Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

ΤΑ 5 ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ




Σε προηγούμενη ανάρτηση αναφερθήκαμε στη χαμένη ψευδαίσθηση του φράχτη που υποτίθεται ότι θα ανυψώνονταν ως αδιαπέραστο φράγμα στις καθημερινές επελάσεις των μεταναστών, το οποίο προορίζονταν στα λόγια, να κλείσει τις δύο γέφυρες των κολασμένων στα 12,5 χιλιόμετρα των χερσαίων συνόρων μας με την Τουρκία στην περιοχή του Έβρου.
Σύμφωνα με πληροφορίες ωστόσο, έχουν επιλεγεί τα 5 στρατόπεδα...
χωρητικότητας 500 έως 600 ατόμων που παραχωρεί ο Στρατός στην αστυνομία, εκ των οποίων τα 3 στο νομό του Έβρου και αναμένεται μέσα στις επόμενες ημέρες να γίνουν οι τεχνικές αυτοψίες, προκειμένου το κλιμάκιο των μηχανικών, σε συνεργασία με μηχανικούς των Ένοπλων Δυνάμεων, να καταρτίσουν οικονομικούς προϋπολογισμούς, μελέτες και σχέδια των παρεμβάσεων.
Όπως σημειώνουν οι σχετικές πηγές, από τα τα 3 στρατόπεδα στον Έβρο τα 2 θα κατασκευαστούν στην περιοχή της Καρωτής, ενώ το τρίτο σ' εκείνη του Φυλακίου. Τα άλλα 2 θα κατασκευαστούν το ένα στη Χίο, ενώ για το δεύτερο υπάρχει ακόμη εκκρεμότητα επιλογής ανάμεσα στην Παγανή της Λέσβου και στη Σάμο.
Σε γειτονικούς χώρους των στρατοπέδων, πρόκειται να τοποθετηθούν κοντέϊνερ στα οποία θα εγκατασταθούν αστυνομικές υπηρεσίες και μηχανήματα προκειμένου να γίνεται η καταγραφή και ο έλγχος (screening) των υπό απέλαση, ή υπό προσωρινή κράτηση οικονομικών προσφύγων.
Τα τελικά πορίσματα των τεχνικών πραγματογνωμόνων αναμένεται να παραδοθούν το αργότερο μέχρι τα μέσα τα καλοκαιριού, ώστε να ξεκινήσουν τα έργα και να παραδοθούν προς χρήση πριν από το χειμώνα.
Σημειώνεται πάντως, πως μετά την επίσημη εγκατάσταση των κομάντο του Frontex στον Έβρο και τη συστηματική φύλαξη με φυσική παρουσία και ηλεκτρονικά μέσα των 12,5 χιλιόμετρων της χερσαίας συνοριακής γραμμής που εισέρχονταν κατά κύματα τα μπουλούκια των μεταναστών, παρατηρήθηκε αξιοπρόσεχτη "μετανάστευση" των σημείων εισόδου των μεταναστευτικών ροών με βάρκες από τα ποτάμια περάσματα.
Υδάτινα περάσματα που αποτελούν τα … υπόλοιπα 186 χιλιόμετρα της ελληνοτουρκικής μεθορίου. Κι αν εξαιρέσουμε τα 20 χιλιόμετρα που εκτείνονται κατά μήκος του Δέλτα, χαμηλά προς της θάλασσα απ’ όπου δεν επιχειρείται η παράνομη είσοδος, απομένουν άλλα 166 χιλιόμετρα προς επιτήρηση!
Σύμφωνα με τους Έλληνες αξιωματικούς που είναι οι επικεφαλής των αποσπασμάτων ελέγχου, οι "εφορμήσεις" έκτοτε γίνονται πλέον κυρίως μέσω πλωτών διαβάσεων από τις Καστανιές και την Πράσινη Πόρτα κοντά στην Νέα Βύσσα κι από Διδυμότειχο μέχρι Σουφλί που εκτείνεται η τρίτη και μεγαλύτερη.


.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια