Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

ΟΙ ΟΛΙΒΕΡ ΤΟΥΙΣΤ ΤΟΥ... 2011


Σύγχρονοι Όλιβερ Τουίστ το 2011 σε 6όροφη πολυκατοικία στο κέντρο της Αθήνας. Ανήλικα παιδιά, έγκυος γυναίκα και ανάπηροι, έβρισκαν καταφύγιο εκεί προκειμένου να επαιτούν και να κλέβουν για να δίνουν στους ιδιοκτήτες του κτιρίου το υπέρογκο ενοίκιο!
Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής σχημάτισαν δικογραφία σε βάρος ενός 61χρονου ομογενή από τη Βόρειο Ήπειρο, ενός 70χρονο Έλληνα και της 60χρονης συζύγου του από τη Βουλγαρία, για...
εγκληματική οργάνωση και εμπορία ανθρώπων. Στο κτίριο βρέθηκαν 20 άτομα, εκ των οποίων 10 ανήλικοι από 9 έως 14 χρόνων και 10 ενήλικες από 20 έως 51 χρόνων από τη Ρουμανία και Βουλγαρία. Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι τρεις κατηγορούμενοι παρείχαν στέγη σε ανήλικους επαίτες αλλά και σε ανάπηρους, ενώ έμεναν μαζί τους προκειμένου να ελέγχουν τις κινήσεις και τις εισπράξεις τους. Η παρακολούθηση των αστυνομικών συνεχίστηκε και σε άλλη πολυκατοικία της Αθήνας όπου μετεγκαταστάθηκαν οι ανήλικοι και οι συνοδοί τους εξαιτίας των υπερβολικών χρηματικών απαιτήσεων των τριών κατηγορουμένων, που καθιστούσαν ασύμφορη τη διαμονή τους στο 6όροφο κτίριο. Ωστόσο οι ανάπηροι δεν μπορούσαν να μετακινηθούν και έμειναν εκεί. Στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας συνελήφθησαν 15 άτομα, και οδηγήθηκαν 8 στον Εισαγγελέα, ενώ οι 7 (ανήλικοι και μία έγκυος) αφέθηκαν ελεύθεροι με προφορική εντολή του Εισαγγελέα Ποινικής Δίωξης και Ανηλίκων. Οι αστυνομικοί κατάσχεσαν 3.293 ευρώ και διάφορα μέσα επαιτείας.


.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια