Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

ΠΑΝΤΟΥ ΑΚΟΥΝΕ ΤΟΝ ... ΚΙΝΕΖΟ!


Με εντατικές έρευνες προσπαθούν στην αστυνομία ν’ ανακαλύψουν τον άνθρωπο που μετά τη θεσμοθέτηση κι εφαρμογή από το καλοκαίρι της ονομαστικοποίησης των καρτοκινητών, τροφοδοτεί τον υπόκοσμο με νόμιμης επισύνδεσης τηλέφωνα ασφαλούς μεταξύ τους επικοινωνίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες το τελευταίο διάστημα διαπιστώνεται, είτε από τις άρσεις του απορρήτου των επικοινωνιών ή από κατασχέσεις τηλεφώνων στην κατοχή ατόμων που φέρονται ως ύποπτοι διάπραξης ποινικών αδικημάτων, ότι ανήκουν...
σε υποθετικά κολοσσιαία επιχείρηση την οποία έχει συστήσει στη χώρα μας … <<επιχειρηματίας>> από την Κίνα.
Το συγκεκριμένο άτομο έχει δηλώσει στις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας μόνιμη κατοικία και έδρα επιχείρησης στο κέντρο της Αθήνας σε υπαρκτές διευθύνσεις που φυσικά δεν φιλοξενούν τίποτα από τα δύο και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αρμόδιων διωκτικών αρχών, έχει καταφέρει να εξασφαλίσει τουλάχιστον 2.000, ενδεχομένως ακόμη και αρκετά περισσότερες, εταιρικές συνδέσεις.
Κατά τις αστυνομικές διαπιστώσεις πάντα, για κάθε σύνδεση ο ίδιος, ή το κύκλωμα των επιτήδειων που τον εμφάνισε μπροστά ως αχυράνθρωπο, εμπορεύεται με τον κόσμο της παρανομίας την κάθε κάρτα από 300 έως 500 ευρώ, γεγονός που αυτόματα καθιστά το συγκεκριμένο colpo grosso ως την απόλυτα κερδοφόρα βιομηχανία αφορολόγητου πακτωλού τηλεπικοινωνιακού χρήματος.
Είναι δε τόσο εκτεταμένος ο κύκλος δραστηριοτήτων της συγκεκριμένης επιχείρησης, που οι αστυνομικοί της Ασφάλειας είναι πεπεισμένοι ότι συντριπτική πλειοψηφία πλέον των τηλεφώνων που χρησιμοποιούν τα μέλη της κοινωνίας των παρανόμων, ανήκουν στον εξαιρετικά δημοφιλή Κινέζο.
Με αυτό τον τρόπο, οι κακοποιοί ξεπέρασαν με χαρακτηριστική άνεση την φραγή που απ’ ότι φαίνεται προσωρινά μπήκε στο δίκτυο των ασφαλών μεταξύ τους επικοινωνιών, μετά την ψήφιση του νόμου για ονομαστικοποίηση των κινητών, που υποχρεώνει κάθε συνδρομητή καρτοκινητού να δηλώνει στην πάροχο εταιρεία τα στοιχεία ταυτότητας, διεύθυνση κατοικίας και ΑΦΜ.
Η υποχρέωση απορρέει από το νόμο 3783/2009 με τη λήξη της προθεσμίας ταυτοποίησης των καρτοκινητών να λήγει στις 30 Ιουλίου της περασμένης χρονιάς. Μετά την καταληκτική εταιρεία οι εταιρίες κινητής τηλεφωνίας ήταν υποχρεωμένες να διακόψουν τη σύνδεση όσων καρτοκινητών δεν δηλώθηκαν.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια