Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΝΙΑΙΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ ΣΤΑ ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ



Σαν εφτασφράγιστο μυστικό εξακολουθούν να διατηρούν στα συρτάρια και στα ... "μαγειρεία" τους οι επισπεύδοντες τα εναλλακτικά σχέδια για τον καθορισμό της μορφής που θα λάβει τελικά το ενιαίο μισθολόγιο για όλους τους υπηρετούντες στα Σώματα Ασφαλείας.
Το τελικό ... "μόρφωμα" όποιο κι αν είναι
αυτό, αναμένεται ν' ανακοινωθεί μικρό μόνο χρονικό διάστημα από τη δημοσιοποίηση του ενιαίου μισθολογίου για  όλο τον υπόλοιπο στενό δημόσιο τομέα, πλην όμως κάποιες "ακριτομυθίες" γύρω από τις προετοιμασίες άρχισαν να γίνονται ή ξεκίνησαν να διαρρέονται σκόπιμα ώστε να σφυγμομετρηθούν οι αντιδράσεις.
Στο πλαίσιο αυτό, το bloko.gr δημοσιοποιεί μία από τις εκδοχές που εκτιμάται πως συγκεντρώνει τις μεγαλύτερες πιθανότητες για να γίνει πράξη, διατηρώντας ωστόσο όλες τις προφυλάξεις και ως προς τη σκοπιμότητα της "διαρροής", πολύ δε περισσότερο σχετικά με το αν θα είναι αυτή η τελική μορφή που θα επιλεγεί.
Σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές ενημέρωσης, αυτό που εξετάζεται ως σφόδρα πιθανό για να εφαρμοστεί, είναι μια λύση καταφυγής στο ενιαίο μισθολόγιο των υπόλοιπων υπαλλήλων του δημοσίου, συν ένα επίδομα ειδικών συνθηκών, το οποίο αφενός θ' αυξάνει τις μηνιαίες απολαβές του ένστολου προσωπικού έναντι των υπολοίπων που δεν έχουν εξαιρεθεί, αφετέρου θα εξισώνει τις συντάξεις με αυτές που θα δοθούν σε όλο το δημόσιο.

του Γιώργου Καραϊβάζ


.

Δημοσίευση σχολίου

19 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Εάν υπάρξει μη εξίσωση των μισθών στο ενιαίο μισθολόγιο, δεν θα είναι ενιαίο.
Προφανώς πρέπει να υπάρξει μια άλλη λύση, έλα όμως που το μαχαίρι έφτασε στο κόκκαλο και δεν πάει παρακάτω.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ΣΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΤΑΙ Ο ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΠΕΡΑΝ ΤΟΥ ΠΑΝΘΗΜΕΡΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΝΥΧΤΕΡΙΝΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΥΠΑΡΧΕΙ
ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΘΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΠΩΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ ΤΟΤΕ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΥΗΣΕΙΣ
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Σύμφωνα με το ενιαίο μισθολόγιο, στον δημόσιο τομέα θα υπάρχει ένα κοινος βασικός μισθός για όλους, συν 1-2 επιδόματα, όπως το οικογενιακό κια της παραμεθωρίου. Μιλάμε δηλαδή για 800 ευρώ στον νεοπροσλαμβανόμενους και 1000-1200 για όσους είναι κοντά στη σύνταξη.
Κάτι αντίστοιχο θα γίνει και για τους ένστολους. Τα 1300 και 1500 ευρώ θα είναι παρελθόν για τους κρατικούς υπαλλήλους.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ΟΛΟΙ ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΠΕΡΙ ΕΝΙΑΙΟ ΕΝΙΑΙΑ ΟΜΩΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΠΛΗΡΩΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΣΑΒΒΑΤΑ ΑΝ ΑΥΤΟ ΓΙΝΕΙ ΤΟΤΕ ΟΛΑ ΚΑΛΑ
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
2.29 Το θέμα φίλε είναι η μείωση του μισθολογικού κόστους για το κράτος, αν είναι να τους βγει πιο ακριβά απλά δεν θα το κάνουν.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Πως θα πληρώνεται

1. Εργασία τα Σαββατοκύριακα πέραν του πενθημέρου; (40 ευρώ όπως σήμερα; ούτε πακιστανοί να ήμασταν...)

2. Τα νυχτερινά; (2,6 ευρώ την ώρα όπως σήμερα;)

3. Το γεγονός ότι δεν έχεις πρόγραμμα στη ζωή σου, καθότι η υπηρεσία συνεχώς αλλάζει, το γεγονός ότι είσαι συνεχώς σε ετοιμότητα μετά το σχόλασμα καθότι ανα πάσα στιγμή κτυπάει το κινητό και σου λέει έλα τώρα.

4. Το επικύνδυνο, το γεγονός ότι είναι στα 5 πιο πιο στρεσογόνα επάγγελματα σύμφωνα με ανεξάρτητες μελέτες ΑΕΙ... το ότι δουλεύεις στους δρόμους κυρίως...

Όλα τα παραπάνω ΔΕΝ τα έχουν οι δημόσιοι υπάλληλοι.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Το ενιαίο μισθολόγιο στα σώματα ασφαλείας ευνοεί αυτούς που είχαν κάποιο πτυχίο ΑΕΙ πριν διοριστούν γιατί θα τους βάλει σε άλλη μισθολογική κλίμακα από τους υπόλοιπους.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ΑΥΤΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΠΩΣ ΜΑΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ , ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ ΟΣΟ ΜΑΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ΠΑΣΟΚΑΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΣΤΑ ΚΑΓΚΕΛΑ!!!!!!
ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ!!!!!!!!!!!!!
ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΑΧ ΑΧ ΑΧ ΑΧ ΑΧ ΑΧ ΑΧ.........
Ο χρήστης Ανώτατος Αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ είπε…
Ενιαίο μισθολόγιο στα σώματα ασφαλείας δεν μπορεί να εφαρμοσθεί.
Τελεία και παύλα!!!
Άλλος δημόσιος υπάλληλος και άλλο ένστολος.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ΛΙΓΟ ΝΑ ΚΑΝΩΜΕ ΠΙΣΩ ΣΑΣ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩ ΟΤΙ ΘΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΟΥΝ ΟΛΗ ΝΥΧΤΑ ΓΙΑ ΔΙΟΡΘΩΣΕΙΣ.ΕΜΕΙΣ ΛΕΒΕΝΤΕΣ 1300 ΔΕΝ ΚΑΤΕΒΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΜΟΛΥΒΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ.ΕΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΜΑΣ.ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΚΟΤΣΙΑ?
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
8a kateboyn oi aspides an yparksei ki ali meiosh
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Εύχομαι οι μισθοί να είναι ανθρώπινοι για να μπορέσουμε να επιβιώσουμε, γιατί ο καθένας θα ψάχνει να βρει τρόπους να θρέψει την οικογένειά του, πέρα από τον μισθό που παίρνει. Δε νομίζω η πολιτεία να θέλει τον αστυνομικό αδύναμο και οικονομικά επιρρεπή.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
μα καλά, υπάρχει ακόμα εργαζόμενος που πιστεύει ότι με το εννιαίο μισθολόγιο θα πάρει αύξηση; Όλα αυτά γίνονται για να μειώσουν μισθούς, και ούτε τους νοιάζει αν θα φτάνουν για να ζήσει κάποιος όπως έγινε με την μείωση του κατώτατου μισθού στον ιδιωτ. τομέα. Βλέπετε πρέπει να 'πιάσουμε' τους 'στόχους'...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
οι διμοιριες της ΥΑΤ να << σπασουν>> ολο τυχαια και να μπει ο λαος στη βουλή.....αφηστε τους στα χερια του κοσμου να πληρωσουν για ο,τι εχουν κανει στην Ελλαδα μας και στους Ελληνες!!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Οπως ειπε και ο ανωτατος αξιωματικος πιο πανω εμεις θα εξαιρεθουμε του ενιαιο μισθολογιου!!!! Κοροιδα ειναι να μας βαλουν μεσα? Κυριακες-νυχτες-αργιες! Μιλαμε για πολλα λεφτα!(και μην ξεχναμε το επικινδυνο-ανθυγιεινο το οποιο και διαιουμαστε) αν <> οι διμοιριες μπροστα απο τη βουλη ολος τυχαιος...στη φωτια που θα μπει... νερο αλλου για αλλου θα ριχνουμε και εμεις...αυτο τους αξιζει εδω που μας εφεραν!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ΕΓΩ ΑΝ ΕΙΜΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΦΩΤΙΑ ΒΕΝΖΙΝΗ ΒΕΝΖΙΝΗ ΑΥΛΟ ΔΕΝ ΚΑΤΕΒΑΖΩ ΜΑ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ !
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
symfonv kai egv mazi sas eimai
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
kai egv mazi sas eimai