Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

ΕΝΑ ΑΓΝΩΣΤΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟ ΦΑΟΥΛ ΤΗΣ ΣΥΝΩΜΟΣΙΑΣ


Μία ιστορική παραπομπή στην προκήρυξη της Συνωμοσίας Πυρήνων Φωτιάς με την οποία διεκδίκησε την ευθύνη για τη βομβιστική επίθεση στη Βουλή τον Ιανουάριο του 2010, δημιουργεί πολλά ερωτήματα και αφήνει πολλά περιθώρια αντικρουόμενων μεταξύ τους ερμηνειών.
Η παραπομπή αφορά στην αναγκαιότητα του νέου ένοπλου κινήματος, ιδωμένη από τη ματιά των μέσων της δεκαετίας του 1980. <<Μέσα σε όλα αυτά το νέο αντάρτικο πόλης>>, αντιγράφει η Συνωμοσία...
<<δεν είναι μια ξερή πολιτική πρόταση, αλλά η επαναστατική διάσταση του υπαρξιακού ανθρώπινου προβλήματος. Η μετάβαση στην παράνομη δράση, ανατρέπει τα όρια της μίζερης ρουτινιάρικης επιβίωσης και πραγματώνει ένα επαναστατικό "είναι">>. Το απόσπασμα προέρχεται από προκήρυξη για μία χαμηλής έντασης αποτυχημένη βομβιστική επίθεση το Μάρτιο του 1985, με στόχο το Γερμανικό Προξενείο.
Προκάλεσε ωστόσο αναντίστοιχο της έντασης σεισμικό πολιτικό απόηχο και τριγμούς μεταξύ των οργανώσεων και έντονους έντυπους διαπληκτισμούς μεταξύ των συγγραφέων, καθώς η συγκεκριμένη οργάνωση που ανέλαβε την ενέργεια ως <<Ομάδα Χρήστος Κασίμης 3/3/1985>>, καταγγέλθηκε με συνοπτικές διαδικασίες από τον ΕΛΑ ως χαφιέδικη και η επίμαχη προκήρυξη που τώρα ανακάλεσαν στη μνήμη τους τα μέλη της Συνωμοσίας, ως πλαστή.
Την επιγραφή <<Ομάδα Επαναστατικής Διεθνιστικής Αλληλεγγύης, Χρήστος Κασσίμης>>, που αναγράφει στην προκήρυξη η Συνωμοσία, την υιοθέτησε η αμφίβολης ακόμη και σήμερα προέλευσης και στοχοθεσίας οργάνωση. Στο αμέσως επόμενο κείμενο που συνέταξε, υπήρξε σφόδρα καταγγελτική για το <<ιερατείο>> και <<τους σοφούς πατεράδες του ΕΛΑ>>.

Η προκήρυξη του 85
Η επίμαχη προκήρυξη της οργάνωσης που τιτλοφορήθηκε με το όνομα ενός από τα πιο ιστορικά- ιδρυτικά μέλη του ΕΛΑ, του Χρήστου Κασίμη ο οποίος σκοτώθηκε στις 20 Οκτώβρη 1977 μετά από άγρια ένοπλη συμπλοκή με αστυνομικούς στις εγκαταστάσεις της AEG στην περιοχή του Ρέντη, είχε ως αιτιολογική επικεφαλίδα, <<Συμπαράσταση στην απεργία πείνας των αγωνιστών της RAF- Προκήρυξη για το χτύπημα ενάντια στο Γερμανικό Προξενείο>>.
Ολόκληρη η παράγραφος από το επίμαχο τσιτάτο που η Συνωμοσία ανέσυρε μετά από 25 ολόκληρα χρόνια για να το οικειοποιηθεί και να το παρουσιάσει ως διαχρονικό δόγμα, είχε ως εξής: <<Οι σημαντικότερες συγκρούσεις βρίσκονται μπροστά μας. Η πρακτική του κοινωνικού αντάρτικου θα ενσωματώνεται διαρκώς μέσα στις ταξικές συγκρούσεις. Η διεύρυνση της παρανομίας και η ένοπλη αυτοδικία θα υιοθετούνται σαν νέες προτεραιότητες. Το κοινωνικό αντάρτικο δεν είναι μια ξερή πολιτική πρόταση, αλλά επαναστατική διάσταση του υπαρξιακού ανθρώπινου προβλήματος. Η μετάβαση στην παράνομη δράση ανατρέπει τα όρια της μίζερης ρουτινιέρικης επιβίωσης και πραγματώνει ένα επαναστατικό «είναι»>>.
Το σημερινό μεταμοντέρνο σχόλιο της Συνωμοσίας για τη τότε κριτική θεώρηση σχετικά με τη διαχρονικά αδήριτη αναγκαιότητα που προωθεί τη λαϊκή αντιβία, συνοψίστηκε στις δύο ακόλουθες προτάσεις. <<Το να ξεκινάς να μάχεσαι σημαίνει να πάψεις να βλέπεις τον εαυτό σου με τα μάτια του συστήματος, να μην αφήνεσαι πλέον να σε καθορίζουν οι καταναγκασμοί, να απελευθερωθείς από τον φόβο. Αυτή η άμεση ανάγκη για απελευθέρωση μπορεί να βρει τον εαυτό της μέσα στις αντάρτικες ομάδες και στις επαναστατικές συμμαχίες>>.
Στο χωρίο αυτό, ανιχνεύεται η εκφρασμένη ούτως ή άλλως πρόθεση των μελών για κοινωνικού χαρακτήρα ληστείες, αλλά και για μεγαλύτερες αναδημιουργικές συνθέσεις του αντάρτικου, σε βάσεις και υποδομές περισσότερο απειλητικές για τους καθεστωτικούς θεσμούς.
Γιατί όμως το κάνει αυτό μέσα από διασπαστικά κείμενα και ανάκληση περιόδων που στοίχειωσαν τους προγόνους;

Ήταν χαφιέδικη;
Στη διάρκεια της δεύτερης δίκης όσων συνελήφθησαν το 2003 για συμμετοχή στον ηγετικό πυρήνα και σε τμήμα των επιχειρησιακών βραχιόνων του ΕΛΑ και που πριν από ενάμιση μήνα και συγκεκριμένα στις 3 Δεκέμβρη απαλλάχτηκαν οριστικά και αμετάκλητα των κατηγοριών, ο Χρήστος Τσιγαρίδας που είχε αναλάβει την πολιτική ευθύνη της για την δράση της οργάνωσης από ιδρύσεως μέχρι και το 1989, υπήρξε απόλυτα κατηγορηματικός για την προέλευση της.
Μιλώντας στους δικαστές του στις 15 Απριλίου του 2005, όχι μόνο την κατήγγειλε, αλλά και την απέδωσε σε συγκεκριμένες σκοτεινές φυσιογνωμίες. <<Η πρώτη πρακτόρικη ενέργεια που γίνεται από τον Κρυστάλλη με τη βοήθεια και την κάλυψη της ΚΥΠ>>, υποστήριξε ο Τσιγαρίδας, <<είναι η τοποθέτηση μιας βόμβας στις 3.3.85 στη Γερμανική Πρεσβεία. Η βόμβα φυσικά είναι ανενεργή. Η ομάδα αποκαλείται –προσέχτε– «Επαναστατική Ομάδα Διεθνιστικής Αλληλεγγύης Χρήστος Κασίμης». Ο Κρυστάλλης βάζει άλλες δύο βόμβες, μία σε συγκέντρωση του Μητσοτάκη και μία στην ΕΡΤ, που είναι και αυτές ανενεργές, φυσικά από κατασκευής>>.
Και δεν έμεινε μόνο στην καταγγελία αλλά έσπευσε να την αιτιολογήσει: <<Όταν ο Κρυστάλλης συλλαμβάνεται, το 1985, λόγω της ασυνεννοησίας και της σύγκρουσης ανάμεσα στην Ασφάλεια και την ΚΥΠ, στην έρευνα που έγινε στο σπίτι του βρίσκεται έτοιμη προκήρυξη με υπογραφή «Ε.Ο. Διεθνιστικής Αλληλεγγύης Χρήστος Κασίμης». Αναφέρεται σε κάποια ενέργεια παρεμφερή, που ετοίμαζε και δεν πρόλαβε να την κάνει. Ο Κρυστάλλης, με τις εντολές και την πίεση των μυστικών υπηρεσιών, στην κατεύθυνση αφενός του στόχου της διείσδυσης και αφετέρου της δημιουργίας συγχύσεων στο κίνημα, κινείται με τη συγγραφή και αποστολή προκηρύξεων, σφετεριζόμενος ενέργειες και τίτλους άλλων οργανώσεων>>.
Πριν από τον Τσιγαρίδα και το 2005 όμως, ο ίδιος ο ΕΛΑ, 10 χρόνια πριν είχε καταγγείλει ως ασφαλίτικο και πρακτορίστικο κατασκεύασμα την οργάνωση που σφετερίστηκε το όνομα ενός από τους νεκρούς αγωνιστές και ενός από τους ιδρυτές του. Ενδιαφέρον παρουσιάζει σήμερα, να δούμε πως απάντησε στις επικρίσεις ο συντάκτης που υπέγραψε για μία και μοναδική φορά το κείμενο, με την ονομασία που τον μνημόνευσε η Συνωμοσία- Τερρορίστες. Δηλαδή, ως <<Επαναστατική Ομάδα διεθνιστικής αλληλεγγύης «ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΣΙΜΗΣ»>>.
Σε προκήρυξη με ημερομηνία 12 Ιουλίου 1985, έγραφε τα εξής: <<Στην Ελευθεροτυπία της 5/7/85 και στην Απογευματινή της 9/7/85 δημοσιεύτηκε η προκήρυξη του ΕΛA για τη βόμβα στο Απόλλων Παλλάς. Στο τέλος της προκήρυξης αυτής, οι σοφοί πατεράδες του ΕΛΑ θεώρησαν σκόπιμο να λασπολογήσουν εναντίον μας, αφήνοντας σαφώς να εννοηθεί ότι «η χρησιμοποίηση του ονόματος «Ομάδα Χρ. Κ.» για την απόπειρα χτυπήματος της δυτικογερμανικής πρεσβείας» (2/3/85) ήταν μια προβοκατόρικη και παραπλανητική δραστηριότητα των «ασφαλίτικων μηχανισμών».
Έχουμε να απαντήσουμε τα εξής στην αξιολύπητη συκοφαντία τους:
ΠΡΩΤΟ: Δεν είμαστε ποτέ μέλη του ΕΛΑ. Η παλιά Ομάδα «ΧΡ. ΚΑΣΙΜΗΣ» δεν είχε εμφανιστεί από το '79. Ήταν λοιπόν σαφές ότι επρόκειτο για διαφορετική ομάδα. Άλλωστε, η γλώσσα και το περιεχόμενο της προκήρυξης έδειχνε ότι δεν επρόκειτο για ομάδα του γνωστού ΕΛΑ.
Χρησιμοποιήσαμε το όνομα «Χρ. Κασίμης» αποκλειστικά και μόνο για ενέργεια συμπαράστασης στη RAF και δεν είχαμε καμιά πρόθεση να αναμίξουμε το όνομα του νεκρού συντρόφου σε άλλη ενέργεια. Έτσι, δικαιώνουμε το θάνατο του.
ΔΕΥΤΕΡΟ: Ωστόσο, πριν να χρησιμοποιήσουμε το όνομα, εξασφαλίσαμε τη σύμφωνη γνώμη, των μελών της παλιάς Ομάδας «Χρ. Κασίμης». Όμως οι σύντροφοι αυτοί όπως άλλωστε και η συντριπτική πλειοψηφία των μελών του ΕΛΑ, δεν βρίσκονται στον ΕΛΑ από το '80. Οι εναπομείναντες σοφοί πατεράδες κρατάνε μόνο μια νεκρή σφραγίδα… Λυπούμαστε όμως για τον απάνθρωπο τρόπο που οι σοφοί πατεράδες δεν δίσταζαν να μετατρέψουν το νεκρό σύντροφο σε μια νεκρή σφραγίδα. Διεκδικούν ένα όνομα που δεν τους ανήκει, ένα όνομα που δεν ανήκει σε κανένα>>.

Πόλεμος Ανακοινώσεων και … Στόχων
Επακολούθησε αληθινός πόλεμος ανακοινώσεων. Πριν όμως πάμε εκεί, ας δούμε ποιες ενέργειες υιοθέτησε για λογαριασμό του ο ΕΛΑ, οι οποίες έγιναν από παρακλάδι του, με το όνομα <<Επαναστατική Ομάδα Χρήστος Κασίμης>>.
1. Στις 11 Δεκέμβρη 1977 χτυπάει και καταστρέφει ολοκληρωτικά το χώρο όπου φυλάσσονταν τα κινητά συνεργεία κινηματογράφησης και τηλεπικοινωνιών της αστυνομίας, στου Ζωγράφου.
2. Στις 13 Γενάρη του 1979 καταστρέφει ασυρματοφόρο αυτοκίνητο της Αστυνομίας μπροστά από το ΙΣΤ’ αστυνομικό τμήμα.
3. Στις 20 Οκτώβρη 1986 πραγματοποιεί δυναμικό χτύπημα στο ΙΔ’ αστυνομικό τμήμα με υπογραφή <<Επαναστατική Ομάδα Χρήστος Κασίμης του ΕΛΑ>>. Υπό το βάρος των σκοτεινών γεγονότων της προηγούμενης χρονιάς, η ομάδα αναγκάζεται πλέον να υποδηλώσει τη σύνδεσή της με τον ΕΛΑ.
4. Κλείνει τον βιοϊστορικό κύκλο στις 3 Απριλίου 1987 με δυναμικό χτύπημα στο ΙΘ’ αστυνομικό τμήμα με υπογραφή και πάλι <<Επαναστατική Ομάδα Χρήστος Κασίμης του ΕΛΑ>>.
Το 1985 όμως που το συγκεκριμένο ένοπλο τμήμα του ΕΛΑ ήταν εν υπνώσει, οι <<σφετεριστές>> παραμένουν ενεργοί, ενώ στο προσκήνιο έρχονται οι δολοπλοκίες των κυπατζίδικων κέντρων. Ας δούμε και πάλι μέσα από τη γραφίδα της αμφισβητούμενης οργάνωσης, το … χρονολογικό προτσές.
Με προκήρυξη στις 5 Οκτώβρη που υπογράφει, όπως η παλιότερα η γνήσια, δηλαδή ως <<Επαναστατική Ομάδα Χρήστος Κασίμης>>, επιχειρεί ν’ απαντήσει στις επικρίσεις του ΕΛΑ, ότι είναι γέννημα θρέμμα των μυστικών υπηρεσιών. Κρατείστε τη σημαντική λεπτομέρεια, ότι η προκήρυξη αναφέρεται σε χτυπήματα που διεκδικεί και έγιναν την ημέρα σύλληψης των Δανιήλ Κρυστάλλη, Γεώργιου Τσιτσιλιάνου και Θεόδωρου Μπεχράκη. Στις 13 Σεπτεμβρίου 1985.
<<Λίγο πριν τις 2 τα ξημερώματα της 13/9/85 έσκασαν δύο ωρολογιακές βόμβες που είχαμε τοποθετήσει, μια στη CITIBANK της Δροσοπούλου από την πλευρά της Χανίων και μια κάτω από το μπροστά μέρος του AΙG Α 3788 αμερικάνικου αυτοκινήτου της Βάσης στην οδό Καλλιφρονά λίγο πριν την Αγ. Ζώνης.
Περίπου 20 λεπτά αργότερο τηλεφωνήσαμε στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ και αναλάβαμε την ευθύνη, προαναγγέλλοντας ότι την άλλη μέρα θα στέλναμε ανακοίνωση. Πράγματι στις 12 περίπου το μεσημέρι της Παρασκευής αφήσαμε στο καλάθι αχρήστων που βρίσκεται Περικλέους και Κορνάρου ανακοίνωση για τα χτυπήματα στους αμερικάνικους αυτούς στόχους από όπου το παρέλαβε η Ελευθεροτυπία και το δημοσίευσε το Σάββατο. Το ίδιο κείμενο στείλαμε ταχυδρομικά στις εφημερίδες ΝΕΑ και Απογευματινή.
Λίγες ώρες μετά τις εκρήξεις των δύο βομβών που βάλαμε στην Κυψέλη, συλλαμβάνεται ο χαφιές Κρυστάλλης που σερβίρεται σαν «η μεγαλύτερη επιτυχία της αστυνομίας» με γαρνιτούρα δύο φίλους του. Με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί η εντύπωση ότι η «ομάδα Χρήστος Κασίμης» είναι κατασκεύασμα της Ασφάλειας, αφού δήθεν είχε προαναγγείλει τις εκρήξεις ο Κρυστάλλης. Εντύπωση που καλλιέργησαν από τη μεριά τους και διάφορα έντυπα καθώς και οργανώσεις νόμιμες, όπως η ρήξη αλλά και παράνομες όπως ο ΕΛΑ-σφραγίδα.
Και ενώ έχουμε διεκδικήσει τα χτυπήματα στους δύο αμερικάνικους στόχους στην Κυψέλη, βγαίνει 3 μέρες μετά ο ΕΛΑ-σφραγίδα και τα διεκδικεί στην αρχή έμμεσα και άμεσα στη συνέχεια μη διαψεύδοντας τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων: «ο ΕΛΑ έβαλε τις βόμβες στην Κυψέλη»>>.
Το θέμα ανακινήθηκε ένα χρόνο αργότερα σε προκήρυξη γνήσιας αντιπροσώπου Ομάδας του ΕΛΑ. Μιας προκήρυξης για την επέτειο των 19 χρόνων από τη δολοφονία Κασίμη που υπέγραψε για το τρίτο χρονολογικά χτύπημα της, η <<Επαναστατική Ομάδα ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΣΙΜΗΣ>> του Επαναστατικού Λαϊκού Αγώνα –ΕΛΑ.
Ουσιαστικά ο συντάκτης έκανε έκκληση στους <<σφετεριστές>> του ονόματος του νεκρού αρχηγού. <<Γι' αυτό ζητάμε, από κείνους που προσπάθησαν να "μετατρέψουν" τη ζωή, τη δράση και το θάνατο του επαναστάτη συναγωνιστή μας Χρήστου Κασίμη σε δήθεν "όνομα-ΟΡΓΑΝΩΣΗ", σε ενδεχόμενη μελλοντική ενέργειά τους να δείξουν και την "πολιτικοοργανωτική" τους οντότητα, που θέλει να τιμάει και να θυμίζει τον συγκεκριμένο επαναστάτη αγωνιστή και να σταματήσουν την πρόστυχη εκμετάλλευση του ονόματός του, για να καλύπτουν τον οχετό της λασπολογίας και των ψευδολογιών κατά του ΕΛΑ, που την ανάλαβαν, όπως φαίνεται εργολαβικά, βλάπτοντας όλο το επαναστατικό και λαϊκό κίνημα, ή, αν προτιμάνε, ας σταματήσουν εντελώς αυτό το "παιγνίδι" τους, ώστε να μπορέσουν να αφιερώσουν τις δυνάμεις τους σε πραγματική συμβολή στην ανάπτυξη του αντικαθεστωτικού αγώνα και όχι στο να σκορπίζουν συγχύσεις και αποπροσανατολισμούς στις δυνάμεις του λαϊκού και επαναστατικού κινήματος>>.

17Ν-Τζώρτζης Αθανασιάδης
Στο παιχνίδι των επικρίσεων και των ανακοινώσεων μπήκε εμβόλιμα και η 17Ν, όχι όμως για να παρέμβει στη μεταξύ των άλλων οργανώσεων διαμάχη, αλλά για ν’ απαντήσει σε μια προκήρυξη που της ασκούσε εντονότατη κριτική και η οποία βρέθηκε στο σπίτι του Ντάνου Κρυστάλλη.
Στις 19 Μάρτη 1983 είχε δολοφονηθεί μέσα στο γραφείο του ο εκδότης της <<Βραδυνής>>, Τζώρτζης Αθανασιάδης. Δύο μέρες αργότερα, την ευθύνη διεκδίκησε με προκήρυξη μια οργάνωση με την ονομασία <<Αντιστρατιωτική Πάλη>>. Την επομένη μέρα όμως το μεσημέρι (Τρίτη 22.3.83) με ανακοίνωση της η υπαρκτή και σε πολλούς γνωστή εκείνη την περίοδο ΑΝΤΙΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΠΑΛΗ, πού εξέδιδε ομώνυμο περιοδικό, με ανακοίνωση της υποστήριξε ότι δεν έχει την παραμικρή σχέση με τη δολοφονία Αθανασιάδη ενώ κατήγγειλε την προκήρυξη ως "προβοκάτσια τον υπουργείου Δημόσιας Τάξης, του στρατού και της αστυνομίας.
Στις 21 Φεβρουαρίου 1985 εκτελούνται στο Κολωνάκι από την 17Ν ο εκδότης της Απογευματινής, Νίκος Μομφεράτος και ο οδηγός του Παναγιώτης Ρουσέτης. Μήνες αργότερα, μετά τις τρεις συλλήψεις των στελεχών της ΚΥΠ, δημοσιεύτηκε στις 17 Σεπτεμβρίου σε Ελευθεροτυπία και Απογευματινή, ετεροχρονισμένο κείμενο κριτικής για την ενέργεια αυτή.
Στο κείμενο αυτό που όπως είπαμε βρέθηκε στο σπίτι Κρυστάλλη, αναφέρονταν μεταξύ πολλών άλλων: <<Στόχος αυτού του κειμένου είναι η καταγγελία των συνεχών υπαναχωρήσεων από τη μεριά των συντρόφων της Ε.Ο.17 Νοέμβρη, πάνω στην εκφρασμένη επιθυμία μας, να αναλάβουμε αποκλειστικά τα χτυπήματα στο χώρο του Τύπου.
Νομίζουμε, ότι η επιτυχής σε γενικές γραμμές, έκβαση της επιχείρησης εκτέλεσης του Αθανασιάδη, μας έδινε αυτό το δικαίωμα, όπως και η εδραιωμένη πεποίθηση μας, ότι το στυλ αυτής της εκτέλεσης θα μπορούσε άνετα να επαναληφθεί και στην περίπτωση του έκδοτη της Απογευματινής, με τη μόνη ορατή από πριν αλλαγή, την αλλαγή του τόπου εκτέλεσης από το γραφείο στο σπίτι>>.
Με ανακοίνωση της στις 21 Σεπτέμβρη 1985 η 17Ν διευκρίνιζε ότι: <<Ανάμεσα στα διάφορα κείμενα που βρέθηκαν στο σπίτι του χαφιέ Κρυστάλη, υπήρχε και μια δήθεν «αλληλογραφία-κριτική» κάποιας οργάνωσης «Αντιστρατιωτική Πάλη» που υποστηρίζει ότι εκτέλεσε τον Αθανασιάδη. Με πρόσχημα αυτή τη δήθεν «κριτική» το όνομα της «17Ν», η δραστηριότητα της και κυρίως η δίκαια εκτέλεση του πράκτορα της CIA στο χώρο του τύπου Μομφεράτου, μπλέχτηκαν μ' αυτή την υπόθεση και τροφοδοτούν καθημερινά διάφορα φανταστικά σενάρια…
Αυτοί που γράψανε το κείμενο αυτό είχαν για αντικειμενικό τους στόχο να πλασαριστεί σε συμπαθούντες μέσω των διαφόρων χαφιέδων του τύπου Κρυστάλλη και τελικά να φτάσει σε μας για να πετύχουν κάποια επαφή. Για να το κατορθώσουν όμως έπρεπε νάχουν να παρουσιάσουν κάποιο όνομα και κάποια δραστηριότητα. Διάλεξαν το όνομα «Αντιστρατιωτική Πάλη» και την εκτέλεση Αθανασιάδη, παρουσιάζοντας μια πλαστή οργάνωση με μια πλαστή δραστηριότητα…
Το κείμενο αυτό «κριτική-αλληλογραφία» με τη «17Ν» είναι γραμμένο από τους ασφαλίτες. Αν τόγραψε η Ασφάλεια ή η ΚΥΠ ή η CIA ή όλοι μαζί σε συνεργασία, έχει μόνο δευτερεύουσα σημασία, κι ας το βρούνε αυτοί. Σημασία έχει ότι ουδέποτε εμείς κάναμε κριτική στην ομάδα «Αντιστρατιωτική Πάλη» για την εκτέλεση Αθανασιάδη, για τον απλούστατο λόγο ότι δεν γνωρίζουμε μια τέτοια ομάδα που νάχει εκτελέσει τον Αθανασιάδη, σ' όλο το φάσμα της επαναστατικής αριστεράς>>.

Γνήσιες Καρικατούρες
Τα ερωτήματα που ανέκυψαν μέσα από τους πιο σκοτεινούς χρόνους και από τις χαμένες ρίζες της παλιάς τρομοκρατίας, όχι μόνο δεν έχουν απαντηθεί, αλλά έρχονται να θολώσουν τα νερά των σημερινών σχηματισμών.
Στελέχη της αντιτρομοκρατικής με ιστορικές γνώσεις και συνείδηση των ζυμώσεων που άλλαξαν και ανάπλασαν στη ροή του χρόνου το προφίλ κάποιων από τις οργανώσεις, αμφισβητούν ότι η <<Επαναστατική Ομάδα διεθνιστικής αλληλεγγύης «ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΣΙΜΗΣ»>>, ήταν δημιούργημα της ΚΥΠ. Μιλούν για ορθόδοξους σεχταριστές που ήθελαν διευρύνσεις.
Ήταν αυτό που δήλωναν, υποστηρίζουν. Ο εσωτερικός εχθρός του ΕΛΑ που αποσκίρτησε ελέω χαοτικών διαφορών και διαφωνιών. Και λένε ότι αφυπνίστηκαν πολλοί εν υπνώσει από το βαθύ σκοτάδι θύλακες που επιζητούν ως αυθεντικοί ινστρούχτορες να επικυριαρχήσουν στις νέες οργανώσεις.
Γι αυτό αποφαίνονται, άλλαξε η στρουκτουραλιστική μορφή των κειμένων και η φρασεολογία των τελευταίων προκηρύξεων. Γι αυτό επίσης καταλήγουν, την ώρα που η Συνωμοσία εξαπολύει μαρς επιθέσεων, δέχεται να μπει το όνομα της δεύτερο στη μαρκίζα. Πίσω από αυτό της Αντάρτικης Ομάδας Τερροριστών, που δείχνει σαν έτοιμη από καιρό, ν’ απαλλοτριώσει αυτή και την Φράξια Μηδενιστών.
Κρατείστε επίσης, ότι στα πρώτα στάδια της νεοτρομοκρατίας και ενώ ήδη είχαν δηλώσει το παρόν χρονολογικά πρώτα η Λαϊκή Επαναστατική Δράση και στη συνέχεια ο Επαναστατικός Αγώνας, στις 12 Νοεμβρίου του 2003 γίνεται απόπειρα ανατίναξης υποκαταστήματος της Σίτιμπανκ στου Ζωγράφου.
Την ευθύνη ανέλαβε άγνωστος με τηλεφώνημα στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία, για λογαριασμό της οργάνωσης <<Χρήστος Κασίμης>>. Οι αρμόδιοι αξιωματικοί τρης αντιτρομοκρατικής, είχαν αποφανθεί ότι δεν υπάρχει καμία σχέση της τότε ομάδας με αυτούς που πραγματοποίησαν τη βομβιστική απόπειρα, γιατί οι παλιοί ή έχουν σκοτωθεί ή βρίσκονται ήδη κατηγορούμενοι, ενώ επίσης στη συνδεσμολογία της βόμβας δεν υπάρχει τίποτα κοινό που να τη συνδέει με τις παλιές.

Και η Σέχτα
Η πρώτη ωστόσο οργάνωση στον κύκλο που εξακολουθεί να διαγράφει η έκφραση της νεοτρομοκρατίας που έκανε ιστορικές αναγωγές μνήμης και οικειότητας, ήταν η ιδεολογικά συγγενής με τη Συνωμοσία, αλλά φαινομενικά αφοπλισμένη το τελευταίο διάστημα Σέχτα Επαναστατών.
Στην προκήρυξη που δημοσιεύτηκε στις 24 Ιουνίου 2009 στην εφημερίδα <<τα ΝΕΑ>> με την οποία ανέλαβε την ευθύνη της δολοφονίας του υπαρχιφύλακα της Αντιτρομοκρατικής Νεκτάριου Σάββα, έγραφαν μεταξύ άλλων: <<Η ΣΕΧΤΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΩΝ αποτελεί την ευρύτερη συνιστώσα που συναντιούνται όλες οι αντάρτικες αποκλίνουσες τάσεις που δεν συμμορφώνονται με τη τεχνική της πολιτικής αντιπαράθεσης, ούτε με τα κλασσικά ορθόδοξα επαναστατικά δόγματα. Διεκδικούμε το σημείο σύνδεσης, αλλά και την εξελικτική συνέχεια, προηγούμενων ιστορικών εμπειριών που δεν εντάχθηκαν ποτέ σε επίσημες γραμμές καμιάς εποχής, αλλά και δεν ακολούθησαν καμία πεφωτισμένη αντάρτικη ιντελιγκέντσια.
Εμπειρίες και παραδείγματα που γι’ αυτό το λόγο υπέστησαν την απαξίωση και απόκρυψη των θέσεων τους, κυρίως απ’ την μεγαλύτερη μερίδα του Τύπου, μπροστά στο δέος του «ένοπλου κόμματος».
Ιχνηλατώντας τα χνάρια αυτής της πολιτικής εμπειρίας και της παρακαταθήκης αντάρτικων σχηματισμών, όπως η Ε.Ο. Οκτώβρης 80΄, η Αντικρατική Πάλη, η Επαναστατική Αλληλεγγύη, η 1η Μάη και ορισμένοι κύκλοι του Ε.Λ.Α. δεν αναζητούμε την ιστορική τους δικαίωση, αλλά τη συνέχεια και το ξεπέρασμα τους. Την ένοπλη επαναστατική κριτική και το αντιιεραρχικό αντάρτικο πόλης>>.
Σας θυμίζει κάτι από την προϊστορική οργάνωση <<Χρ. Κασίμης>>; Να μην διαφεύγει, ότι μετά από πολλά χρόνια διαδίκτυο και εφημερίδες βομβαρδίστηκαν τελευταία με προκηρύξεις αμφίβολης <<ποιότητας>>, κάποιες από τις οποίες αποδόθηκαν σε παρακρατικά κέντρα. Η πρώτη ήταν για την ορφανή επίθεση με 100 σφαίρες σε αστυνομικούς του τμήματος Αγίας Παρασκευής και η δεύτερη για την επίθεση της Συνωμοσίας με βόμβα στη Βουλή.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια