Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Η ΕΛΑΣ ΠΟΝΤΑΡΕΙ ΣΤΑ ... ΣΙΓΟΥΡΑ!




Στην ανάρτηση για τον παράνομο και το νόμιμο τζόγο στην Ελλάδα, παρατέθηκε μια παρουσίαση ειδικής κατάρτισης αξιωματικών για το μέχρι σήμερα νομοθετικό πλαίσιο και τους κανόνες που διέπουν τη νόμιμη λειτουργία του παράνομου τζόγου κι αυτούς που το διακρίνουν από τον παράνομο.
Πρόκειται για νομοθετικό πλέγμα υπό αμφισβήτηση και απειλή, δικαίως ή αδίκως είναι άλλοι αρμόδιοι για ν' αποφανθούν και πρωτίστως οι εθνοπατέρες, που όμως ενέχει μέσα αρκετές ακόμα ειδοποιές διαφορές.
Η πρώτη και φαινομενικά κυρίαρχα βασική για τα θέματα που πραγματευόμαστε, είναι η ψιμυθίωση του σημερινού προφίλ της...
Ασφάλειας, η οποία πρόκειται ν' αναπλαστεί όταν θα προωθηθεί στη Βουλή το δεύτερο σκέλος του πολυνομοσχεδίου με το οποίο συστάθηκε η Οικονομική Αστυνομία.
Σ' αυτό περιλαμβάνεται η αναβάθμιση σε υποδιεύθυνση του τμήματος Αθλητικής Βίας που μέχρι τώρα υπάγεται στην Κρατική Ασφάλεια και η κατάργηση των πιο αμφισβητημένων και των πλέον χαρακτηρισμένων -δικαίως ή αδίκως- ως αμαρτωλών υπηρεσιών του Σώματος Του Λεσχών και του Ηθών.
Το τελευταίο είναι η αλήθεια τα τελευταία χρόνια μετά τη σύσταση του trafficking στο Οργανωμένο Έγκλημα, δεν έχει αντικειμενικούς λόγους ύπαρξης και διακριτής λειτουργίας με το δεδομένο πως εμπειρικά έχει αποδειχτεί ότι κάνουν ακριβώς την δουλειά. Εκτός βέβαια εάν εξαιρεθεί η υψηλού μανιερισμού φαντασιοκοπία που διαπνέει το πνεύμα προώθησης προς τα έξω των υποθέσεων που χειρίζεται το επιτελείο του πρώτου στη σειρά αναφοράς της παραγράφου τμήματος. Η λειτουργία υπηρεσίας trafficking άλλωστε, αποτελεί συμβατική υποχρέωση της χώρας έναντι της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΟΗΕ.
Η δεύτερη βασική συνιστώσα ωστόσο στις ειδοποιές διαφορές που διακρίνουν το νόμιμο από τον παράνομο τζόγο και ο οποίος βρίσκεται σε αγαστή συνάφεια με το αναλόγως "άμωμο" μέλος του Σώματος της ΕΛΑΣ, συναρτάται αφενός με παραδεδεγμένες υποθέσεις διαφθοράς που έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας, αφετέρου με ένα δίκτυο φημών και σπερμολογιών για λειτουργία ενός δικτύου μέσω του οποίου διαρρέει ένας πακτωλός βρόμικου χρήματος.
Στο συγκεκριμένο θέμα έχουμε αναφερθεί κατ' επανάληψη στο παρελθόν, με ρεπορτάζ σε συνεργαζόμενα Μέσα και με αναρτήσεις τις οποίες ήδη έχουμε καταχωρίσει στα ΑΡΘΡΑ και στο κεφάλαιο ΔΙΑΦΘΟΡΑ και τα οποία θ' ανακαλέσουμε και θα εμπλουτίσουμε με νέες πληροφορίες στο εγγύς μέλλον.
Το αξιοσημείωτο είναι ότι ουδέποτε μέχρι σήμερα δεν είδαμε κάποια επίσημη τοποθέτηση -παρά τις εκκλήσεις και τις οχλήσεις- της ηγεσίας, με συνέπεια να συντηρείται ένα φαγεδαινικά νοσηρό κλίμα μέσα στην Αστυνομία, το οποίο διακρίνει σε φατρίες υπολογίσιμο αριθμό των υπηρετούντων σε νευραλγικές υπηρεσίες και ξεχωρίζει τους μεν σε φιλύποπτους και τους δε σε ύποπτους.
Τους μεν σε διαδρομιστές διάχυσης δηλητηριωδών σχολίων κι ευθείας αμφισβήτησης της ηθικής συγκρότησης των αλλότριων και τους δε, που ενδεχομένως και εν είναι άμεμπτοι, σε εν δυνάμει δήμιους των ενάντιων. Εκτός κι αν πίσω από τη διαμάχη, -κάτι που δε θέλουμε να πιστέψουμε- υποκρύπτεται το διακύβευμα του βρόμικου κέρδους. Των μεν που το έχασαν και των δε που το απαλλοτρίωσαν εξ εφόδου.
Το βέβαιο είναι χαμένοι μέσα από τους βυζαντισμούς, είναι πρώτα και κύρια η κοινωνία ειδικά σε αυτή την περίοδο της παρατεταμένης κρίσης και δευτερογενώς αυτή καθαυτή η σπαρασσόμενη αστυνομία.

Του Γιώργου Καραϊβάζ

.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια