Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

ΑΥΡΙΟ Η ΠΡΩΤΗ ΠΡΑΞΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΑΔΙΚΑΣΤΙΚΟ




Στο κτίριο 7 της Σχολής Ευελπίδων θ' αρχίσει να ξεπλέκεται αύριο μία από τις παράπλευρες πτυχές της υπόθεσης του αποκαλούμενου νέου παραδικαστικού κυκλώματος και η οποία σχετίζεται τις καταγγελίες του βασικού μάρτυρα για σειρά απειλών προς το πρόσωπο του και της οικογένειας του, οι οποίες κλιμακώθηκαν με αποστολή ενός φακέλου με εσώκλειστη σφαίρα κι ένα σημείωμα με ... ευαγγελικές ρήσεις περί του επερχόμενου θανάτου.
Σύμφωνα με όσα καταγγέλλει ο φερόμενος ως θύμα της μαφίας του real estate όπως είναι η εναλλακτική προσδιοριστική ονομασία, βρέθηκε παγιδευμένος μέσα σε κυκεώνα δολοφονικών απειλών για τον ίδιο και...
τα παιδιά του βρέθηκε τον περασμένο Νοέμβριο, μικρό χρονικό διάστημα μετά τις εκμυστηρεύσεις του στην αστυνομία και την διαρροή της υπόθεσης στον Τύπο.
Ο βασικός μάρτυρας, φέρεται να πρόσφερε σε αστυνομία και στη συνέχεια στη δικαιοσύνη, όλες τις αποκαλυπτικές πληροφορίες για πρόσωπα και μεθοδολογία δράσης του νέου παραδικαστικού.
Ο δικηγόρος Δημήτρης Π. που εδώ και μήνες έχει μπει σε πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων, όμως για άγνωστο λόγο οι αρχές που τον προστατεύουν αποφάσισαν τη δημοσιοποίηση των στοιχείων του, καταγγέλλει ότι έγινε αποδέκτης απροκάλυπτα ανατριχιαστικών απειλών.
Σύμφωνα με πληροφορίες, παρότι ο 52χρονος πολιτικός μηχανικός, ο οποίος εμφανίζεται ως ο εγκέφαλος του κυκλώματος και συνελήφθη με κατηγορίες για απειλή και εκβίαση του δικηγόρου, γνώριζε ότι τα τηλέφωνα του βρίσκονται υπό διαρκή παρακολούθηση, φέρεται να πραγματοποίησε τρεις διαδοχικές τηλεφωνικές επικοινωνίες, στις οποίες κλιμάκωνε την ένταση της απειλής.
Καλά ενημερωμένες πηγές σημείωναν τότε πως ο σούπερ κοριός της ΕΥΠ <<φρύαξε>> όταν κατέγραφε τις ανατριχιαστικές μεταξύ τους συνομιλίες, στην πρώτη από τις οποίες ακούγεται ο πολιτικός μηχανικός να λέει:
"Μπορεί εσύ να κατέθεσες, όμως όπως βλέπεις εμείς είμαστε έξω παρότι οι εφημερίδες ουρλιάζουν. Δεν βλέπεις ότι είμαστε πολύ δυνατοί; Ότι δεν μπορεί να μας ακουμπήσει κανείς και πως κανείς δεν μπορεί να μας κάνει τίποτε; Να ξέρεις πως έχουμε φροντίσει η υπόθεση να μπει στο αρχείο. Είμαστε εδώ με τον Ζ… (αναφέρεται το όνομα πρώην δικαστικού). Μαζί θα πάμε στο εισαγγελέα και θα το κανονίσουμε. Εσύ αν θέλεις μπορείς να έλθεις μαζί μας. Να ξέρεις ότι δεν υπάρξει κανένα πρόβλημα. Ότι σου υποσχεθήκαμε θα γίνει. Θα πάρεις τα διπλά, και το σπίτι στο Παλιό Ψυχικό. Σε άλλη περίπτωση το μέλλον σου θα είναι ζοφερό".
Στην αρχή ο κ. Παρασκευόπουλος, προσελήφθη με μισθό 10.000 ευρώ το μήνα. Όταν όμως πιάστηκε για δικαστικές εκκρεμότητες η βασική νομικός συνεργάτης του κυκλώματος, ο εγκέφαλος φέρεται να του αποκάλυψε σημαντικό μέρος των μέχρι τότε "άδηλων" στον ίδιο μαφιόζικων μεθοδεύσεων, δίνοντας του τα διπλά χρήματα και μια "απαλλοτριωμένη" βίλα στο Παλιό Ψυχικό.
Η δεύτερη επικοινωνία πάντως ήταν απείρως περισσότερο ανατριχιαστική. Ο δικηγόρος δέχεται κλήση στο σταθερό τηλέφωνο του γραφείου του κι ακούει μια άγνωστη φωνή να τον απειλεί για τα παιδιά του: "Δικηγοράκο, ξέρουμε ότι η κόρη σου φεύγει στη 1 το μεσημέρι για το κολλέγιο Deere. Να ξέρεις ότι εμείς μπορούμε να τη βοηθήσουμε. Αν το θέλεις, μπορούμε να βελτιώσουμε τη βαθμολογία της".
Ο κ. Παρασκευόπουλος αντιδρά και ζητά να μάθει με ποιον μιλά. Απτόητος ο άγνωστος συνεχίζει. "Και για το γιο σου ξέρουμε ότι δεν γύρισε στο Παρίσι για τις σπουδές και πως ψάχνει για δουλειά. Κι αυτόν μπορούμε να τον κανονίσουμε. Να τον βοηθήσουμε εννοώ. Να του βρούμε δουλειά".
Ο δικηγόρος εξαγριώθηκε και όταν τολμά να εκστομίσει την φράση, "πείτε μου ποιος είστε αλλιώς θα κλείσω το τηλέφωνο", το ακουστικό το αποσπά ένας εξαγριωμένος άνδρας ο οποίος αφήνει τα προσχήματα και αναλύεται σε ακατάσχετο υβρεολόγιο με σύμμεικτες απειλές.
"Θέλεις να μάθεις ποιοι είμαστε; Άκου λοιπόν κοντοπίθαρε και θα καταλάβεις. Ή μάλλον θα το καταλάβεις καλύτερα όταν αποκεφαλίσουμε ένα από τα δύο παιδιά σου. Εσύ θα επιλέξεις. Και μετά θα ξεκοιλιάσουμε κι εσένα, που τόλμησες να τα βάλεις μαζί μας".
Μετά από αυτό ακολούθησε και τρίτο απειλητικό τηλεφώνημα ανάλογου … ύφους και ποιότητας. Ο δικηγόρος είπε στην αστυνομία πως η φωνή ήταν οικεία και πιθανολόγησε ότι η χροιά τον παραπέμπει σε δύο άτομα, πρωτοπολίκαρα του αρχηγού.
Πρώτο ανέφερε ένα μυώδη μπράβο με επώνυμο που αρχίζει από Κ… και δεύτερο ένα ιδιοκτήτη ενός μπαρ στην περιοχή του Κορυδαλλού. Και οι δύο εντοπίστηκαν κι εξετάστηκαν από την Ασφάλεια, ενώ σύμφωνα με μία εκδοχή, έγινε λήψη φωνητικού δείγματος για να συγκριθεί με αυτό των καταγεγραμμένων συνομιλιών.
Το κύκλωμα όμως απ’ ότι φαίνεται, είχε βάλει το δικό του Δούρειο Ίππο μέσα στην αστυνομία. Και σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, δεν ήταν κάποιος από τους αστυνομικούς των οποίων η πιθανότητα συμμετοχής εξακολουθεί να ερευνάται, αλλά ένας ακόμη μάρτυρας -πλην του βασικού- ο οποίος ωστόσο σταδιακά εξελίχτηκε σε … διπλό πράκτορα.
Σταδιακά και όσο η έρευνα άρχισε να προωθείται, οι αστυνομικοί διαπίστωσαν πως υπήρχαν "διαρροές" προς τους θεωρούμενους ως εγκέφαλους του κυκλώματος, κάτι που δεν άργησε να επαληθευτεί από τη λήψη των μέτρων που λάμβαναν πλέον τόσο κατά τις μετακινήσεις τους, όσο και κυρίως, στις μεταξύ τους συνδιαλέξεις στις οποίες άρχισαν να χρησιμοποιούν κώδικες επικοινωνίας.
Μετά τις σχετικές διαπιστώσεις, η μάσκα του διπλού πράκτορα έπεσε, παρότι ο ίδιος αρνήθηκε την οποιαδήποτε σχέση. Σύμφωνα με έγκυρες πηγές ενημέρωσης, λίγο καιρό μετά το ξεσκέπασμα της υπόθεσης και τις πρώτες αποκαλύψεις, ο σύμβουλος επενδύσεων φέρεται να βολιδοσκόπησε τον κ. Π... για πιθανότητα ανάκλησης των καταγγελιών του, όμως εκείνος παρέμεινε αμετάπειστα σταθερός στην απόφαση του να συνεργαστεί με αστυνομία. Λίγο καιρό αργότερα έγινε αποδέκτης της επιστολής με τη σφαίρα, ενώ αμέσως μετά πιάστηκαν έξω από το σπίτι του δύο σεσημασμένποι κακοποιοί, οι οποίοι στέκονταν απέναντι και το επιτηρούσαν!
Πληροφορίες σημειώνουν ότι μετά από καθυστερήσεις και χρονοβόρες έρευνες, οι δικαστικές αρχές είναι έτοιμες να εξετάσουν και τις πέραν των απειλών πτυχές της υπόθεσης, χωρίς ν' αποκλείεται ακόμα και η έκδοση ενταλμάτων σύλληψης, μέσα στην επόμενη εβδομάδα.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια