Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Η ΟΜΑΔΑ ΔΙΑΣ ΚΑΙ Η DEA ΣΥΝΑΝΤΩΝΤΑΙ




Το τραγικό περιστατικό στου Ρέντη την 1η Μαρτίου που είχε ως αποτέλεσμα τη δολοφονία των δύο ειδικών φρουρών της ομάδας ΔΙΑΣ, Γιάννη Ευαγγελινέλη και Γιώργου Σκυλογιάννη, ανάγκασε την ηγεσία της αστυνομίας να δει λίγο παραπέρα από την επικοινωνιακή εσωστρέφεια της και τη μάχη των εντυπώσεων που δίνει μέσω της ομολογουμένως δημοφιλούς στην ελληνική κοινωνία μηχανοκίνητης ομάδα.
Την ανάγκασε να δει ως ανθρώπους που μάχονται και κινδυνεύουν αυτά τα παιδιά κι αποφάσισε επιτέλους να "θωρακίσει" την εκπαίδευση τους, διαμορφώνοντας την με σενάρια ασκήσεων σε...
πραγματικές συνθήκες, όπως σε εικονικές καταδιώξεις, μέτρα αυτοπροστασίας σε ελέγχους, ενώ για πρώτη φορά από εποχής σύστασης και λειτουργίας, πραγματοποιούν βολές με αληθινά πυρά σε κινητούς και ακίνητους στόχους.
Το όλο πρόγραμμα, το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες ξεκίνησε πριν από περίπου 10 ημέρες, διεξάγεται υπό την επιμελητεία στελεχών του εδώ κλιμακίου της αμερικάνικης υπηρεσίας Δίωξης Ναρκωτικών, της DEA (Drug Enforcement Administration, που συνεισφέρει τεχνογνωσία κι εμπειρική γνώση.
Η ηγεσία και πολύ σωστά, έχει αποτραβήξει κάπως την ομάδα ΔΙΑΣ από περιστατικά στα οποία ενέχεται κίνδυνος, μέχρι τουλάχιστον να ολοκληρωθεί η ταχύρυθμη εκπαίδευση και να επανέλθει η ψυχολογία και το ηθικό σε ικανοποιητικά επίπεδα, καθώς κλονίστηκαν από την τραγική απώλεια των δύο ηρωικών συναδέλφων τους.
Το εντυπωσιακό ωστόσο, το οποίο αξίζει να επισημανθεί είναι πως η δίδυμη δολοφονία, αντί ν' αποθαρρύνει το στελεχιακό δυναμικό το χαλύβδωσε ακόμη περισσότερο και αντί να παρατηρηθούν μαζικά ή σποραδικά φαινόμενα υποβολής αιτήσεων για μεταθέσεων, συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο. Φρουροί που δεν είχαν εκδηλώσει μέχρι πρότινος ενδιαφέρον, ζητούν τώρα να ενσωματωθούν.
Επαναλαμβάνεται δηλαδή ακριβώς το ίδιο φαινόμενο που είχε εμφανιστεί αμέσως μετά το βαρύτατο τραυματισμό στις 2 Απριλίου του 2009 στην Κυψέλη του ειδικού φρουρού Σπύρου Θεοδώρου, ο οποίος υπηρετούσε στη νεοσύστατη τότε ομάδα ΔΕΛΤΑ κι εξέπνευσε ακριβώς δύο μήνες μετά.


.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια