Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

ΕΝΟΠΛΗ ΕΝΕΔΡΑ ΣΕ ΘΗΡΙΩΔΗ ΜΠΡΑΒΟ - ΤΙ ΕΙΧΕ ΠΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΚΤΟΝΙΑ ΓΙΑΝΝΟΥΣΑΚΗ

 
 
Θύμα ένοπλης ενέδρας  έπεσε τα ξημερώματα στην λεωφόρο Αλεξάνδρας 28χρονος άνδρας, ο οποίος πριν από δύο χρόνια είχε προκαλέσει σοκ στην κοσμική κοινωνία της Αθήνας, όταν γρονθοκόπησε άγρια τον επιχειρηματία Μιχάλη Γιαννουσάκη και πρώην σύζυγος της μεγάλης κυρίας του ελληνικού πενταγράμμου Αλέκας Κανελλίδου, ο οποίος εξέπνευσε αρκετές ώρες μετά τη  μεταφορά του στο νοσοκομείο.
Ο σεσημασμένος κυρίως για αδικήματα σχετικά με εκβιασμούς νεαρούς, ανέβαινε με αυτοκίνητο τη λεωφόρο Αλεξάνδρας, όταν "πλευρίστηκε" από δύο άτομα που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα κι άρχισαν να πυροβολούν.
Από τα πρώτα συμπεράσματα που προκύπτουν φαίνεται ότι στόχος τους ήταν να τον εκφοβίσουν, καθώς οι σφαίρες καρφώθηκαν χαμηλά στο αμάξωμα. Το θύμα της ενέδρας, φέρεται να έχει ανοίξει λογαριασμούς με ισχυρά ονόματα της νύχτας, αφενός επειδή επιχειρεί να "εκτοπίσει" ... παραδοσιακές δυνάμεις του χώρου, αφετέρου επειδή το πάθημα από τους άγριους ξυλοδαρμούς, δεν φαίνεται να του έχει γίνει μάθημα.
Η συνέντευξη για το θάνατο του Μάικ (6 Μαρτίου 2009)
«Με τον Μike, παρά τη διαφορά της ηλικίας μας, ήμασταν πολύ καλοί φίλοι. Πώς είναι δυνατόν να ήθελα το κακό του; Ηταν η κακιά ώρα...», λέει στην «Espresso» ο 26χρονος Σόλων, ο νεαρός που το βράδυ της Τρίτης γρονθοκόπησε μέσα στο κλαμπ «Mike’s Irish» τον 63χρονο ιδιοκτήτη του και γνωστό επιχειρηματία Μιχάλη Γιαννουσάκη, ο οποίος λίγες ώρες μετά άφησε την τελευταία πνοή του στο νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς». 
Ο ιατροδικαστής που πραγματοποίησε χθες τη νεκροτομή στη σορό του πρώην συζύγου της Αλέκας Κανελλίδου δεν βρήκε καμία ένδειξη, την παραμικρή αιτιώδη συνάφεια που να συνδέει τα χτυπήματα με την ανακοπή, με αποτέλεσμα να ζητηθεί ιστολογική εξέταση της καρδιάς, για να διαπιστωθεί με απόλυτα κατηγορηματικό τρόπο εάν οι γροθιές στο πρόσωπο του επιχειρηματία σχετίζονται ή όχι με το αίτιο του θανάτου. Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αμπελοκήπων που ερευνούν την υπόθεση μετά την παρέλευση του Αυτοφώρου, συνέταξαν τη δικογραφία με την πρώτη ιατροδικαστική έκθεση και την απέστειλαν στον αρμόδιο ανακριτή. Θα ακολουθήσει συμπληρωματική με το πόρισμα της ιστολογικής, ενώ αναμενόταν να ορίσει η οικογένειά του τεχνικό πραγματογνώμονα, για να πιστοποιήσει και να εγγυηθεί το αποτέλεσμα της όλης διαδικασίας.

«Πώς είναι όταν μαλώνουν δύο φίλοι σε μια στιγμή παρεξήγησης», συνεχίζει ο Σόλων, «και μετά όλα ξεχνιούνται, έτσι έγινε... Αλλά δεν περίμενα ότι θα είχε αυτή την κατάληξη. Δεν νομίζω ότι με δύο μπουνιές θα μπορούσα να σκοτώσω άνθρωπο. Να πω ότι είχε κάποιο αιμάτωμα στο κεφάλι, θα έλεγα ναι, είμαι υπαίτιος. Αλλά από την καρδιά; Πώς μπορεί να φταίω;» αναρωτιέται ο 26χρονος άντρας που χτύπησε τον άτυχο επιχειρηματία και εξηγεί πώς έφθασαν στην «παρεξήγηση»: «Εψαχνα τον Μike από νωρίς, όταν έμαθα ότι έδιωξε μια φίλη μου, ένα φιλότιμο κορίτσι που δούλευε ως μπαργούμαν. ΗΗθελα να μάθω τους λόγους που της είπε να φύγει και να τον πείσω να την ξαναπάρει. Μιλήσαμε στο τηλέφωνο και είπαμε να βρεθούμε το βράδυ. Πήγα στο μαγαζί, κάθισα στο μπαρ και περίμενα κάνα δεκάλεπτο μέχρι να εμφανιστεί. Με κέρασε ένα ουίσκι, κάναμε λίγο χαβαλέ και τότε τον ρώτησα γιατί έδιωξε την κοπέλα. “Να ξέρεις ότι σ’ αγαπάει πολύ” του είπα και “είναι ένα παιδί με πολλά προβλήματα”».

Τότε ο Μike, όπως ο λέει Σόλων, του απάντησε ότι δεν ήταν καλή στη δουλειά της και ότι τον «κρέμασε» δύο φορές, επειδή άργησε. «“Μέχρι χθες μου μιλούσες με τα καλύτερα λόγια γι’ αυτή”, του απάντησα, “το πόσο συνεπής και πόσο καλή είναι στη δουλειά της...” Και τον πίεσα να την ξαναπάρει. Τότε ήταν που είπε ότι δεν ήταν μέρος εκείνο για τέτοιες συζητήσεις και μου ζήτησε να τον ακολουθήσω στο γραφείο. Οταν μπήκαμε μέσα, έγινε λίγο επιθετικός. “Ας πρόσεχε... δεν την παίρνω πίσω” μου λέει ξαφνικά. Θέλησα να τον ηρεμήσω και πήγα να τον πιάσω από τον ώμο. Εκείνος, ξαφνικά σαν να ανατινάχτηκε, μου λέει: “Εμένα πας να χτυπήσεις, ρε κωλόπαιδο;” και τον είδα ότι πήγε να πιάσει με το αριστερό χέρι το όπλο. Ηξερα ότι ο Μike ήταν αριστερόχειρας και ότι η θήκη ήταν σ’ αυτή την πλευρά». Μόλις ο Μike έβγαλε το πιστόλι του, ο 26χρονος -όπως περιγράφει- του άρπαξε το χέρι, του έριξε δύο γροθιές και άρχισε να αιμορραγεί από τη μύτη και τα δόντια. «Του πήρα το πιστόλι, τον πέταξα στο δάπεδο και του είπα: “Φεύγω, για να μη σε τσακίσω στο ξύλο”. Εκείνος πετάχτηκε πάνω και μου ζήτησε το όπλο. «Θα περιμένεις να στο φέρουν πίσω κάποιοι άλλοι» του είπα και το έκανα, γιατί δεν ήξερα πάνω στα νεύρα του τι μπορούσε να κάνει. Βγήκα έξω κι έφυγα. Με είδαν όλοι. Με ξέρουν εκεί όλοι. Αν ήθελα να τον σκοτώσω, θα γίνονταν όλα αυτά; Εμαθα μετά ότι μόλις έφυγα, άρχισε να λέει: 
“Θα του δείξω εγώ του κωλόπαιδου. Θα του κάνω αυτό, θα του κάνω εκείνο”. Πήγε ασθενοφόρο, όπως έμαθα, και είπε στους τραυματιοφορείς ότι είναι καλά και τους ζήτησε να φύγουν. Μετά πήγε στην αστυνομία, για να κάνει μήνυση για τον ξυλοδαρμό και αρκετά αργότερα αισθάνθηκε αδιαθεσία, πήγε στο νοσοκομείο και πέθανε από την καρδιά του. Λυπάμαι γι’ αυτό. Ο Μike ήταν καλό παιδί. Καλαμπουρίζαμε και διασκεδάζαμε πολύ κάθε φορά που ήμασταν παρέα».

Με τον Μike ο Σόλων είχε γνωριστεί πριν από εφτά με οχτώ μήνες. «Ισως και παραπάνω», λέει στην «Espresso» ο ίδιος και συμπληρώνει: «Στο μαγαζί του γνωριστήκαμε και είχαμε πει πολλές φορές να βρεθούμε και εκτός. Δίναμε ραντεβού συνήθως στο μαγαζί του γιου του, στο “ΚΛΙΚ” στην Κηφισιά, όμως πότε εγώ, πότε ο Μike δεν μπορούσαμε και κάθε φορά το αναβάλλαμε. Αν κοιτάξετε τα τηλέφωνά μου, θα δείτε ότι μιλούσαμε σχεδόν κάθε μέρα και τις περισσότερες φορές με καλούσε αυτός». 
Ο Σόλων λέει ότι έχει κατηγορηθεί για εκβίαση και απειλή τριών ιδιοκτητών νυχτερινών κέντρων, από τους οποίους φέρεται ότι πήρε από 5.000 ευρώ. «Οι μισές κατηγορίες ήδη έχουν εκπέσει», όπως υποστηρίζει, και μέχρι το δικαστήριο πιστεύει πως θα αποδείξει την αθωότητά του. 

Η επεισοδιακή σύλληψη του (20 Μαρτίου 2009) 
Ολόκληρη… διμοιρία αστυνομικών (του Τμήματος Εκβιαστών) χρειάστηκε για να ακινητοποιήσει και να περάσει χειροπέδες στον... τερατώδη 26χρονο ο οποίος στις αρχές του μήνα χτύπησε με δύο γροθιές στο πρόσωπο μέσα σε κλαμπ στους Αμπελόκηπους τον επιχειρηματία Μιχάλη (Μάικ) Γιαννουσάκη, ο οποίος πέθανε λίγες ώρες μετά στο νοσοκομείο. Σε βάρος του νεαρού είχε εκδώσει ένταλμα σύλληψης στις 12 Μαρτίου η τρίτη ανακρίτρια Αθηνών για «θανατηφόρα σωματική βλάβη», παρ’ ότι ο ιατροδικαστής που είχε πραγματοποιήσει τη νεκροτομή στη σoρό του πρώην συζύγου της τραγουδίστριας Αλέκας Κανελλίδου δεν είχε βρει καμία ένδειξη που να συνδέει τα χτυπήματα με την ανακοπή. Είχε όμως παραγγείλει ιστολογική εξέταση, για πιο ασφαλή συμπεράσματα.

Με την έκδοση του εντάλματος, ο 26χρονος Σόλων Μ. μπήκε στον κατάλογο των αναζητουμένων. Επειτα από σύντομες έρευνες, συνελήφθη στις 5.00 χθες τα ξημερώματα μέσα στο μπαρ «Οκτώμισι», που βρίσκεται στην οδό 25ης Μαρτίου στο Χαλάνδρι.
«Για να τον πιάσουμε, χρειάστηκε να πάνε οκτώ αστυνομικοί» σχολίαζαν στελέχη της Ασφάλειας, προσθέτοντας ότι ο δίμετρος Σόλων απέκτησε τον εντυπωσιακό σωματότυπό του με ουσίες που χρησιμοποιούνται για το ντοπάρισμα αγωνιστικών αλόγων στον ιππόδρομο! «Μέχρι τώρα, εκτός από τον Γιαννουσάκη, έχει χτυπήσει τουλάχιστον άλλα δέκα άτομα» συνέχισαν να λένε οι ίδιοι αξιωματικοί και συμπλήρωναν: «Από τα οποία, τα τρία τα άφησε με μόνιμα προβλήματα παραλυσίας κάποιου άκρου. Υπάρχουν τέσσερις με πέντε δικογραφίες σε βάρος του για ξυλοδαρμούς, μία για ληστεία, αλλά και για εκβιασμούς. Σύμφωνα δε με τελευταίες πληροφορίες, προοριζόταν να “αξιοποιηθεί” για τις… αρετές του από τον αρχηγό ενός από τα αλληλοσπαρασσόμενα εγκληματικά συνδικάτα».

Του Γιώργου Καραϊβάζ

.

Δημοσίευση σχολίου

2 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Όποιος νύχτα περπατεί, λάσπες και σκατά πατεί, μου έλεγε η συχωρεμένη η γιαγιούλα μου.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Σοφη η γιαγια σου.
Το ιδιο ελεγε και η δικη μου.
Γομαρια που δεν θελουν να δουλεψουν.