Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΕΚΡΙΝΕ ΤΟ ΣτΕ 100 ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΕΙΔΙΚΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛ.ΑΣ.


«Μπλοκάρισε» το Συμβούλιο της Επικρατείας 100 προσλήψεις στην ΕΛ.ΑΣ. που επιχείρησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής, καθώς είναι εκτός των δεσμεύσεων που επιβάλλει το μεσοπρόθεσμο πλαίσιο δημοσιονομικής στρατηγικής 2012-2015, το οποίο δεν προβλέπει αύξηση του αστυνομικού προσωπικού, αλλά αντίθετα τον
επανακαθορισμό του με τελικό στόχο τη μείωση των δαπανών.
Να σημειωθεί ότι οι προϋποθέσεις αυτές αλλά και οι δεσμεύσεις ισχύουν για όλα τα υπουργεία.
Όπως έλεγαν χαρακτηριστικά σήμερα νομικοί, η Κυβέρνηση έχει εγκλωβιστεί στο νομοθετικό έργο που ψηφίζει στη Βουλή, καθώς οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος με το φόβο της διαγραφής ψηφίζουν «αβλεπεί» όποιο νομοσχέδιο κατατίθεται.
Όπως σημείωσαν οι ίδιοι κύκλοι προβλήματα θα υπάρξουν σε όλα τα υπουργεία, καθώς δεν θα μπορούν να συνιστούν νέες οργανικές θέσεις για την κάλυψη ακόμη και πραγματικών αναγκών τους. Πολύ περισσότερο δεν θα μπορούν να συνιστούν νέες οργανικές θέσεις και να προσλαμβάνουν προσωπικό εάν οι δαπάνες για τις προσλήψεις αυτές δεν έχουν ενταχθεί στον προϋπολογισμό της επόμενης πενταετίας του κάθε υπουργείου και είναι εκτός της αναλογίας ένα προς πέντε (μία πρόσληψη ανά πέντε επιχειρήσεις).
Με το διάταγμα αυτό συνιστώνται 100 νέες οργανικές θέσεις προσωπικού ειδικών καθηκόντων όπως είναι νομικών, πτυχιούχων Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, Οικονομικών επιστημών, πληροφορικής, ιερέα κ.λπ.
Επειδή το διάταγμα κρίθηκε παράνομο, αλλά και λόγω σπουδαιότητας παραπέμφθηκε από το Τμήμα στην Ολομέλεια του ΣτΕ για οριστική κρίση.
Οι δικαστές αναφέρουν ότι το μεσοπρόθεσμο «δεν περιέχει εκτιμήσεις ή προβλέψεις για τη σύσταση νέων οργανικών θέσεων ή την ίδρυση νέων υπηρεσιών, που συνεπάγονται σοβαρές επιβαρύνσεις στις δαπάνες του κρατικού προϋπολογισμού κατά την περίοδο 2012-2015».
Η έλλειψη των στοιχείων αυτών «συνιστά παράλειψη ουσιώδους τύπου που έχει ταχθεί για τη νόμιμη έκδοση του σχεδίου διατάγματος, αφού δεν προκύπτει η δυνατότητα κάλυψης της δαπάνης για τα επόμενα πέντε έτη εντός του πλαισίου του μεσοπρόθεσμου».
Στο σχέδιο διατάγματος που στάλθηκε στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο βεβαιώνεται ότι η εφαρμογή του προκαλεί επιβάρυνση στον κρατικό προϋπολογισμό ύψους 2.477.000 ευρώ για την επόμενη 5ετία και η δαπάνη αυτή θα εγγραφεί στον προϋπολογισμό του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.
Το διάταγμα δεν το συνόδευαν όπως αναφέρεται στη γνωμοδότηση έγγραφα ως προς το ύψος, την κατανομή και τη δυνατότητα κάλυψης της προαναφερόμενης δαπάνης τα επόμενα πέντε έτη, ούτε βεβαιώνεται ότι «η προκαλούμενη από την έκδοση του σχεδίου δαπάνη ανταποκρίνεται στον προγραμματισμό και τις προβλέψεις του Ν. 3985/2011 για το ανώτατο ύψος του προϋπολογισμού του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για τα έτη 2012 έως 2015».
Στη συνέχεια με φαξ το υπουργείο έστειλε στο ΣτΕ έκθεση του Φεβρουαρίου 2011 που αναφέρεται στην αναγκαιότητα των προσλήψεων στην ΕΛ.ΑΣ., για την αντιμετώπιση νέων μορφών εγκληματικότητας και την αξιοποίηση νέων τεχνολογιών, ενώ υπογραμμίζεται ότι το έλλειμμα των κενών οργανικών θέσεων ανέρχεται συνολικά στις 9.986 αστυνομικούς διαφόρων βαθμών.


.

Δημοσίευση σχολίου

13 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Για τις προσλήψεις ειδικών φρουρών δεν ισχύει το ίδιο;
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
εσυ τι κοφτεσαι τωρα?οι ειδικοι φρουροι δεν καθονται σε γραφεια.στο πεζοδρομιο ειναι.αν εισαι του πεζοδρομιου θα επρεπε να εισαι χαρουμενος που θα εχεις κ αλλους να σε στηριζουν απο διπλα
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ρε παιδιά τέτοιο κόμπλεξ με τους ειδικούς φρουρους... προφανώς εσύ που το γράφεις είσαι από πανελλήνιες και δείχνεις το ποιόν σου... κρίμα.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΗΔΗ ΑΡΚΕΤΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ ΜΕ ΠΤΥΧΙΑ ΑΕΙ ΙΚΑΝΟΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΕΜΠΕΙΡΟΙ ΣΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΕΡΓΟ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥς ΑΞΙΟΠΟΙΕΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ?????????
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
το τελευταιο σχολιο ισχυει
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Πολύ απλά για ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟΥΣ λόγους.

Θέλουν να δώσουν προβολή και δημοσιότητα ότι το κράτος αλλάζει, το παλιό πεθαίνει και γεννιέται ενά ΝΕΟ, ΑΠΡΟΣΒΛΗΤΟ κράτος, με την έλευση νέων μη αστυνομικών, ανθρώπων από την αγορά με πτυχια (καυλ...ν με τους όρους αυτούς, φτιάχνονται).

Ξέρεις... ΝΕΩΤΕΡΙΣΤΕΣ, ήρθαμε εμείς και θα τα αλλάξουμε όλα...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
οι νεωτεριστες ξεχνουν βασικες αρχες οικονομικης θεωριας και επενδυουν στο κομματικο κρατος που ιδιοι εγκατεστησαν και τωρα το μαχονται....ΕΛΑΣ η χωρα του παραλογου.
Ο χρήστης kaneda είπε…
Ακόμη κάθεστε και μαλώνετε μεταξύ σας; Μα πόσο ζώα μπορεί να είστε; Καλά σας κάνουν τότε και σας......
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ο κανονισμός για τις προσλήψεις για το 2011 είναι 1:10, δηλαδή μία πρόσληψη για 10 συνταξιοδοτήσεις. Το Υπουργείο Προστασίας (λέμε τώρα) του Πολίτη έχει καταστρατηγήσει τον κανόνα (ήδη σήμερα έφαγε το πρώτο χαστούκι γι'αυτό) και έχει ήδη φάει κόκκινη κάρτα από την Τρόικα για αυτό.
Την ίδια ώρα σε άλλους τομείς (εκπαιδευτικοί, οικονομολόγοι) διοριστέοι του ΑΣΕΠ ήδη από το 2008 δεν διορίζονται με το πρόσχημα ότι δεν υπάρχουν χρήματα και πρέπει να σεβαστούν το 1:10. Φυσικά αυτοί οι άνθρωποι, ηλικίας 35 και 40 ετών κάποιοι από αυτούς, παραμένουν άνεργοι αυτά τα χρόνια αφού ούτε διορίζονται ούτε τους δέχεται κανείς στον ιδιωτικό τομέα με την προοπτική ότι κάποια στιγμή θα διοριστούν και θα φύγουν.
Γιατί δύο μέτρα και δυο σταθμά στην αντιμετώπιση των πολιτών;
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
..τους 3400 Υ.Ε που θα πάρουν στην Πυροσβεστική χωρίς εξετάσεις ούτε καν υγειονομικές!!! αυτό πως το δικαιολογούν ??..η αναλογία είναι 500 φεύγουν 3600 έρχονται 7:1 έτσι????..αυτό και αν είναι ξεφτίλα....
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
η 3400 δεν ειναι μονο ΥΕ και τει και αποφοιτοι λυκειου κ ιεκ κ επαγγελματιες οδηγοι και 10 με 15 χρονια προυπηρεσια με 700 ευρω να πηγαινεις σε ολη την ελλαδα να σβηνεις φωτιες κ συ να πινεις τον καφε σου στην tv.κ αμα θες να ξερεις οταν πρωτομπηκαμε δωσαμε εξετασεις και θα δωσουμε υγειονομικες γιαυτο να ξερεις τι γραφεις στο forum γιατι μαλλον εισαι απο αλλο πλανητη με αυτα που γραφεις κριμα.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
..σιγά τα ταξίδια παλικάρι ,προσέξτε το καλτσόν μην κόψετε από τις πολλές βόλτες...και οι εξετάσεις που είχατε δώσει ήταν του κ@@@λου....αν θέλατε να περάσετε να είχατε δώσει όταν έπρεπε κανονικά και να μην περιμένετε να μπείτε από το παράθυρο.!!!!!..και μιλάω μόνο για τους 3400 και ΌΧΙ για τους 600 πολίτες που πολλοί έχουν πολλά περισσότερα προσόντα από εσάς τους ''έμπειρους'' που .......δεν θέλω να σχολιάσω τίποτα άλλο...και προς απάντηση των επόμενων που θα σχολιάσουν ΑΝΑΚΟΊΝΩΣΗ ΤΗΣ Ε.Π.Α.Π.Α (Ένωση Πυροσβεστών Αρχιπ/στων και Πυρονόμων Αττικής) <> .....ΑΝΑΚΟΊΝΩΣΗ Ε.Α.Π.Σ (Ένωση Αξιωματικών Π.Σ) <<..με το νομοσχέδιο αυτό και τον τρόπο υλοποίησης ελοχεύει μεγάλος κίνδυνος για την ασφάλεια των πολιτών ,του κοινού συνόλου και την αποτελεσματικότητας του Πυροσβεστικού έργου με τραγικά αποτελέσματα -Ιανουάριος 2011>>.....ΌΠΩΣ ΈΓΙΝΕ ΠΡΙΝ 4 ΗΜΈΡΕΣ ΠΟΥ ΚΆΠΟΙΟΙ ΚΌΝΤΕΨΑΝ ΝΑ ΚΑΟΎΝ ΣΤΗΝ ΕΥΘΕΊΑ!!!!...ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΎ ΕΜΠΕΙΡΊΑ ΠΟΥ ΈΧΕΤΕ....
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
... ΑΝΑΚΟΊΝΩΣΗ ΤΗΣ Ε.Π.Α.Π.Α (Ένωση Πυροσβεστών Αρχιπ/στων και Πυρονόμων Αττικής) <<...γεμίζουν με αέρα κοπανιστό τα οργανικά κενά της Πυροσβεστικής..>> ....