Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

ΑΝΑΚΟΛΟΥΘΙΕΣ ΠΑΠΟΥΤΣΗ ΓΙΑ ΚΕΡΑΤΕΑ- ΥΠΟ ΜΕΤΑΚΟΜΙΣΗ Η ΕΛΑΣ



"Η αστυνομία δεν οπισθοχωρεί", είναι σύμφωνα με εκπροσώπους του ένστολου συνδικαλισμού η απάντηση της ηγεσίας στη δική τους προτροπή- παρότρυνση, ν' αποσυρθούν τα ΜΑΤ και οι λοιπές δυνάμεις από την Κερατέα και ν' απαγκιστρωθεί το Σώμα από την κρίση, έως ότου τουλάχιστον αποφανθούν τα δικαστήρια και η αρχαιολογική υπηρεσία σχετικά με τις προσφυγές των κατοίκων.
Η πρόταση των συνδικαλιστών, είχε γίνει αμέσως μετά τις...
γιορτές των Χριστουγέννων και όταν άρχισαν πλέον να ξεδιπλώνονται σε όλο το εύρος τους οι πτυχές του αδιέξοδου προβλήματος, ώστε ν' αποφευχτεί η διαφαινόμενη από τότε προοπτική μετατροπής του ζητήματος σε μονόπλευρη σύγκρουση των κατοίκων με την αστυνομία.
Τον ίδιο καιρό, οι συνδικαλιστές, σύμφωνα πάντοτε με όσα υποστηρίζουν, είχαν ζητήσει συνάντηση με καυορισμένη ατζέντα για το συγκεκριμένο θέμα από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, όμως ο κ. Παπουτσής είχε αρνηθεί να τους δεχτεί.
Συνεπώς, η παρέμβαση του κ. υπουργού την περασμένη Δευτέρα στη Βουλή για τη Κερατέα, θα μπορούσε να είχε νόημα και ουσία εάν είχε διατυπωθεί τότε που το πρόβλημα ήταν ακόμη σε επίπεδο διαχείρισης. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Παπουτσής δήλωσε πως "η αστυνομία είναι έτοιμη να αποχωρήσει από την Κερατέα αμέσως μόλις πρυτανεύσει η λογική, η υπευθυνότητα, ο ειλικρινής διάλογος. Η παρουσία της μέχρι τότε αποτελεί απλώς την εγγύηση ότι θα εφαρμοσθεί η συλλογική βούληση του ελληνικού λαού και οι νόμοι του κράτους. Τίποτα παραπάνω".
Το ζήτημα όμως έχει ξεφύγει πέρα και πάνω από τα λογικά όρια μιας απλής ... βεντέτας. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, σχεδόν το σύνολο των υπηρετούντων στα τμήματα Τάξης, Ασφάλειας και Τροχαίας της Κερατέας εξαιτίας της κοινωνικής κατακραυγής έχουν υποβάλει αιτήματα μετάθεσης σε άλλες υπηρεσίες της νοτιοανατολικής Αττικής, ενώ ήδη δύο οικογένειες αστυνομικών φέρονται να έχουν μετακομίσει από την πόλη, κυρίως επειδή τα παιδιά τους έγιναν στο Σχολείο στόχοι πολλαπλών φραστικών επιθέσεων και χλευασμών για τη μισητή στη τοπική κοινωνία των πολιτών επαγγελματική ιδιότητα ενός από τους γονείς τους.


.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια