Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ο ΤΖΙΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥ ΤΖΟΓΟΥ





Σε προηγούμενες αναρτήσεις, τις οποίες όπως σκόπιμα θα διαπιστώσετε στο επόμενο χρονικό διάστημα τις εντάξαμε στις Ετικέτες (Labels) ΔΙΑΦΘΟΡΑ, παραθέσαμε κανόνες και νομοθετικό πλαίσιο για το νόμιμο και τον παράνομο τζόγο στην Ελλάδα. Σε όλες τις αναρτήσεις σημειώναμε ότι, πέρα από το ενδιαφέρον που παρουσιάζει ως φαινόμενο ή ως συνάρτηση της μακροοικονομίας, ο τζόγος και ειδικά ο παράνομος ενέχει μέσα του την αστυνομική ειδοποιό διαφορά. Αυτή δηλαδή της διαφθοράς.
Πριν προχωρήσουμε σε αναδημοσίευση των αναρτήσεων που κάναμε όταν το bloko.gr ήταν ακόμα στο "δοκιμαστικό σωλήνα" και...
ενδεχομένως οι περισσότεροι γιαλόγους οικονομίας χρόνου δεν μπήκατε στον πειρασμό ν' αναδιφήσετε στα ενδότερα της αρχειακής ύλης, προέχει να δούμε γιατί υπάρχει αυτή η αγαστή συνάρτηση του παράνομου τζόγου, με την αστυνομική διαφθορά.
Το συσχετισμό των υπόγειων συγκοινωνούντων δοχείων αναφέρεται πως καθορίζει και μορφοποιεί ο τζίρος του τζόγου. Σύμφωνα με σημείωμα που διένειμε ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου, στο υπουργικό συμβούλιο της 9ης Μαρτίου, εκτιμάται ότι στη χώρα μας λειτουργούν περισσότεροι από 250 διαδικτυακοί τόποι στοιχηματισμού, έως και 20.000 ηλεκτρονικές μηχανές ψυχαγωγικών παιχνιδιών περιορισμένου κέρδους (AWPs) και έως 150.000 ηλεκτρονικοί υπολογιστές, που παρέχουν παράνομα τυχερά παιχνίδια (τύπου «φρουτάκια»).
Ταυτόχρονα, λειτουργούν -στο επίπεδο των τυχερών ψυχαγωγικών μόνο παιχνιδιών- πολλές χιλιάδες μηχανήματα, ενώ το ίδιο κάνουν στην πράξη και τα Internet cafe, που επιτρέπουν τη συμμετοχή σε διαδικτυακά παιχνίδια.
Συνολικά, ο παράνομος τζίρος όλων αυτών των τυχερών παιχνιδιών εκτιμάται σε 10 δισ. ευρώ ετησίως, από τα οποία τα 4 αφορούν το παράνομο στοίχημα, χωρίς φυσικά το κράτος να εισπράττει ούτε ένα ευρώ.
Νατη λοιπόν η συνάρτηση. Τα 10 δισ. ευρώ. Είναι πολλά τα λεφτά Άρη.



.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια