Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

ΑΤΤΙΚΗΣ "ΠΑΘΗ"



Στη σκιά ενός, κατά κοινή ομολογία, επιτυχημένου αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ, του νυν Επιθεωρητή Νοτίου Ελλάδας ,Γρηγόρη Μπαλάκου, ανέλαβε πρόσφατα χρέη Αττικάρχη ο πρών Διευθυντής Αθηνών Λιούκας Ιωάννης, ο οποίος για πρώτη φορά θα κριθεί αυτόνομα για τις υπηρεσιακές και ηγετικές του ικανότητες στην Αττική.
Γνωστό επίσης είναι ότι απολαμβάνει της πλήρους εμπιστοσύνης του Αρχηγού του σώματος βρισκόμενος καθημερινά σε άμεση επικοινωνία και συνεννόηση για κάθε ενέργειά του, με την διαφορά ότι δεν έχει την πολυτέλεια του Αρχηγού Λ. Οικονόμου που έχει κριθεί δύο φορές ευδοκίμως και να μην αγωνιά για τις επόμενες κρίσεις.
Διπλή είναι η αγωνία του ηπειρώτη στρατηγού ,αφ ενός μεν ποια θα είναι η πολιτική ηγεσία που θα τον κρίνει, σε σχέση με την πολιτική ρευστότητα της περιόδου, όπως επίσης και ποιος Αρχηγός θα τον κρίνει μιας και δεν είναι αρεστός των «μνηστήρων» της θέσης του επόμενου Αρχηγού. Αν όμως σε επίπεδο στρατηγικής διαχείρισης των γεγονότων της Αττικής δεν τα καταφέρει, σίγουρο είναι ότι η στολή του Στρατηγού θα του είναι αφόρητα ασφυκτική!!
Η χρονική περίοδος «διακυβέρνησης»των αστυνομικών υπηρεσιών της Αττικής από τον κ.Λιούκα εγκυμονεί κινδύνους και βαίνει κλιμακούμενη αρνητικά, αφού η κοινωνία εκδηλώνει την αγανάκτηση της με όλο και περισσότερο βίαιο τρόπο, συνυπολογιζόμενης και της βαριάς «κληρονομίας» της Κερατέας και των εξεγερμένων κατοίκων της.
Σημαντική είναι η επανεμφάνιση των «καταδρομικών επιχειρήσεων» από κουκουλοφόρους στο κέντρο της Αθήνας μετά από αρκετό διάστημα απραξίας και η αποτελεσματική τους δράση καταφέρνοντας να σπάσουν δύο τραπεζικά καταστήματα κάτω από τη μύτη των αστυνομικών δυνάμεων ανεμπόδιστα και χωρίς καμιά πληροφορία για την επέλαση τους, αποτελούν εμπόδια για τον «νεοφώτιστο» Αττικάρχη τα οποία επαναλαμβανόμενα ίσως αποτελέσουν σοβαρά αγκάθια, αρκεί ο ίδιος να μην βρεθεί ξυπόλητος πάνω τους .!!!!


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια