Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

ΑΣΤΟΧΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΠΟΛΑΙΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ;



Παραδοσιακά κι ανεξαρτήτως από τις διοικητικές επιλογές του Στρατού σε ότι αφορά στις τοποθετήσεις αξιωματικών στην περιοχή της Θράκης, η ηγεσία της Αστυνομίας μεριμνούσε ώστε επικεφαλής των δυνάμεων της περιοχής να τοποθετείται αξιωματικός με περγαμηνές, ειδικές γνώσεις και προηγούμενο χειρισμό πάνω σε θέματα εθνικής ασφάλειας.
Μεταξύ αυτών των επιλογών ήταν για παράδειγμα ο...
κ. Χρύσανθος Τσαντρίζος, που από τον Οκτώβριο του 2009 εκτελεί πλέον καθήκοντα β' υποδιοικητή της ΕΥΠ, όπως και ο διάδοχος του στην γενική αστυνομική διεύθυνση περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Αλέξης Μπιτζής, υπήρξε επί σειρά ετών στέλεχος υπηρεσιών που παρακολουθούν, αναλύουν κι εξετάζουν θέματα σχετικά με τους κινδύνους της μετανάστευσης, τις ξένες επιβουλές, τη τρομοκρατία εγχώρια και διεθνή κ.ά.
Η τοποθέτηση στις τελευταίες κρίσεις, ενός αξιωματικού και μάλιστα στο βαθμό του ταξίαρχου στη συγκεκριμένη ευαίσθητη και υψηλής εθνικής σημασίας περιοχή, ο οποίος ανεξαρτήτως άλλων προσόντων, έχει χαμηλό επίπεδο εμπειρίας στη διαχείριση τέτοιων υποθέσεων, σε συνάρτηση με ευρύτερου γεωγραφικού διοικητικού χώρου επιλογές, μόνο απορίες αλλά και ποικίλες ανησυχίες προκαλεί σε μεγάλη σειρά αξιωματικών που προέρχονται από ειδικές υπηρεσίες της Αστυνομίας.
Το εντυπωσιακό είναι πως η συγκεκριμένες επιλογές, έγιναν, ή τουλάχιστον αυτός τις χρεώνεται, από έναν αξιωματικό με κατάρτιση και προηγούμενη θητεία στην Κρατική Ασφάλεια και στο Αλλοδαπών. Τον αρχηγό της Αστυνομίας.
Ένας λόγος παραπάνω λοιπόν, για να μπόρούν οι επικριτές να μιλούν για μια Αστυνομία που είναι αφημένη στη τύχη της, ή όπως γράφαμε σε σχετική ανάρτηση, πως το Σώμα παρουσιάζει εικόνα ακυβέρνητου καραβιού.


.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια