Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

ΕΥΕΡΓΕΤΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΟΧΙΚΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ

Σε περίπου 15 ημέρες αναμένεται να δημοσιευτεί στην εφημερίδα της κυβέρνησης και ν' αναρτηθεί στο διαδίκτυο η προκήρυξη για την πρόσληψη των 4.000 πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης. Η σχετική απόφαση παρότι πήρε τη τελική υπογραφή και από τον κ. Παπουτσή στις 14 Ιουλίου, υπέστη κάποιες "ψιμυθιώσεις" προκειμένου να ικανοποιηθούν κάποια δίκαια κατά την άποψη μας αιτήματα που τέθηκαν από πλευράς συνδικαλιστών.
Το bloko.gr βρήκε τα βασικά άρθρα και τις παραγράφους εκείνες που ενδιαφέρουν τα δασοκομάντο που καταθέτουν την ψυχή τους στα μέτωπα των πυρκαγιών και
τα παραθέτει.
Στο άρθρο 3 και στην παράγραφο δ αναγράφεται για τους υποψήφιους άνω των 45 ετών πως "παρέχεται κατ' εξαίρεση σ' αυτούς το δικαίωμα διακρίβωσης της κατηγορίας ικανότητας από αρμόδια, ειδική επιτροπή για το σκοπό αυτό". Η σχετική παράγραφος αφορά σε περίπου 100 άτομα που συγκαταλέγονται μεταξύ των νυν εποχικών.
Στο ίδιο άρθρο και στην αμέσως επόμενη παράγραφο (ε.) ζητείται μεταξύ των δικαιολογητικών η "βεβαίωση του διοικητή της πυροσβεστικής υπηρεσίας στην οποία εργάστηκαν ως πυροσβέστες εποχικής απασχόλησης στην οποία εμφαίνεται α) ότι είχαν την ιδιότητα του πυροσβέστη εποχικής απασχόλησης κατά τις αντιπυρικές περιόδους 2008 έως 2010 ή β) ότι είχαν την ως άνω ιδιότητα σε μία από τις αντιπυρικές περιόδους 2008 έως και 2010 και επιπλέον είχαν την όμοια σε 5 αντιπυρικές περιόδου κατά τα έτη 2000 έως και 2007".
Επίσης στο άρθρο 3 παράγραφος η. ζητείται υπεύθυνη δήλωση του ν. 1599/1986 ότι "είναι τέκνα προσωπικού του πυροσβεστικού σώματος, που έχασε τη ζωή του ή τραυματίσθηκε θανάσιμα κατά την εκτέλεση του καθήκοντος και εξαιτίας αυτού ή ότι είναι τέκνο Ελλήνων πολιτών που έχασαν τη ζωή τους ή έχουν ανικανότητα σε ποσοστό τουλάχιστον 67% συνέπεια τρομοκρατικής πράξης".
Στο άρθρο 7 και στα ζητήματα που αφορούν στην "Πρόσληψη Επιλεγόμενων", στο άρθρο 1 προβλέπεται για τους εποχικούς ότι "οι υποψήφιοι που κρίνονται ικανοί από τις υγειονομικές, ψυχοτεχνικές και αθλητικές επιτροπές καθώς και οι λοιποί εκ της παρ. 3 του ν. 3938/2011 (Α' 61) ΕΞΑΙΡΟΥΜΕΝΟΙ των ανωτέρω διαδικασιών, προσλαμβάνονται ως πυροσβέστες πενταετούς υποχρέωσης με απόφαση του αρχηγού του πυροσβεστικού σώματος που δημοσιεύεται στην εφημερίδα της κυβερνήσεως".
Τέλος, στο άρθρο 8 που αναφέρεται στην "ανανέωση της θητείας, μονιμοποίηση και απόλυση των πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης", προβλέπεται ότι μετά τη συμπλήρωση της πενταετούς θητείας, στην οποία περιλαμβάνεται και ο χρόνος βασικής εκπαίδευσης, μπορούν ν' ανανεώσουν τη θητεία ή να παραμείνουν μόνιμα στο σώμα, ύστερα από αίτηση τους κι εφόσον κριθούν ικανοί από τα αρμόδια συμβούλια.


.   

Δημοσίευση σχολίου

7 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
βρε ουστ κοπριτες!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
βρε ουστ!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
εκτος απο ουστ τιποτα αλλο δεν ξερετε να πειτε?????????????????????????????????????????????το κοπριτες μαλλον για τον εαυτο σου θα το λες.κ εκτος αυτου οτι ειναι να γινει θα γινει.οσο βρισιδι κ να ριξετε οποιος μπαινει εδω κ τα διαβαζει θα γελαει κ θα αναρωτιεται για ποιο επιπεδο μονιμων πυροσβεστων μιλαμε.εσεις μας κανετε ρεζιλι κ δινειε δικαιωματα να μιλανε για μας οχι μονο οι εποχικοι μα δυστυχως κ οι πολιτες.ΕΝΑΣ ΜΟΝΙΜΟΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
μας επεισες 11.31 κανε μπεεεεεεε που θελεις να γινεις και μονιμος βρε εποχικακο.αντε να σβησεις καμια καλαμια στο χωριο σου που μιλας και για επιπεδο και αστα τ αλλα..αντε γιατι τελειωνει σε 1.5 μηνα η αντιπυρικη και μετα αντε να τα βρητε παλι μεταξυ σας...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
σημερα ειναι ιστορικη μερα για το Π.Σ.παιδια γιατι μολλις αρχησε η καταστροφη του.. με το ΦΕΚ ..και μ οτι αυτο συνεπαγετε για τους υπαλληλους του.καληνυχτα μας!!!!!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΚΟΠΡΙΕΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΠΟΧΙΑΚΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΟΝΙΜΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ. ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΙ ΕΠΙΣΗΣ. ΧΩΡΙΣ ΠΑΙΔΕΙΑ ΕΠΙΣΗΣ. ΑΠΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΠΙΣΗΣ. ΑΛΛΑ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΜΕΣΑ ΣΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΑΣ ΥΠΑΡΞΕΙ ΚΑΙ ΛΙΓΗ ΑΝΘΡΩΠΙΑ. ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΟΝ ΗΛΙΟ
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Σε απάντηση στον 10:52μμ η διαφορά είναι ότι το καιρό που είχε ήλιο αλλά έκανε ζέστη τα παλικάρια κρατούσαν ομπρέλα και οι συνδικαλιστές μας (μόνιμοι)πετούσαν χαρταετό...τώρα που άρχισε να κάνει κρύο θυμηθήκατε όλοι τον ήλιο και τον θέλετε όλοι ??????... Δυστυχώς η κατάντια του σώματος είχε ξεκινήσει πριν καιρό και τώρα ήρθε και η ταφόπλακα....ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΎ ΠΑΛΙΟΥΣ ΣΥΝΑΔΈΛΦΟΥΣ ΑΝ ΘΥΜΆΣΤΕ ΚΆΠΟΤΕ ΣΕ ΈΝΑΝ ΑΡΧΗΓΌ ΌΤΑΝ ΤΟΝ ΡΏΤΗΣΑΝ ΓΙΑ ΠΙΟ ΛΟΓΟ ΘΈΛΟΥΝ ΤΑ ΔΆΣΗ ,ΑΥΤΌΣ ΑΠΆΝΤΗΣΕ ΓΙΑΤΊ ΘΑ ΈΧΕΤΕ ΈΝΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΌ ΜΕ Υ.Ε ΕΚΠΑΊΔΕΥΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΆΝΕΤΕ ΌΤΙ ΘΈΛΕΤΕ (και εμείς θα ανεβάσουμε το κύρος μας σαν αξιωματικοί και θα υπερ τριπλασιαστούμε σαν αξιωματικοί-όπως και έγινε και φυσικά θα ανεβαίνουν πιο εύκολα στους βαθμούς τους- δηλ. για το συμφέρον όλα) !!!!!!..ΤΌΤΕ ΚΑΝΕΊΣ ΔΕΝ ΤΟ ΆΚΟΥΣΕ ΚΑΙ ΚΑΝΕΊΣ ΔΕΝ ΤΟ ΈΔΩΣΕ ΣΗΜΑΣΊΑ.....ΤΏΡΑ ΉΡΘΕ Ο ΚΑΙΡΌΣ ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΗΘΟΎΝ ΑΥΤΈΣ ΟΙ ΚΟΥΒΈΝΤΕΣ!!! ΚΑΙ ΤΟ ΒΑΣΙΚΌΤΕΡΟ ΌΤΙ ΤΑ ΧΕΙΡΌΤΕΡΑ ΔΕΝ ΤΑ ΕΊΔΑΜΕ ΑΚΌΜΗ....με τις υγείες μας...και οι συνδικαλιστές παίζουν το π@@@@λάκι τους και δεν εξέδωσαν ΟΎΤΕ ΜΙΑ ΕΠΊΣΗΜΗ ΑΝΑΚΟΊΝΩΣΗ!!!!!!