο των 31 ετών ασφάλισης. Ολοκληρώνοντας, είπε, ότι το εν λόγω μέτρο θεωρεί επαχθέστατο και αντίθετο με την κυβερνητική πολιτική, που καθόρισε ως ελάχιστο όριο δικαιώματος της σύνταξης το 25ο έτος. Κατά την άποψή του είπε, ότι το Ταμείο θα πρέπει να εφαρμόσει μέτρα διασφάλισης της βιωσιμότητας αυτού και ιδιαίτερα της άμεσης εφαρμογής του μέσου όρου 5ετίας, ο οποίος επιφέρει δίκαιη κατανομή βαρών και δικαιωμάτων, για τον εφεξής βεβαίως χρόνο, ώστε αποπληρωτικά συνεπικουρούμενος από την πάγια κράτηση προκαταληκτικού και καταληκτικού βαθμού στην καταληκτική του εφαρμογή, ήτοι μετά από 5 έτη, θα εξισορροπήσει δίκαια την χορήγηση της παροχής.
  • Λαβών τον λόγο ο Πρόεδρος, είπε, ότι συμφωνεί με το πνεύμα της Εισήγησης για την λήψη των εκτάκτων διασωστικών μέτρων του Τομέα, τα οποία ως εκ του χαρακτήρος των είναι εκείνα που θα επιδράσουν καθοριστικά, εάν υιοθετηθούν, στην ανακοπή της ενδεχόμενης εκ νέου μαζικής αποστρατείας των μετόχων, θα εξισορροπήσουν την οικονομική κατάσταση του Ταμείου με την ρυθμιζόμενη ροή των χρηματοροών, θα επιφέρουν κλίμα ηρεμίας στις τάξεις των μετόχων και μεσοπρόθεσμα θα δημιουργήσουν εκ νέου αποθεματικά, ισχυροποιώντας και πάλι την θέση του Τομέα. Η λήψη επιπλέον μέτρων, μεταξύ αυτών και του μέσου όρου 5ετίας, θα ηδύναντο να ληφθούν υπόψη μετά την υιοθέτηση των προτεινομένων από τον Εισηγητή μέτρων, αλλά και εκπόνηση αναλογιστικής μελέτης, η οποία θα πρέπει να λάβει υπόψη της και το υπό εξέλιξη ευρισκόμενο νέο μισθολόγιο του ενστόλου χώρου. Συνεχίζοντας είπε, ότι σήμερα δεν υπάρχουν περιθώρια αναβολών για μελέτη λήψης νέων μέτρων, αλλά λήψης απόφασης επί των προτεινομένων, που στηρίζονται σε επεξεργασμένα αριθμητικά δεδομένα, όπως αυτά αποτυπώθηκαν στους πίνακες στοιχείων, που εκτενώς αναλύθηκαν από τον Εισηγητή. Τελειώνοντας, ο Πρόεδρος έθεσε υπόψη του Συμβουλίου τον προβληματισμό του μέλους ΜΑΛΑΚΑΤΑ Ευάγγελου, αναφορικά με την αναδρομική ισχύ της λήψης της παρούσας απόφασης, εκφράζοντας την άποψη, ότι τα μέλη θα πρέπει να λάβουν υπόψη τους, ότι σήμερα ευρίσκονται σε εκκρεμότητα αιτήματα 1.850 διαγραφέντων μετόχων έτους 2010 – 2011 για την περαιτέρω διαδικασία χορήγησης της παροχής στο εύρος του προβλεπομένου 6μήνου.
  • Τον λόγο έλαβε το μέλος ΑΛΥΜΑΡΑΣ Βασίλειος, ο οποίος εξέφρασε την άποψη, ότι η ισχύς της παρούσας Απόφασης κατά το μέρος που αφορά την αναδρομικότητα, αυτό είπε είναι νομικό θέμα και συνεπώς χειρισμού των αρμοδίων, αλλά οπωσδήποτε το οικονομικό μέτρο της κράτησης που προτείνεται από τον Εισηγητή (18μήνου στον προκαταληκτικό και καταληκτικό βαθμό – κλιμάκιο) θα πρέπει να συμπεριλάβει και τις εκκρεμείς υποθέσεις των αποστρατευθέντων μετόχων, στους οποίους δεν έχει χορηγηθεί ακόμα το εφάπαξ βοήθημα, ώστε να συνεισφέρουν και αυτοί στο μέτρο του δυνατού για την άρση του οικονομικού αδιεξόδου του Τομέα.
  • Με την άποψη του εν λόγω μέλους συμφώνησαν τα μέλη ΠΗΛΙΟΥΡΑΣ Γεώργιος, ΠΑΠΑΔΗΜΑΣ Χρυσόστομος, ΖΑΓΚΑΝΑΣ Ανδρέας και ΧΡΥΣΟΜΑΛΛΗ Δήμητρα.
  • Το μέλος ΜΑΛΑΚΑΤΑΣ Ευάγγελος ενέμεινε στην άποψή του για αναδρομική εφαρμογή των μέτρων από το 2008 για όλους τους μετόχους.
  • Το μέλος ΜΑΣΤΡΟΓΙΑΝΝΗΣ Βασίλειος, εξέφρασε την άποψη ότι η ισχύς της Απόφασης θα πρέπει να είναι από της δημοσιεύσεως και εντεύθεν.
  • Το μέλος ΠΑΠΑΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ Αθανάσιος, εξέφρασε την επιφύλαξη για την νομική δυνατότητα αναδρομικής ισχύος της εν λόγω απόφασης κατά το μέρος των οικονομικών μέτρων.
  • Τον λόγο έλαβε ο Πρόεδρος, ο οποίος εξέφρασε την άποψη ότι το πρόβλημα του οικονομικού αδιεξόδου δημιούργησε η συνολική αιφνίδια και απρόβλεπτη φυγή - αποστρατεία των μετόχων. Σήμερα το Ταμείο είπε, προτίθεται να υιοθετήσει μέτρα αφορώντα το σύνολο των μετόχων, στα οποία για λόγους ίσης μεταχείρισης, θα πρέπει να συμμετέχουν και αυτοί οι οποίοι μέχρι σήμερα δεν έχουν λάβει την εφάπαξ παροχή, αφού και οι ίδιοι αποτελούν μέρος του προβλήματος, συμφωνώντας με τις απόψεις των μελών για εφαρμογή του οικονομικού μέτρου της κράτησης 18μήνου στον προκαταληκτικό και καταληκτικό βαθμό – κλιμάκιο και στην κατηγορία των συγκεκριμένων μετόχων.
Α Π Ο Φ Α Σ Η
Το Δ.Σ. αφού έλαβε γνώση της ανωτέρω Εισήγησης του Προϊσταμένου της Δ/νσης Διοικητικού Οικονομικού του Ταμείου, ως και τις γνώμες των παρισταμένων μελών του, μετά από μελέτη και διεξοδική συζήτηση του όλου θέματος,
α π ο φ α σ ί ζ ε ι
Κατά πλειοψηφία, με ψήφους έξι (6) υπέρ, έναντι τριών (3) κατά, αποδέχεται την Εισήγηση του Προϊσταμένου της Δ/νσης Διοικητικού - Οικονομικού του Ταμείου και εγκρίνει:
1. Την υποβολή Σχεδίου Υπουργικής Απόφασης, στην εποπτεύουσα το Ταμείο μας Αρχή (Υ.Ε. & Κ.Α.), που ασκεί τον νομοθετικό έλεγχο του Φορέα (Π.Δ. 368/97), για την περαιτέρω εκδήλωση ενεργειών έκδοσης της προτεινόμενης Υ. Α., παρατιθεμένου του Σχεδίου αυτής, ως εξής:
ΣΧΕΔΙΟ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ
Αρθρ. ………………………….
  1. Μέτοχοι του Τομέα Πρόνοιας Αστυνομικών του Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α. (πρώην Ταμείο Αρωγής Αστυνομικών), παλαιοί ασφαλισμένοι, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις (Ν. 2084/1992), εξερχόμενοι του Σώματος Ελληνικής Αστυνομίας, λαμβάνουν το δικαιούμενο εφάπαξ χρηματικό βοήθημα, με τις παρακάτω προϋποθέσεις:
α. Οι αυτεπαγγέλτως αποστρατευόμενοι, κατά την αποστρατεία τους.
β. Οι έχοντες δηλώσει όριο ηλικίας αποστρατείας, με την συμπλήρωσή του, εξαιρουμένης της περίπτωσης, που επιθυμούν παράταση παραμονής τους στην ενεργό υπηρεσία.
γ. Οι έχοντες συμπληρώσει τριάντα πέντε (35) έτη πραγματικής υπηρεσίας από της ημερομηνίας κατατάξεως στο Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας, κατά την αποστρατεία τους.
δ. Οι κατόπιν αιτήσεώς τους, λόγω συνταξιοδότησης, με την προϋπόθεση συμπλήρωσης τουλάχιστον τριάντα ενός (31) ετών ασφάλισης στον Τομέα, από την ημερομηνία ένταξής τους σ’ αυτόν, ανεξάρτητα από τον χρόνο θεμελίωσης συνταξιοδοτικού δικαιώματος. Σε περίπτωση εξόδου των, πριν την συμπλήρωση του ως άνω χρόνου ασφάλισης στον Τομέα, θα λαμβάνουν το δικαιούμενο εφάπαξ χρηματικό βοήθημα που αναλογεί κατά την ημερομηνία διαγραφής τους από το Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας, με την συμπλήρωση όμως του προαναφερόμενου οριζομένου χρόνου των τριάντα ενός (31) ετών, ατόκως και χωρίς την απόδοση ασφαλιστικών εισφορών υπέρ του Τομέα, για τον διαμεσολαβήσαντα χρόνο, από της εξόδου των, μέχρι της αποδόσεώς του.
  1. Μέτοχοι του Τ.Π.ΑΣ./Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α. (π. Τ.Α.ΑΣ.), εξερχόμενοι του Σώματος της Ελληνικής Αστυνομίας και καθ’ οιονδήποτε τρόπο αποκαθιστάμενοι διοικητικά (με νόμο, δικαστική ή διοικητική Απόφαση) και μη επανερχόμενοι στην ενεργό υπηρεσία για παροχή εργασίας, δεν δικαιούνται συμπληρωματικό εφάπαξ βοήθημα για τον εκτός υπηρεσίας διανυθέντα χρόνο, ανεξάρτητα του δικαιώματος συμπληρωματικής συντάξεως και δεν υποχρεούνται στην παροχή για τον εν λόγω χρόνο απόδοσης υπέρ του Τομέα εισφορών.
  2. Ως χρόνος ασφάλισης στον Τομέα νοείται μόνον ο πραγματικός χρόνος παροχής ενεργού υπηρεσίας (εργασίας) στο Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας, για τον οποίο απεδόθησαν υπέρ του Τομέα ασφαλιστικές εισφορές.
  3. Η καταβολή εφάπαξ χρηματικού βοηθήματος, των εξερχομένων του Τ.Π.ΑΣ./Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α. μετόχων, υλοποιείται εντός ενδεικτικής προθεσμίας έξι (6) μηνών από της καταθέσεως στον Τομέα πλήρων δικαιολογητικών και εντός ευλόγου χρόνου, όταν συντρέχουν λόγοι οικονομικής αδυναμίας του Ταμείου, μετά από αιτιολογημένη Απόφαση του Δ.Σ. του Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α., με προτεραιότητα σε κάθε περίπτωση των αυτεπαγγέλτως αποστρατευομένων ή των συμπληρωσάντων με αίτησή τους όριο ηλικίας αποστρατείας, ως και των αποστρατευομένων συμπληρωσάντων τριάντα πέντε (35) ετών πραγματικής υπηρεσίας από της ημερομηνίας κατατάξεως στο Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας.
  4. Η προβλεπόμενη στην παρ. 9 του άρθρου 27 του ν. 2676/1999 (ΦΕΚ 1 τ. Α’) μηνιαία κράτηση για τους παλαιούς ασφαλισμένους αστυνομικούς (μέχρι 31-12-1992) του Τομέα Προνοίας Αστυνομικών του Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α. καθορίζεται σε ποσοστό 7,5% επί του βασικού μισθού, επιδόματος χρόνου υπηρεσίας και του σταθερού χρηματικού ποσού ύψους 317,00€ (αριθμητική σταθερά), των δε νέων ασφαλισμένων σε 5% επί του συνόλου των χορηγουμένων αποδοχών.
  5. Η προβλεπόμενη κράτηση της διαφοράς αύξησης βαθμολογικών – μισθολογικών προαγωγών (άρθρου 3, Ν. 1169/81), μεταβολής χρονοεπιδόματος και μισθολογικού κλιμακίου αυξάνεται από μία (1) ποσοτική διαφορά σε τρεις (3) και παρακρατείται σε έξι (6) ισόποσες μηνιαίες δόσεις.
  6. Η προβλεπόμενη κράτηση οδοιπορικών εξόδων εγκατάστασης, λόγω αποστρατείας αυξάνεται κατά 5% και η όμοια λοιπών οδοιπορικών εξόδων κατά 3%, υπέρ του Τ.Π.ΑΣ. (άρθρο 3, παρ. 1, εδ. β’, Ν. 1169/81).
  7. Η προβλεπόμενη παρακράτηση εισφοράς της υπ’ αριθ. Φ.3218/24493/1151/24-11-2003 Υ.Α., καταληκτικού και προκαταληκτικού μισθολογικού βαθμού ή μισθολογικού κλιμακίου, κατά την έξοδο του μετόχου από το Ταμείο, αυξάνεται από έξι (6) και δώδεκα (12) μήνες σε δεκαοχτώ (18) μήνες αντίστοιχα, διαλαμβάνουσας και τις εκκρεμείς αιτήσεις χορήγησης εφάπαξ βοηθημάτων, από το έτος 2010 και εντεύθεν.
  8. Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

  • Το μειοψηφίσαν μέλος ΜΑΛΑΚΑΤΑΣ Ευάγγελος, ενέμεινε στην άποψή του, ήτοι ότι το οικονομικό αδιέξοδο του Ταμείου προκάλεσαν οι λόγοι, δηλαδή τα αίτια, που αναφέρονται στην Εισήγηση και συγκεκριμένα η πρόωρη συνταξιοδότηση και οι μισθολογικές προαγωγές, που θεσπίστηκαν κατά εξωπραγματικό τρόπο, αφού το Ταμείο εισπράττοντας ελάχιστες εισφορές, σε ελάχιστο χρόνο, είναι δέσμιο για απόδοση πολλαπλασίων παροχών και μάλιστα εξωπραγματικών, που είναι φυσικόν σε τέτοιες λογικές να μην αντέχει. Τα μέτρα, που πρέπει να ληφθούν, είναι καθορισμός χρονικού ορίου ασφάλισης των μετόχων στο Ταμείο τα 32 έτη ασφάλισης, να εφαρμοστεί ο μέσος όρος 5ετίας για τον εφεξής χρόνο, να αλλάξει ο τρόπος υπολογισμού εφάπαξ βοηθήματος σε πραγματική βάση και να χορηγείται σύμφωνα με τον οργανικό βαθμό του μετόχου, όπως ισχύει για όλο τον δημόσιο τομέα και όχι τον μισθολογικό όμοιο και τα οικονομικά μέτρα της παρούσας Εισήγησης να έχουν αναδρομική εφαρμογή από το έτος 2008, αφού στην Εισήγηση αποτυπώνεται, ότι το πρόβλημα το δημιούργησαν οι μαζικά αποστρατευθέντες μέτοχοι έτους 2008 και εντεύθεν. Η δυνατότητα αναδρομικής ισχύος είναι θέμα νομικό και η Νομική Υπηρεσία του Ταμείου, οφείλει να το χειριστεί αρμοδίως, διαφορετικά παραβιάζονται βασικές αρχές ισότητας και ίσης μεταχείρισης των μετόχων και παλαιών και νέων ασφαλισμένων.
  • Το μειοψηφίσαν μέλος ΠΑΠΑΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ Αθανάσιος, ενέμεινε στην άποψή του, ήτοι συμφωνεί με το σκεπτικό της Υπουργικής Απόφασης, διαφοροποιούμενος σε τρία (3) σημεία, ήτοι ως ελάχιστον όριο ασφάλισης στο Ταμείο να ορισθεί τέτοιο ώστε να μην υπερβαίνει το 30ο έτος, ως προς την πάγια εισφορά να παραμείνει στο ποσοστό 6%, αφού πριν από 5 μήνες περίπου το Ταμείο προέβη σε αύξηση αυτής από 5% σε 6% και ως εκ τούτου φαίνεται ως επιβαρυντική για τους μετόχους και τέλος ως προς την κράτηση του προκαταληκτικού ή καταληκτικού μισθολογικού βαθμού ή κλιμακίου να καθορισθεί σε 18 μήνες για τον προκαληκτικό και 12 μήνες για τον καταληκτικό αντίστοιχα, κατανομή, που κατά την άποψή του, φαίνεται δικαιότερη. Επίσης, διετήρησε την επιφύλαξή του, ως προς την νομική δυνατότητα ή μη, αναδρομικής ισχύος της εν λόγω απόφασης κατά το μέρος των οικονομικών μέτρων και στους μετόχους, οι οποίοι ευρίσκονται σε εκκρεμότητα χορήγησης του δικαιουμένου εφάπαξ βοηθήματος από το Ταμείο.
  • Το μειοψηφίσαν μέλος ΜΑΣΤΡΟΓΙΑΝΝΗΣ Βασίλειος, ενέμεινε στην άποψή του, ήτοι δεν συμφωνεί με την Εισήγηση κατά το μέρος του καθορισμού ως ελαχίστου χρόνου ασφάλισης των 31 ετών ασφάλισης, δεδομένου ότι τούτο δεν εξυπηρετεί σε τίποτα τον Τομέα αυτό καθεαυτό, αφού το ταμειακό πρόβλημα (εισροές – εκροές) του Τομέα είναι μόνον τα υπόλοιπα 41/2, αφού το 2015 και εκείθεν θα ισχύει νέο χρονικό όριο 35-40 υποχρεωτικής συντάξιμης υπηρεσίας και η πρόταση του Εισηγητού καμία εξυπηρέτηση Ταμείου - μετόχων θα παρείχε. Επίσης, ότι η λήψη του εν λόγω μέτρου δεν φαίνεται νομικά ισχυρή στην πορεία θα είναι μαχητό από τους αποστρατευομένους μετόχους και ο Τομέας θα οδηγηθεί στον ίδιο χρόνο με τον θεμελιούντα την Σύνταξη. Η θεσπιζόμενη ρύθμιση της 6μηνης προθεσμίας, ως ενδεικτικής, αλλά και ο εύλογος χρόνος δίδουν την δυνατότητα προγραμματισμού και ρύθμισης της ροής των αποστρατειών και ουσιαστικά εμμέσως ισοσκελίζουν το προτεινόμενο εκ μέρους του Εισηγητού των 31 ετών ασφάλισης. Το εν λόγω μέτρο θεωρεί επαχθέστατο και αντίθετο με την κυβερνητική πολιτική, που καθόρισε ως ελάχιστο όριο δικαιώματος της σύνταξης το 25ο έτος. Το Ταμείο θα πρέπει να εφαρμόσει μέτρα διασφάλισης της βιωσιμότητας αυτού και ιδιαίτερα της άμεσης εφαρμογής του μέσου όρου 5ετίας, ο οποίος επιφέρει δίκαιη κατανομή βαρών και δικαιωμάτων, για τον εφεξής βεβαίως χρόνο, ώστε αποπληρωτικά συνεπικουρούμενος από την πάγια κράτηση προκαταληκτικού και καταληκτικού βαθμού στην καταληκτική του εφαρμογή, ήτοι μετά από 5 έτη, θα εξισορροπήσει δίκαια την χορήγηση της παροχής. Επίσης, εξέφρασε την άποψη ότι η ισχύς της Απόφασης θα πρέπει να είναι από της δημοσιεύσεως και εντεύθεν.
- Εξουσιοδοτεί τον Προϊστάμενο της Δ/νσης Διοικητικού – Οικονομικού, για την κατάρτιση Σχεδίου Υπουργικής Απόφασης, αντικατάστασης Κλάσεων Ενσήμου ΕΛ.ΑΣ. και κατόπιν εγκρίσεως του Δ.Σ. του Ταμείου, με νεότερη Απόφασή του, περαιτέρω υποβολή αυτού στο Αρχηγείο Ελληνικής Αστυνομίας, για την έκδοσή της προβλεπόμενης Υ.Α.
- Εξουσιοδοτεί τον Πρόεδρο του Δ.Σ. του Ταμείου, για την υλοποίηση της παρούσας Απόφασης.


Το παρόν Πρακτικό επικυρώνεται αυθημερόν
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Για την αντιγραφή
Αθήνα, αυθημερόν
Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ




ΜΑΚΡΗΣ Βασίλειος
Αστυν. Υποδ/ντής
ΤΑ ΜΕΛΗ




1.
ΠΑΠΑΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ Αθανάσιος
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΤΣΟΥΒΑΛΑΣ Κωνσταντίνος
2.
ΜΑΛΑΚΑΤΑΣ Ευάγγελος

3.
ΠΗΛΙΟΥΡΑΣ Γεώργιος
Ο ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ
ΧΡΙΣΤΟΛΟΥΚΑΣ Νικόλαος
4.
ΧΡΥΣΟΜΑΛΛΗ Δήμητρα

5.
ΖΑΓΚΑΝΑΣ Ανδρέας

Ο ΚΥΒΕΡΝ. ΕΠΙΤΡΟΠΟΣ
-
6.
ΑΛΥΜΑΡΑΣ Βασίλειος

7.
ΠΑΠΑΔΗΜΑΣ Χρυσόστομος


8.
ΜΑΣΤΡΟΓΙΑΝΝΗΣ Βασίλειος



.

Δημοσίευση σχολίου

5 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Φίλε μου τα ίδια ισχύουν δυστυχώς και για τους "εργατοπατέρες" της Αστυνομίας!!! Νομάρχες, Γενικοί Γραμματείς, Υποψήφιοι Βουλευτές κ.ο.κ. Σιγά μην ασχοληθούν με τα δικά μας προβλήματα. Εμείς είμαστε το εφαλτήριο για την δική τους ανέλιξη (βόλεμα)!!! Αυτός είναι και ο μοναδικός ΑΝΣΚ γι΄αυτούς. Εμείς απλώς είμαστε τα κορόϊδα!!!!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Γιατί το δίδυμο ΤΣΟΥΒΑΛΑ-ΜΑΚΡΗ επέλεξε να φορτώσει την εισηγηση στο διευθυντή διοικητικου-οικονομικών; Κανονικά αρμόδιος είναι ο διευθυντής ασφαλιστικών παροχών ο οποίος έχει υπό τη διοίκηση τού τα τμήματα παροχών και λογιστηρίου τού ΤΠΑΣ και το τμήμα εσόδων από τα οποία προέρχονται και όλα τα αριθμητικά πόσα της εισηγησης. Μήπως συνάδελφε μπορούμε να έχουμε αυτη την αναρμοδιότητα πάτημα για να προσβάλουμε την απόφαση στα δικαστήρια;
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Οπως πάντα σας έχει ρημάξει η ασχετοσύνη παρόλο που η παραπάνω εισήγηση - απόφαση μας αφορά όλους. Με σχέση εργαζόμενου - συνταξιούχου 0,98 πρός 1 (συνταξιούχο) και τα 31 που σας βάλανε λίγα είναι. στα 35 και βλέπουμε.Και όποιος επιθυμεί ας κάνει και τον κόπο να την διαβάσει ολόκληρη την εισήγηση. Ιδιαιτέρως οι οικονομολόγοι της πρώην Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Σας ευχαριστω που φροντιζετε για το καλο μας.Συνεχιστε να σκεφτεστε γιατι μας ελειπαν τοσα χρονια τετοια μυαλα απο το τοπο μας.Μηπως τα χρηματα μας θα τα επενδυσετε σε ομολογα.Οχι δεν ειμαι καχυποπτος.Εμπιστευομαι καθε αποφαση του Κ Κουτρουμανη οπως και καθε προτροπη του.Μη φυγει κανεις θεμελιωμενος γιατι δεν εχει να χασει τιποτε.Οι σειρες μου πηραν το εφαπαξ γιατι δεν τον ακουσαν οι χαζοι ετσι εγω εμεινα να παρω πιο πολλα.Θεε μου ποσο βλακας ειμαι και νιωθω περισσοτερο οταν οι ανωτερω κυριοι φροντιζουν το καλο μας
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ξυπνήστε συνάδελφοι!!! Η απόφαση αυτή αφορά περίπου 4.000 παλαιούς ασφαλισμένους. Οι κερδισμένοι θα είναι όλοι οι υπόλοιποι νέοι ασφαλισμένοι που μένουμε πίσω και κινδυνεύαμε να μην πάρουμε ΠΟΤΕ ΤΙΠΟΤΑ, γιατί τα αποθεματικά αδειάζουν, όταν οι εισφορές που καταβάλουν οι παλαιοί μέχρι τα 25 χρόνια είναι οι μισές του ποσού που εισπράττουν στο εφάπαξ. Το δίδυμο ΤΣΟΥΒΑΛΑ – ΜΑΚΡΗ που λέει ο συνάδελφος πιο πάνω, κοίταξε να διασφαλιστεί το μεγαλύτερο ποσοστό των ασφαλισμένων, οι νέοι μετά το 1992 και όχι οι 4-5.000 παλαιοί που παραμένουν στην ενέργεια. Συμφέρον μας είναι να μην πτωχεύσει ο ΤΠΑΣ.